CariGold Forum  	
Page 1 of 40 	1 	2	3	11 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	25-12-2009 04:42 PM
CrazypipsSpecialEA -- EA 2010
 
Salam Semua ...

Saya banyak terima tempahan utk modified EA tertentu spt EA FXGenius, ISEA, Transformer etc. Oleh kerana saya x suka modified EA orang lain... maka saya telah mencipta 1 EA yang istimewa yang boleh diguna pakai oleh sesiapa sahaja....

EA ini sesuai utk semua jenis trader.... manual atau menggunakan EA yang lain dimana anda masih tidak berpuashati dengan teknik atau EA lain kerana masih terdapat ciri2 yang kurang terutamanya dari segi "protection post"

Bagaimanakah EA ini berfungsi???

EA ini akan membaca post yang telah dimasuki oleh EA lain atau post ANDA yang telah dibuka secara manual.

Mode-mode EA ini...

1. Auto Trade . Jika trade cara manual atau menggunakan EA lain.. mode ini boleh di OFFkan... boleh setkan tp dan sl. .. ON/OFF
2. Multipost ... boleh setkan jarak,tp,sl, lock profit .. ON/OFF
3. Hedging .... boleh setkan jarak , tp, sl , lock profit .. ON/OFF
4. Martigale ... boleh setkan jarak, Lots, tp,sl, lock profit ..ON/OFF
5. AutoClose ... boleh setkan utk EA close semua post jika mencapai profit tertentu spt yang kita set... ON/OFF

Siapakah yang sesuai menggunakannya??

Sesiapa sahaja... samada MANUAL atau menggunakan EA lain untuk memantapkan profit anda.
Tidak kira teknik apa yang anda gunakan... Tidak kira EA apa yang anda gunakan... Tidak kira skrip apa yang anda gunakan.. EA ini akan membantu anda mencapai profit yang anda kehendaki di samping memberikan pertahanan terhadap post2 anda.

Kenapa anda perlukan EA ini???

1. Untuk memantapkan profit dan memberikan pertahanan terhadap post anda.
2. EA yang anda guna masih kekurangan ciri2 tertentu.


Bagaimana mendapatkannnya???

Mudah ajer.. anda klik siggy saya (samada instaforex atau forex4u) dan emailkan kepada saya no akaun dan investor password.. dan depo ke akaun anda... saya akan kirimkan EA ini.

Jika anda mahu membelinya ... YM saya amir3033

Result???

Result bergantung kepada teknik anda atau EA yang anda pakai. EA ini sekadar membantu sahaja jika EA anda masih terdapat kekurangan utk mode2 tertentu.

EA ini boleh digunapakai untuk Broker 4 digit dan 5 digits..

Download E-Book di sini http://crazypips.com/index.php?optio...owcat&catid=47

fadli1982 	25-12-2009 06:28 PM
wah bagus2...teringin nak beli....

MAIDIN 	26-12-2009 03:54 AM
klu beli berape bro ?

average percent monthly berape ye bro

silverx 	26-12-2009 07:56 AM
okey BRO PM send... ada nak tanyer skit. TQ.

forexworld 	26-12-2009 09:02 AM
aku nak beli gak arr...:)paid:)paid:)paid

jejantas 	26-12-2009 09:10 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5515749)
klu beli berape bro ?

average percent monthly berape ye bro
Percent bergantung pada teknik bro atau ea bro... EA saya nih sekadar membantu utk memantapkan profit atau memberikan protection terhadap post2 yang dibuka

fadli1982 	26-12-2009 09:22 AM
mcm mana cara ea ni bekerja bro...kurang jelas le...

jejantas 	26-12-2009 09:28 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5516204)
mcm mana cara ea ni bekerja bro...kurang jelas le...

EA nih akan support 1st post yang dibuka secara manual atau secara skrip atau dibuka oleh EA yang lain. Jika EA ini melihat ada post ... barulah EA nih akan aktif berdasarkan mode2 yang telah dipilih...

Jika anda pilih hedging maka EA nih akan membuka post hedging berdasarkan setting yang telah di buat.

Jika mode martigale di piliyh maka EA nih akan membuka post martigale berdasarkan setting yang telah dibuat.

Begitu juga dengan multipost...

Anda boleh pilih mana suka .... nak pilih semua pun boleh :D

Jika tidak ada post ... EA nih akan tido kecuali Auto Trade adalah ON

forexworld 	26-12-2009 09:31 AM
aku dah beli...muheheh..ari senin test:)paid...EA ni yg aku cari selama neh...masta mmg sempoi:)paid

jejantas 	26-12-2009 09:34 AM
Quote:
Originally Posted by forexworld (Post 5516233)
aku dah beli...muheheh..ari senin test:)paid...EA ni yg aku cari selama neh...masta mmg sempoi:)paid
TQ kerna support usaha saya :D Petang nanti insyaallah saya akan emailkan pada bro :D

CoreDuo 	26-12-2009 09:38 AM
Masta berapa harganya? Tolong PM kamek :)
.
.
.
.
.
.
.
.
Ok masta pm diterima tq...
Kamek beli tahun depan :D

waktong 	26-12-2009 09:59 AM
nk beli gak...berapa rial tuan :D

jejantas 	26-12-2009 10:04 AM
Quote:
Originally Posted by waktong (Post 5516328)
nk beli gak...berapa rial tuan :D
Ceh kat YM pun hang tanya kat sini pun hang tanya ehehehhe

fadli1982 	26-12-2009 10:17 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5516346)
Ceh kat YM pun hang tanya kat sini pun hang tanya ehehehhe
ym masta apa?:D

jejantas 	26-12-2009 10:35 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5516392)
ym masta apa?:D
amir3033 :D

andak6869 	26-12-2009 10:40 AM
bro,bape rege kalu nk beli?

waktong 	26-12-2009 10:43 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5516346)
Ceh kat YM pun hang tanya kat sini pun hang tanya ehehehhe
hihihi...nk lariskan thread

jejantas 	26-12-2009 10:59 AM
Quote:
Originally Posted by andak6869 (Post 5516492)
bro,bape rege kalu nk beli?
YM atau PM saya

MAIDIN 	26-12-2009 04:27 PM
alhamdulillah byk peminat .

Forex888 	26-12-2009 04:45 PM
ada result ke?

jejantas 	26-12-2009 04:52 PM
Quote:
Originally Posted by Forex888 (Post 5517928)
ada result ke?
Pelan2 baca kat Post No 1 :D

jejantas 	26-12-2009 05:06 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...ade4digits.gif


Start Equity 100 usd
Period 1 month
Auto Trade
Full Mode --- Multipost,Hedging & Martigale
Pair GJ
TF1M

Kepada yang tidak ada EA atau x tau nak trade manual.. EA nih boleh trade secara AUTO

jejantas 	26-12-2009 05:29 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...e4digitsGU.gif

Pair GU
TF1M
Period 29/5/09 - 11/12/09
Start Capital 100 USD
Auto Trade ON
Full Mode --- Multipost,Hedging,Martigale
Profit 500%

MAIDIN 	26-12-2009 05:38 PM
bro jejantas , EA ni boleh run kat broker fx4u cents ke ? atau better di akaun fx4u classic ?

jejantas 	26-12-2009 05:49 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5518072)
bro jejantas , EA ni boleh run kat broker fx4u cents ke ? atau better di akaun fx4u classic ?
Mana2 pun boleh bro.... broker 4 digit n 5 digits pun x dok masalah

jejantas 	26-12-2009 06:18 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...e5digitsGU.gif

Broker 5 Digits

pair GU
TF1M
Period 15/12/09 - 24/12/09 (Data x cukup)
Auto Trade ON
Full Mode
Start Capital 10,000 usd
Profit 5,000 usd (50%)

MAIDIN 	26-12-2009 06:47 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5518162)
http://i416.photobucket.com/albums/p...e5digitsGU.gif

Broker 5 Digits

pair GU
TF1M
Period 15/12/09 - 24/12/09 (Data x cukup)
Auto Trade ON
Full Mode
Start Capital 10,000 usd
Profit 5,000 usd (50%)
bro jejantas, drawdown untuk backtest di atas ni berapa ya ?

jejantas 	26-12-2009 07:22 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5518232)
bro jejantas, drawdown untuk backtest di atas ni berapa ya ?
Drawdown dalam 15%

mankj 	26-12-2009 09:43 PM
menarik nih.....:D

silverx 	27-12-2009 12:07 PM
Bro da send mail.detail.
Thnk BRO. :)

jejantas 	27-12-2009 12:20 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5521235)
Bro da send mail.detail.
Thnk BRO. :)
OK tgh siapkan e-book .... nanti dah siap saya send EA nih

silverx 	27-12-2009 12:22 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5521287)
OK tgh siapkan e-book .... nanti dah siap saya send EA nih
okey... thank BRO... :)cgrock

jejantas 	27-12-2009 03:41 PM
Sila download E-Book di sini http://crazypips.com/index.php?optio...owcat&catid=47


Sesiapa yang dah register di bawah saya atau beli dari saya ... jika masih x dapat EA nih sila email ke admin@crazypips.com spt di bawah

No. Acc:
Investor Pass:
Broker : Insta/Forex4u
Nama EA yang dicadangkan: (tawaran sehingga 31/12/09)

MAIDIN 	27-12-2009 04:15 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5522249)
Sila download E-Book di sini http://crazypips.com/index.php?optio...owcat&catid=47


Sesiapa yang dah register di bawah saya atau beli dari saya ... jika masih x dapat EA nih sila email ke admin@crazypips.com spt di bawah

No. Acc:
Investor Pass:
Broker : Insta/Forex4u
Nama EA yang dicadangkan: (tawaran sehingga 31/12/09)
maksud bro " nama EA yg dicadangkan " tu kami boleh bagi nama pape je ye . tp EA bro tu tetap system yg sama ya . ini utk elak broker tahu satu EA ramai yg pakai ke ?

jejantas 	27-12-2009 04:21 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5522362)
maksud bro " nama EA yg dicadangkan " tu kami boleh bagi nama pape je ye . tp EA bro tu tetap system yg sama ya . ini utk elak broker tahu satu EA ramai yg pakai ke ?
Sekadar nak beri sesuatu yang istimewa :D .. yeah boleh bubuh apa juga nama EA .. Contohnya MaidinFX :D

MAIDIN 	27-12-2009 04:35 PM
bro jejantas, saya dah email ke admin@crazypips.com . harap bro dpt reply

jejantas 	27-12-2009 04:39 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5522454)
bro jejantas, saya dah email ke admin@crazypips.com . harap bro dpt reply
Dah jawab dah .. sila buka email

silverx 	27-12-2009 04:43 PM
okeh BRO thank... EA da dapat....:)paid

jejantas 	27-12-2009 04:46 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5522487)
okeh BRO thank... EA da dapat....:)paid
TQ kerna beli dan support EA tempatan :D

MAIDIN 	27-12-2009 04:47 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5522471)
Dah jawab dah .. sila buka email
email tak masuk bro .

ni email saya : forex1980ku@yahoo.com


All times are GMT +8. The time now is 07:11 PM. 	
Page 1 of 40 	1 	2	3	11 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 2 of 40 	< 	1 	2 	3	4	12 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

forexworld 	27-12-2009 04:56 PM
aku dah dpt...ye ye:D...tq masta sbb reka EA mantap neh:)paid...esok torai

zdman 	27-12-2009 09:58 PM
bro, dah setup kat vps GU m1, full mode maksudnya just autotrade true n input lain tak usik apa2..betul kot..tgk run sebulan cam mana.. n live trussss

MAIDIN 	27-12-2009 10:10 PM
thanks atas penjelasan bro jejantas . saya dah reply email . bro terus reply akaun maybank dan ada satu soalan kat situ . hehe

jejantas 	27-12-2009 11:14 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5523891)
bro, dah setup kat vps GU m1, full mode maksudnya just autotrade true n input lain tak usik apa2..betul kot..tgk run sebulan cam mana.. n live trussss
ehehehhe ganas gila bro nih ehehehehheehe

jejantas 	27-12-2009 11:15 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5523946)
thanks atas penjelasan bro jejantas . saya dah reply email . bro terus reply akaun maybank dan ada satu soalan kat situ . hehe
dah balas BRO .. TQ 4 UR Support :D

jejantas 	28-12-2009 09:19 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...ir3033/1a1.gif

Tgh forward test trade cara manual dengan gabungan EA lain... Autotrade = false


Terdapat bugs bila autotrade=false.... saya sudah perbetulkan...

Sapa2 yang ada EA ini sila email ke admin@crazypips.com untuk saya beri yang baru atau YM saya amir3033

silverx 	28-12-2009 09:42 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5526002)
http://i416.photobucket.com/albums/p...ir3033/1a1.gif

Tgh forward test trade cara manual dengan gabungan EA lain... Autotrade = false


Terdapat bugs bila autotrade=false.... saya sudah perbetulkan...

Sapa2 yang ada EA ini sila email ke admin@crazypips.com untuk saya beri yang baru atau YM saya amir3033
Bro,
saya dapat mail terbaru ada dua file.
CrazypipsSpecialEA.ex4
CrazypipsSpecialEA.Pdf

Tu yg baru ker ?
Thank.

 CariGold Forum  	
Page 3 of 40 	< 	1	2 	3 	4	5	13 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	30-12-2009 10:40 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5537232)
Beli bro :)cgrock
Aku beli malam tadi... sebelum tido dah balik modal+untung dah :)paid
Acc GU yang pakai EA ******* dah settle ker bro?

CoreDuo 	30-12-2009 11:16 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5537779)
Acc GU yang pakai EA ******* dah settle ker bro?
Lum lagi... GU dok sideways jer ni#:-S

fadli1982 	30-12-2009 12:13 PM
erm mcm best ja..nk beli dr masta lah...nk pm kat ym jap..

fadli1982 	30-12-2009 12:26 PM
yeah yeah aku dah beli...

jejantas 	30-12-2009 01:33 PM
Special offer
 
Kepada yang telah membeli EA ini.. sila email kepada saya untuk saya berikan EA yang telah dibanned oleh para broker :D Dan saya telah modified . Saya akan beri secara PERCUMA utk digabungkan dengan EA saya ini.

Tawaran ini adalah terhad sehingga 31/12/09 sahaja :D

Selepas tarikh tersebut No More OFFER

waktong 	30-12-2009 01:37 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5539122)
Kepada yang telah membeli EA ini.. sila email kepada saya untuk saya berikan EA yang telah dibanned oleh para broker :D Dan saya telah modified . Saya akan beri secara PERCUMA utk digabungkan dengan EA saya ini.

Tawaran ini adalah terhad sehingga 31/12/09 sahaja :D

Selepas tarikh tersebut No More OFFER
nak gakkkk....:)paid

fadli1982 	30-12-2009 01:42 PM
aku dpt gak kan tt...yahuu!!

jejantas 	30-12-2009 01:44 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5539174)
aku dpt gak kan tt...yahuu!!
Sapa beli akan dapat ... nanti saya send

Lagi satu tolong berikana nama EA yang dicadangkan sebab ........... ( x mo cakap) :D

fadli1982 	30-12-2009 01:50 PM
aku beri nama "EA BEST 2010"

forexworld 	30-12-2009 01:53 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5539122)
Kepada yang telah membeli EA ini.. sila email kepada saya untuk saya berikan EA yang telah dibanned oleh para broker :D Dan saya telah modified . Saya akan beri secara PERCUMA utk digabungkan dengan EA saya ini.

Tawaran ini adalah terhad sehingga 31/12/09 sahaja :D

Selepas tarikh tersebut No More OFFER
dah email...laala:D

jejantas 	30-12-2009 02:03 PM
EA saya ini boleh digunakan utk Broker ECN atau Broker 4 digits... Semoga tahun 2010 akan menjadi tahun yang lebih baik dari tahun ini .... Insyaallah

fadli1982 	30-12-2009 02:10 PM
bestnya x sabar nk pakai ea bro nie...leh gabung ngan kleksi ea aku ni..hehe

deaftonejoe 	30-12-2009 02:11 PM
bro dh pm nk beli gak.. kawan dh add ym skali.. mlm td sipi mak ginah jemput.. gerun..

irfan 	30-12-2009 02:15 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5516221)
EA nih akan support 1st post yang dibuka secara manual atau secara skrip atau dibuka oleh EA yang lain. Jika EA ini melihat ada post ... barulah EA nih akan aktif berdasarkan mode2 yang telah dipilih...

Jika anda pilih hedging maka EA nih akan membuka post hedging berdasarkan setting yang telah di buat.

Jika mode martigale di piliyh maka EA nih akan membuka post martigale berdasarkan setting yang telah dibuat.

Begitu juga dengan multipost...

Anda boleh pilih mana suka .... nak pilih semua pun boleh :D

Jika tidak ada post ... EA nih akan tido kecuali Auto Trade adalah ON


tak sama dengan kapchai ke?

black_money 	30-12-2009 02:21 PM
bro jejantas..pm den harga EA nie..tq

silverx 	30-12-2009 02:24 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5539122)
Kepada yang telah membeli EA ini.. sila email kepada saya untuk saya berikan EA yang telah dibanned oleh para broker :D Dan saya telah modified . Saya akan beri secara PERCUMA utk digabungkan dengan EA saya ini.

Tawaran ini adalah terhad sehingga 31/12/09 sahaja :D

Selepas tarikh tersebut No More OFFER
Kalau da beli bole dapat EA nih tak ?? :D
nak gak. saya send mail..
TQ.

fadli1982 	30-12-2009 02:28 PM
tt aku br jer pikir nk modify ea.dah ada option nie memang ok ler..hehe

jejantas 	30-12-2009 02:31 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5539397)
Kalau da beli bole dapat EA nih tak ?? :D
nak gak. saya send mail..
TQ.
Sapa yang dah beli akan dapat .... yang register bawah saya.. x dapat :D

jejantas 	30-12-2009 02:31 PM
Quote:
Originally Posted by irfan (Post 5539342)
tak sama dengan kapchai ke?

x sama bro... yang nih lagi unik sebab leh gabungkan dengan EA lain atau trade manual

CoreDuo 	30-12-2009 02:57 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5539122)
Kepada yang telah membeli EA ini.. sila email kepada saya untuk saya berikan EA yang telah dibanned oleh para broker :D Dan saya telah modified . Saya akan beri secara PERCUMA utk digabungkan dengan EA saya ini.

Tawaran ini adalah terhad sehingga 31/12/09 sahaja :D

Selepas tarikh tersebut No More OFFER
Wahhh.. ada ea free ?? :D:D:D
Naakkkk...masta..saya nak juge :D:D:D
Masta ada my email address kan?

jejantas 	30-12-2009 03:02 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5539657)
Wahhh.. ada ea free ?? :D:D:D
Naakkkk...masta..saya nak juge :D:D:D
Masta ada my email address kan?
Email kan nama yang dicadangkan :D

CoreDuo 	30-12-2009 03:07 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5539703)
Email kan nama yang dicadangkan :D
"AkuKaya(TM)" --- ada trademark..ok ke? :D

silverx 	30-12-2009 03:20 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5539444)
Sapa yang dah beli akan dapat .... yang register bawah saya.. x dapat :D
Musti piley.... :)cgrock
da send mail da.....:)paid

jejantas 	30-12-2009 03:25 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3/1Eahavoc.gif


Final test ..... EA yang havoc dan dah kena banned ...

fadli1982 	30-12-2009 03:37 PM
bro aku belum dpt ea...jgn lupa send ya.

black_money 	30-12-2009 03:40 PM
pm den harga ea...bro

jejantas 	30-12-2009 03:42 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p.../1Eahavoc1.gif

back Test 17/12/09 - 29/12/09
Equity 10K usd
Profit 500++ usd

Maximal DrawDown 6.11%

Hahahahahahahahahaha mampuih broker

jejantas 	30-12-2009 03:48 PM
Peh backtest kat mana2 pair pun profit lumayan ... patut ler kena banned .... tapi EA nih saya ubah utk nak elak dari kena banned ... harap2 semuanya OK dan saya akan send malam nih ....

fadli1982 	30-12-2009 03:52 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5540091)
Peh backtest kat mana2 pair pun profit lumayan ... patut ler kena banned .... tapi EA nih saya ubah utk nak elak dari kena banned ... harap2 semuanya OK dan saya akan send malam nih ....
bro x sabar ni...rasa mcm nk berlari 100 minit 10 sec jer!huhu:D

adrilyss 	30-12-2009 03:56 PM
saya pon nak test gaa

jejantas 	30-12-2009 03:57 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5540116)
bro x sabar ni...rasa mcm nk berlari 100 minit 10 sec jer!huhu:D
Sabo malam nanti saya send yer :D

giebrail 	30-12-2009 04:16 PM
uish BRO bertambah peminat bro ... bertambah rezeki ... alhamdulillah

fadli1982 	30-12-2009 04:29 PM
ok....saya tunggu,,,,,huhu...

MAIDIN 	30-12-2009 04:33 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5537232)
Beli bro :)cgrock
Aku beli malam tadi... sebelum tido dah balik modal+untung dah :)paid
tudia , bro dah live ke . saya belum lagi . masih tengah belajar memahami EA ni .

CoreDuo 	30-12-2009 04:48 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5540414)
tudia , bro dah live ke . saya belum lagi . masih tengah belajar memahami EA ni .
Live terus jer bro :)paid
Masta TT sentiasa available utk bantu kalau ada apa2 :D

ajak008 	30-12-2009 04:51 PM
Slm bro jejantas.
sy dh email wat payment.

lupa nk ltk nama.
bro guna nama ni je:

"ajak008EA"

thanks

fadli1982 	30-12-2009 05:09 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5540539)
Live terus jer bro :)paid
Masta TT sentiasa available utk bantu kalau ada apa2 :D
bro live tu guna auto tarde ke or just guna ea ni sebagai support oprn post?

MAIDIN 	30-12-2009 05:29 PM
bro fadli, kita try EA ni as full mode auto trade .

forexworld 	30-12-2009 05:44 PM
guna je full mode...mmg klas n masyuk:)paid:)paid:)paid

forexworld 	30-12-2009 05:48 PM
kamon geng jgn pandang2 jeling2 je...mai beli ramai2...mmg berbaloi...lingkup broker:D


All times are GMT +8. The time now is 07:11 PM. 	
Page 3 of 40 	< 	1	2 	3 	4	5	13 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 4 of 40 	« First 	< 	2	3 	4 	5	6	14 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

MAIDIN 	30-12-2009 05:50 PM
Quote:
Originally Posted by forexworld (Post 5541043)
kamon geng jgn pandang2 jeling2 je...mai beli ramai2...mmg berbaloi...lingkup broker:D
mantap promotion bro :)cgrock

forex-castle 	30-12-2009 05:50 PM
reversal ea nak beli cam mana ek ??

jejantas 	30-12-2009 06:31 PM
Sapa yang dah beli saya dah email ... kalo ada yang masih x dapat sila YM saya atau email saya

fadli1982 	30-12-2009 07:07 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5541400)
Sapa yang dah beli saya dah email ... kalo ada yang masih x dapat sila YM saya atau email saya
aku x dpt lg bro :D

jejantas 	30-12-2009 07:15 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5541600)
aku x dpt lg bro :D
dah send dah... mungkin x dapat lagi

jejantas 	30-12-2009 07:22 PM
Setting utk Gabungan EA CrazypipsSpecialEA dan EA ***********


AutoTrade=FALSE
Hedging=TRUE ... Range 20 Lot Multiply=2 ... Pembetulan tadi ada kesilapan
Multipost=TRUE
Martigale= ikut suka ler nak FALSE atau TRUE

crackerz 	30-12-2009 07:26 PM
aku dh wat payment bro..please check email..
x sabaq nk test dh nie.."slamat tahun baru" :)

MAIDIN 	30-12-2009 07:31 PM
saya dah run EA tambahan dari bro dan sedang melihat performance dia .

bro jejantas, kat atas tu bro ada tulis setting untuk gabungan EA crazypips special dan EA ....

EA ape tuh bro . dia kene tutup tulisan tu .

bro tulis jarak jarak . hehe mesti keluar tulisan dia nanti .

jejantas 	30-12-2009 07:39 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5541725)
saya dah run EA tambahan dari bro dan sedang melihat performance dia .

bro jejantas, kat atas tu bro ada tulis setting untuk gabungan EA crazypips special dan EA ....

EA ape tuh bro . dia kene tutup tulisan tu .

bro tulis jarak jarak . hehe mesti keluar tulisan dia nanti .
Nama EA tuh bro sendiri tau sudah ler :D

crackerz 	30-12-2009 07:42 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5541725)
saya dah run EA tambahan dari bro dan sedang melihat performance dia .

bro jejantas, kat atas tu bro ada tulis setting untuk gabungan EA crazypips special dan EA ....

EA ape tuh bro . dia kene tutup tulisan tu .

bro tulis jarak jarak . hehe mesti keluar tulisan dia nanti .
maybe ea tambahan yg bro jejantas bagi tu kot..btoi x bro jejantas?:-?

jejantas 	30-12-2009 07:44 PM
Quote:
Originally Posted by crackerz (Post 5541785)
maybe ea tambahan yg bro jejantas bagi tu kot..btoi x bro jejantas?:-?
:D BRO bukak Email

jejantas 	30-12-2009 07:47 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5541674)
Setting utk Gabungan EA CrazypipsSpecialEA dan EA ***********


AutoTrade=FALSE
Hedging=TRUE ... Range 20 Lot Multiply=2 ... Pembetulan tadi ada kesilapan
Multipost=TRUE
Martigale= ikut suka ler nak FALSE atau TRUE
Ada pembetulan ..... harap notice

crackerz 	30-12-2009 08:00 PM
dh dapat bro..tq :)

silverx 	30-12-2009 08:04 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5541400)
Sapa yang dah beli saya dah email ... kalo ada yang masih x dapat sila YM saya atau email saya
belum dapat EA tambahan....maybe lambat kot.... aper pun... TQ. :D

jejantas 	30-12-2009 08:09 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5541883)
belum dapat EA tambahan....maybe lambat kot.... aper pun... TQ. :D
Nanti saya send ..... :D Maaf sebab lambat ada kerja jap

silverx 	30-12-2009 08:12 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5541901)
Nanti saya send ..... :D Maaf sebab lambat ada kerja jap
okeh.... :)cgrock

crackerz 	30-12-2009 08:25 PM
mcm mana nk gabung ea crazypips ni ngan ea lain dlm satu time frame?

zdman 	30-12-2009 08:38 PM
Quote:
Originally Posted by crackerz (Post 5541999)
mcm mana nk gabung ea crazypips ni ngan ea lain dlm satu time frame?
ni pun aku nk tanya bro, kat pair apa n tf apa, ke kene buka dua chart utk pasang ea dua beradik ni???? maaf sekolah tak tinggi:D:D

forexworld 	30-12-2009 08:39 PM
Quote:
Originally Posted by crackerz (Post 5541999)
mcm mana nk gabung ea crazypips ni ngan ea lain dlm satu time frame?
bro kena buka 2 chart pair yg sama,satu letak EA tambahan,satu agi letak EA special tu.Cadangan TF1M,pair GU...setting cam bro jejantas kasi tu.

zdman 	30-12-2009 08:47 PM
Quote:
Originally Posted by forexworld (Post 5542101)
bro kena buka 2 chart pair yg sama,satu letak EA tambahan,satu agi letak EA special tu.Cadangan TF1M,pair GU...setting cam bro jejantas kasi tu.
cunnn bantun sampai utk kapal perang baru ni...ada specific modal ke bro????

owika 	30-12-2009 08:53 PM
bro jejantas aku dah beli. tak sabar sabar nak test EA ni

forexworld 	30-12-2009 09:02 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5542138)
cunnn bantun sampai utk kapal perang baru ni...ada specific modal ke bro????
try 100usd pon ok

MAIDIN 	30-12-2009 09:07 PM
Quote:
Originally Posted by forexworld (Post 5542245)
try 100usd pon ok
on 2 juta cents lagi best tengok profit masuk . hehehe

gurau je :D

ijakstory 	30-12-2009 09:21 PM
bro jejantas..

check pm atau email

pembayaran sudah dibuat

(ohh! saya dapat juga ker ea tambahan?
iee bestnyerrr.. cayok! cayok!)

zdman 	30-12-2009 09:24 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5542278)
on 2 juta cents lagi best tengok profit masuk . hehehe

gurau je :D
dah start kutip pip...kita tgk sapa yg kene..:D:D

ajak008 	30-12-2009 09:40 PM
Slm bro jejantas.

sy bleh dpt x offer ni?
1 lg, sy ade soalan. dh email kt bro.
hrp bleh bantu.

thanks.

waktong 	30-12-2009 09:44 PM
makin ramai client ni :D

owika 	30-12-2009 10:19 PM
masta jejantas tengah sibuk lagi ke...tengah tunggu EA ni

redox6464 	30-12-2009 11:14 PM
aku pn beli gak ~ hehe..
x sabo nk mngetest ~

CoreDuo 	30-12-2009 11:24 PM
Yuuhuuu... makin meriah thread ni....:)cgrock:)cgrock

cepat kengkawan!!!....kita kutip pips..tinggal berapa jam jer lagi nak trade untuk tahun ni :)cgrock:)cgrock

jejantas 	30-12-2009 11:29 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5543216)
Yuuhuuu... makin meriah thread ni....:)cgrock:)cgrock

cepat kengkawan!!!....kita kutip pips..tinggal berapa jam jer lagi nak trade untuk tahun ni :)cgrock:)cgrock
Bro dah terima ke EA terbaru dan EA Modified tuh?

CoreDuo 	30-12-2009 11:32 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5543244)
Bro dah terima ke EA terbaru dan EA Modified tuh?
Saya dah dapat masta :)cgrock
Malam tadi lagi dah LIVE :)paid

ea modified tu tak reti sgt nak settingnya..tadi try kejap...open post banyak tapi end up rugi skit:-?

jejantas 	30-12-2009 11:34 PM
Test demo dulu sampai faham fungsi EA tuh :D Dan tolong jgn dedahkan nama EA korang ..... diam2 ajer :D

redox6464 	30-12-2009 11:52 PM
ade sape2 yg baek ati kt sini.. bleh tolong ajarkan setup setting nye x?
leh ym bz_azlan@yahoo.com skrg.

:D

CoreDuo 	30-12-2009 11:53 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5543427)
ade sape2 yg baek ati kt sini.. bleh tolong ajarkan setup setting nye x?
leh ym bz_azlan@yahoo.com skrg.

:D
e-book nya dah baca lum?

redox6464 	30-12-2009 11:54 PM
dah...

ade 2 file kan..
2-2 nk kena load ke atas satu TF ke? atau beza2 ?

crackerz 	31-12-2009 12:06 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5543445)
dah...

ade 2 file kan..
2-2 nk kena load ke atas satu TF ke? atau beza2 ?
bro kena bukak 2 chart ngan tf 1m..

jejantas 	31-12-2009 12:06 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5543445)
dah...

ade 2 file kan..
2-2 nk kena load ke atas satu TF ke? atau beza2 ?
x kisah BRO TF sama ker berbeza :D yg penting pair kena sama

CoreDuo 	31-12-2009 12:12 AM
Masta TT... boleh guna la ee? ea modified tu kat satu chart..dan ea crazypipsspecial sebagai support dia?

jejantas 	31-12-2009 12:17 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5543586)
Masta TT... boleh guna la ee? ea modified tu kat satu chart..dan ea crazypipsspecial sebagai support dia?
yeah baca page sebelum nih


All times are GMT +8. The time now is 07:11 PM. 	
Page 4 of 40 	« First 	< 	2	3 	4 	5	6	14 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 5 of 40 	« First 	< 	3	4 	5 	6	7	15 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

CoreDuo 	31-12-2009 12:26 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5543627)
yeah baca page sebelum nih
OK..tgh mendemo :D

jejantas 	31-12-2009 12:39 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/1aa-1.gif

Bila 2 EA digabungkan .... Satu EA masuk Post dan EA Special akan cuba protect atau memaksimakan keuntungan....

deaftonejoe 	31-12-2009 12:53 AM
aku trus je msk live kat gu.. kat lite forex.. sj nk ngk ape jd ngan broker ni.. insta plak pg ckit..

jejantas 	31-12-2009 12:54 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5543892)
aku trus je msk live kat gu.. kat lite forex.. sj nk ngk ape jd ngan broker ni.. insta plak pg ckit..
eheheheheehh kamikaze sungguh bro nih ....

kancil_5433 	31-12-2009 01:04 AM
macam mana nak beli EA niii yer?

deaftonejoe 	31-12-2009 01:16 AM
skali msk insta pair gu ngan gj.. setting default autotrade on.. trus je trade contact is busy.. wah.. kah.. kah.. mcm takut je.. lite td dh tanye masta.. nmpk ade solution tntg permasalahan.. kite tunggu smpi sok.. he.. he.. he..

deaftonejoe 	31-12-2009 01:18 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5543904)
eheheheheehh kamikaze sungguh bro nih ....
bkn kamikaze.. sbb dh phm cume bab2 kire2 capital tu xblajo.. he.. he.. mls nk kaco robot2 lain aku bio je die autorun sbb sblm ni aku mmg xberani ngan gj ngan gu.. he.. he..:)):)):)):)):))

deaftonejoe 	31-12-2009 01:20 AM
anywhere thanks masta.. harap2 lingkuple broker2 ni.. mari bwk msk usd ke dlm malaysia sebanyak yg mgkn.. kite2 ni le penyumbang tukaran asing terbesar di dunia.. he.. he..

redox6464 	31-12-2009 01:53 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5544037)
bkn kamikaze.. sbb dh phm cume bab2 kire2 capital tu xblajo.. he.. he.. mls nk kaco robot2 lain aku bio je die autorun sbb sblm ni aku mmg xberani ngan gj ngan gu.. he.. he..:)):)):)):)):))
stuju2...
guna sistem ni satu je.. xyag pening2 ngan robot / ea laen..
kite test keberkesanan nye ~

redox6464 	31-12-2009 01:56 AM
thanks masta..

penjelasan yg amat jelas ttg fuction2 yg ade dlm ea ni..

hopefully sume yg guna sistem akan berjaya ~

ijakstory 	31-12-2009 07:46 AM
thanks TT, dah dapat

fadli1982 	31-12-2009 07:55 AM
tq dah dpt...

jejantas 	31-12-2009 08:08 AM
Baca E-Book sampai khatam.... test demo dulu tgk EA berfungsi.. ada masa 1 hari lagi nak test sebelum tahun 2010 :D

ijakstory 	31-12-2009 08:20 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5541674)
Setting utk Gabungan EA CrazypipsSpecialEA dan EA ***********

AutoTrade=FALSE
Hedging=TRUE ... Range 20 Lot Multiply=2 ... Pembetulan tadi ada kesilapan
Multipost=TRUE
Martigale= ikut suka ler nak FALSE atau TRUE
Ni saya faham..

Quote:
Originally Posted by forexworld (Post 5542101)
bro kena buka 2 chart pair yg sama,satu letak EA tambahan,satu agi letak EA special tu.Cadangan TF1M,pair GU...setting cam bro jejantas kasi tu.
Jelas dan Mudah sekali.. Thanks bro forexworld :)paid
Quote:
Originally Posted by jejantas
Percentclose=0.005
ni pun saya faham

Quote:
Originally Posted by jejantas
Off Semua Mode close
err, ni saya tak faham #:-S

Adakah nampak je perkataan closed, input dia saya kena falsekan?

(Tengah berdemo dan cuba khatam ebook ni... slow.. sloww saya bace)

jejantas 	31-12-2009 08:23 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5544939)
Ni saya faham..



Jelas dan Mudah sekali.. Thanks bro forexworld :)paid


ni pun saya faham



err, ni saya tak faham #:-S

Adakah nampak je perkataan closed, input dia saya kena falsekan?

(Tengah berdemo dan cuba khatam ebook ni... slow.. sloww saya bace)
OFF tuh maknanya FALSE :D

fadli1982 	31-12-2009 08:47 AM
dah baca....nk test demo pg nie...semalam komputer wat hal laks...aku beli ram 1gig pasang kat pc hang la pulaks...pc aku tu 2 gig ja boleh kut.adoi...kempunan nk 3 gig.

CoreDuo 	31-12-2009 09:59 AM
Quote:
Originally Posted by kancil_5433 (Post 5543964)
macam mana nak beli EA niii yer?
Cepat beli bro..nanti Kancil tu leh tukar BMW :)cgrock

CoreDuo 	31-12-2009 10:02 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5544950)
OFF tuh maknanya FALSE :D
Masta....Off/False.. 'Close' tu kalau pakai Modified dgn Spesel kan? Kalau guna ea lain biar ON/True?

astagold 	31-12-2009 10:18 AM
test kat fx4u dulu la :D

kalau martin pun risk level baru 1/10 dari broker lain :)paid

nak test kat race pun boleh, sempat lagi tu :)cgrock

CoreDuo 	31-12-2009 10:27 AM
Dah Live terus out of the box :D
Hari ni last day nak memerah titisan pips hijau terakhir sebelum 2010:)paid

Yg best broker kat siggy aku ni maintain 1pips spread.:)cgrock Broker lain pips dah triple :(

jejantas 	31-12-2009 10:29 AM
Quote:
Originally Posted by astagold (Post 5545493)
test kat fx4u dulu la :D

kalau martin pun risk level baru 1/10 dari broker lain :)paid

nak test kat race pun boleh, sempat lagi tu :)cgrock
memang saya akan pakai utk race nanti bro :D .. Jgn risau eheheh

jejantas 	31-12-2009 10:30 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5545404)
Masta....Off/False.. 'Close' tu kalau pakai Modified dgn Spesel kan? Kalau guna ea lain biar ON/True?
bergantung EA tuh.. kalo memang dah ada mode close... bro False kan EA Special .... kena kaji dulu EA lain yang bro pakai dulu

zdman 	31-12-2009 10:56 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5545574)
bergantung EA tuh.. kalo memang dah ada mode close... bro False kan EA Special .... kena kaji dulu EA lain yang bro pakai dulu
bro, utk ea special n yg modified semua mode close disetkan false. betulkan bro????...saya pakai 2 ea ni je, tak pakai ea lain

jejantas 	31-12-2009 10:59 AM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5545767)
bro, utk ea special n yg modified semua mode close disetkan false. betulkan bro????...saya pakai 2 ea ni je, tak pakai ea lain

yeah BRO :D

jejantas 	31-12-2009 01:15 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...r3033/1aaa.gif

Semalam Float -ve USD 100++ .... now tgh profit


Update

Saya telah memasukkan coding baru utk EA Special bagi memantapkan lagi trading.... Bila dah siap sepenuhnya ... saya akan notis di thread ini .... so selalu lah jenguk trade ini.

forexworld 	31-12-2009 01:19 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5546840)
http://i416.photobucket.com/albums/p...r3033/1aaa.gif

Semalam Float -ve USD 100++ .... now tgh profit


Update

Saya telah memasukkan coding baru utk EA Special bagi memantapkan lagi trading.... Bila dah siap sepenuhnya ... saya akan notis di thread ini .... so selalu lah jenguk trade ini.
yg sedia ada pon dah mantop...bro nak mantopkan lagi...caya lu la masta:)paid...kami tunguuuuuuu:D

jejantas 	31-12-2009 01:25 PM
Quote:
Originally Posted by forexworld (Post 5546866)
yg sedia ada pon dah mantop...bro nak mantopkan lagi...caya lu la masta:)paid...kami tunguuuuuuu:D

Semoga tahun 2010 (no. cantik nih) akan memberikan kita mencapai impian :D

iliotest 	31-12-2009 01:26 PM
good i think

forexworld 	31-12-2009 01:48 PM
Quote:
Originally Posted by iliotest (Post 5546927)
good i think
i think u should buy it:D:D

jejantas 	31-12-2009 05:47 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/1aaaa.gif

Bila 2 EA bekerjasama :D


Sapa2 yang baru beli dan telah beli... harap bersabar saya tgh test coding baru utk memantapkan EA ini.... Bila selesai semua saya akan beritahu

MAIDIN 	31-12-2009 05:57 PM
oo ok . kami nantikan new version of special EA

silverx 	31-12-2009 06:11 PM
Owh...ini suda bagus.... :)cgrock
beli sekali support berpanjangan nih..... :)paid

jejantas 	31-12-2009 06:12 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5548953)
Owh...ini suda bagus.... :)cgrock
beli sekali support berpanjangan nih..... :)paid
ehehehehheheheh apa nak kira .... anak bangsa sendiri

alieptraderGP 	31-12-2009 06:26 PM
slm bro sy nk bli 1..email sy : alieptraderGP@yahoo.com
Da add ym td xdpt plak..he3

fadli1982 	31-12-2009 06:55 PM
TT ni support dia bgs wow...ko tanya kat ym mesti dia jwb!

jejantas 	31-12-2009 07:23 PM
Hari tgh test Power dengan EA :-

1. CrazypipsSpcial + EA ***********
2. CrazypipsSpecial + EA Ilan.1.6.Prof6.Full
3. CrazypipsSpecial + EA Masyuk Enhance


Nnati saya update yang mana terbaik......

forexworld 	31-12-2009 07:32 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5549367)
Hari tgh test Power dengan EA :-

1. CrazypipsSpcial + EA ***********
2. CrazypipsSpecial + EA Ilan.1.6.Prof6.Full
3. CrazypipsSpecial + EA Masyuk Enhance


Nnati saya update yang mana terbaik......
mantopppp...jom2 pi semayang m'rib dulu:)paid:D

MAIDIN 	31-12-2009 07:37 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5549367)
Hari tgh test Power dengan EA :-

1. CrazypipsSpcial + EA ***********
2. CrazypipsSpecial + EA Ilan.1.6.Prof6.Full
3. CrazypipsSpecial + EA Masyuk Enhance


Nnati saya update yang mana terbaik......
mantap bro :)cgrock:)cgrock

badangmalaya 	31-12-2009 07:44 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5548768)
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/1aaaa.gif

Bila 2 EA bekerjasama :D


Sapa2 yang baru beli dan telah beli... harap bersabar saya tgh test coding baru utk memantapkan EA ini.... Bila selesai semua saya akan beritahu

Biar lambat asalkan popit boss... 7% tu dah kira ok tu... EA kura-kura pun dapat dalam 20%....sebulan... Saya musti piley..

jejantas 	31-12-2009 07:45 PM
Quote:
Originally Posted by badangmalaya (Post 5549491)
Biar lambat asalkan popit boss... 7% tu dah kira ok tu... EA kura-kura pun dapat dalam 20%....sebulan... Saya musti piley..
kalo maintain 7% daily .. sebulan 140% tuh ... apa2 pun kena test lagi dan saya tgh coding utk mantapkan EA nih...


All times are GMT +8. The time now is 07:11 PM. 	
Page 5 of 40 	« First 	< 	3	4 	5 	6	7	15 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 6 of 40 	« First 	< 	4	5 	6 	7	8	16 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	31-12-2009 10:27 PM
Nampaknya EA CrazypipsSpecial + EA ******** masih mendahului dalam kutipan pips
EA Crazypips + EA Ilan di tempat kedua

ijakstory 	31-12-2009 10:29 PM
pagi tadi test demo GU lot 0.01 equity 100usd(ikofx) sampai sekarang dah dapat dpt 5doler (tanpa vps)

huhm..

minggu depan test 3 pair serentak plak.. gu-eu-eg..

kalau cantik, insyallah live terus..

jejantas 	31-12-2009 10:33 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5550531)
pagi tadi test demo GU lot 0.01 equity 100usd(ikofx) sampai sekarang dah dapat dpt 5doler (tanpa vps)

huhm..

minggu depan test 3 pair serentak plak.. gu-eu-eg..

kalau cantik, insyallah live terus..
Semoga kita akan berjaya bersama-sama

ijakstory 	31-12-2009 10:34 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5550549)
Semoga kita akan berjaya bersama-sama

samalah kita.. saya doakan kejayan kepada anda semua .. :)cgrock :)paid :)paid

Amin..

jejantas 	31-12-2009 10:39 PM
So far x dok bugs algi .... kalo malam nih semuanya smooth seperti yang saya design .... esok dan lusa saya akan distribute kepada yang telah membeli EA ini....

krkic 	31-12-2009 10:48 PM
alaa..saya ingin beli..
tapi xde duet ag la...
kena kumpul duet lu laaa..

badangmalaya 	31-12-2009 10:51 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5550531)
pagi tadi test demo GU lot 0.01 equity 100usd(ikofx) sampai sekarang dah dapat dpt 5doler (tanpa vps)

huhm..

minggu depan test 3 pair serentak plak.. gu-eu-eg..

kalau cantik, insyallah live terus..

Jangan lupa update prestasi bro di thread ini... minggu2 mendatang

arul57 	31-12-2009 10:54 PM
salam TT,

sila tgk PM saya. tak sempat lagi ke tidak ni.

redox6464 	31-12-2009 11:01 PM
salamz..

& datang mlapor diri utk malam ni..

korang sume ape cite? ade untung ke? uhuk ~

EA ni mmg best.

jejantas 	31-12-2009 11:47 PM
Setelah saya backtest dan forward test .... EA nih run seerti saya kehendakki... Oleh itu saya memohon kepada yang telah membeli utk email kepada saya maklumat berikut dengan segera:-

1. Nama spt payment Maybank
2. Nick Dalam Carigold
3. Nama EA yang dicadangkan..




Saya memohon kepada allah agar EA nih betoi2 menjadi seperti yang saya backtest... Cuma saya minta kepada pembeli iaitu

1. Jgn Share atau distribute EA ini
2. Jgn decompile EA ini
3. Kenang Daku dalam Profitmu :D

Jika anda amanah dan jujur... Allah akan bantu anda

Saya akan menunggu email kalian


Wasallam

p/s Ke Atas pun Balun Ke bawah pun Balun .. Non stop Kutip Pips

Lupa nak kasi tau... EA nih kalo nak run sendiri pun tanpa EA lain ..... kalian akan penuh guni dengan pips :D

crackerz 	31-12-2009 11:56 PM
ea baru ke bro?cayalah bro..moga dimurahkan rezeki la hendaknya..;)

jejantas 	31-12-2009 11:59 PM
Quote:
Originally Posted by crackerz (Post 5551043)
ea baru ke bro?cayalah bro..moga dimurahkan rezeki la hendaknya..;)
bukan baru tapi upgrade ... sempena tahun baru .. FREE...

zdman 	01-01-2010 12:01 AM
terima kasih bro..moga Allah merahmati usaha bro..amin

jejantas 	01-01-2010 12:03 AM
Sapa2 ada YM sila YM saya amir3033

forexworld 	01-01-2010 12:09 AM
aku dah dapat yahooooooooo...:D:)paid

crackerz 	01-01-2010 12:09 AM
saya dh email bro.."slamat tahun baru" semua!! :)

crackerz 	01-01-2010 12:11 AM
Quote:
Originally Posted by forexworld (Post 5551112)
aku dah dapat yahooooooooo...:D:)paid
uish,,cepatnya bro..:D
slamat mengetest..

forexworld 	01-01-2010 12:18 AM
Quote:
Originally Posted by crackerz (Post 5551124)
uish,,cepatnya bro..:D
slamat mengetest..
tak test dah...tahun ni live terus:D:)):)paid:)paid:)paid

krkic 	01-01-2010 12:22 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5551058)
bukan baru tapi upgrade ... sempena tahun baru .. FREE...
apa yg free tu bos???:)

ijakstory 	01-01-2010 12:22 AM
Quote:
Originally Posted by badangmalaya (Post 5550663)
Jangan lupa update prestasi bro di thread ini... minggu2 mendatang
insyallah.. kalau stimix tak buat hal.. no problem :)paid

(tengah mencari jugak vps murah gak.. kalau ade sesape ade lubang baik vps, mehlaa pm, tapi janganla bagi syarat reg uder acc anda.. dah tak larat daa nak bukak akaun bebanyak.. tq)

ijakstory 	01-01-2010 12:37 AM
TT.. saya dah send.. check email pls

jejantas 	01-01-2010 12:46 AM
Sapa lagi yang masih x dapat????? Sila email atau YM saya cepat

wildfx 	01-01-2010 12:54 AM
berbaloi-baloi ea neh... anda bila lg?

CoreDuo 	01-01-2010 01:07 AM
Quote:
Originally Posted by wildfx (Post 5551431)
berbaloi-baloi ea neh... anda bila lg?
Ya betulll... memang berbaloi :)paid:)cgrock

fadli1982 	01-01-2010 01:28 AM
dah dpt tt...tq!

mankj 	01-01-2010 01:30 AM
gua dah join the club....yahoo...:D

jejantas 	01-01-2010 01:32 AM
Selamat Tahun Baru Semua


Now OFFER di tutup

CoreDuo 	01-01-2010 01:50 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5551668)
Selamat Tahun Baru Semua


Now OFFER di tutup
Selamat 2010 to Masta dan semua warga crazypips
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

redox6464 	01-01-2010 01:53 AM
Selamat Tahun Baru Semua..

Jom kite bermula satu hidup baru :)

redox6464 	01-01-2010 01:56 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5551209)
insyallah.. kalau stimix tak buat hal.. no problem :)paid

(tengah mencari jugak vps murah gak.. kalau ade sesape ade lubang baik vps, mehlaa pm, tapi janganla bagi syarat reg uder acc anda.. dah tak larat daa nak bukak akaun bebanyak.. tq)
kalo stimix problem.. cepat2 la call 100 utk dorang buat restoration..

make sure dorang abuat 1 report utk assign technician to fix the line ~

alalalalaaa

fadli1982 	01-01-2010 02:08 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5551668)
Selamat Tahun Baru Semua


Now OFFER di tutup
SELAMAT TAHUN BARU 2010!!!!:)paid:)paid:)paid

CoreDuo 	01-01-2010 02:12 AM
Tinggal brapa jam jer lagi utk trade sebelum off 4 hari :((


Tak sabar nak tunggu Isnin :D

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

fadli1982 	01-01-2010 02:21 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5551889)
Tinggal brapa jam jer lagi utk trade sebelum off 4 hari :((


Tak sabar nak tunggu Isnin :D

:)cgrock:)cgrock:)cgrock
kebanyakan broker dah closed kul 2.00 am td... bro nye broker belum closed ye..x sabar tunggu Isnin nie...adoi lama nya...:D

CoreDuo 	01-01-2010 02:23 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5551934)
kebanyakan broker dah closed kul 2.00 am td... bro nye broker belum closed ye..x sabar tunggu Isnin nie...adoi lama nya...:D
ehhh..dah close dahh :((
tak perasan :">

badangmalaya 	01-01-2010 06:24 AM
Selamat Tahun Baru 2010

silverx 	01-01-2010 06:48 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5551387)
Sapa lagi yang masih x dapat????? Sila email atau YM saya cepat
saya belum dapt yg dah diupgrade tu... :">
saya asyik ketinggalan kebelakang ajer nih... nanti saya send PM ngan Mail yer... TQ... :)cgrock

"Selamat Tahun Baru"

jejantas 	01-01-2010 07:32 AM
Setting EA CrazypipsSpecial
 
EA ini boleh run sendiri tanpa memerlukan EA lain
-------------------------------------------------

Modal USD 100
--------------

AutoTrade=true
StartCapital = 100
Lot = 0.01
LockProfit = 20
Multiply = 2

Multipost = true
Range = 5 - 20
Lots = 0.01 (1/3 daripada Lot asal tetapi 0.01 adalah Lot Minima maka anda harus letakkan 0.01 - bergantung kepada Lot Minima Broker)
LockProfit = 5 - 20
Multiply = 2

Hedging = true
Range = 20
LotMultiply = 2
LockProfit = 20
Multiply = 2

Martigale = true
MartigaleLot=1
LockProfit = 0
Multiply = 0

Modal > 100 dan < 500
-------------------------

AutoTrade=true
StartCapital = 200
Lot = 0.01
LockProfit = 20
Multiply = 2

Multipost = true
Range = 5 - 20
Lots = 0.01 (1/3 daripada Lot asal tetapi 0.01 adalah Lot Minima maka anda harus letakkan 0.01 - bergantung kepada Lot Minima Broker)
LockProfit = 5 - 20
Multiply = 2

Hedging = true
Range = 20
LotMultiply = 2
LockProfit = 20
Multiply = 2

Martigale = true
MartigaleLot=1.2
LockProfit = 0
Multiply = 0

Modal Melebihi 500
--------------------------


AutoTrade=true
StartCapital = 200
Lot = 0.01
LockProfit = 20
Multiply = 2

Multipost = true
Range = 5 - 20
Lots = 1/3 daripada Lot Asal
LockProfit = 5 - 20
Multiply = 2

Hedging = true
Range = 20
LotMultiply = 2
LockProfit = 20
Multiply = 2

Martigale = true
MartigaleLot=1.5
LockProfit = 0
Multiply = 0

Kiraan Lot Asal
-----------------------

(Lot/StartCapital)xCurrent Equity

Jika Lot = 0.01 , StartCapital = 100 , Current Equity = 100 usd

Bermakna 0.01/100x100 = 0.01 usd perlot

Setiap pertambahan equity anda sebanyak USD 100 .. maka Lot akan secara auto menambah kepada 0.01
Bermakna jika contoh di atas... Equity bertambah dari 100 usd kepada 200 usd maka Lot akan menjadi 0.02 usd secara AUTO .... (ini adalah teknik compounding )

Jika anda mempunyai modal yang besar tapi mahu trade kecik maka:-

StartCapital = Current Equity
Lot = Lot yang anda mahu

Contohnya anda ada USD 1,000 dan mahu trade per lot = 0.02 maka

StartCapital = 1000
Lot = 0.02

Harap membantu Semua

------------------------------------------------------------------------------

Kenapa anda akan loss atau MC?

Faktor utama adalah Lot... Bila lot yang digunapakai terlalu besar ianya tidak akan dapat menampung margin anda. Oleh itu maka terjadilah MC. Faktor menentukan Lot adalah mustahak. Oleh itu saya sarankan anda semua backtest dengan pelbagai setting utk Lot supaya anda boleh melihat kemungkinan yang berlaku semasa Live Trading.

Kalau keuntungan yang melampau ... Broker x akan bayar jugak malah EA akan kena banned. Carilah setting yang munasabah supaya anda boleh trade berpanjangan tanpa perlu risau apa2 :D

badangmalaya 	01-01-2010 09:46 AM
Terima kasih boss. Saya dah terima EA ********** tu. Senen nanti baru nak ngetes.

GreenDay 	01-01-2010 10:15 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5551668)
Selamat Tahun Baru Semua


Now OFFER di tutup

Salam Masta....
Melepas Den.... :((:((:((
Takde Tarik Skt Ke Offer Tu...
Tarik Le Skt Till 10 . 01 . 10 :D:D

:((#:-S:((

fadli1982 	01-01-2010 10:50 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5552416)
EA ini boleh run sendiri tanpa memerlukan EA lain
-------------------------------------------------

Modal USD 100
--------------

AutoTrade=true
StartCapital = 100
Lot = 0.01
LockProfit = 20
Multiply = 2

Multipost = true
Range = 5 - 20
Lots = 0.01 (1/3 daripada Lot asal tetapi 0.01 adalah Lot Minima maka anda harus letakkan 0.01 - bergantung kepada Lot Minima Broker)
LockProfit = 5 - 20
Multiply = 2

Hedging = true
Range = 20
LotMultiply = 2
LockProfit = 20
Multiply = 2

Martigale = true
MartigaleLot=1
LockProfit = 0
Multiply = 0

Modal > 100 dan < 500
-------------------------

AutoTrade=true
StartCapital = 200
Lot = 0.01
LockProfit = 20
Multiply = 2

Multipost = true
Range = 5 - 20
Lots = 0.01 (1/3 daripada Lot asal tetapi 0.01 adalah Lot Minima maka anda harus letakkan 0.01 - bergantung kepada Lot Minima Broker)
LockProfit = 5 - 20
Multiply = 2

Hedging = true
Range = 20
LotMultiply = 2
LockProfit = 20
Multiply = 2

Martigale = true
MartigaleLot=1.2
LockProfit = 0
Multiply = 0

Modal Melebihi 500
--------------------------


AutoTrade=true
StartCapital = 200
Lot = 0.01
LockProfit = 20
Multiply = 2

Multipost = true
Range = 5 - 20
Lots = 1/3 daripada Lot Asal
LockProfit = 5 - 20
Multiply = 2

Hedging = true
Range = 20
LotMultiply = 2
LockProfit = 20
Multiply = 2

Martigale = true
MartigaleLot=1.5
LockProfit = 0
Multiply = 0

Kiraan Lot Asal
-----------------------

(Lot/StartCapital)xCurrent Equity

Jika Lot = 0.01 , StartCapital = 100 , Current Equity = 100 usd

Bermakna 0.01/100x100 = 0.01 usd perlot

Setiap pertambahan equity anda sebanyak USD 100 .. maka Lot akan secara auto menambah kepada 0.01
Bermakna jika contoh di atas... Equity bertambah dari 100 usd kepada 200 usd maka Lot akan menjadi 0.02 usd secara AUTO .... (ini adalah teknik compounding )

Jika anda mempunyai modal yang besar tapi mahu trade kecik maka:-

StartCapital = Current Equity
Lot = Lot yang anda mahu

Contohnya anda ada USD 1,000 dan mahu trade per lot = 0.02 maka

StartCapital = 1000
Lot = 0.02

Harap membantu Semua

------------------------------------------------------------------------------

Kenapa anda akan loss atau MC?

Faktor utama adalah Lot... Bila lot yang digunapakai terlalu besar ianya tidak akan dapat menampung margin anda. Oleh itu maka terjadilah MC. Faktor menentukan Lot adalah mustahak. Oleh itu saya sarankan anda semua backtest dengan pelbagai setting utk Lot supaya anda boleh melihat kemungkinan yang berlaku semasa Live Trading.

Kalau keuntungan yang melampau ... Broker x akan bayar jugak malah EA akan kena banned. Carilah setting yang munasabah supaya anda boleh trade berpanjangan tanpa perlu risau apa2 :D
tenkiu masta....mcm nie lah baru jelas.senang nk tgk setting.:)paid


All times are GMT +8. The time now is 07:11 PM. 	
Page 6 of 40 	« First 	< 	4	5 	6 	7	8	16 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 7 of 40 	« First 	< 	5	6 	7 	8	9	17 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

golden_user2006 	01-01-2010 11:26 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5551668)
Selamat Tahun Baru Semua


Now OFFER di tutup
salam bro,
terlepas 'offer free' :(( ......tp kalu register under link kat siggy tu, masih valid kut??:-?
....harap2 gitu le, sbb dah signup cuma tunggu depo
nak join 'race' guna robot tu....mcmne?

zdman 	01-01-2010 11:34 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5552930)
tenkiu masta....mcm nie lah baru jelas.senang nk tgk setting.:)paid
agak2 kita nk live pair apa???? GU or EU dgn tfM1

crackerz 	01-01-2010 11:36 AM
napa ea aku ni senyap pagi nie?

zdman 	01-01-2010 11:48 AM
Quote:
Originally Posted by crackerz (Post 5553172)
napa ea aku ni senyap pagi nie?
adoo bro...market cuuutii la happy new year :D:D semangat tu

crackerz 	01-01-2010 11:57 AM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5553219)
adoo bro...market cuuutii la happy new year :D:D semangat tu
hahahaha...bleh lupa plak aku:eek::eek::eek:

bgn2 je td trus tgk pc..patut pun..:)):))

wanman 	01-01-2010 11:58 AM
alo tt, sy nak beli ea ni sila email maklumat lanjut ke emel sy di sejutaikhlas@gmail.com....nak test next week...semua akaun bole ke???

fadli1982 	01-01-2010 02:41 PM
Quote:
Originally Posted by crackerz (Post 5553172)
napa ea aku ni senyap pagi nie?
haha,,,cuti la harini bang.....:D

rohman 	01-01-2010 02:45 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5553890)
haha,,,cuti la harini bang.....:D
aisey.. EA mogok le pulak..:)):))

buytosell 	01-01-2010 03:05 PM
tunggu senin nie lah..kita sama-sama tengok prestasi EA dari tt nie..
Quote:
Originally Posted by rohman (Post 5553913)
aisey.. EA mogok le pulak..:)):))

deaftonejoe 	01-01-2010 03:17 PM
prestasi mmg gempak.. satu hari aku dpt 30usd tuk lot 0.01.. dgn 5 pair.. tambah plk dgn satu lg ea (6 pair) yg dipantau oleh ea crazy pips juga mendapat 37usd maka keseluruhan tuk semalam sahaja 67usd float 40usd.. mmg gempak.. THANKS MASTA JEJANTAS.. kasi bengkok broker2..

ijakstory 	01-01-2010 03:21 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5554085)
prestasi mmg gempak.. satu hari aku dpt 30usd tuk lot 0.01.. dgn 5 pair.. tambah plk dgn satu lg ea (6 pair) yg dipantau oleh ea crazy pips juga mendapat 37usd maka keseluruhan tuk semalam sahaja 67usd float 40usd.. mmg gempak.. THANKS MASTA JEJANTAS.. kasi bengkok broker2..
tahniah.. pair aper hang pakai?

kekekekk.. jgn broker bengkok nak bayar kat hang udahler.. :))

ijakstory 	01-01-2010 03:23 PM
Quote:
Originally Posted by wanman (Post 5553279)
alo tt, sy nak beli ea ni sila email maklumat lanjut ke emel sy di sejutaikhlas@gmail.com....nak test next week...semua akaun bole ke???
sila pm TT bro.. nanti terlepas pandang

iamloco 	01-01-2010 03:25 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5554085)
prestasi mmg gempak.. satu hari aku dpt 30usd tuk lot 0.01.. dgn 5 pair.. tambah plk dgn satu lg ea (6 pair) yg dipantau oleh ea crazy pips juga mendapat 37usd maka keseluruhan tuk semalam sahaja 67usd float 40usd.. mmg gempak.. THANKS MASTA JEJANTAS.. kasi bengkok broker2..
mantap tu bro. 670 pips tu :)paid

deaftonejoe 	01-01-2010 03:44 PM
-ea yg ade pd sy (ea vespa 1000cc) sy gunakan pair euchf,audusd,nzdusd,usdchf,usdcad,eurusd.. pair2 ni dipantau oleh ea crazy pips.. lot bergerak dr 0.01 ke o.o3..
-ea crazy pisp auto trade=on pair GU ngan GBPJPY lot 0.01 default setting
-ea crazy pips FX= eurjpy,usdjpy,eurgbp lot 0.01 deafault setting.

deaftonejoe 	01-01-2010 03:46 PM
Hrap2 xkan mc.. minggu jadapan aku akan kekalkan dan 11/o1/2009 aku akan ubah lot ke 0.02.. insyaalah.. aku xreti nk post statement.. yg ade kt mt4 tu tuk race.. jd minggu dpn ko ngkle kat race perf.. ea2 ni..

fadli1982 	01-01-2010 04:19 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5554085)
prestasi mmg gempak.. satu hari aku dpt 30usd tuk lot 0.01.. dgn 5 pair.. tambah plk dgn satu lg ea (6 pair) yg dipantau oleh ea crazy pips juga mendapat 37usd maka keseluruhan tuk semalam sahaja 67usd float 40usd.. mmg gempak.. THANKS MASTA JEJANTAS.. kasi bengkok broker2..
TAHNIAH!!!semoga tahun depan byk lg popit!!:)paid

hadhad 	01-01-2010 04:28 PM
selamat tahun baru

jejantas 	01-01-2010 09:32 PM
Faktor2 yang perlu diambil kira dalam setting EA
-------------------------------------------------


1. StartCapital
2. Lot
3. Range Multipost
4. Lot Multipost
5. Lock Profit Multipost
6. Multiply Multipost
7. Range Martigale
8. Lot Martigale...

8 Item ini akan memainkan peranan utama untuk menentukan keuntungan anda . Sila buat backtest dengan mengubah2 nilai 8 item itu dan lihat kesannya terhadap pair kegemaran anda dan TF kegemaran anda......

jejantas 	01-01-2010 10:21 PM
Saya tgh backtest
-----------------

pair GU TF1M

Equity = 100 usd

StartCapital = 100
Lot = 0.01
Range Multipost = 1
Lot = 0.01
Lockprofit = 10
Multiply = 2
Martigale Range = 50
Lot Martigale = 1

lain2 Default

Meh kita sama2 test .... MC ker x :D .... Sila beritahu kat thread nih sapa2 yang dah test

Mari kita sama2 test

jejantas 	01-01-2010 10:50 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5556370)
Saya tgh backtest
-----------------

pair GU TF1M

Equity = 100 usd

StartCapital = 100
Lot = 0.01
Range Multipost = 1
Lot = 0.01
Lockprofit = 10
Multiply = 2
Martigale Range = 50
Lot Martigale = 1

lain2 Default

Meh kita sama2 test .... MC ker x :D .... Sila beritahu kat thread nih sapa2 yang dah test

Mari kita sama2 test
http://i416.photobucket.com/albums/p...ettinggila.gif

redox6464 	01-01-2010 11:45 PM
hebat ~ x sabo tgu senin ~

deaftonejoe 	02-01-2010 12:50 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5556856)
hebat ~ x sabo tgu senin ~
tu le psal lambatnyer isnin.. he.. he.. he..

wd6638 	02-01-2010 01:59 AM
fxpromaker4free
 
i'am a newbie, i find this blog "fxpromaker4free.blogspot.com", all hacked demo version downloadable. i need some one help to review this ea. thank you

MAIDIN 	02-01-2010 04:10 AM
Quote:
Originally Posted by wd6638 (Post 5557623)
i'am a newbie, i find this blog "fxpromaker4free.blogspot.com", all hacked demo version downloadable. i need some one help to review this ea. thank you
nape bro post kat sini . kan bro ada bukak thread sendiri .

jejantas 	02-01-2010 08:35 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5557943)
nape bro post kat sini . kan bro ada bukak thread sendiri .
Taktik Marketing.... buat akal soh org Review.... :D

MAIDIN 	02-01-2010 08:38 AM
bro jejantas ,saya belum dpt EA terbaru bro lagi . hehe

ni email saya : forex1980ku@yahoo.com

jejantas 	02-01-2010 08:42 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5558198)
bro jejantas ,saya belum dpt EA terbaru bro lagi . hehe

ni email saya : forex1980ku@yahoo.com
Aik ye ker saya dah send email... x po saya send sekali lagi

dah send ... sila check email

redox6464 	02-01-2010 12:06 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5558206)
Aik ye ker saya dah send email... x po saya send sekali lagi

dah send ... sila check email

ramai sgt kot bro sent.. maybe ade yg ter'miss'
hehe~

jejantas 	02-01-2010 12:08 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5559041)
ramai sgt kot bro sent.. maybe ade yg ter'miss'
hehe~
Kadang2 mail server prob

CoreDuo 	02-01-2010 03:46 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5556525)
http://i416.photobucket.com/albums/p...ettinggila.gif
Masta... apa setting yg boleh di improvekan supaya drawdown tak besor sgt?

redox6464 	03-01-2010 12:34 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5560208)
Masta... apa setting yg boleh di improvekan supaya drawdown tak besor sgt?

btul gak tu..

camne nk bg ia lebih episyen ~:-?

MAIDIN 	03-01-2010 06:54 AM
bro jejantas, saya ada hantar email .

waktong 	03-01-2010 07:32 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5563761)
bro jejantas, saya ada hantar email .
email sulit ke :D

jejantas 	03-01-2010 07:58 AM
CrazypipsSpecialEA -- Final Release
 
Hari nih saya ada hantar kepada pembeli EA CrazypipsSpecial Final Release dan E-Book...

Sapa yang masih x dapat... sila YM atau email saya hari nih jugak..


Sila backtest seperti yang dinyatakan dalam e-book tersebut. Korang semua ada masa lagi utk buat backtest ....

Esok kita pakat2 trade ... semoga kita semua akan berjaya hendaknya

Diharap semua backtest dan cari setting terbaik dan paparkan di sini supaya kita semua leh berkongsi maklumat ...

Format:-

1. Pair
2. TF
3. Test Equity
4. Setting EA yang diubah

CoreDuo 	03-01-2010 08:53 AM
Fuiiyooo..ada new release/update lagi ?? Memang best la masta ni...
TQ..TQ... dah dapat dah..nak gi ngetest ni :D

ijakstory 	03-01-2010 09:08 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5563981)
Fuiiyooo..ada new release/update lagi ?? Memang best la masta ni...
TQ..TQ... dah dapat dah..nak gi ngetest ni :D
cepatnyer ko dapat..

tensen betul aku punya yahoo email ni.. cis! cis! ~X(

deaftonejoe 	03-01-2010 11:09 AM
dh dpt gak..

jejantas 	03-01-2010 11:14 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5564038)
cepatnyer ko dapat..

tensen betul aku punya yahoo email ni.. cis! cis! ~X(




Sesiapa masih x dapat YM saya

forexworld 	03-01-2010 11:17 AM
aku pon dah dpt:)paid:D

astagold 	03-01-2010 12:12 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5563843)
Hari nih saya ada hantar kepada pembeli EA CrazypipsSpecial Final Release dan E-Book...

Sapa yang masih x dapat... sila YM atau email saya hari nih jugak..


Sila backtest seperti yang dinyatakan dalam e-book tersebut. Korang semua ada masa lagi utk buat backtest ....

Esok kita pakat2 trade ... semoga kita semua akan berjaya hendaknya

Diharap semua backtest dan cari setting terbaik dan paparkan di sini supaya kita semua leh berkongsi maklumat ...

Format:-

1. Pair
2. TF
3. Test Equity
4. Setting EA yang diubah
free ke jual ni? :p


All times are GMT +8. The time now is 07:11 PM. 	
Page 7 of 40 	« First 	< 	5	6 	7 	8	9	17 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 8 of 40 	« First 	< 	6	7 	8 	9	10	18 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

ajak008 	03-01-2010 01:03 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5564498)
Sesiapa masih x dapat YM saya
slm
thanks bro jejantas. dh dpt dh EA final release.
cume nk kompomkan:

...FX = EA crazypipspecial
...EA = EA modifight

betul ke?

thanks.

jejantas 	03-01-2010 01:07 PM
Quote:
Originally Posted by ajak008 (Post 5564993)
slm
thanks bro jejantas. dh dpt dh EA final release.
cume nk kompomkan:

...FX = EA crazypipspecial
...EA = EA modifight

betul ke?

thanks.
Lain2 EA x yah dah.. delete ajer :D

Insyaallah EA nih akan memberi harapan baru kepada penggunanya ... Cuma untung besar atau kecil bergantung kepada RISK yang kita sanggup terima....

mankj 	03-01-2010 01:15 PM
tq masta.dah dapat update punyer.tak sabar lak nak tunggu esok.:D

jejantas 	03-01-2010 01:17 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5565041)
tq masta.dah dapat update punyer.tak sabar lak nak tunggu esok.:D
hari nih buat backtest sampai lunyai :D

mankj 	03-01-2010 01:26 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5565052)
hari nih buat backtest sampai lunyai :D
tengah buat backtest la nih.....

redox6464 	03-01-2010 01:32 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5565007)
Lain2 EA x yah dah.. delete ajer :D

Insyaallah EA nih akan memberi harapan baru kepada penggunanya ... Cuma untung besar atau kecil bergantung kepada RISK yang kita sanggup terima....


Means..
guna satu ni je la.. yg da latest one..

Thx TT .

mmg REAL LIFE SUPPORT ~ :)cgrock:)cgrock

jejantas 	03-01-2010 01:49 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5565106)
Means..
guna satu ni je la.. yg da latest one..

Thx TT .

mmg REAL LIFE SUPPORT ~ :)cgrock:)cgrock
Yeah tapi fungsi utk gabungan ngan EA lain tetap ada dan fungsi protect post Manual Trade tetap ada

GreenDay 	03-01-2010 02:03 PM
Salam Masta....

Thanks... All Done... :)cgrock
Den Minta Tunjuk Ajaq Dari All Members...

silverx 	03-01-2010 04:08 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5563843)
Hari nih saya ada hantar kepada pembeli EA CrazypipsSpecial Final Release dan E-Book...

Sapa yang masih x dapat... sila YM atau email saya hari nih jugak..


Sila backtest seperti yang dinyatakan dalam e-book tersebut. Korang semua ada masa lagi utk buat backtest ....

Esok kita pakat2 trade ... semoga kita semua akan berjaya hendaknya

Diharap semua backtest dan cari setting terbaik dan paparkan di sini supaya kita semua leh berkongsi maklumat ...

Format:-

1. Pair
2. TF
3. Test Equity
4. Setting EA yang diubah
Bro,
saya tak dapat lagi bro EA final n Ebooknye tu..
da send mail da BRO.

YM takleh nak on ari nih....#:-S

TQ.

krkic 	03-01-2010 04:34 PM
yes..
aku da dapat

jejantas 	03-01-2010 05:10 PM
Perhatian semua
---------------

Sila pastikan lot broker anda adakah 0.01 = 0.01 usd atau 0.01 = 0.1 usd.... ini penting utk anda mengira lot yang sesuai (untuk Standard Acc --- Mini Acc x dok masalah)

nasrah_m 	03-01-2010 05:13 PM
agak2 apa TF dan Pair apa yg cun utk tapau esok.. stakat Back test aku kurang cun sikit

jejantas 	03-01-2010 06:04 PM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5566103)
agak2 apa TF dan Pair apa yg cun utk tapau esok.. stakat Back test aku kurang cun sikit
Cuba Test GU TF D1 .. pakai defult .. Bro pakai broker mana? saya test Insta memang cun

jejantas 	03-01-2010 07:07 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/1ssD1.gif

TF D1

nasrah_m 	03-01-2010 07:37 PM
Mlm nie punya projek Aku cuba test kat TF D1...memandangkan ramai yg akan gunakan modal USD100 so aku akan cuba buat backtest.

Modal:USD100
TF: Aku cuba guna H1 dan D1
Setting:semua default
Platform:IKOFX...
nnt aku cuba update kat sini..

krkic 	03-01-2010 10:39 PM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5566727)
Mlm nie punya projek Aku cuba test kat TF D1...memandangkan ramai yg akan gunakan modal USD100 so aku akan cuba buat backtest.

Modal:USD100
TF: Aku cuba guna H1 dan D1
Setting:semua default
Platform:IKOFX...
nnt aku cuba update kat sini..
okehh..
6t update dr bro..:D

CoreDuo 	03-01-2010 10:54 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5566301)
Cuba Test GU TF D1 .. pakai defult .. Bro pakai broker mana? saya test Insta memang cun
Masta..default setting tu utk akaun 200usd mikro boleh guna la kan?

nasrah_m 	03-01-2010 10:55 PM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5566727)
Mlm nie punya projek Aku cuba test kat TF D1...memandangkan ramai yg akan gunakan modal USD100 so aku akan cuba buat backtest.

Modal:USD100
TF: Aku cuba guna H1 dan D1
Setting:semua default
Platform:IKOFX...
nnt aku cuba update kat sini..
http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1262529820

Kasi Bungkus sama broker esok

nih setting dia..stakat ni ler..aku cuba aje..any comment sila kan...

Broker:IKOFX
Currency: GBPUSD
TF H1
test: 1/12/2009 - 3/1/2010
start cap= USD100
lot=0.1
Autotrade: true
Lock profit:150
multiplylock=2

Close by group:true
percent close:0.01

multipost:true
multilot:0.01
Divider lot:1
Range:20
lock profit=10

hedging=true
range headging=10
multiplylot=2
lock profit2=100
multiply lock2=2

martingale=true
range multiangle=150
multiply=2
lockprofit3=50
multiplylock=5
multiply lock=2

din cacing 	03-01-2010 11:00 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5566094)
Perhatian semua
---------------

Sila pastikan lot broker anda adakah 0.01 = 0.01 usd atau 0.01 = 0.1 usd.... ini penting utk anda mengira lot yang sesuai (untuk Standard Acc --- Mini Acc x dok masalah)http://www.myspacemoney.my/lan4280
beres...follow the setting je lah

wildfx 	03-01-2010 11:10 PM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5567874)
http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1262529820

Kasi Bungkus sama broker esok

nih setting dia..stakat ni ler..aku cuba aje..any comment sila kan...

Broker:IKOFX
Currency: GBPUSD
TF H1
test: 1/12/2009 - 3/1/2010
start cap= USD100
lot=0.1
Autotrade: true
Lock profit:150
multiplylock=2

Close by group:true
percent close:0.01

multipost:true
multilot:0.01
Divider lot:1
Range:20
lock profit=10

hedging=true
range headging=10
multiplylot=2
lock profit2=100
multiply lock2=2

martingale=true
range multiangle=150
multiply=2
lockprofit3=50
multiplylock=5
multiply lock=2
Bro guna EA yg final version ke neh ?

nasrah_m 	03-01-2010 11:16 PM
aku guna yg final ver..takde campur dgn EA lain..kira dara punya lah ni

wildfx 	03-01-2010 11:21 PM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5568046)
aku guna yg final ver..takde campur dgn EA lain..kira dara punya lah ni
kalau cam ni broker leh bungkus lah... :))

rayz 	03-01-2010 11:25 PM
erm
 
Quote:
Originally Posted by wildfx (Post 5568098)
kalau cam ni broker leh bungkus lah... :))
ermm kasi live lah baru leh komen.:D


kang jadi cam masyuk kang ada pulak komen maut lepas mc sib
baik ada pengikut dia tlg backup.

good luck.

redox6464 	03-01-2010 11:34 PM
uhuk..
aku ade gak test TF 1H from 1Dec 2009-3Jan 2010...
tp knape x dapat sampai 300% pun eh? setting sama je kot..

ade sape2 ley komen ?

MAIDIN 	04-01-2010 12:24 AM
saya masih tak dpt setting yg baik lagi . ada sape sape yg dah dpt setting bagus .

redox6464 	04-01-2010 12:36 AM
guna default je...
tp, best result on TF1H ~

ajak008 	04-01-2010 01:10 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5566301)
Cuba Test GU TF D1 .. pakai defult .. Bro pakai broker mana? saya test Insta memang cun
Slm bro.

Mintak tunjuk ajar mcm mane nk wat backtest.
pd "expert properties" ade nk ubah pape ke?
xbrape paham la. newbie katekan...:p

thanks.

http://i1013.photobucket.com/albums/...ergytester.jpg

jejantas 	04-01-2010 01:19 AM
Quote:
Originally Posted by ajak008 (Post 5568944)
Slm bro.

Mintak tunjuk ajar mcm mane nk wat backtest.
pd "expert properties" ade nk ubah pape ke?
xbrape paham la. newbie katekan...:p

thanks.

http://i1013.photobucket.com/albums/...ergytester.jpg
Itu kalo nak ubah setting EA semasa backtest .... betoi ah tu :D

fadli1982 	04-01-2010 01:40 AM
satu soalan nk tanya...cth kalu aku auto trade ea ni pada pair GU.dan aku ada on EA lain kat pair GU gak..so kena bukak 1 chart lg dan attach ea nie kat pair gu gak ke utk gabung ea?

redox6464 	04-01-2010 02:26 AM
em...mcmane tu..

x sabo tgu market open ~

alalallaaaa~ Mari kite memburu PIP~

redox6464 	04-01-2010 02:50 AM
lg beberapa jam b4 market Open ~

forexworld 	04-01-2010 03:04 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5569414)
lg beberapa jam b4 market Open ~
aku sampai mengigau terbangun tido neh..market x open lg wei...jom tidoq balik:eek::))

redox6464 	04-01-2010 03:31 AM
jom2.. sok bangun awal pagi ~

ijakstory 	04-01-2010 03:57 AM
aku terus bangun dah ni.. pukul 6 terus on platform demo, letak ea.. terus gi kejer..

nak try demo tf 1m, gu eu eg.. defult setting

nak tengok result balik kejer nanti.. humm

fadli1982 	04-01-2010 04:18 AM
Quote:
Originally Posted by forexworld (Post 5569449)
aku sampai mengigau terbangun tido neh..market x open lg wei...jom tidoq balik:eek::))
aku tido kejap pas2 bgn,,,hehehehee :D :D

alieptraderGP 	04-01-2010 04:44 AM
hehe..ari nie aq xtdo ag..pg nie ade exam..tp aq nk test ea baru dlu....ktepikan exam..yg pntg untg....hehehehe:D:D:D#:-S#:-S#:-S#:-S:)paid:)paid:)cgrock

turkbroker 	04-01-2010 04:47 AM
MCM mana cara adet ni bekerja bro ... le jelas kurang ...

alieptraderGP 	04-01-2010 06:01 AM
:D:D:Dyahoo..da trade....:D:D:D:D

jejantas 	04-01-2010 07:47 AM
Selamat Bertrading Semua
....

Semoga hari ini kita semua beropeh Profit :D

jejantas 	04-01-2010 07:48 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5569098)
satu soalan nk tanya...cth kalu aku auto trade ea ni pada pair GU.dan aku ada on EA lain kat pair GU gak..so kena bukak 1 chart lg dan attach ea nie kat pair gu gak ke utk gabung ea?
Gabung kena OFFkan autotrade

Sapa2 yang gunakan broker 0.01 = 0.10 usd ... sila buat backtest dulu utk cari setting terbaik ... Instaforex x dok masalah ..... mini Acc pun x dok masalah.... tapi yang ada standard Acc di broker2 lain... sila pastikan perkara ini sebelum Live Trading


All times are GMT +8. The time now is 07:12 PM. 	
Page 8 of 40 	« First 	< 	6	7 	8 	9	10	18 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 9 of 40 	« First 	< 	7	8 	9 	10	11	19 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	04-01-2010 07:57 AM
My Setting
 
Semua Acc Live saya menggunakan EA ini

Broker = Instaforex dan Mini Akaun FX4u
Pair = GU, EU (Akaun Race EU dan UCHF)
TF = D1
StarCapital = separuh dari nilai equity saya ( Kalo equity 1000 usd maka startcapital saya 500 - Kalo equity saya 6,000 cents maka StartCapital saya 3,000 cents)

Lot = 0.01

Multipost

DividerLot=2
Range = 10
LockProfit1 = 15
MultiplyLock1 = 2

Martigale

Matigale Range = 150
MultiplyMartigale = 1.3

Lain2 semua default

iamloco 	04-01-2010 08:02 AM
EA ni masih dalam RnD ke masta?

badangmalaya 	04-01-2010 08:04 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5569825)
Semua Acc Live saya menggunakan EA ini

Broker = Instaforex dan Mini Akaun FX4u
Pair = GU, EU
TF = D1
StarCapital = separuh dari nilai equity saya ( Kalo equity 1000 usd maka startcapital saya 500)

Lot = 0.01

Multipost

DividerLot=2
Range = 10
LockProfit1 = 15
MultiplyLock1 = 2

Martigale

Matigale Range = 150
MultiplyMartigale = 1.3

Lain2 semua default

TP dan SL berapa seenaknya boss...

jejantas 	04-01-2010 08:06 AM
Quote:
Originally Posted by badangmalaya (Post 5569838)
TP dan SL berapa seenaknya boss...
Saya x pakai TP dan SL :D

jejantas 	04-01-2010 08:06 AM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5569834)
EA ni masih dalam RnD ke masta?
Dah Final Release BRO :D

jejantas 	04-01-2010 08:13 AM
Peh cemana leh masuk Martigale post kat fx4u nih... kat Insta ok ajer :-?:-? Hedging pun jadi rapat .. hmmmmmmmm

MAIDIN 	04-01-2010 08:29 AM
bro jejantas tengah berusaha dptkan setting terbaik untuk acc standard

0.01 = 1 pip 10 cent di broker fx4u ...

fadli1982 	04-01-2010 08:57 AM
salam semua!yeah ea master dah leh tunjuk performent hari nie!

nasrah_m 	04-01-2010 09:07 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5570028)
salam semua!yeah ea master dah leh tunjuk performent hari nie!
Hari ni aku test EA guna live acc Ikofx mini acc..setting lot 0.1 start equity USD100.. TFM1.

mlm ni aku post dia punya performance..

CoreDuo 	04-01-2010 09:23 AM
Out station lagi ni..tak dapek laa nak launch EA final release lagi:((
Malam ni InsyaAllah :)cgrock:)paid

fadli1982 	04-01-2010 10:10 AM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5570061)
Hari ni aku test EA guna live acc Ikofx mini acc..setting lot 0.1 start equity USD100.. TFM1.

mlm ni aku post dia punya performance..
bro mintak tempek result kat sini yer..nk tgk performent..:D

krkic 	04-01-2010 10:18 AM
tepek jgn x tepek...:D

:)cgrock :)cgrock

redox6464 	04-01-2010 12:33 PM
Da tghari ni.. camne perfomance ? ~

korang load kt TF brape?
ade yg 1M, ade yg 1H, ade yg 1D

krkic 	04-01-2010 01:05 PM
sape2 ade seting yang best2 tu kasi la kat sini..
yg modal bawah 50..

jejantas 	04-01-2010 01:09 PM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5571676)
sape2 ade seting yang best2 tu kasi la kat sini..
yg modal bawah 50..
Mini ker Standard??? Kalo mini pakai default ajer TF D1

MAIDIN 	04-01-2010 01:14 PM
bro jejantas, saya rasa cuba kita tumpu kat akaun cent fx4u yg modal saya 2 juta cents tu . camne setting dia ?

jejantas 	04-01-2010 01:19 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5571739)
bro jejantas, saya rasa cuba kita tumpu kat akaun cent fx4u yg modal saya 2 juta cents tu . camne setting dia ?
nanti malam saya cuba... now agak bz

krkic 	04-01-2010 01:59 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5571699)
Mini ker Standard??? Kalo mini pakai default ajer TF D1
standard instaforex..
pakai default ek?

fadli1982 	04-01-2010 02:37 PM
tt nak tanya...cth nye kalu aku guna ea lain jenis single post,pada satu pair dgn bukaan lot 0.1 per pip(0.1=0.1) modal 100usd je,camne nak set ea tt nie supaya dpt cover dgn lot yg betul ya?nanti lot tu nk set kat mode mana ?auto trade?multipost?martingale?hedging?kalu modal 100usd ea jenis single post x de masalah sebab boleh cover max -1000pip.so nanti kena set 0.1 jugak ker kat mode2 ea tu?x bahaya ke modal 100usd je?kalu set 0.01 boleh cover ke ngan ea lain yg lot 0.1 sen tu?ini yg aku duk pening dr semalam..hehe...mintak terangkan yg ni yer..mcm mana tu...?

deaftonejoe 	04-01-2010 02:57 PM
pergh.. pg2 bnyk btul trade contact is busy.. ngn ping error.. takut ae broker..

fix90 	04-01-2010 03:12 PM
bro...ea ni free ker? atau berbayar...kalau berbayar pm pls..ataupun add ym "fix90" ni link yang menimbulkan keraguan..
http://crazypips.com/images/fbfiles/...sSpecialEA.zip

ni ea ape pulak ye?

deaftonejoe 	04-01-2010 03:19 PM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5572613)
bro...ea ni free ker? atau berbayar...kalau berbayar pm pls..ataupun add ym "fix90" ni link yang menimbulkan keraguan..
http://crazypips.com/images/fbfiles/...sSpecialEA.zip

ni ea ape pulak ye?
tu e-book bro... ms mule2 bro jejantas nk hebahkn ea ni.. yg latest hanye leh dpt dr die je..

ijakstory 	04-01-2010 03:35 PM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5572613)
bro...ea ni free ker? atau berbayar...kalau berbayar pm pls..ataupun add ym "fix90" ni link yang menimbulkan keraguan..
http://crazypips.com/images/fbfiles/...sSpecialEA.zip

ni ea ape pulak ye?
hang pm atau ym TT..

fix90 	04-01-2010 03:38 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5572806)
hang pm atau ym TT..
ok .thx... tp dia offline..pm je yang buleh... :)cgrock:)cgrock:)cgrock

bro_salleh 	04-01-2010 03:39 PM
Maner TT ni..dari pagi td tak online..anta anak tahun 1 msuk sekolah ker..:D

ijakstory 	04-01-2010 04:01 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5569870)
Peh cemana leh masuk Martigale post kat fx4u nih... kat Insta ok ajer :-?:-? Hedging pun jadi rapat .. hmmmmmmmm
eu gu eg tf 1m setting default..

baru untung 20 cent.. tak pe slow-slow..

cepat betul dah masuk lot 0.02 #:-S

http://i93.photobucket.com/albums/l51/ihbat79/re.jpg

redox6464 	04-01-2010 04:38 PM
lepas review backtest..
tgk visual dia.. camne cara dia post..

alih2 aku open Auto Trade.. tp bila da agak2 Popit Byk tu.. before dia turun balik, aku Manual Close..

Ok x mcm ni TT? dia ade ganggu ape2 x?

MAIDIN 	04-01-2010 05:04 PM
camne prestasi trading korang hari ini

silverx 	04-01-2010 05:26 PM
tgh carik pair n tf yg sesuai utk TP kicik :D

http://i1001.photobucket.com/albums/...3/testrere.jpg

MAIDIN 	04-01-2010 05:40 PM
antara profit dan float sama besar ke bro ?

silverx 	04-01-2010 05:47 PM
a'ah abih kurang ajer... :D kalau close all open orders tadi,Profit masih +ve la... tapi ada ler sesen dua... :D
tgh nak test sampai maner leh tahan.... ngan setting camtu,,,

iamloco 	04-01-2010 05:49 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5573685)
tgh carik pair n tf yg sesuai utk TP kicik :D

http://i1001.photobucket.com/albums/...3/testrere.jpg
demo ke live ni bro?

jejantas 	04-01-2010 05:51 PM
Quote:
Originally Posted by bro_salleh (Post 5572836)
Maner TT ni..dari pagi td tak online..anta anak tahun 1 msuk sekolah ker..:D
Tau x po :D

Nak close manual pun boleh ..... sapa2 yang x dok script utk close all post ... leh YM saya ....

Berdasrkan post yang EA masuk ... Broker Fx4u byk false entry ... Insta semua entry OK ..... no wonder ler :D

silverx 	04-01-2010 05:52 PM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5573818)
demo ke live ni bro?
:D test demo baru...

jejantas 	04-01-2010 06:04 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5573838)
:D test demo baru...
cara yang bijak :D

fadli1982 	04-01-2010 06:57 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5572372)
tt nak tanya...cth nye kalu aku guna ea lain jenis single post,pada satu pair dgn bukaan lot 0.1 per pip(0.1=0.1) modal 100usd je,camne nak set ea tt nie supaya dpt cover dgn lot yg betul ya?nanti lot tu nk set kat mode mana ?auto trade?multipost?martingale?hedging?kalu modal 100usd ea jenis single post x de masalah sebab boleh cover max -1000pip.so nanti kena set 0.1 jugak ker kat mode2 ea tu?x bahaya ke modal 100usd je?kalu set 0.01 boleh cover ke ngan ea lain yg lot 0.1 sen tu?ini yg aku duk pening dr semalam..hehe...mintak terangkan yg ni yer..mcm mana tu...?
tt tolong jawab hal nie jap...aku nk on x ter on lg nie sebab x jelas sgt pasal ni...#:-S

jejantas 	04-01-2010 08:16 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5574204)
tt tolong jawab hal nie jap...aku nk on x ter on lg nie sebab x jelas sgt pasal ni...#:-S
Martigale Lot = 1

Hedging Multiply = 1

DividerLot = 1

jejantas 	04-01-2010 08:29 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/1ssD1a.jpg

Boleh x korang test seperti SS di atas... Result dapat x seperti SS tersebut :D.. Kat Platform Instaforex atau pun akaun Mini Broker lain

krkic 	05-01-2010 12:06 AM
macame sume geng crazypips??

fadli1982 	05-01-2010 12:31 AM
aku x on lagi...kurang paham setting nyer...tgh test2 lg nie...kwn2 dah ok share ler ye...


All times are GMT +8. The time now is 07:12 PM. 	
Page 9 of 40 	« First 	< 	7	8 	9 	10	11	19 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 10 of 40 	« First 	< 	8	9 	10 	11	12	20 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

deaftonejoe 	05-01-2010 01:20 AM
aku dah on.. test kat 15 jenis pair dan akhrnye modal xcukup.. terpaksa close semua post dan jumlah kerugian adalah 300usd dan skg hanye ade 50usd.. tp tetap jalan balik.. pada aku le..

crazy pips: ni kene modal besar ckit.. float yg banyk.. pair yg plg ok ikut turutan gu,eu,usdchf,usdcad, audusd dan nzdusd.. kalu ade 100usd lot 0.01 3 pair msh bole cover.

crazy pips fx: pn modal kene besar ckit tp kalu 100usd cukup tuk jalan 3 pair.. pair plg ok ikut turutan gbpjpy, eurjpy, usdjpy, eurgbp, eurchf, euraud, gbpchf...

crazy pip vers 1: plg secure dan selamat.. ini le yg mnjd penyelamat.. 100usd bole jln 3 pair serentak.. semua pair base leh jalan termasuk jg gbpjpy,eurjpy,, pun bole selamat insyaalah.. ini sbg panduan le pade yg gune.. ikut msg2.. aku rugi ni pun sbb nk ngk keserasian.. dan aku pilih ea ke3 tuk jalan 7 pair serentak.. dan mlm ni nmpk ok.. float xbeso sgt.. yg sedang2 sj..

Nasihat aku jgn main pair yg bnyk.. server dgn mslh "trade contact is busy, error, ping error" msh lg menghantui terutama crazy pips fx.. main 2-3 pair sudah.. aku dh bg sedikit jalan hrp korang dpt amik perhatian.. aku cume nk ngk performance ea.. sbb aku lost 300usd bkn kerana crazy pips semata tp ea vespa 1000cc aku.. 80% lost... jd bnyk op yg ke3-3 crazy pips open terpakse delete tuk ngelak m.c hammer.. he.. he..

akudia 	05-01-2010 01:36 AM
salam bro dan otai sumer..
sorry ketinggalan jet peribadi.. ada lagi tak ea nih, sy nak mintak secawan kalu buleh ..he he

MAIDIN 	05-01-2010 02:09 AM
sape dah dpt setting tu bolehlah share share . aku masih cari jalan camne untuk fx4u akaun cent 2 juta cent

forexworld 	05-01-2010 04:36 AM
aku trade guna satu pair je(GU)...guna EA ver1...aku biar dia trade sampai equity aku bertambah aku closeall je...pastu trade balik...x rugi pon...aku x ske trade banyak2 pair dlm satu masa...modal min bagi aku ialah 300usd...pale x pening hati pon senang...hehe...tapi wa masih demo agi tau...hehe

jejantas 	05-01-2010 06:41 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/1arace.gif

Live Acc saya masuk race CG

StartCapital 2000
Lot 0.01
DividerLot=2
Range Multipost = 20
Range Martigale 150
MultiplyMartigale = 1.3

jejantas 	05-01-2010 06:47 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...33/1arace1.gif


Ini lak salah satu akaun Live saya di Insta

StartCapital = 500 (1/2 daripada modal sebenar saya)

Lain2 spt di atas.

silverx 	05-01-2010 09:10 AM
okeh nih update semalam.
http://i1001.photobucket.com/albums/...x33/update.jpg

yg open position.

http://i1001.photobucket.com/albums/...rfx33/open.jpg

buat maser nih UJ n EJ pun okey gak nampaknyer... :-?
esok update lagi ( atau ptg2 karang :D )

jejantas 	05-01-2010 09:14 AM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5577398)
okeh nih update semalam.
http://i1001.photobucket.com/albums/...x33/update.jpg

yg open position.

http://i1001.photobucket.com/albums/...rfx33/open.jpg

buat maser nih UJ n EJ pun okey gak nampaknyer... :-?
esok update lagi ( atau ptg2 karang :D )

Silau mata saya ngan kaler hijau ehehehehh

silverx 	05-01-2010 09:25 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5577419)
Silau mata saya ngan kaler hijau ehehehehh
:D pip kecik2 ajer... :p
em... rasenyer nak setting SL gak nih... :-?
takpe kiter tgk dulu minggu nih camner... aper2 nanti akan update kat sini.. :D

iamloco 	05-01-2010 10:45 AM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5577474)
:D pip kecik2 ajer... :p
em... rasenyer nak setting SL gak nih... :-?
takpe kiter tgk dulu minggu nih camner... aper2 nanti akan update kat sini.. :D
guna default setting ke bro? mode ape?

jejantas 	05-01-2010 10:50 AM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5577945)
guna default setting ke bro? mode ape?
Defult tuh hanya TP =10 ajer

silverx 	05-01-2010 11:06 AM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5577945)
guna default setting ke bro? mode ape?
em..entah le...smlm duk ubh kat tp , pastu kat heging da tak ingat lak ubah kat ner lagi... TF1M,:-?
nanti kalau bole access kat pc yg pasang EA nih , saya share setting dia kalau nak ler... :)

irfan 	05-01-2010 11:10 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5574778)
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/1ssD1a.jpg

Boleh x korang test seperti SS di atas... Result dapat x seperti SS tersebut :D.. Kat Platform Instaforex atau pun akaun Mini Broker lain
tak ke mc tu bro??:o:-?#:-S:( last sekali 0):(
aku buat tf 1h pon last sekali mc...bukan close at stop tu:-?
dia float terlmapau besar kot?

cemana nak elakkan tu?

jejantas 	05-01-2010 11:49 AM
Quote:
Originally Posted by irfan (Post 5578134)
tak ke mc tu bro??:o:-?#:-S:( last sekali 0):(
aku buat tf 1h pon last sekali mc...bukan close at stop tu:-?
dia float terlmapau besar kot?

cemana nak elakkan tu?
Kot mana pun masih profit 1K usd .. cuba tgk baik2....... Bila Lot sampai maksima spt yang broker benarkan... EA akan terjejas


Nak elak.... apa lagi Close ler semua post ...:D ... WD dan buat setting baru

Apa ada hal 100 usd jadi 560K usd..... nampak float gila2 close all post ehehehehehehhe

iamloco 	05-01-2010 12:01 PM
masta, misal kata kita ada enter market, boleh ke biarkan EA yg close dalam mximum profit?

CoreDuo 	05-01-2010 12:02 PM
Off topik sat.. Masta ada tak script utk close all posts yg in profit?
Takpun close semua post bila profit balance in '+'

fadli1982 	05-01-2010 12:32 PM
script untuk closed all position aku ada le..kat SINI

irfan 	05-01-2010 12:50 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5578415)
Kot mana pun masih profit 1K usd .. cuba tgk baik2....... Bila Lot sampai maksima spt yang broker benarkan... EA akan terjejas


Nak elak.... apa lagi Close ler semua post ...:D ... WD dan buat setting baru

Apa ada hal 100 usd jadi 560K usd..... nampak float gila2 close all post ehehehehehehhe


ye lor.....eh berapa bulan tu dapat cam tu?

jejantas 	05-01-2010 01:32 PM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5578488)
masta, misal kata kita ada enter market, boleh ke biarkan EA yg close dalam mximum profit?
Boleh dan EA nih leh lakukannya

jejantas 	05-01-2010 01:33 PM
Quote:
Originally Posted by irfan (Post 5578852)
ye lor.....eh berapa bulan tu dapat cam tu?
3 tahun :D .... sanggup bersabar selama tuh? eheheheheh

irfan 	05-01-2010 02:12 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5579110)
3 tahun :D .... sanggup bersabar selama tuh? eheheheheh
3 thn belom tua lagi bang!!!bole tunggu lagi tu...ekeklwaekal
selamat mencuba

ajak008 	05-01-2010 07:10 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5579110)
3 tahun :D .... sanggup bersabar selama tuh? eheheheheh


Slm bro jejantas.

Mintak tlg explain pe fungsi start capital dlm setting EA tuh?
Sbb ble sy ubah je setting dia mcm yg dlm pic 2, trus je profit melantun naik...:-?
Mengape dia open post minimum 0.02 sen, pdhal lot sy ltk 0.01?
1 bende lg, ok ke setting yg sy try ne? Nilai ape lg yg kita kene amik kira?

Sifu2 yg lain pun kasi la tunjuk ajar cket pd newbies mcm sy nie..
:D

thanks!



http://i1013.photobucket.com/albums/...rgytester2.jpg



http://i1013.photobucket.com/albums/...ster2graph.jpg

jejantas 	05-01-2010 07:22 PM
StartCapital adalah untuk:-

1. Kiraan Lot utk AutoTrade dan Multipost
2. Kiraan utk compounding

Contoh bro tuh Equity 50 usd dan StartCapital 25 Lot 0.01 bermakna

1. Kiraan lot adalah 0.02 per post (0.01/25)x50
2. Setiap pertambahan 25 usd , lot akan bertambah sebanyak 0.01 usd


Harpa Membantu

zdman 	05-01-2010 08:28 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5581647)
StartCapital adalah untuk:-

1. Kiraan Lot utk AutoTrade dan Multipost
2. Kiraan utk compounding

Contoh bro tuh Equity 50 usd dan StartCapital 25 Lot 0.01 bermakna

1. Kiraan lot adalah 0.02 per post (0.01/25)x50
2. Setiap pertambahan 25 usd , lot akan bertambah sebanyak 0.01 usd


Harpa Membantu
starting capital ea auto set ke? cz modal 650 kat insta starting capital jadi 500, n lot start 0.01..betul ke bro???,

ajak008 	05-01-2010 08:48 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5581647)
StartCapital adalah untuk:-

1. Kiraan Lot utk AutoTrade dan Multipost
2. Kiraan utk compounding

Contoh bro tuh Equity 50 usd dan StartCapital 25 Lot 0.01 bermakna

1. Kiraan lot adalah 0.02 per post (0.01/25)x50
2. Setiap pertambahan 25 usd , lot akan bertambah sebanyak 0.01 usd


Harpa Membantu


ok bro

tenQ bebanyak.:)paid

jejantas 	06-01-2010 12:46 AM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5582019)
starting capital ea auto set ke? cz modal 650 kat insta starting capital jadi 500, n lot start 0.01..betul ke bro???,
yeah tepat sekali.... kiraan macam di atas tuh

MAIDIN 	06-01-2010 06:16 AM
waa semua dah mula buat profit eh . saya belum lagi dpt on

jejantas 	06-01-2010 06:24 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5584713)
waa semua dah mula buat profit eh . saya belum lagi dpt on
ON ajer jgn takut :D

badangmalaya 	06-01-2010 07:30 AM
EA bm ver.1 jalan... tapi EA Zero lost dah 24 jam tak buka2 pulak post... Kenapa eee..

silverx 	06-01-2010 07:49 AM
Oke,
ni pulak sambung dari semalam.
http://i1001.photobucket.com/albums/...3/continue.jpg

flot <=> sama ngan profit :-?

http://i1001.photobucket.com/albums/...rfx33/flot.jpg


oke...
ni setting yg saya guna
Platfrom : ikofx
TF : 1M
Pair : GU,EJ,UJ,AU,NU

Quote:
StartCapital=100.00000000
Lot=0.01000000
AutoTrade=1
TP=10.00000000
SL=0.00000000
LockProfit=150
MultiplyLock=2
CloseByGroup=1
PercentClose=0.01000000
string1=Input For Multipost
MultiPost=1
MultiLots=0.01000000
DividerLot=1.00000000
Range=20
LockProfit1=10
MultiplyLock1=2
TP1=0.00000000
SL1=0.00000000
string2=Input for Hedging
Hedging=1
RangeHedging=10
MultiplyLot=2
LockProfit2=100
MultiplyLock2=2
TP2=10.00000000
SL2=0.00000000
string3=Input For Martigale
Martigale=0
RangeMartigale=150
MultiplyMartigale=2.00000000
LockProfit3=50
MultiplyLock3=5
TP3=0.00000000
SL3=0.00000000
Ps Bro Jejantas: kalau set tu tak bleh letak kat sini bgtau nanti saya remove .

add MT4live bg senang.. :D

http://www.mt4live.com/pic.php?user=silverfx

iamloco 	06-01-2010 08:14 AM
mantap2. makin sakit mata aku tgk kilauan hijau. x sbar plak nak dptkan EA ni. huhu

jejantas 	06-01-2010 08:17 AM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5584920)
mantap2. makin sakit mata aku tgk kilauan hijau. x sbar plak nak dptkan EA ni. huhu
ehehehheeeheehh tapi masih ramai yang was was nak guna walaupun dah beli :D

jejantas 	06-01-2010 08:24 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...33/1arace2.gif

Acc Live utk race EA di CG

Float -7.99

Hari nih besarkan sikit lot utk multipost

EU in Profit now cuma UCHF masih -ve

fadli1982 	06-01-2010 08:51 AM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5584838)
Oke,
ni pulak sambung dari semalam.
http://i1001.photobucket.com/albums/...3/continue.jpg

flot <=> sama ngan profit :-?

http://i1001.photobucket.com/albums/...rfx33/flot.jpg


oke...
ni setting yg saya guna
Platfrom : ikofx
TF : 1M
Pair : GU,EJ,UJ,AU,NU



Ps Bro Jejantas: kalau set tu tak bleh letak kat sini bgtau nanti saya remove .
cantik nye hijau2...:)paid

jejantas 	06-01-2010 08:53 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5585080)
cantik nye hijau2...:)paid
hehehehhehehe bro bila lagi???

irfan 	06-01-2010 09:03 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5584942)
ehehehheeeheehh tapi masih ramai yang was was nak guna walaupun dah beli :D
bukan was was...modal x cukup...ekekwalelka

fadli1982 	06-01-2010 09:03 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5585088)
hehehehhehehe bro bila lagi???
akan menyusul nanti...tgh tune enjin tahun lepas lg..:D

CoreDuo 	06-01-2010 09:52 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5584971)
.....

Acc Live utk race EA di CG

Float -7.99

Hari nih besarkan sikit lot utk multipost

EU in Profit now cuma UCHF masih -ve
Masta setting utk race tu camana? default ke?

MAIDIN 	06-01-2010 10:26 AM
aku masih tune gak mcm bro fadli .

jejantas 	06-01-2010 10:43 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5585446)
Masta setting utk race tu camana? default ke?
Selak mukasurat belakang2 .. ada saya beri settingnya


All times are GMT +8. The time now is 07:12 PM. 	
Page 10 of 40 	« First 	< 	8	9 	10 	11	12	20 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 11 of 40 	« First 	< 	9	10 	11 	12	13	21 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

ijakstory 	06-01-2010 03:38 PM
saya punya baru popit 10usd, tgh float -16usd..

huhmm.. equity masih bertahan dgn modal 100usd dgn 6 pair srentak..

menarik!

tiga hari lagi untuk demo.. isk!isk!isk!

jejantas 	06-01-2010 03:41 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5587923)
saya punya baru popit 10usd, tgh float -16usd..

huhmm.. equity masih bertahan dgn modal 100usd dgn 6 pair srentak..

menarik!

tiga hari lagi untuk demo.. isk!isk!isk!
wowwwwwwwwwwwww 6 pair serentak yer hihihihihihih saya hanya 2 ajer

ijakstory 	06-01-2010 03:50 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5587947)
wowwwwwwwwwwwww 6 pair serentak yer hihihihihihih saya hanya 2 ajer
:">:"> ( saya punya 6 mana boleh lawan masta punya 2.. hihi)

CoreDuo 	06-01-2010 03:51 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5587923)
saya punya baru popit 10usd, tgh float -16usd..

huhmm.. equity masih bertahan dgn modal 100usd dgn 6 pair srentak..

menarik!

tiga hari lagi untuk demo.. isk!isk!isk!
Demo sejak senin ke bro?
setting yg mana bro guna?

jejantas 	06-01-2010 04:34 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5588039)
Demo sejak senin ke bro?
setting yg mana bro guna?
Rajin2 ler selak page belakang :D

ijakstory 	06-01-2010 04:39 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5588039)
Demo sejak senin ke bro?
setting yg mana bro guna?
hari senin stimix aku down.. (aku delete semua post, buat akaun demo baru)

hari selasa, start 3 ptg sampai sekarang

test kat iko ( tf 1m)

6 pair serentak (spread rendah), setting default

Eu-Gu-Eg-Ej-Uj-Uc

paling banyak post kat Ej.. menyerang tanpa henti..

(sori bro, x dpt tepek SS..
stimix aku hampeh,
aku cuba jumaat ni)

jejantas 	06-01-2010 04:57 PM
Ada yang float gila2 x? Atau semua popit???

ijakstory 	06-01-2010 05:56 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5588299)
Ada yang float gila2 x? Atau semua popit???
float -ve paling tinggi saya dapat kat pair EJ sbyk -116pip :((, kendian ea cover :)paid :)paid :)paid

saya perhati, kat GU.. ea kurang menyerlah kat iko.. tapi still popit .. (buat masa ni gu closed dgn popit +ve, tiada float cuma kurang post)

mankj 	06-01-2010 07:35 PM
bro,pagi tadi sblum pi keje gua on pc & terus on ea. balik keje terkejut tengok ada satu post dia bukak 34 lot.camno buleh jadi cam tu yer....:-? gua pakai setting default jer cuma tambah tp=10. modal rm5k

jejantas 	06-01-2010 08:16 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5589202)
bro,pagi tadi sblum pi keje gua on pc & terus on ea. balik keje terkejut tengok ada satu post dia bukak 34 lot.camno buleh jadi cam tu yer....:-? gua pakai setting default jer cuma tambah tp=10. modal rm5k
Lot martigale tuh ... nak pasti highlight kat post tuh... klik mouse kanan .. Comments

mankj 	06-01-2010 09:04 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5589398)
Lot martigale tuh ... nak pasti highlight kat post tuh... klik mouse kanan .. Comments
kat comment tuh tulis Hedging la bro.

jejantas 	07-01-2010 12:01 AM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5589646)
kat comment tuh tulis Hedging la bro.
uih kalo hedging maknanya Auotrade post 17 usd?

fix90 	07-01-2010 05:42 AM
salam..bro/masta jejantas.. EA ni dah xbuka for cgrian lain lepas 2010 ek?

xkan xjual lagi?

jejantas 	07-01-2010 10:16 AM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5592042)
salam..bro/masta jejantas.. EA ni dah xbuka for cgrian lain lepas 2010 ek?

xkan xjual lagi?

Dah YM saya kan???

fix90 	07-01-2010 09:08 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5592905)
Dah YM saya kan???
dah..dah ...dah... :D:D:D:D

mankj 	07-01-2010 09:28 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5590886)
uih kalo hedging maknanya Auotrade post 17 usd?
gua pakai default jer. tu yg gua pelik bin ajaib nih....:-?

jejantas 	07-01-2010 11:10 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5597201)
gua pakai default jer. tu yg gua pelik bin ajaib nih....:-?
Nih tentu kat fx4u kan? :D

deaftonejoe 	07-01-2010 11:49 PM
bro ade satu mslah pki autotrade.. float yg leh wat m.c.. pade aku le lot capital kene sentiasa ubah..

LossFX 	08-01-2010 01:58 AM
salam tuan tanah n kkwn t'club..

bgmana nk dptkn ea ni erkk?
nk join gak club ni..
sudah skian lama lost teringin gak nk ijo.. :D
kpd tuan tanah >>> xde promotion pree laie k tuk kwn yg baru on9 porum ni awal ppgi ni?

mistreated 	08-01-2010 03:24 AM
jlkil,flgbp[s[' ed

redox6464 	08-01-2010 03:36 AM
Quote:
Originally Posted by LossFX (Post 5599406)
salam tuan tanah n kkwn t'club..

bgmana nk dptkn ea ni erkk?
nk join gak club ni..
sudah skian lama lost teringin gak nk ijo.. :D
kpd tuan tanah >>> xde promotion pree laie k tuk kwn yg baru on9 porum ni awal ppgi ni?
salamz..


welcome =)

jejantas 	08-01-2010 12:40 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5598392)
bro ade satu mslah pki autotrade.. float yg leh wat m.c.. pade aku le lot capital kene sentiasa ubah..

Yeah cadangan yang bagus ataupun terus ajer bubuh startcapital tuh dengan nilai yang besar

krkic 	08-01-2010 03:27 PM
macamana nak setting yg terbaik untuk ea nie.
biar float + bnyak ,Float - tu kasi kureng siket..
he2..
aku tcari2 la seting yg terbaik...

jejantas 	08-01-2010 05:39 PM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5602404)
macamana nak setting yg terbaik untuk ea nie.
biar float + bnyak ,Float - tu kasi kureng siket..
he2..
aku tcari2 la seting yg terbaik...
EA ini kekuatannya pada gerakkan besar ... x kira ke atas ke bawah ker... Cara terbaik adalah dengan ON kan EA 15 minit atau 10 minit sebelum waktu News Besar berdasarkan pair tertentu pada TF5M atau TF15M

Jika gerakakn x besar maka terjadilah float tetapi semua float tuh akan ditutup apabila gerakkan besar terjadi dan profit mencapai seperti yang kita set di EA

forexworld 	08-01-2010 07:25 PM
jom sama2 kita test masa nfp & fomc mlm ni...tgk apa jadi:D

golden_user2006 	08-01-2010 08:09 PM
btul2, tgk kat nfp mlm ni.......
apa2 pun, robot ni sdg race kat fx4u......dok gitu bro jejantas....
(2 wakil test, live pulok tu)....

tgk kat thread sebelah......

nasrah_m 	08-01-2010 08:25 PM
Ini kesimpulan aku setelah seminggu menggunakan EA ni..

Modal live: USD80
Broker : Iko
TF:1M
setting:default
Combination EA: tiada..

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1262953239

Stakat nih alhamdullilah profit..walaupun hari 2 dan 3 floatingnya agak besar tetapi still boleh cover lagi oleh equity..

rasanya nak tapau lagi USD500 bulan depan..

jejantas 	08-01-2010 08:40 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...33/1arace3.gif


Nih lak acc Race saya kat CG ... semalam float -ve 100 ... makin kurang dah... tunggu malam nih tgk cemana

jejantas 	08-01-2010 09:17 PM
Lagi 15 minit .... harap2 HondaCup saya x terbakar

GreenDay 	08-01-2010 09:49 PM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5604224)
Ini kesimpulan aku setelah seminggu menggunakan EA ni..

Modal live: USD80
Broker : Iko
TF:1M
setting:default
Combination EA: tiada..

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1262953239

Stakat nih alhamdullilah profit..walaupun hari 2 dan 3 floatingnya agak besar tetapi still boleh cover lagi oleh equity..

rasanya nak tapau lagi USD500 bulan depan..
Tahniah Bro...
Maaf Tumpang Tanya....
Makna Setting Default Tu Kita Just Tepek EA Yg Ade Dan
Tak Perlu Di Ubah Settingnya Ke...?

jejantas 	08-01-2010 10:01 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5604783)
Tahniah Bro...
Maaf Tumpang Tanya....
Makna Setting Default Tu Kita Just Tepek EA Yg Ade Dan
Tak Perlu Di Ubah Settingnya Ke...?
Yeah ..... and ada sapa2 terbabas malam nih? eheehe

GreenDay 	08-01-2010 10:34 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5604860)
Yeah ..... and ada sapa2 terbabas malam nih? eheehe
Tapi Jika Den Guna Default...
Ea Tak Auto Close Le... Tggu Punya Tggu Dia Tak Auto Close...:-?


p/s : dah ade wat group ym ke...?

jejantas 	08-01-2010 11:11 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5605065)
Tapi Jika Den Guna Default...
Ea Tak Auto Close Le... Tggu Punya Tggu Dia Tak Auto Close...:-?


p/s : dah ade wat group ym ke...?
PercentClose kasi kecik nilainya 0.0001 contohnya

jejantas 	08-01-2010 11:53 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...ir3033/ss2.png

SS Bro Zaffran (saya tlg tempek sebab dia x tau nak buat eheheheh)

CoreDuo 	08-01-2010 11:57 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5604309)
http://i416.photobucket.com/albums/p...33/1arace3.gif


Nih lak acc Race saya kat CG ... semalam float -ve 100 ... makin kurang dah... tunggu malam nih tgk cemana
Masta... setting ea tu camana bleh dapat camtu?
Awat aku punye tak banyak kaler camtu ?:-?

ijakstory 	09-01-2010 01:02 AM
selain photobucket, ader sites lain tak nak upload gambo, malam ni hampehlaa photobucket

ijakstory 	09-01-2010 01:35 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5604860)
Yeah ..... and ada sapa2 terbabas malam nih? eheehe
Apa pendapat Masta?

Profit selepas NFP

http://img341.imageshack.us/img341/9684/profitk.jpg

Pair UC digugurkan( boleh plak aku lupa letak EA, patutlaa post tak keluar2..)

Float Sedang Dihadapi

http://img130.imageshack.us/img130/2673/float.jpg

Lepas ni, nak try PercentClose 0.001 minggu depan (5pair, still bertahan walaupun 100usd equity...) huhmmm... cayok! cayok!

fix90 	09-01-2010 02:42 AM
nak tanya la...pair apa yang top sume gunakan?? biase 1 Ea bape pair..

jejantas 	09-01-2010 11:20 AM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5606394)
nak tanya la...pair apa yang top sume gunakan?? biase 1 Ea bape pair..
Berapa pair tuh bergantung kepada kekuatan margin bro .... apa2 pair pun x po utk ditrade

mankj 	09-01-2010 11:47 AM
[IMG]http://i845.photobucket.com/albums/a...3/untitled.jpg

ni hasil gua selama seminggu. minggu depan test lagi.kalu cun result dia,gua nak masuk live. :D


All times are GMT +8. The time now is 07:12 PM. 	
Page 11 of 40 	« First 	< 	9	10 	11 	12	13	21 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 12 of 40 	« First 	< 	2	10	11 	12 	13	14	22 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

mankj 	09-01-2010 11:54 AM
tahniah to bro Jejantas coz berjaya menghasilkan EA tempatan yg berkualiti.:)paid :)cgrock

jejantas 	09-01-2010 12:00 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5607669)
tahniah to bro Jejantas coz berjaya menghasilkan EA tempatan yg berkualiti.:)paid :)cgrock
Tocheeee tocheee :D

redox6464 	10-01-2010 02:38 AM
TT, kapcai camne? nk taw gak progress

fix90 	10-01-2010 02:44 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5612441)
TT, kapcai camne? nk taw gak progress
haah.. live race tu kan? camne?

redox6464 	10-01-2010 02:50 AM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5612469)
haah.. live race tu kan? camne?
tu kena tny player..

ade gak 1-2org guna EA ni wat masuk race..

kalo bleh tu.. update sini skali..

*we r 1 TEAM *

fix90 	10-01-2010 03:01 AM
aku baru join ni.. nak team jugak.. 1team

redox6464 	10-01-2010 03:59 AM
Welcome 2 da CLUB ~

jejantas 	10-01-2010 09:16 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5612441)
TT, kapcai camne? nk taw gak progress
Boleh tgk kat thread berkenaan

redox6464 	11-01-2010 03:09 AM
Esok mula trade lg..

hopefully leh clearkan Floating nih.. hehe

fix90 	11-01-2010 03:19 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5618309)
Esok mula trade lg..

hopefully leh clearkan Floating nih.. hehe
esk my crazypipsEA first trade.. moga2.. kita dapat apa yang dihajatkan lah..

bro guna setting apa? default?:-?

:)cgrock

redox6464 	11-01-2010 03:53 AM
default je.. pastu ejas la sikit2 mane2 yg patut..

* still mencari yg terbaek

jejantas 	11-01-2010 05:36 AM
Selamat Menyambut Hari Isnin :D Semoga kita semua beroleh profit hendaknya

CoreDuo 	11-01-2010 07:44 AM
Yeaa.. Selamat mengumpul pips hijau:D

forexworld 	11-01-2010 08:22 AM
x ijau tak pa asal popit:D

MAIDIN 	11-01-2010 08:39 AM
bro jejantas , saya ada on EA ni digabungkan dengan satu EA . tp bila post yg pertama ( dari EA satu lagi ) float -20 pips , nape ye EA special tak bukak post , sampailah post pertama kene SL 37 pips .

jejantas 	11-01-2010 08:53 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5618807)
bro jejantas , saya ada on EA ni digabungkan dengan satu EA . tp bila post yg pertama ( dari EA satu lagi ) float -20 pips , nape ye EA special tak bukak post , sampailah post pertama kene SL 37 pips .
Dah khatam ker e-book yang saya beri tuh :D Mesti ada silap tang mana2 tuh

p/s Acc Race kat CG saya hantam 8 pair ehehehehheehhe... nak tgk cemana resultnya minggu nih

deaftonejoe 	11-01-2010 10:36 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5618853)
Dah khatam ker e-book yang saya beri tuh :D Mesti ada silap tang mana2 tuh

p/s Acc Race kat CG saya hantam 8 pair ehehehehheehhe... nak tgk cemana resultnya minggu nih
saya 9 pair.. leh ngk kat race..http://deaftonejoe.mt4live.com/ tp jgn ngk yg 4/01/10 nyer yg tue ea vespa hampeh.. yg start 5/01/10 ha yg tu pki ea crzypips/

deaftonejoe 	11-01-2010 10:37 AM
ngah bengang ngan liteforex.. msh xdpt nk kenekan broker ni.. bengang..

deaftonejoe 	11-01-2010 10:49 AM
tuk race tambah lg 2 pair jd 11 pair.. kat insta 13 pair sekali jalan.. he.. he..

jejantas 	11-01-2010 11:37 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5619648)
tuk race tambah lg 2 pair jd 11 pair.. kat insta 13 pair sekali jalan.. he.. he..
ehehehehhe saya pun akan tambah lagi..... tunggu tgk hari nih...

deaftonejoe 	11-01-2010 11:41 AM
ok le crazy pips lps ilang 1300 pade 4/01 dlm seminggu ia menokok kembali ke 2200.. insyaallah minggu ni akan dpt modal blk.. rs2 xdpt no1 no. 10 pun jd le..

jejantas 	11-01-2010 11:43 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5620046)
ok le crazy pips lps ilang 1300 pade 4/01 dlm seminggu ia menokok kembali ke 2200.. insyaallah minggu ni akan dpt modal blk.. rs2 xdpt no1 no. 10 pun jd le..
Slow and steady bro.... kita kayuh pelan2 naik bukit :D

deaftonejoe 	11-01-2010 11:58 AM
tu le aku nk elak float beso aku letak start capitol 5000 jd maintainle float.. kalu 10000 lm sgt jenguh gak nunggu..

jejantas 	11-01-2010 12:00 PM
Kalo korang kaji dan rajin mencuba pelbagai mode... korang akan tersedar bahawa korang x perlukan EA lain dah... :D Gunakan sedikit kreativiti

deaftonejoe 	11-01-2010 12:25 PM
betul2... nk martingle.. xnk hedging bole.. nk hedging xnk lain2 pun bole.. takut martingle set aja false.. ha.. ha..

deaftonejoe 	11-01-2010 12:26 PM
modal 50usd pun bole jalan... http://abangjem.mt4live.com/ kalu nk ngk crazy pips punye result dr 50usd kat insta klik aje.. yg ni plak crazy pips tuk race.. http://deaftonejoe.mt4live.com/

deaftonejoe 	11-01-2010 01:41 PM
jd dgn 50usd pun kite bole jln slow2 xpyh modal beso2.. hmmm..

jejantas 	11-01-2010 01:45 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5621032)
jd dgn 50usd pun kite bole jln slow2 xpyh modal beso2.. hmmm..
Ganas BRO ehehehehehhehehe

giebrail 	11-01-2010 01:49 PM
BUMP:)paid:)paid

ijakstory 	11-01-2010 02:39 PM
TT, kalau kita closedpercent 0.0001 dgn 0.10 apa bezanyer? saya tak paham cara ea crazypip clost post?

jejantas 	11-01-2010 02:41 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5621437)
TT, kalau kita closedpercent 0.0001 dgn 0.10 apa bezanyer? saya tak paham cara ea crazypip clost post?

0.0001 x equity semasa = Sila kira sendiri ..... makin kecik nilai percentClose makin cepat EA close post

fix90 	11-01-2010 08:15 PM
bila ea aku nak meletop ni..:D:D:D:)paid

jejantas 	11-01-2010 08:17 PM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5623482)
bila ea aku nak meletop ni..:D:D:D:)paid

Meletop???? Maksudnya Profit ker MC tuh eheheheehe

zdman 	11-01-2010 08:28 PM
relax je ni, live dgn GU D1, slow n steady

fix90 	11-01-2010 08:40 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5623489)
Meletop???? Maksudnya Profit ker MC tuh eheheheehe
tgah floating ni.. tuggu letup yang first pos..:)cgrock :)paid

mankj 	11-01-2010 09:08 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5620396)
modal 50usd pun bole jalan... http://abangjem.mt4live.com/ kalu nk ngk crazy pips punye result dr 50usd kat insta klik aje.. yg ni plak crazy pips tuk race.. http://deaftonejoe.mt4live.com/
goodluck bro ngan race tuh...:)paid

deaftonejoe 	12-01-2010 12:31 AM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5623892)
goodluck bro ngan race tuh...:)paid
xdpt no. 1 n. 10 pun ok.. kalu dptle xkesh le berape2 janji x m.c.:-?

LossFX 	12-01-2010 10:40 AM
salam all...
nak mintak tlg dr kkwn or TT bgmna setup terbaek utk pair2 sdemikian :
1- gu
2- eu
3- ej
4- uj
di harap dpt menolong dan hntr setup pd kwn..

CoreDuo 	12-01-2010 10:45 AM
Quote:
Originally Posted by LossFX (Post 5627357)
salam all...
nak mintak tlg dr kkwn or TT bgmna setup terbaek utk pair2 sdemikian :
1- gu
2- eu
3- ej
4- uj
di harap dpt menolong dan hntr setup pd kwn..
Aku yg belum cukup pandai nak mengira ni guna satu setting jer utk semua pair tu :)paid:D

LossFX 	12-01-2010 10:59 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5627387)
Aku yg belum cukup pandai nak mengira ni guna satu setting jer utk semua pair tu :)paid:D

maksud ko cemana? leh bg setting tu x kt kwn?

takat ni kwn guna default nya.. tf D1 dan percent close 0.0001.

so leh bgtau tf brapa yg cun dan % close?

harap dpt mmbantu :D


All times are GMT +8. The time now is 07:12 PM. 	
Page 12 of 40 	« First 	< 	2	10	11 	12 	13	14	22 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 13 of 40 	« First 	< 	3	11	12 	13 	14	15	23 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

deaftonejoe 	12-01-2010 11:07 AM
Quote:
Originally Posted by LossFX (Post 5627496)
maksud ko cemana? leh bg setting tu x kt kwn?

takat ni kwn guna default nya.. tf D1 dan percent close 0.0001.

so leh bgtau tf brapa yg cun dan % close?

harap dpt mmbantu :D
pd aku tf 1m %close aku letak default setting dulu.. nanti wet dh bnyk brle ubah blk setting.. skg ni sabo dulu..

deaftonejoe 	12-01-2010 11:17 AM
dr 50usd dlm 6hari dh jd 90.44usd.. slow2 n steady.. target 3 thn tuk capai 3 million usd.. ha.. hua..

CoreDuo 	12-01-2010 11:19 AM
pakai default jer..pastu ejas2 la mana yg patut.. aku nak ngajor pun belum pakar lagi

fadli1982 	12-01-2010 12:29 PM
sapa yg dah ok tempek ler sini setting...leh member pakai set tu jer...:D

LossFX 	12-01-2010 01:27 PM
so nk tnye ckit la.. ko jlnkn ea ni kat brapa pair dlm 1 masa?
erm lg 1 ko trade kt kt platform mana?
harap dpt mmbantu newbie erkk :D

krkic 	12-01-2010 01:34 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5627625)
dr 50usd dlm 6hari dh jd 90.44usd.. slow2 n steady.. target 3 thn tuk capai 3 million usd.. ha.. hua..
ko tepek la set file ko kat sini..:D
bleh geng2 crazypips sini doload.. :)paid:)paid

LossFX 	12-01-2010 01:53 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5627625)
dr 50usd dlm 6hari dh jd 90.44usd.. slow2 n steady.. target 3 thn tuk capai 3 million usd.. ha.. hua..
kitaorg pon nk jd mcm ko.. smgu trade udah hmpir 100usd..
klo leh bg la setting kt kitaorg yg newbie ni.. masa bila start on ea ni.. harap dpt membantu :D

jejantas 	12-01-2010 02:36 PM
Quote:
Originally Posted by LossFX (Post 5628663)
kitaorg pon nk jd mcm ko.. smgu trade udah hmpir 100usd..
klo leh bg la setting kt kitaorg yg newbie ni.. masa bila start on ea ni.. harap dpt membantu :D
nak cepat ... ON bila ada news besar ... pakai default pun x po dah

LossFX 	12-01-2010 03:27 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5628967)
nak cepat ... ON bila ada news besar ... pakai default pun x po dah
ok bohh.. try n test... ikikikikik

golden_user2006 	12-01-2010 04:30 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5628967)
nak cepat ... ON bila ada news besar ... pakai default pun x po dah
yg ni kawe setuju benor.....mmg nmpk kesannya....

iamloco 	12-01-2010 04:32 PM
masta, EA ni akan terjejas tak kalau kita off EA/platform?

jejantas 	12-01-2010 04:56 PM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5629889)
masta, EA ni akan terjejas tak kalau kita off EA/platform?
EA x terjejas bro.. yang terjejas acc forex bro ajer :D

jejantas 	12-01-2010 05:37 PM
saya telah buat template utk EA CrazypipsSpecial ... sapa2 nak cuba leh ambik di http://crazypips.com/index.php?optio...=49&id=497#497 .. Saya hantam semua pair nak tgk cemana.... So far alhamdullilah .. sapa2 nak cuba pi ambik kat sana

iamloco 	12-01-2010 05:37 PM
mcm mana prestasi EA hari ni? :D

ijakstory 	12-01-2010 05:39 PM
cantik boss.. equity meningkat..

macamner prestasi 8 pair sekali jalan tu bos?

memberansangkan tak?

jejantas 	12-01-2010 05:46 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p.../template1.gif

Hasil dari template tuh hari ini ..... float -ve 33 usd ... and masih in profit

asan 	12-01-2010 06:15 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5630460)
http://i416.photobucket.com/albums/p.../template1.gif

Hasil dari template tuh hari ini ..... float -ve 33 usd ... and masih in profit
saya dh pm.bro

jejantas 	12-01-2010 06:46 PM
Malam nih ada news besar... harap2 ada gerakkan besar... naik ker turun .... x kisah

deaftonejoe 	13-01-2010 12:27 AM
ari ni try kat gold lak tp wetxcukup.. kebarangkalian gold tuk op hingga ke martingle amat tinngi.. wet xcukup.. xbole cover.. ilangle 20usd semata-mata nk test kat gold.. tp kalu ade 1000usd pd aku main aje kat gold masyuk..

deaftonejoe 	13-01-2010 12:40 AM
dh wat strategy tester.. tuk gold dgn lot 0.01 modal tuk target 5000usd.. dlm sebulan ia akan jd 11000usd.. dan bulan ke 2 ia akan jd 22000usd dlm 6 bulan 500 000 usd mampu dikumpulkan.. dlm setahun ade 2.9 million usd.. so target 2010 tuk mendapatkan modal 5000usd.. tuk membw ke thn 2011 tuk target 3 million usd dan start 2012 we can arcieve 200k\month insyaallah.... kalu xde aralle.. he.. he.. angan-anganje ni..

fadli1982 	13-01-2010 12:45 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5632924)
dh wat strategy tester.. tuk gold dgn lot 0.01 modal tuk target 5000usd.. dlm sebulan ia akan jd 11000usd.. dan bulan ke 2 ia akan jd 22000usd dlm 6 bulan 500 000 usd mampu dikumpulkan.. dlm setahun ade 2.9 million usd.. so target 2010 tuk mendapatkan modal 5000usd.. tuk membw ke thn 2011 tuk target 3 million usd dan start 2012 we can arcieve 200k\month insyaallah.... kalu xde aralle.. he.. he.. angan-anganje ni..
bro bg setting kat sini..nk test nie :D

deaftonejoe 	13-01-2010 12:55 AM
aku pki default je.. skg modal 50usd.. lot setting o.o1 maka op akan bukak lot 0.01. aku letak start capitol beso ckit 1000 jd float akan statik.. maxfloat 40usd minfloat 20usd.. smpi le wet jd 1000usd bile 1000usd op lot akan bukak 0.02.. float akan statik.. akan jd max float 120usd mn float 60usd..jika mencecah 3000usd plak op akan bukak lot 0.03 float jugak akan statik max 350usd min 150usd.. ini kira2 kasole bro jejantas kaloslh sile betulkan ye.... nk kepastian kene tunggule smpi wet aku jd 1000usd.. ni adlh cr terselamat slow2 kayuh.... xmau lg ketamakkan yg merosak diri dan kocek.. pair yg jalan adlh 13 pair.. tunggu.. maybe dlm 6 month plg cepat 1000usd plg lmbat setahun.. hu.. hu.. xkesahle dr keluar masuk keluar masuk wet... sm je.. tf 1m itu shj..

deaftonejoe 	13-01-2010 12:56 AM
default setting adlh yg terbaik kerana op jarang smpi ke bhg martingle.. pair aggresif je mcm gj,euj,gu yg akan smpi ke bhg martingle yg lain2 biase smpi hedging je..

MAIDIN 	13-01-2010 12:57 AM
kalau ada modal 20k usd , leh main kat GOLD tak .

MAIDIN 	13-01-2010 12:58 AM
camne setting untuk GOLD . sape leh tolong bagi

MAIDIN 	13-01-2010 01:01 AM
spread gold kat broker di bawah ni berapa ya :

1. IKOFX =
2. Insta =
3. FX4U =

4. PRIME = 50 pips

fadli1982 	13-01-2010 01:02 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5633012)
kalau ada modal 20k usd , leh main kat GOLD tak .
wow trade kat gold ..cuba test demo dulu 20k bro amacam....:D

deaftonejoe 	13-01-2010 01:03 AM
sbnrnye strategy tester je.. xberani nk sokong 20k nk sekali enjut.. baik main pair2 biase je.. hati pun tenang.. gune le 1/5 dr 20k ko tu lg baik.. jd xdele kene sakit jantung nanti..

gopam 	13-01-2010 01:10 AM
kalau nak rasa sakit jantung bleh la main gold...tapi kalau teknik asyik kena jer bleh angkat 7series esok harinya..huhu

deaftonejoe 	13-01-2010 01:17 AM
tau xpe.. ini dinamakan high risk.. mmg beso untung.. kalu rugi pun bole msk spital..pd aku bio low risk tp statik dan berterusan kutip pip.. td mmg test live... ntah kenape tetibe je.. tp trus close bile ngk kat journal not enough money.. lgpn dh msk ke bahagian martin.. cepat sgt.. tu yg seram..

MAIDIN 	13-01-2010 01:22 AM
heheheheheh

20k usd .. kat acc cent jadi 2 juta cent . 0.01 lot gold = 11 usd

setting mcm mane yg terbaik eh untuk gold ni . nak test demo je dulu . hahaha

fadli1982 	13-01-2010 01:27 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5633010)
default setting adlh yg terbaik kerana op jarang smpi ke bhg martingle.. pair aggresif je mcm gj,euj,gu yg akan smpi ke bhg martingle yg lain2 biase smpi hedging je..
bro aku baru attach kat chart nie...lain2 semua default...cuma tukar start capital 1000usd dgn modal permulaan 100 usd. ok ke?ada lain perlu ubah tak?

deaftonejoe 	13-01-2010 01:28 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5633154)
heheheheheh

20k usd .. kat acc cent jadi 2 juta cent . 0.01 lot gold = 11 usd

setting mcm mane yg terbaik eh untuk gold ni . nak test demo je dulu . hahaha
ko tanye tokei xsilap aku ade kira2 die aku dh lupe lak.. kalu xbetul silap2 die akan bukak 1st post lot 2.5 atau lot 25

deaftonejoe 	13-01-2010 01:30 AM
kalu xsilap lot capitol kene sm dgn modal bru 1st post 0.01

deaftonejoe 	13-01-2010 01:34 AM
kalu lot capitol ko letak 2000 modal 2,000,000 lot tuk 1st post adlh 10.. formula die x(1st post lot)= m(setting lot)x LC(lot capitol) / w(modal) terpulang pd kite nk bukak 1st post lot tu berape.. kalu nk beso kene kecikkan LC...kalu nk lanjut tanye T.T kawan xtau sgt.. rase2nye le..

fadli1982 	13-01-2010 01:41 AM
aku set start capital 1000 usd.modal 100.dah run 15 pair.semua bukak start 0.01.ok ke?

deaftonejoe 	13-01-2010 01:46 AM
kalu insta isa akan tetap bukak 0.01.. tp mcm broker lain mcm lite dan forex 4u mmg ade ubah setting.. mcm yg tuk race.. LC aku 5000 lot setting 0.004 br bukak lot o.o1 kalu x ubah lot yg dibukak 0.25.. kalu x salah le.. nk tau lbh lanjut tanye t.t.. takut aku salah..

deaftonejoe 	13-01-2010 01:47 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5633240)
aku set start capital 1000 usd.modal 100.dah run 15 pair.semua bukak start 0.01.ok ke?
ui.. lg ganas 15 pair..

fadli1982 	13-01-2010 02:02 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5633260)
ui.. lg ganas 15 pair..
nama pun crazy pip...kena ganas2 gak..hehe...

MAIDIN 	13-01-2010 02:06 AM
semua dah jadi crazy ke mlm ni . hehehe

aku nak join leh . ehhe


All times are GMT +8. The time now is 07:12 PM. 	
Page 13 of 40 	« First 	< 	3	11	12 	13 	14	15	23 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 14 of 40 	« First 	< 	4	12	13 	14 	15	16	24 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

fadli1982 	13-01-2010 02:10 AM
start malam nie aku baru ada masa nk join...minggu lepas bz giler ngan ea2 yg lain...hehe...

MAIDIN 	13-01-2010 02:23 AM
aku test backtest gold . dgn modal 2 juta cent pakai 0.01 . sikit gila profit dia .

jejantas 	13-01-2010 05:49 AM
Saya tunggu kat Insta ada Crude Oil ajer :D

GreenDay 	13-01-2010 10:04 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5633001)
aku pki default je.. skg modal 50usd.. lot setting o.o1 maka op akan bukak lot 0.01. aku letak start capitol beso ckit 1000 jd float akan statik.. maxfloat 40usd minfloat 20usd.. smpi le wet jd 1000usd bile 1000usd op lot akan bukak 0.02.. float akan statik.. akan jd max float 120usd mn float 60usd..jika mencecah 3000usd plak op akan bukak lot 0.03 float jugak akan statik max 350usd min 150usd.. ini kira2 kasole bro jejantas kaloslh sile betulkan ye.... nk kepastian kene tunggule smpi wet aku jd 1000usd.. ni adlh cr terselamat slow2 kayuh.... xmau lg ketamakkan yg merosak diri dan kocek.. pair yg jalan adlh 13 pair.. tunggu.. maybe dlm 6 month plg cepat 1000usd plg lmbat setahun.. hu.. hu.. xkesahle dr keluar masuk keluar masuk wet... sm je.. tf 1m itu shj..

Trima Kasih Bbyk Bro... Bahasa Cam Ni Yg Mudah Den Paham...
Den Ikut... Test Real Acc With Modal US4....:D
Ade Masa Den Update....:">

fadli1982 	13-01-2010 10:54 AM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5634373)

Trima Kasih Bbyk Bro... Bahasa Cam Ni Yg Mudah Den Paham...
Den Ikut... Test Real Acc With Modal US4....:D
Ade Masa Den Update....:">
yeah cun!update jgn x update!:D

ezfuture 	13-01-2010 11:11 AM
salam bro jejantas, macam mana nak buat supaya setting lot utk hedging jadi camnie..firt post aku open manual 0.1 lot, pastu aku nak protect guna ea yang hedging saja....jadi susunan lot macam nie...0.1, 0.3, 0.6, 1.2, 2.4, 4.8, 9.6 dan seterusnya....boleh ker buat macam tu?

GreenDay 	13-01-2010 11:15 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5634719)
yeah cun!update jgn x update!:D
Ape Yg Perlu Diupdate Ye....?:D

jejantas 	13-01-2010 11:16 AM
Quote:
Originally Posted by ezfuture (Post 5634845)
salam bro jejantas, macam mana nak buat supaya setting lot utk hedging jadi camnie..firt post aku open manual 0.1 lot, pastu aku nak protect guna ea yang hedging saja....jadi susunan lot macam nie...0.1, 0.3, 0.6, 1.2, 2.4, 4.8, 9.6 dan seterusnya....boleh ker buat macam tu?

Autotarde = true
Hedging=true .. Range BRO kaji sendiri ... Multiplylot=1
Multipost=false
Martigale = true .. MartigaleMultiply=2 . range bro pk sendiri

fadli1982 	13-01-2010 12:09 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5634879)
Ape Yg Perlu Diupdate Ye....?:D
update performent lah bro....:D

GreenDay 	13-01-2010 12:14 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5635266)
update performent lah bro....:D
Ha Ha Ha... Perform Ye...:))
Sesaja Je Tu.... Ileks2....:)

deaftonejoe 	13-01-2010 12:34 PM
sbnrnye ea perlu ditest dgn modal yg kecik.. jika puas hati ngan performance br le kite letak modal yg beso.. bio sebulan 2 bulan dulu..mane yg ade modal bleh teruskan dgn modal beso.. mane yg slow2 kayuh cm aku cr ni plg selamat.. biarle org nk kate ape..

deaftonejoe 	13-01-2010 12:38 PM
br gaji jd tambahle modal ckit 100usd.. he.. he.. on 24 jam..

GreenDay 	13-01-2010 02:15 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5635454)
sbnrnye ea perlu ditest dgn modal yg kecik.. jika puas hati ngan performance br le kite letak modal yg beso.. bio sebulan 2 bulan dulu..mane yg ade modal bleh teruskan dgn modal beso.. mane yg slow2 kayuh cm aku cr ni plg selamat.. biarle org nk kate ape..
Samalah Kita...:">

forexworld 	13-01-2010 03:11 PM
EA ni mmg fantastic da bomb...aku dah live...masyuk beb

silverx 	13-01-2010 04:02 PM
Quote:
Originally Posted by forexworld (Post 5636577)
EA ni mmg fantastic da bomb...aku dah live...masyuk beb
:D share2 lah setting kat sini...pair aper ? tf ?

wanman 	13-01-2010 06:36 PM
bro tt..jangan lupa hantar ea tu kat emel sy ye...sejutaikhlas@gmail.com..tq ..

redox6464 	13-01-2010 08:19 PM
aku test kt 5pair .. start dr pagi td..
modal $100
GU / EU / UJ / GJ / UCHF


skrg da dpt $110 ~

popit 10%

still dlm process utk improvekan setting dia neh..

jejantas 	13-01-2010 08:20 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5638421)
aku test kt 5pair .. start dr pagi td..
modal $100
GU / EU / UJ / GJ / UCHF


skrg da dpt $110 ~

popit 10%

still dlm process utk improvekan setting dia neh..
Bagus :D ... kena usaha sedikit utk memperoleh keuntungan yang dikehendakki ..... Sebab EA yang saya reka nih bukannya RIGID dan terlalu flexible .... boleh pelbagaikan cara trade.. yang penting kena kaji dan forward test

fadli1982 	13-01-2010 09:13 PM
aku pakai defaut setting jer mcm bro deaftone tu ajar...on dr malam td 15 pair...dpt 2 doler.. :D

sapa ada setting2 best kongsi2 yer..kita memeriahkan thread masta jejantas nie..

http://i66.photobucket.com/albums/h2...1982/crazy.gif

mankj 	13-01-2010 10:13 PM
takde sape ker yg nak kongsi perfomance kat live? kasi tepek la kat sini saper pakai live. So far gua pakai alhamdulillah result dia,tapi kat demo la....:D kalau masih berterusan cam ni,confirm gua live minggu depan. :)cgrock

fadli1982 	13-01-2010 10:23 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5639192)
takde sape ker yg nak kongsi perfomance kat live? kasi tepek la kat sini saper pakai live. So far gua pakai alhamdulillah result dia,tapi kat demo la....:D kalau masih berterusan cam ni,confirm gua live minggu depan. :)cgrock
demo un tepek lah bro....leh cuci mata :D

mankj 	13-01-2010 11:23 PM
tak leh nak tepek la bro...photobucket hampeh. tak leh upload.

CoreDuo 	13-01-2010 11:42 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5639693)
tak leh nak tepek la bro...photobucket hampeh. tak leh upload.
Guna yg ni plak bro
Code:
www.pict.com
:)cgrock

mankj 	13-01-2010 11:46 PM
tq bro.nanti gua try.

redox6464 	13-01-2010 11:52 PM
mcmane nk upload statement tu ?


file dlm format .html

mankj 	13-01-2010 11:59 PM
http://img2.pict.com/b3/ae/fe/2491822/0/800/part3.jpg

Hasil dari minggu lepas. setting default.cuma tukar TP10 jer & Start capital 150. :)paid

redox6464 	14-01-2010 12:08 AM
Modal $100

on dr pagi td,,, sampai skrg..
ni hasilnya

100% full trade by robot

nk tgk statement ? refer --> http://www.pict.com/view/2492186/0/statement
[p]
http://img2.pict.com/00/20/b7/249218.../statement.jpg

CoreDuo 	14-01-2010 12:11 AM
---edit---

fix90 	14-01-2010 01:01 AM
aku punya bila la.. pc wat hal..dah pakai server dah..xeon 3.2x2.8ghz/512/72gbx2..tapi ....server mati tiba2...hampeh..harddisk jem...harap 10k rpm..tapi performance kejap..cilakak penjual server tu...nak beli scsi disk lagi.. duit,duit,duit......

deaftonejoe 	14-01-2010 01:07 AM
[quote=CoreDuo;5640122]---edit---[/QUOThttp://img2.pict.com/09/fc/34/2492790/0/800/uuu.gif

dienyer op ngan float

deaftonejoe 	14-01-2010 01:08 AM
[IMG]http://img2.pict.com/c2/9c/69/2492796/0/800/uuuii.gif[/IMG] POPIT

hairikar 	14-01-2010 01:32 AM
mana nk dapatkan ea ni

krkic 	14-01-2010 01:50 AM
Quote:
Originally Posted by hairikar (Post 5640663)
mana nk dapatkan ea ni
awak pm bro jejantas...
cepat sblum terlambat..
he2..
:)paid:)paid:)paid:)paid

car_they 	14-01-2010 01:57 AM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5640747)
awak pm bro jejantas...
cepat sblum terlambat..
he2..
paid:)paid:)paid:)paid
bro dah jadi ejen yer.... hjeheh:-?:-? good luck pren..

car_they 	14-01-2010 02:01 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5640769)
[IMG]http://img2.pict.com/23/31/88/2493070/0/800/uuuii.gif[/IMG]

Ngah try kat gold ngan silver.. yg ni acc. race... ngk dulu..he..he..
race tak leh masuk pa gold... :-?:-?:-? rujuk astagold balik..hehehe:-?:-?

fadli1982 	14-01-2010 02:10 AM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5640032)
http://img2.pict.com/b3/ae/fe/2491822/0/800/part3.jpg

Hasil dari minggu lepas. setting default.cuma tukar TP10 jer & Start capital 150. :)paid
bro ni modal pun 150 ya? cun result..:D

car_they 	14-01-2010 02:20 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5640809)
haah.. siot tul.. ~X(~X(~X(~X(~X(
tak di sengajakan tak pa kot.. heheheh

limsintong 	14-01-2010 04:01 AM
rasa bagusnya EA ini...

ijakstory 	14-01-2010 07:43 AM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5640032)
http://img2.pict.com/b3/ae/fe/2491822/0/800/part3.jpg

Hasil dari minggu lepas. setting default.cuma tukar TP10 jer & Start capital 150. :)paid
huhmm.. :o fuiyooooo!

awak trade EJ-UJ-GU-EU jer kan?

modal 300usd.. huhmm.. biar betulll?

:)paid:)paid:)paid

ijakstory 	14-01-2010 07:51 AM
bro jejantas atau sesape yang pandai..
err minta tunjuk ajar.. cek nubie pasal template

template saya donlod tu.. drag macam tu je ke masuk chart?
(sebab ea hilang)

atau masuk template dulu, baru masuk kan ea crazypip?

mminta tolong bro semua..


All times are GMT +8. The time now is 07:12 PM. 	
Page 14 of 40 	« First 	< 	4	12	13 	14 	15	16	24 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 15 of 40 	« First 	< 	5	13	14 	15 	16	17	25 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

GreenDay 	14-01-2010 09:27 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5640097)
Modal $100

on dr pagi td,,, sampai skrg..
ni hasilnya

100% full trade by robot

nk tgk statement ? refer --> http://www.pict.com/view/2492186/0/statement
[p]
http://img2.pict.com/00/20/b7/249218.../statement.jpg
Maknanya Bila Camni Kita Manual Close Ke Bro...?:-?

redox6464 	14-01-2010 09:34 AM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5641690)
Maknanya Bila Camni Kita Manual Close Ke Bro...?:-?
x..

ni mmg EA punya kje ~

GreenDay 	14-01-2010 09:38 AM
Terdoupost

GreenDay 	14-01-2010 09:44 AM
Test Update...:)
( Ntah Betul Ntah Tak Ni... ):D

http://i367.photobucket.com/albums/o...InstaEa001.jpg


Start Smlm . Guna Default Cuma Ubah Capital 1000.0 . Cuma 2 Post Je Dia Auto Close . Pg Ni Den Manual Close Yg Profit .

Boleh Ke Aku Close Manual Asal Ade Yg Profit...?
Ape Nak Letak Setting Supaya Dia Auto Close...?

Minta Tunjuk Ajar Sahabat....:)cgrock

CoreDuo 	14-01-2010 09:50 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5641349)
bro jejantas atau sesape yang pandai..
err minta tunjuk ajar.. cek nubie pasal template

template saya donlod tu.. drag macam tu je ke masuk chart?
(sebab ea hilang)

atau masuk template dulu, baru masuk kan ea crazypip?

mminta tolong bro semua..
Yang bold tu betul :D
biasanya aku buat..right klik atas chart pilih Template then pilih ler yg mana? :)
cuma pastikan Template tu bro dah masukkan dlm folder MT4/Templates

fadli1982 	14-01-2010 10:00 AM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5641789)
Test Update...:)
( Ntah Betul Ntah Tak Ni... ):D

http://i367.photobucket.com/albums/o...InstaEa001.jpg
comel nye ss...:p x nampak kecik sgt

GreenDay 	14-01-2010 10:15 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5641891)
comel nye ss...:p x nampak kecik sgt
Camne Nak Wat Tu...?#:-S

irfan 	14-01-2010 10:52 AM
sesiapa yg belom dapatkan ea ni..sila hubungi bro jejantas segera...


mmg best wo!!!!


jejentas rockz!!!

jejantas 	14-01-2010 11:14 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5641349)
bro jejantas atau sesape yang pandai..
err minta tunjuk ajar.. cek nubie pasal template

template saya donlod tu.. drag macam tu je ke masuk chart?
(sebab ea hilang)

atau masuk template dulu, baru masuk kan ea crazypip?

mminta tolong bro semua..

masukkan template tuh dalam folder templates ... Pastu Buka platform pilih ajer template tuh ... Menu-->Chart--->Template--->Template pilihan

jejantas 	14-01-2010 11:50 AM
Setting Gabungan Dengan EA Lain
 
Apa yang perlu anda lakukan???

1. Fahami dahulu EA yang ingin anda gabungkan. Samada EA anda adalah Martigale atau Trending atau Multipost. Faktor ini penting

2. Kaji kekurangan EA tersebut.. samada hanya Martigale sahaja ker atau Trending sahaja ker etc.

3. Gabungkan dengan EA Special utk menampung kekurangan yang terdapat pada EA yang anda ingin gunakan.

Jika EA tersebut adalah Martigale ... Mode Martigale haruslah FALSE


4. Forward Test Demo Akaun dalam 1 atau 2 hari utk melihat kesannya.

5. Jika berpuashati.... LIVE ajer ler tunggu apa lagi :D

Pastikan AUTOTRADE=FALSE

P/s Lupa nak kasi tau .. Jika gabung dengan EA lain .... anda perlu 2 chart utk pair yang sama... 1 chart utk Main EA dan 1 chart utk EA CrazypipsSpecial ( x kisah TF apa pun)

jejantas 	14-01-2010 12:05 PM
Gabungan ngan Manual Trade
 
Apa yang perlu anda lakukan???

1. Pastikan teknik yang ingin anda gunakan. Contohnya CrazypipsSimpleSystem ... download di http://forum.instaforex.com/index.php?showtopic=734

2. Kaji protection yang ingin anda berikan terhadap post Manual tersebut. Samada anda ingin protection cara Hedging atau Multipost atau martigale

3. Forward test di Akaun demo selama beberapa hari.

4. Jika berpuashati dengan teknik anda.. LIVE


EA haruslah Autotrade=FALSE dan letakkan dalam Chart pair yang ingin anda trade.

jejantas 	14-01-2010 02:53 PM
AutoTrade=true
 
EA Run sendiri

1. Mula2 apakah jenis teknik yang anda mahukan. Single Post?? Hedging?? Martigale?? Multipost??? Atau semua mode???

- Faktor ini penting dan haruslah bersesuaian dengan jiwa anda (setengah orang x suka tgk float byk2), jumlah equity anda, risk anda sanggup tanggung dan target bulanan.

2. Forward test di demo akaun untuk melihat keberkesananya .. edit EA jika masih x mencapai seperti yang anda harapkan.

3. Trade Live Acc dengan lot paling kecil selama 1 atau 2 hari. Jika ianya berkesan maka jumlah lot boleh ditambah.


Teknik Single Post (Simple Teknik)

1. Gunakan TF15 - D1
2. Setkan TP dan SL sesedap rasa
3. OFFkan hedging,multipost,martigale

Teknik Hedging

1. Gunakan TF15 - D1
2. Setkan TP dan SL sesedap rasa
3. Setkan Heding=true MultiplyLot=2 atau 3
4. Setkan Range (hedging) sesedap rasa
5. Setkan TP2 dan SL2 sesedap rasa
6. OFFkan multipost,martigale

Teknik Multipost

1. Gunakan TF15 - D1
2. Setkan Multipost=true, Range (sesedap rasa) TP1=0,SL1=0
3. Setkan Hedging=true MultiplyLot=2 atau 3 TP2=0,SL2=0
4. Setkan Range (hedging) sesedap rasa
5. OFFkan Martigale
6. Adjust PercentClose sesedap rasa

Teknik Martigale

1. Kaji pair yang hendak di trade pada mana-mana TFH1 - D1. Lihat dan kaji maksima reversal (dalam pips) yang berlaku daripada new High n new Low yang terbentuk.
2. OFFkan Multipost dan Hedging
3. Setkan Martigale=true , Range ( kajian dari item 2 di atas) dan MartigaleMultiply - cadangan 1.3 - 1.5
4. Adjust PercentClose sesedap rasa.

Teknik Hantam Semua

gunakan default ... dan adjustkan setting mana2 yang sesuai

forexworld 	14-01-2010 03:44 PM
Teknik Hantam Semua

gunakan default ... dan adjustkan setting mana2 yang sesuai <---aku ske yg ni:D:eek:

jejantas 	14-01-2010 03:45 PM
Quote:
Originally Posted by forexworld (Post 5644546)
Teknik Hantam Semua

gunakan default ... dan adjustkan setting mana2 yang sesuai <---aku ske yg ni:D:eek:

ehehehheheh sama ler kita

pipstar 	14-01-2010 03:56 PM
bro aku dah email kat ko tq

riz79fx 	14-01-2010 04:27 PM
Klu beli ada manual jugak kan? berminat la

jejantas 	14-01-2010 04:31 PM
Quote:
Originally Posted by riz79fx (Post 5644911)
Klu beli ada manual jugak kan? berminat la
Ada E-Book sekali

jejantas 	14-01-2010 04:35 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5644625)
bro aku dah email kat ko tq
Semalam saya dah hantar EA tuh ngan E-Book... takpa jap lagi saya send another mail... sabar yer bro :D

pipstar 	14-01-2010 04:40 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5644981)
Semalam saya dah hantar EA tuh ngan E-Book... takpa jap lagi saya send another mail... sabar yer bro :D
dah dapat, tq bro :)cgrock:)cgrock

ijakstory 	14-01-2010 04:51 PM
yeah! aku pilih

teknik hantam semua!

mankj 	14-01-2010 07:26 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5640836)
bro ni modal pun 150 ya? cun result..:D
modal 300 la bro.

mankj 	14-01-2010 07:27 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5641333)
huhmm.. :o fuiyooooo!

awak trade EJ-UJ-GU-EU jer kan?

modal 300usd.. huhmm.. biar betulll?

:)paid:)paid:)paid
betul bro....:D

riz79fx 	14-01-2010 07:57 PM
bro pls check your mail...aku dah beri detail

jejantas 	14-01-2010 08:11 PM
malam nih byk news besar ...... best nih! eheheheheh

silverx 	14-01-2010 10:46 PM
aduh...tak perasan lak yg pc dok ON EA nih dari 4hb aritu rupernyer da restart sendiri.... and EA yg di pasang pun close la jugak.... patutla tgk kat mt4live tu price tak gerak2... #:-S ..
tgk2 uperneyr pc tu kena logon balik.... waaa.... nih kalau ON balik nih mesti price suda banyak lari dan cara kerja EA pun turut lari gak nih..... #:-S... arghhh...cadang nak on sebulan....

mankj 	14-01-2010 11:00 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5647267)
aduh...tak perasan lak yg pc dok ON EA nih dari 4hb aritu rupernyer da restart sendiri.... and EA yg di pasang pun close la jugak.... patutla tgk kat mt4live tu price tak gerak2... #:-S ..
tgk2 uperneyr pc tu kena logon balik.... waaa.... nih kalau ON balik nih mesti price suda banyak lari dan cara kerja EA pun turut lari gak nih..... #:-S... arghhh...cadang nak on sebulan....
vps ker bro?

silverx 	14-01-2010 11:03 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5647374)
vps ker bro?
bukan vps ..private PC...hehehe.... :D
tula masalah nyer tak dapat nak access selalu.... :((
nih pon esok baru leh pg tgk kalau sempat....

iamloco 	14-01-2010 11:09 PM
amcam prestasi lpas news?

krkic 	15-01-2010 12:19 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5647850)
:d:d:d:d:d:d:d">:">:">:">:">:">:">:):):):):):):)): )):)):)):)):)):))
tepek la ss bro...:D

deaftonejoe 	15-01-2010 12:52 AM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5647911)
tepek la ss bro...:d
[IMG]http://img2.pict.com/9a/ec/41/2504201/0/800/uuuii.gif[/IMG]

CoreDuo 	15-01-2010 02:37 AM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5647426)
amcam prestasi lpas news?
Aku punya float dah agak besar :-?
Moga price akan reverse semula :)

jejantas 	15-01-2010 05:47 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5648493)
Aku punya float dah agak besar :-?
Moga price akan reverse semula :)
Float kian besar sebab market buat larian setempat eheheheheheh... masih x nampak trending

GreenDay 	15-01-2010 10:25 AM
Testing...:D

http://img2.pict.com/fb/1b/0f/250802...instaea003.jpg

:))

pipstar 	15-01-2010 11:22 AM
apa cara terbaik nak clearkan floating yek:-?:-?:-?

deaftonejoe 	15-01-2010 11:26 AM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5650063)
apa cara terbaik nak clearkan floating yek:-?:-?:-?
bio aje.. slow nanti die kurang sndiri.. tp pastikan wet ade lebih sikit.. satu lg kalu lot 0.01 startcapitol 1000 jd float xle beso sgt bile duit dh jejak 1000

pipstar 	15-01-2010 11:29 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5650092)
bio aje.. slow nanti die kurang sndiri.. tp pastikan wet ade lebih sikit.. satu lg kalu lot 0.01 startcapitol 1000 jd float xle beso sgt bile duit dh jejak 1000
:D bro ambo kureng paham la ayat bro tue :D:D apa yg lebih tue. Aku try pki 100usd pki 0.01 sen jek

astagold 	15-01-2010 12:11 PM
lepas jumaat nanti kena ban la mat ni kot :))

fadli1982 	15-01-2010 04:22 PM
Quote:
Originally Posted by astagold (Post 5650433)
lepas jumaat nanti kena ban la mat ni kot :))
sapa yg nk kena bann tu?:-?

ijakstory 	15-01-2010 04:23 PM
Quote:
Originally Posted by astagold (Post 5650433)
lepas jumaat nanti kena ban la mat ni kot :))
apa cer bro? tak paham?
sape yang kena ban ni..
kena bandgn broker ke forum? :-?

giebrail 	15-01-2010 04:34 PM
bukn ban BUMP tuh


All times are GMT +8. The time now is 07:13 PM. 	
Page 15 of 40 	« First 	< 	5	13	14 	15 	16	17	25 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 16 of 40 	« First 	< 	6	14	15 	16 	17	18	26 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

forexworld 	15-01-2010 04:40 PM
Quote:
Originally Posted by astagold (Post 5650433)
lepas jumaat nanti kena ban la mat ni kot :))
tak paham aku:-?:))

mankj 	15-01-2010 06:57 PM
la....sape pulak nak kena banned? :-?

riz79fx 	15-01-2010 07:25 PM
naper ada sesetengah pair open post takde TP padahal aku dah set TP.

nasrah_m 	15-01-2010 07:52 PM
Ini Screen shot saya trade minggu lepas..MODAL PERMULAAN USD80

Platform:IkoFx
TF:1M
Tarikh:4-8/1/2010

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1263555932

Ni pulak Minggu nih 11-15/1/2010

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1263556116

Nampaknya ada profit

Modal:USD80
1 week:USD95.97
2 week:USD117.33

Kesimpulan...
Aku tak kesah dia floating banyak pun sebab seperti minggu2 lepas floating tu akan berkurangan..asalkan profit..

astagold 	15-01-2010 08:00 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5651908)
sapa yg nk kena bann tu?:-?
dah hilang dah la post dia :p

mamat yg spam gile2 kat macam2 thread tadi pasal robot dia #:-S

mankj 	15-01-2010 08:09 PM
Quote:
Originally Posted by astagold (Post 5653586)
dah hilang dah la post dia :p

mamat yg spam gile2 kat macam2 thread tadi pasal robot dia #:-S
oohhh....ye ke.ingatkan ade kengkawan yg nak kena banned tadi. #:-S

mankj 	15-01-2010 08:15 PM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5653550)
Ini Screen shot saya trade minggu lepas..MODAL PERMULAAN USD80

Platform:IkoFx
TF:1M
Tarikh:4-8/1/2010

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1263555932

Ni pulak Minggu nih 11-15/1/2010

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1263556116

Nampaknya ada profit

Modal:USD80
1 week:USD95.97
2 week:USD117.33

Kesimpulan...
Aku tak kesah dia floating banyak pun sebab seperti minggu2 lepas floating tu akan berkurangan..asalkan profit..
caya lah bro.kumpul jadi us500 dlm sebulan.

astagold 	15-01-2010 08:35 PM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5653550)
Ini Screen shot saya trade minggu lepas..MODAL PERMULAAN USD80

Platform:IkoFx
TF:1M
Tarikh:4-8/1/2010

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1263555932

Ni pulak Minggu nih 11-15/1/2010

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1263556116

Nampaknya ada profit

Modal:USD80
1 week:USD95.97
2 week:USD117.33

Kesimpulan...
Aku tak kesah dia floating banyak pun sebab seperti minggu2 lepas floating tu akan berkurangan..asalkan profit..
good luck :D

ni yg free ke yg berbayar punya ni? :p

redox6464 	15-01-2010 09:06 PM
kalo nk post statement tu..

printscreen.. masuk paint ke? atau ade cara upload statement terus ?

jejantas 	15-01-2010 09:15 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5653959)
kalo nk post statement tu..

printscreen.. masuk paint ke? atau ade cara upload statement terus ?
BRO nih rabun IT sungguh hahahahahahahha .. print screen pastu save sebagai GIF .... uploadkan pict pakai photobucket dalam CG nih

fadli1982 	15-01-2010 09:41 PM
Ni aku punya..On hari selasa malam(12 jan 2010)aku on 15 pair.:D
modal 100 usd
now jadi 109.95,profit 9.95 usd dalam 4 hari.sebulan maybe 50% kalu stabil mcm nie...

http://i66.photobucket.com/albums/h2...82/crazy-1.gif

http://i66.photobucket.com/albums/h2...982/crazy2.gif

jejantas 	15-01-2010 09:42 PM
15 pair???? :o:o:o ganaz sungguh korang nih :D

wanman 	15-01-2010 09:48 PM
tt, adakah semua position perlu closed malam ni..? dan juga ea??@ just on dan biarkan dia run balik pd isnin tanpa closed position yg ada???

jejantas 	15-01-2010 09:50 PM
Quote:
Originally Posted by wanman (Post 5654215)
tt, adakah semua position perlu closed malam ni..? dan juga ea??@ just on dan biarkan dia run balik pd isnin tanpa closed position yg ada???
Biarkan ajer.. jgn kacau EA tgh rajin buat kerja :D .... nanti dia marah susah woooo

riz79fx 	15-01-2010 10:08 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5654178)
Ni aku punya..On hari selasa malam(12 jan 2010)aku on 15 pair.:D
modal 100 usd
now jadi 109.95,profit 9.95 usd dalam 4 hari.sebulan maybe 50% kalu stabil mcm nie...

http://i66.photobucket.com/albums/h2...82/crazy-1.gif

http://i66.photobucket.com/albums/h2...982/crazy2.gif
cemner nak setting sl profit tuh...trailing stop ker bro?

ijakstory 	15-01-2010 10:08 PM
tak sabar plak aku nak masuk live..
takpe2..
cari setting yang sesuai dgn jiwa aku dulu..

good luck to all member crazypip teams..
aku doa kan korang semua popit selalu..
Semoga TT dan lelain traders
dipanjang umur dan rezeki melimpah ruah selalu

ijakstory 	15-01-2010 10:08 PM
Quote:
Originally Posted by riz79fx (Post 5654334)
cemner nak setting sl profit tuh...trailing stop ker bro?
rasanye setting kat lock profit

jejantas 	15-01-2010 10:12 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5654346)
rasanye setting kat lock profit
yeah Lock Profit... EA nih x pakai TrailingStop

ijakstory 	15-01-2010 10:13 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5654381)
yeah Lock Profit... EA nih x pakai TrailingStop
heheh.. saya dah semakin bijak.. chewah.. :))

fadli1982 	15-01-2010 10:26 PM
Quote:
Originally Posted by riz79fx (Post 5654334)
cemner nak setting sl profit tuh...trailing stop ker bro?
aku pakai default set jer bro... :D

mankj 	15-01-2010 11:23 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5654335)
tak sabar plak aku nak masuk live..
takpe2..
cari setting yang sesuai dgn jiwa aku dulu..

good luck to all member crazypip teams..
aku doa kan korang semua popit selalu..
Semoga TT dan lelain traders
dipanjang umur dan rezeki melimpah ruah selalu
samalah ngan bro jugak.....amin

jejantas 	16-01-2010 12:34 AM
Perhatian
 
Kepada pengguna2 EA CrazypipsSpecial sila jenguk2 email masing2 sebab mulai esok hingga ahad saya akan email EA CrazypipsSpecialVer2. Ada pertambahan coding untuk memantapkan lagi EA ini.

Tambahan adalah:-

1. CloseAllPost mode --- x kira pair apa.... semua EA akan hantam close bila mencapai profit yang ditetapkan
2. Pembetulan terhadap TP dan SL utk semua mode
3. Bilangan Post utk Martigale Post
4. Pembetulan terhadap entry post (ketatkan lagi entry rules) .... sebab terdapat false entry kadangkala.

Sekian Terima Kasih

fix90 	16-01-2010 01:29 AM
preparation for new EA..

CoreDuo 	16-01-2010 01:37 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5655450)
Kepada pengguna2 EA CrazypipsSpecial sila jenguk2 email masing2 sebab mulai esok hingga ahad saya akan email EA CrazypipsSpecialVer3. Ada pertambahan coding untuk memantapkan lagi EA ini.

Sekian Terima Kasih
Yeaaa..berita baik ni :D
Kitorang akan tungguuuuuuuu.....8->

redox6464 	16-01-2010 01:54 AM
Thanks for the Update..

Right here waiting for new EA ~

fadli1982 	16-01-2010 04:04 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5655450)
Kepada pengguna2 EA CrazypipsSpecial sila jenguk2 email masing2 sebab mulai esok hingga ahad saya akan email EA CrazypipsSpecialVer3. Ada pertambahan coding untuk memantapkan lagi EA ini.

Sekian Terima Kasih
aku dah check email...x de lagi lah...nama aku tertinggal ker..:-?

MAIDIN 	16-01-2010 04:57 AM
aku pun tak dpt lagi . hehe

ijakstory 	16-01-2010 07:46 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5655450)
Kepada pengguna2 EA CrazypipsSpecial sila jenguk2 email masing2 sebab mulai esok hingga ahad saya akan email EA CrazypipsSpecialVer3. Ada pertambahan coding untuk memantapkan lagi EA ini.

Sekian Terima Kasih
sabar kekawan.. tt kata esok (makna nyer
hari ni sampai ahad)

senin nanti kita test reramai.. yihaa!

GreenDay 	16-01-2010 09:04 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5656408)
aku pun tak dpt lagi . hehe
Rileks2... Hari Isnin Ade La Tu....:)

GreenDay 	16-01-2010 09:10 AM
Beginilah Hasil Titik Peluh Den....:D:D:D
Ea Yg Tidak Berpeluh....:)cgrock


http://img2.pict.com/da/69/8a/251908...instaea005.jpg

mankj 	16-01-2010 09:27 AM
ver2? bestnyer.......tak sabar nak tunggu. Tq TT. :)paid :)cgrock

silverx 	16-01-2010 11:47 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5655450)
Kepada pengguna2 EA CrazypipsSpecial sila jenguk2 email masing2 sebab mulai esok hingga ahad saya akan email EA CrazypipsSpecialVer2. Ada pertambahan coding untuk memantapkan lagi EA ini.

Tambahan adalah:-

1. CloseAllPost mode --- x kira pair apa.... semua EA akan hantam close bila mencapai profit yang ditetapkan
2. Pembetulan terhadap TP dan SL utk semua mode
3. Bilangan Post utk Martigale Post
4. Pembetulan terhadap entry post (ketatkan lagi entry rules) .... sebab terdapat false entry kadangkala.

Sekian Terima Kasih

Update terbaru yerk.... :)cgrock
buat maser nih belum ada mail lagi berkenaan EA terbaru.... Thank .:)

jejantas 	16-01-2010 12:19 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...antamsemua.gif

astagold 	16-01-2010 12:24 PM
bang jangan lupa update race :D

jejantas 	16-01-2010 12:41 PM
Quote:
Originally Posted by astagold (Post 5657790)
bang jangan lupa update race :D
Nanti saya update :D ... Now bz ngan EA nih

jejantas 	16-01-2010 01:29 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/fx4uss.gif

wanman 	16-01-2010 03:03 PM
jangan lupa..sy nak jugak yang baru tuuu...tq for support berpanjangan, selamat berjaya semua...

jejantas 	16-01-2010 03:24 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/fxopen.gif

Ada user kata EA nih x leh run kat FXOpen... so saya test semalam dengan 3 pair dan 3 jenis setting..... nampaknya cam x dok masalah ajer...

jejantas 	16-01-2010 03:31 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p.../fxopenlot.gif

nampaknya memang ada masalah bila backtest.... nampaknya saya kena forward test lagi utk mengetahui masalah pada lot mode mana..

feroz3004 	16-01-2010 03:42 PM
Caya lah masta. :)paid
nnt jgn lupa sy ye bro,


All times are GMT +8. The time now is 07:13 PM. 	
Page 16 of 40 	« First 	< 	6	14	15 	16 	17	18	26 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 17 of 40 	« First 	< 	7	15	16 	17 	18	19	27 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

ijakstory 	16-01-2010 05:38 PM
saya pun juga.. jangan dilupakan wahai TT

CoreDuo 	16-01-2010 06:14 PM
Best aa masta ni :)cgrock
tak sabor aku nak nunggu hari senin :D

redox6464 	16-01-2010 07:41 PM
Last Week punya Test..

so far puas ati la.. tp ade lg lot2 yg floating ~
gamble la this weekend~

fadli1982 	16-01-2010 10:16 PM
Ini hasil forward test dari 12 jan 2009~15 jan 2009(4 hari trading)
Modal=100usd
profit 4 hari=12.83usd
tf=1m.
pair=15 pair.
setting=lain2 default
tp=10
start capital=1000

http://i66.photobucket.com/albums/h2...82/crazy-2.gif

http://i66.photobucket.com/albums/h2...2/crazy2-1.gif

http://i66.photobucket.com/albums/h2...razyreport.gif

riz79fx 	17-01-2010 12:31 AM
saya pun belum dapat ea bro....

anuarinvestor 	17-01-2010 12:32 AM
Quote:
Originally Posted by riz79fx (Post 5661308)
saya pun belum dapat ea bro....
saya pun belum...

redox6464 	17-01-2010 12:47 AM
Detail Statement
 
Ini hasil forward test dari 14 jan 2009~15 jan 2009(2 hari trading)

Modal=100usd
start capital=50
tf=1H.
pair=5 pair. ( GU / EU / GJ / UCHF / UJPY / UCAD )

http://img683.imageshack.us/img683/6969/1415janver1.jpg

Transaction details .. xle nk post.. byk sgt.. ~hihi

fadli1982 	17-01-2010 06:39 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5661381)
Ini hasil forward test dari 14 jan 2009~15 jan 2009(2 hari trading)

Modal=100usd
start capital=50
tf=1H.
pair=5 pair. ( GU / EU / GJ / UCHF / UJPY / UCAD )

http://img683.imageshack.us/img683/6969/1415janver1.jpg

Transaction details .. xle nk post.. byk sgt.. ~hihi
cantik lah result...share setting bro...:D

silverx 	17-01-2010 08:00 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5662171)
cantik lah result...share setting bro...:D
betui tu...share2lah seting.. DD pun nampaknyer takdelah besar sangat....

jejantas 	17-01-2010 08:22 AM
Quote:
Originally Posted by anuarinvestor (Post 5661316)
saya pun belum...
Aik biar betol bro nuar nih hihiihhiiihihiihih


Sorry semalam (Sabtu) saya bz ...... so masih dalam peringkat utk pengubahan coding agar sesuai dengan semua jenis lot broker... kalo hari nih (Ahad) saya siap... saya akan send ke email pengguna...

mdza 	17-01-2010 10:15 AM
menarik2x.. :)

redox6464 	17-01-2010 10:38 AM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5662274)
betui tu...share2lah seting.. DD pun nampaknyer takdelah besar sangat....
Teknik: Hentam Semua

Setting default gak..

http://img69.imageshack.us/img69/881...amymachine.jpg

asan 	17-01-2010 10:46 AM
testing

http://img7.imageshack.us/img7/9176/gu1a.gif

redox6464 	17-01-2010 10:57 AM
Quote:
Originally Posted by asan (Post 5662670)
testing

http://img7.imageshack.us/img7/9176/gu1a.gif
Multipost aje ke yg bukak?

asan 	17-01-2010 11:01 AM
100% default

riz79fx 	17-01-2010 12:14 PM
untuk semua try setting yang aku dapat nih.

TF Daily
Pair GU
Modal USD100
Start Capital USD50 (sebab letak 50 jer ialah supaya ea nih akan anggap modal hanya USD50 jer tetapi kita extra USD50 lagi untuk MM - Klu salah tolong adjust yek)
lot 0.01

ini adalah untuk satu pair sahaja.klu nak main byk pair setting kat atas tuh x2

riz79fx 	17-01-2010 12:20 PM
Nih plak setting untuk GU

TF Daily
Modal 1k
Start Capital Usd500
Lot 0.05

http://img40.imageshack.us/img40/5424/testergraphm.gif

:)paid:)paid:)paid

redox6464 	17-01-2010 12:25 PM
test dr bila hingga bila ni?

oe7475 	17-01-2010 12:26 PM
http://i865.photobucket.com/albums/a.../statement.jpg

http://www.4shared.com/file/19910183...Statement.html

yg ni hasil test utk setengah hari...minggu depan sanmbung test

riz79fx 	17-01-2010 12:28 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5663261)
test dr bila hingga bila ni?
01.12.2009-15.01.2010

firtdoch 	17-01-2010 12:50 PM
menarik2..tunggu EA dari bro Jejantas..huhuhu..

cbg5111 	17-01-2010 01:37 PM
aku tak dpt lagi update terbaru tu huhu

riz79fx 	17-01-2010 01:51 PM
Quote:
Originally Posted by cbg5111 (Post 5663650)
aku tak dpt lagi update terbaru tu huhu
aku pun lum dapat la

jejantas 	17-01-2010 02:02 PM
Sabar yer tgh settlekan masalah Lot dengan pelbagai broker... kalo semua pakai Insta ..... settle dah... nih macam2 broker dan macam2 Lot Step dan Lot Size.... tiap2 broker setting lain2

mdza 	17-01-2010 04:51 PM
patutla, aku pun bru join the club hari ni.. x sabar nak tggu esok.. :)

mankj 	17-01-2010 07:10 PM
sabau kengkawan smua. TT tengah berusaha yg terbaik untuk kita. bagi masa sikit. betul tak TT? :)paid :)cgrock

jejantas 	17-01-2010 10:41 PM
Nampaknya setelah saya backtest di ForexOpen, Insta dan Forex4u ... semuanya OK. Walaubagaimanapun berikan saya masa 1 atau 2 hari utk forward test di akaun demo utk 3 broker ini dan broker 5 digits sebelum saya distribute .... Harap semua yang menggunakan EA nih dapat bersabar...

Penambahan yang dilakukan adalah:-

1. Bil Post utk Multipost
2. Bil Post utk Martigale
3. Alert jika setting EA dalam kategori High Risk
4. Boleh pilih utk Lot Biasa atau Lot Compounding
5. Close semua post (x kira pair apa pun) jika menepati % untung yang kita setkan
6. Setiap post yang masuk menggunakan warna anak panah yang berbeza berdasarkan mode

Pembaikkan coding pula adalah untuk Lot di pelbagai broker....

So far test tidak ada error utk Lot untuk semua Broker :D

Harap Maklum

CoreDuo 	17-01-2010 11:04 PM
Kami akan sabar menanti :D
Kat broker my feveret ni masta ada try? :-?

redox6464 	17-01-2010 11:09 PM
ade 3 ni.. da ok bg den ~

Forex4u , Insta , iKofx

hehee.. kami sabar menanti ~

jejantas 	18-01-2010 06:00 AM
Selamat Menyambut Hari Isnin :D Semoga minggu ini kita semua akan beroleh keuntungan :D

fix90 	18-01-2010 06:22 AM
Hari HaoLiau...server aku akan dilancarkan tghari..haha...mintak pip mintak nyawa..

jejantas 	18-01-2010 06:35 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...sspaginih1.gif

Insta dan ForexOpen.... so far x dok masalah

MAIDIN 	18-01-2010 06:48 AM
insyallah version kedua ni akan lebih mantap

fadli1982 	18-01-2010 07:17 AM
yahuuuuuuuuuuuuuuuuuu.........version baru lg mantap nih!

redox6464 	18-01-2010 07:25 AM
Misi Memburu Pip dah bermula ~

deaftonejoe 	18-01-2010 08:17 AM
xdpt lg ver 2..

redox6464 	18-01-2010 08:26 AM
TT buat test lg kot

ade menda dia nk modify lg tu..
setup ikut broka~

fadli1982 	18-01-2010 08:49 AM
x sabar tunggu ver 2 nie...hehe

deaftonejoe 	18-01-2010 08:59 AM
iye ngah sabo ni.. arini wat satu lg akaun forex4you akaun cent.. tuk test kat gold.. he.. he..

GreenDay 	18-01-2010 09:21 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5666900)
Kami akan sabar menanti :D
Kat broker my feveret ni masta ada try? :-?

Try Tgk Masta....:)paid


All times are GMT +8. The time now is 07:13 PM. 	
Page 17 of 40 	« First 	< 	7	15	16 	17 	18	19	27 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 18 of 40 	« First 	< 	8	16	17 	18 	19	20	28 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

ijakstory 	18-01-2010 10:49 AM
pagi ni gerakan price slowlaa.. ea pun pun jadi slow..

tunggu tengah hari laa

krkic 	18-01-2010 11:40 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5668699)
http://i416.photobucket.com/albums/p...sspaginih1.gif

Insta dan ForexOpen.... so far x dok masalah
huhh...da mantop nie...:o
pip hijau sokmo la kite ek..:D
:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)

jejantas 	18-01-2010 11:43 AM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5670008)
huhh...da mantop nie...:o
pip hijau sokmo la kite ek..:D
:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid
Insyaallah :D Tapi kita x pakai pips hijau.. kita pips merah :D

inimachi 	18-01-2010 01:40 PM
salam,leh PM saya detail pasal EA nie?
ingat nk cuba try test la...berapa skrg?

ajak008 	18-01-2010 01:51 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5655450)
Kepada pengguna2 EA CrazypipsSpecial sila jenguk2 email masing2 sebab mulai esok hingga ahad saya akan email EA CrazypipsSpecialVer2. Ada pertambahan coding untuk memantapkan lagi EA ini.

Tambahan adalah:-

1. CloseAllPost mode --- x kira pair apa.... semua EA akan hantam close bila mencapai profit yang ditetapkan
2. Pembetulan terhadap TP dan SL utk semua mode
3. Bilangan Post utk Martigale Post
4. Pembetulan terhadap entry post (ketatkan lagi entry rules) .... sebab terdapat false entry kadangkala.

Sekian Terima Kasih



Slm bro,

Nanti tlg email ea ver. no 2 pd sy k.

thanks.

ajak_swk@yahoo.com

fadli1982 	18-01-2010 03:31 PM
hye sunyi jer...mana org nie...buat pip ya....

CoreDuo 	18-01-2010 04:19 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5671904)
hye sunyi jer...mana org nie...buat pip ya....
Bro fadli dah jumpa setting terbaik lum? meh la share :D

fadli1982 	18-01-2010 04:28 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5672368)
Bro fadli dah jumpa setting terbaik lum? meh la share :D
aku pakai set default je bro... :D

jejantas 	18-01-2010 08:57 PM
Saya dah send EA ke user CrazypipsSpecial.... sila semak email... sapa2 x dapa lagit sila YM saya atau email ker saya

owika 	18-01-2010 09:02 PM
dah dapat bro

jejantas 	18-01-2010 09:13 PM
Quote:
Originally Posted by owika (Post 5674254)
dah dapat bro
OK :D Test demo dulu kalo nak gunakan template tuh


Saya test 5 pair dengan 5 template berlainan... nak tgk mana terbaik

mankj 	18-01-2010 09:20 PM
tq bro.gua dah dapat.skarang jugak kasi test...:)paid

waktong 	18-01-2010 09:21 PM
aku x dpt lg pon :(

forexworld 	18-01-2010 09:29 PM
tq masta...dah dpt

asan 	18-01-2010 09:31 PM
tq bro,dh dpt

kancil_5433 	18-01-2010 09:35 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5674222)
Saya dah send EA ke user CrazypipsSpecial.... sila semak email... sapa2 x dapa lagit sila YM saya atau email ker saya
salam TT saya ikut perkembangan dari awal TT py threat niii boleh saya cuba tak?klu boleh alhamdulilah

shamsul_kancil@yahoo.com

:)cgrock:)cgrock:)paid:)paid

jejantas 	18-01-2010 09:41 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...ecialver2a.gif

Setiap template menggunakan teknik trading yang berlainan....

Dan saya terlupa sesuatu bahawa setiap user EA nih menggunakan nama yang berlainan.. so maybe template x jalan .. cara atasi adalah renamekan EA anda dengan nama CrazypipsSpecialVer2... pastu load balik template tuh...

riz79fx 	18-01-2010 09:54 PM
aku dapat template kosong la

jejantas 	18-01-2010 09:57 PM
Quote:
Originally Posted by riz79fx (Post 5674654)
aku dapat template kosong la

YM saya utk dapat template tuh

jejantas 	18-01-2010 10:04 PM
Bagaimana nak trade dengan teknik Currency Meter???


Mudah ajer..

1. pastikan berapa pair yang anda ingin trade
2. masukkan EA ke dalam setiap chart tersebut ( kalo 12 pair bermakna kena ada 12 chart)
3. AutoTrade=false, Hedging=true, Multipost=true, martigale=false
4. Gunakan skrip utk masuk 12 pair tersebut berdasarkan Currency Meter
5. EA Crazypips akan takeover selepas itu

wanman 	18-01-2010 10:06 PM
sama juga...dapat template 0...@sy yg tak tahu guna..any way tgh test kat demo dulu..tq...

cbg5111 	18-01-2010 10:07 PM
tq masta dh dapat

wanman 	18-01-2010 10:14 PM
curency meter tu sama yag lukpayat bagi ke?? atau yg lain???

jejantas 	18-01-2010 10:17 PM
Quote:
Originally Posted by wanman (Post 5674791)
curency meter tu sama yag lukpayat bagi ke?? atau yg lain???

Sama ler kots

wanman 	18-01-2010 10:17 PM
ok dah dapat template. tq.. nak test macamana dia kerja dulu...

badangmalaya 	18-01-2010 10:18 PM
TQ... Dah dapat bro...

GreenDay 	18-01-2010 10:21 PM
Ok... Dah Dpt...:)paid

cbg5111 	18-01-2010 10:24 PM
pergh sistematik betul update terbaru nih

wanman 	18-01-2010 10:32 PM
boleh tt bagi ss tak untuk combine dgn currency meter tu???...tq

moharib 	18-01-2010 10:47 PM
walaupun aku ni bukan newbie dalam hal ea ni, tapi bila dapat update ea bro ni tak reti rasa macam newbie, ada beberapa persoalan diharap dapat membantu difahami, walau soalan senang aje:

1. Apa fungsi normal lot, adakah itu starting lot kah bagi trade kita?
2. Camne cara sebenarnya nak guna template tu? Load di chart yg sama ada ea tu atau chart yg berlainan walau pair yang sama?
3. Ada saya nampak kat gambo yg bro upload ada tulis tak leh pakai template yang sama untuk pair berlainan. boleh confirmkan statement ni?

seatakat ni dulu soalan saya, sebenarnya ea ni saya nak hentam default setting aje dulu..:D

jejantas 	18-01-2010 10:52 PM
Quote:
Originally Posted by moharib (Post 5675025)
walaupun aku ni bukan newbie dalam hal ea ni, tapi bila dapat update ea bro ni tak reti rasa macam newbie, ada beberapa persoalan diharap dapat membantu difahami, walau soalan senang aje:

1. Apa fungsi normal lot, adakah itu starting lot kah bagi trade kita?
2. Camne cara sebenarnya nak guna template tu? Load di chart yg sama ada ea tu atau chart yg berlainan walau pair yang sama?
3. Ada saya nampak kat gambo yg bro upload ada tulis tak leh pakai template yang sama untuk pair berlainan. boleh confirmkan statement ni?

seatakat ni dulu soalan saya, sebenarnya ea ni saya nak hentam default setting aje dulu..:D
1. Fungsi Normal Lot apabila kita x mau menggunakan Lot Compounding .... so bila Compounding=false.. EA akan baca Normal Lot

2. Load ajer template tuh kat chart mana2 pair... sebab Template tuh dah ada EA yang saya set utk memudahkan trade...

3. Template tuh leh pakai sebarang pair tapi jgn pair yang sama sebab nanti haru biru akaun .... Contohnya pair GU .. pilih hanya satu template saja utk digunakan.. jgn hantam semua template utk 1 pair GU :D

Setakat nih jawapan saya :D

wanman 	18-01-2010 10:55 PM
Your StartCapital was High Risk Setting, Please Change it!!!! kenapa keluar warning macam ni?? ver2...macamana nak ubah setting tu...m0dal mula 2500 kena ubah ke stat capital tu...??

jejantas 	18-01-2010 11:01 PM
Quote:
Originally Posted by wanman (Post 5675078)
Your StartCapital was High Risk Setting, Please Change it!!!! kenapa keluar warning macam ni?? ver2...macamana nak ubah setting tu...m0dal mula 2500 kena ubah ke stat capital tu...??
kena ubah kat StartCapital.. Alert tuh kasi amaran sahaja tapi EA akan teruskan trade

moharib 	18-01-2010 11:02 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5675055)
1. Fungsi Normal Lot apabila kita x mau menggunakan Lot Compounding .... so bila Compounding=false.. EA akan baca Normal Lot

2. Load ajer template tuh kat chart mana2 pair... sebab Template tuh dah ada EA yang saya set utk memudahkan trade...

3. Template tuh leh pakai sebarang pair tapi jgn pair yang sama sebab nanti haru biru akaun .... Contohnya pair GU .. pilih hanya satu template saja utk digunakan.. jgn hantam semua template utk 1 pair GU :D

Setakat nih jawapan saya :D
Jadi bro kalau kita tak pakai template tapi pakai ea aje ok tak? atau maksud bro load template aje tak yah load ea kat chart #:-S ada sikit confuse kat sini

jejantas 	18-01-2010 11:04 PM
Quote:
Originally Posted by moharib (Post 5675120)
Jadi bro kalau kita tak pakai template tapi pakai ea aje ok tak? atau maksud bro load template aje tak yah load ea kat chart #:-S ada sikit confuse kat sini
pakai EA saja pun OK .... template tuh memudahkan kepada yang masih teraba2 mencari setting :D

wanman 	18-01-2010 11:08 PM
start capital default adalah 200 dan lot 0.01... adakah patut diubah kpd 2500 stat capital dan lot masih lagi 0.01??ver2

nanims 	18-01-2010 11:20 PM
start capital kena divide by 2 ker..

CoreDuo 	18-01-2010 11:28 PM
Yea yeaa.. aku pun dah dapat :D
esok start ngetest ..

tima acih masta :)

jejantas 	18-01-2010 11:50 PM
Quote:
Originally Posted by wanman (Post 5675153)
start capital default adalah 200 dan lot 0.01... adakah patut diubah kpd 2500 stat capital dan lot masih lagi 0.01??ver2
Apa yang bro perlu lakukan adalah untuk mengenalpasti lot minima broker bro.

Jika startcapital = 200 dan lot 0.01 adalah bersamaan dengan (0.01/200)X2500 = 0.12 usd per lot (ini adalah untuk broker yang menggunakan 0.01 = 1 cents). Tetapi seandainya 0.01 = 10 cents maka jumlah lot sebenar adalah 1.2 usd per lot ... so memang setting ini adalah high risk.

Solution adalah ubah startcapital dari 200 kepada 2000

mankj 	19-01-2010 12:02 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5674564)
http://i416.photobucket.com/albums/p...ecialver2a.gif

Setiap template menggunakan teknik trading yang berlainan....

Dan saya terlupa sesuatu bahawa setiap user EA nih menggunakan nama yang berlainan.. so maybe template x jalan .. cara atasi adalah renamekan EA anda dengan nama CrazypipsSpecialVer2... pastu load balik template tuh...
patut la gua punyer takde post pun yg bukak. camno nak rename balik EA tuh TT? :-?


All times are GMT +8. The time now is 07:13 PM. 	
Page 18 of 40 	« First 	< 	8	16	17 	18 	19	20	28 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 19 of 40 	« First 	< 	9	17	18 	19 	20	21	29 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

krkic 	19-01-2010 12:26 AM
aku rase tukar gtu jer...
ntah betul ke tidak nie...:D:D

ijakstory 	19-01-2010 12:28 AM
aku belum dapat lagi.. dah pm tt

v1 belum puas aku godek.. makin lama makin sayang..

v2 dah keluar? isk tak tahu nak cakap.. macam,
aku dapat bini no2 la plak.. kekekekkk..

redox6464 	19-01-2010 01:04 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5675748)
aku belum dapat lagi.. dah pm tt

v1 belum puas aku godek.. makin lama makin sayang..

v2 dah keluar? isk tak tahu nak cakap.. macam,
aku dapat bini no2 la plak.. kekekekkk..

same la dgn aku..
baru nk srasi ngan v1... v2 da keluar.


tp ape2 hal pun.. aku ade jumpa 1 masalah dgn v1
dr pagi sampai thari aku tgu.. xde open post baru.. bila dicheck, baru prasan kt journal , EA xleh open post baru sbb money x cukup..

*moral: kena set setting btul2

* ape2 hal pun, tahniah buat TT utk new Version nih ~

ijakstory 	19-01-2010 01:43 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5675416)
Apa yang bro perlu lakukan adalah untuk mengenalpasti lot minima broker bro.

Jika startcapital = 200 dan lot 0.01 adalah bersamaan dengan (0.01/200)X2500 = 0.12 usd per lot (ini adalah untuk broker yang menggunakan 0.01 = 1 cents). Tetapi seandainya 0.01 = 10 cents maka jumlah lot sebenar adalah 1.2 usd per lot ... so memang setting ini adalah high risk.

Solution adalah ubah startcapital dari 200 kepada 2000
kat broker exnes..
0.01=1k (akaun mini ni)
startcapital 20000 ke bos?

pening arr tengok platform broker ni..
aku punya demo post tak bukak2..
tengok journal kat platform takde plak masalah..

ader sesaper pakai broker ni? mai ajar saya sat..
setting lot dia macamner.. thanks

ijakstory 	19-01-2010 01:44 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5675990)
same la dgn aku..
baru nk srasi ngan v1... v2 da keluar.


tp ape2 hal pun.. aku ade jumpa 1 masalah dgn v1
dr pagi sampai thari aku tgu.. xde open post baru.. bila dicheck, baru prasan kt journal , EA xleh open post baru sbb money x cukup..

*moral: kena set setting btul2

* ape2 hal pun, tahniah buat TT utk new Version nih ~
good luck bro! :)paid

jejantas 	19-01-2010 05:48 AM
Slow sungguh market ...... bermakna akan berlaku gerakkan besar2an nih....

jejantas 	19-01-2010 06:11 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5676265)
kat broker exnes..
0.01=1k (akaun mini ni)
startcapital 20000 ke bos?

pening arr tengok platform broker ni..
aku punya demo post tak bukak2..
tengok journal kat platform takde plak masalah..

ader sesaper pakai broker ni? mai ajar saya sat..
setting lot dia macamner.. thanks
Bro backtest menggunakan setting EA bro dan nilai modal spt demo... ianya berkait rapat dengan lot. So kena adjustkan nilai Startcapital

MAIDIN 	19-01-2010 06:16 AM
harini memagn slow gile . esok kite tengok ape yg nak jadi kat market .

ajak008 	19-01-2010 09:01 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5674222)
Saya dah send EA ke user CrazypipsSpecial.... sila semak email... sapa2 x dapa lagit sila YM saya atau email ker saya
thanks bro.

sy dh dpt ea ver2:)paid:)cgrock

krkic 	19-01-2010 09:30 AM
ngetest v2 dengan modal 50 dolar dgn 5 pair blainan da popit 3 dolar...
pmulaan yg bagus untuk v2 nei..
v2 :)paid:)paid:)paid:)paid:)paid

fadli1982 	19-01-2010 09:42 AM
bro aku ada 2 soalan nk tanya,
semua soalan nie semua berkenaan mode martin sahaja:

1)kalu pakai 5 digit broker mcm mana?cth kalu guna broker 4 digit mode martin aku set range = 20 pip.kalu 5 digit aku kena set 200 ke?or ea special auto detect 5 digit broker akan bukak bila range 200 pip walupun set 20 pip?or kena set 200 pip jugak?

2)pasal nk closed position nie aku sgt2 konfius lg..

yg mana satu kena pilih?

closed persen?
set tp?
lock profit?

diantara ketiga2 nie boleh pilih salah satu ke?kalu pilih set tp,closed persen tu apa cerita?cth set tp=10,tapi persen belum sampai tahap lg dia akan close jugak?

jinxi 	19-01-2010 10:57 AM
thank you very much....

riz79fx 	19-01-2010 11:12 AM
apa kata bro tempek kan jer template kat 1st page...senang nanti nak download...cadangan jer

Blade 	19-01-2010 11:39 AM
Wah...baru selesai abis baca thread ni....Camna aku bole tertinggal BAS....
Bole lagi ke..kalau aku nak dapatkan EA nii.....

Harap TT ...sudi bagi aku join guna EA nii...

ijakstory 	19-01-2010 12:23 PM
Quote:
Originally Posted by Blade (Post 5678376)
Wah...baru selesai abis baca thread ni....Camna aku bole tertinggal BAS....
Bole lagi ke..kalau aku nak dapatkan EA nii.....

Harap TT ...sudi bagi aku join guna EA nii...
pm laa tt CariGold Forum  	
Page 20 of 40 	« First 	< 	10	18	19 	20 	21	22	30 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

MAIDIN 	19-01-2010 11:46 PM
aku baru on ver2
pakai default je

deaftonejoe 	19-01-2010 11:53 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5683312)
[IMG]http://img2.pict.com/f6/ad/66/2562086/0/800/uuu.gif[/IMG]
[IMG]http://img2.pict.com/7e/36/53/2562092/0/800/uuuii.gif[/IMG]

gold... try aje..
ii live kat forex4u.. 5000sen=50usd lot 0.01.. kalu kat insta 5000usd tuk lot 0.01 mane nk cekau 5000usd.. nk backtest lmbt.. jd ini je solution.. puas hati dpt rembat kat gold.. pasni dh xyah pikir gold lg.. :D:D.. duk diam2 lihat sj ujung tahun 2010.. hrp2 bole le mkn beso..

MAIDIN 	20-01-2010 12:07 AM
rembat kat gold , float dia tinggi tak ?

deaftonejoe 	20-01-2010 12:14 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5683526)
rembat kat gold , float dia tinggi tak ?
tu kat atas tu -66.. br 2 hari bro.. tp kiraan aku plg tinggi pun 2500sen.. atas 3500sen dh tak op money not enough.. ni dr backtest insta le.. sbb tu aku pki forex 4u tuk lihat lbh jelas..

deaftonejoe 	20-01-2010 12:37 AM
alamak account disabled plak.. tensyen..

wanman 	20-01-2010 01:16 AM
ingatkan sy punya je.. kenape ye...ac disabled??

kancil_5433 	20-01-2010 04:10 AM
kepada TT boleh kongsi tak ?

shamsul_kancil@yahoo.com

fix90 	20-01-2010 04:17 AM
kongsi kegembiraan jela...hhe

jejantas 	20-01-2010 05:56 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/cgrace.gif

jejantas 	20-01-2010 06:01 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...33/cgrace1.gif


Saya menanti dengan penuh minat bagaimana EA ini utk settlekan masalah float yang sepatutnya tidak sebesar itu (silap setting)

Ini adalah akaun Live utk Race EA di CG.

forexworld 	20-01-2010 09:24 AM
hari ni news berderet-deret:D#:-S

jejantas 	20-01-2010 09:40 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5681349)
http://i416.photobucket.com/albums/p...igalextrem.gif
http://i416.photobucket.com/albums/p...galextrem1.gif

wanman 	20-01-2010 10:22 AM
mantop le ver2...tq tt..ada 3 akaun live lagi belum jalan..3 dah mc..

asan 	20-01-2010 11:07 AM
Quote:
Originally Posted by wanman (Post 5685497)
mantop le ver2...tq tt..ada 3 akaun live lagi belum jalan..3 dah mc..
bro, share2 lah setting v2 yg mantop tu

ijakstory 	20-01-2010 11:11 AM
Tengah popit :D

http://i93.photobucket.com/albums/l51/ihbat79/popit.jpg

Tengah Float #:-S

http://i93.photobucket.com/albums/l51/ihbat79/float.jpg

Kalau mc, terpaksa ubah setting martingle, lepas ni nak cuba range 75 plak (sebelum ni 45) lelain default, lockprofit 10. +

sekian result saya buat masa ini.

zdman 	20-01-2010 11:11 AM
Quote:
Originally Posted by wanman (Post 5685497)
mantop le ver2...tq tt..ada 3 akaun live lagi belum jalan..3 dah mc..
pujian atau apa ni???:-?

krkic 	20-01-2010 12:04 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5685897)
pujian atau apa ni???:-?
entah la.. :-?

GPG 	20-01-2010 01:22 PM
pergh..gmpak ver2 nie popit 40 float 90..hehe..bleh p jauh..:)):)):)):)):))

krkic 	20-01-2010 03:20 PM
Quote:
Originally Posted by GPG (Post 5686987)
pergh..gmpak ver2 nie popit 40 float 90..hehe..bleh p jauh..:)):)):)):)):))
hmm..awak ade EA x??:-?
bak sini,,leh sy ngetes..
ke guane??

silverx 	20-01-2010 04:46 PM
nih yg ver1 punyer dulu... ver2 blum ngetest lagi...

http://www.mt4live.com/pic.php?user=silverfx

Setting aku nih tak bestla... nak buat semua = TRUE la.... nak test ver2 lak...kat pair2 terpilih.... nanti saya add kat sini utk update ver2... :)

iamloco 	20-01-2010 04:56 PM
adekah v2 ni floating lg ganas? :-?

jejantas 	20-01-2010 05:49 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...igalextrem.gif

http://i416.photobucket.com/albums/p...galextrem1.gif

http://i416.photobucket.com/albums/p...galextrem2.gif

pipstar 	20-01-2010 08:25 PM
modal usd100 start khamis lepas.

http://i377.photobucket.com/albums/o...tar/poyo-1.jpg

kalo ok bole live nanti. Ver 2 lom ngetest lg

asan 	20-01-2010 09:11 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5690289)
modal usd100 start khamis lepas.

http://i377.photobucket.com/albums/o...tar/poyo-1.jpg

kalo ok bole live nanti. Ver 2 lom ngetest lg
tahniah lah bro. inilah yg dikatakan forex,benda yang sama ade yg untung ade yg rugi,bro share lah setting nya

pipstar 	20-01-2010 09:35 PM
Quote:
Originally Posted by asan (Post 5690665)
tahniah lah bro. inilah yg dikatakan forex,benda yang sama ade yg untung ade yg rugi,bro share lah setting nya
default jek bro.:">

nanims 	20-01-2010 10:33 PM
[IMG]http://i925.photobucket.com/albums/a...ms/cpea1-1.gif[/IMG]

[IMG]http://i925.photobucket.com/albums/a...ims/cpea-1.gif[/IMG]


ea ni mmg gempaks.. live acc 120usd.. baru start petang tadi..setting default.. hepi gila ..thanks tt:D

silverx 	20-01-2010 10:48 PM
:o banyak nyer pair main live acc.... good luck :)cgrock

mankj 	20-01-2010 10:52 PM
mlm ni gua masuk live setelah 3 minggu test...:D harap2 semuanya ok......:)paid

nanims 	20-01-2010 11:01 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5691440)
:o banyak nyer pair main live acc.... good luck :)cgrock
belasah jer...:)):))

silverx 	20-01-2010 11:04 PM
Quote:
Originally Posted by nanims (Post 5691544)
belasah jer...:)):))
tak kisahlah belasah ajer.... :)paid:)paid

nanims 	20-01-2010 11:21 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5691575)
tak kisahlah belasah ajer.... :)paid:)paid
ya betul.. asalkan bahagia:D:D

tapi.. org disebelah jgn dilupa...:">:">

jgn mimpi bersulamkan ea pulok..:)):))

iamloco 	20-01-2010 11:30 PM
mmg boleh tahan floatingnye ye..baru test sehari..

nanims 	20-01-2010 11:38 PM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5691795)
mmg boleh tahan floatingnye ye..baru test sehari..
floating less than usd10 tuk modal usd120 pada saya mmg happening..:)cgrock:)cgrock

ijakstory 	20-01-2010 11:57 PM
Quote:
Originally Posted by nanims (Post 5691855)
floating less than usd10 tuk modal usd120 pada saya mmg happening..:)cgrock:)cgrock
setting default yerk?
start capital kat ea taip berape?
berapa pair pakai?
float paling tinggi berapa dan pair mana? (saya tengok gu je kat chart sedara)lot paling tinggi berape?

sori banyak soklan

thanks

(aiseh.. aku punya dah mc.. setting martingle terlalu advance, takpe cuba lagi)

nanims 	21-01-2010 12:13 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5691983)
setting default yerk?
start capital kat ea taip berape?
berapa pair pakai?
float paling tinggi berapa dan pair mana? (saya tengok gu je kat chart sedara)lot paling tinggi berape?

sori banyak soklan

thanks

(aiseh.. aku punya dah mc.. setting martingle terlalu advance, takpe cuba lagi)
bukan sedara tapi saya sedari:">:">

yup betul.. setting default
start capital usd120
leh refer kat screenshot saya tuk pair yg saya pakai.. ada 9 pair
so far float paling tinggi kat eurgbp..

harap membantu..

krkic 	21-01-2010 12:25 AM
Quote:
Originally Posted by nanims (Post 5692126)
bukan sedara tapi saya sedari:">:">

yup betul.. setting default
start capital usd120
leh refer kat screenshot saya tuk pair yg saya pakai.. ada 9 pair
so far float paling tinggi kat eurgbp..

harap membantu..
owh sedarii..:">:">:">
bnyak nyer pair awk letak..
awk test kat live akaun ker??

nanims 	21-01-2010 12:35 AM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5692202)
owh sedarii..:">:">:">
bnyak nyer pair awk letak..
awk test kat live akaun ker??
yup sedara...my live acc guna v2 punyer..

kalu test demo x dok feel

test live baru gempaks sket..:D:D

krkic 	21-01-2010 12:39 AM
Quote:
Originally Posted by nanims (Post 5692274)
yup sedara...my live acc guna v2 punyer..

kalu test demo x dok feel

test live baru gempaks sket..:D:D
gempak2 gak...
takut awek sy ngorat awk je 6t...:)):))
hati2 je la ketika memandu...:eek::eek::eek::eek:

GreenDay 	21-01-2010 12:39 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5691983)
setting default yerk?
start capital kat ea taip berape?
berapa pair pakai?
float paling tinggi berapa dan pair mana? (saya tengok gu je kat chart sedara)lot paling tinggi berape?

sori banyak soklan

thanks
Same Question...:D

ijakstory 	21-01-2010 12:51 AM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5692308)
Same Question...:D
hang tanya sapa ni? aku ka nanims?

kalau aku, startcapital 25usd tapi modal aku 100usd
(demo akaun saje.. aku set range terlalu rendah kat
martinggle dan startcapital pun kecik memang dangerous
sampai terus mc)


All times are GMT +8. The time now is 07:13 PM. 	
Page 20 of 40 	« First 	< 	10	18	19 	20 	21	22	30 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 21 of 40 	« First 	< 	11	19	20 	21 	22	23	31 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

malaytrader 	21-01-2010 12:54 AM
how this EA perfomance?

GPG 	21-01-2010 03:35 AM
Performance Ea nie gmpk..tp ver 2 pnye la..pkai 2 pair pn da ckup..psti anda tersenyum..btol x bro deaftone joe..he3:D:D:D:D:D:D

moharib 	21-01-2010 04:58 AM
Quote:
Originally Posted by GPG (Post 5692858)
Performance Ea nie gmpk..tp ver 2 pnye la..pkai 2 pair pn da ckup..psti anda tersenyum..btol x bro deaftone joe..he3:D:D:D:D:D:D
Tak payah tamak banyak2 pair, satu aje dah cukup:D:D:D janji profit dan selamat, ea ni kan pandai compounding:">

moharib 	21-01-2010 06:00 AM
http://i738.photobucket.com/albums/x..._2010/eu-1.jpg


1st time try upload gambar kat cg, ni hasil smlm mula trade kul 6ptg ... so far so good:):D

GreenDay 	21-01-2010 06:47 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5692385)
hang tanya sapa ni? aku ka nanims?

kalau aku, startcapital 25usd tapi modal aku 100usd
(demo akaun saje.. aku set range terlalu rendah kat
martinggle dan startcapital pun kecik memang dangerous
sampai terus mc)
Tanya Kat Nanims...:)
Aku Plak Modal Us30 N Set Capital 1000... Ok Ke...?:-?

asan 	21-01-2010 08:34 AM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5693094)
Tanya Kat Nanims...:)
Aku Plak Modal Us30 N Set Capital 1000... Ok Ke...?:-?
minta maaf mencelah,kalo nk selesa modal 100 usd, start capital 1000 yg lain default,pastu gabung2kan v1 ngan v2,insyaallah bolih popit.kalo letak start capital 500,makin banyak post makin besar martgale die ,tu yang kalo salah libas,kiong dibuatnya,pastu kutuk katakan ea ni x ......
sorry ya sekadar pandangan,kalo silap tolong betulkan

jejantas 	21-01-2010 08:42 AM
Quote:
Originally Posted by asan (Post 5693315)
minta maaf mencelah,kalo nk selesa modal 100 usd, start capital 1000 yg lain default,pastu gabung2kan v1 ngan v2,insyaallah bolih popit.kalo letak start capital 500,makin banyak post makin besar martgale die ,tu yang kalo salah libas,kiong dibuatnya,pastu kutuk katakan ea ni x ......
sorry ya sekadar pandangan,kalo silap tolong betulkan
Biasa arrr bro kalo org nak kutuk :D Nothing Perfect ...

MC berlaku jika margin x cukup ... jika trade diluar garis panduan memang akan bermasalah .... :D

Ramai terleka dengan AutoTrade=true dan ramai terlupa bahawa EA ini boleh :-

1. Digabungkan dengan EA lain yang masih kekurangan mode2 tertentu
2. EA nih boleh protect post Manual



p/s Saya mencipta joran utk memancing beserta dengan panduannya.... anda pula telah membeli joran tersebut.... so pandai2 ler nak memancing ... ikan besar atau kecil bergantung kepada kefahaman, kesabaran dan kajian yang dilakukan berserta dengan sedikit kreativiti... :D

giebrail 	21-01-2010 08:46 AM
BUMP ... EA canggih neh ... nyam2 .........

pipstar 	21-01-2010 08:52 AM
Quote:
Originally Posted by asan (Post 5693315)
minta maaf mencelah,kalo nk selesa modal 100 usd, start capital 1000 yg lain default,pastu gabung2kan v1 ngan v2,insyaallah bolih popit.kalo letak start capital 500,makin banyak post makin besar martgale die ,tu yang kalo salah libas,kiong dibuatnya,pastu kutuk katakan ea ni x ......
sorry ya sekadar pandangan,kalo silap tolong betulkan
maksud bro combine cam ner tue?:-?

jejantas 	21-01-2010 09:17 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...galextrem3.gif

ijakstory 	21-01-2010 10:57 AM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5693094)
Tanya Kat Nanims...:)
Aku Plak Modal Us30 N Set Capital 1000... Ok Ke...?:-?
huii.. danger. set ajer 1000 :)cgrock

ijakstory 	21-01-2010 11:08 AM
Quote:
Originally Posted by asan (Post 5693315)
minta maaf mencelah,kalo nk selesa modal 100 usd, start capital 1000 yg lain default,pastu gabung2kan v1 ngan v2,insyaallah bolih popit.kalo letak start capital 500,makin banyak post makin besar martgale die ,tu yang kalo salah libas,kiong dibuatnya,pastu kutuk katakan ea ni x ......
sorry ya sekadar pandangan,kalo silap tolong betulkan
aku plak terasa.. :mad: (sensitif betul aku ni)

bila masa laa pula saya kutuk ea tt ni x ......
kan tt kata demo dulu, tengok cara ea ni bekerja
kendian baru faham, cari setting ikut jiwa sendiri

kan terang2 saya kata sendiri yang set, takde plak
saya kata ea ni yang terbabas.. ape daaa.. saya
sekarang tengah cari setting multipost bertubi2..
kalau mc, bukan ea problem.. saya sendiri yang set

ok kaa? :)paid

jejantas 	21-01-2010 11:59 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5694344)
aku plak terasa.. :mad: (sensitif betul aku ni)

bila masa laa pula saya kutuk ea tt ni x ......
kan tt kata demo dulu, tengok cara ea ni bekerja
kendian baru faham, cari setting ikut jiwa sendiri

kan terang2 saya kata sendiri yang set, takde plak
saya kata ea ni yang terbabas.. ape daaa.. saya
sekarang tengah cari setting multipost bertubi2..
kalau mc, bukan ea problem.. saya sendiri yang set

ok kaa? :)paid
ekekekkekekeke relax kita semua 1 team.. kita harus tolong menolong utk berjaya bersama :D

silverx 	21-01-2010 12:15 PM
yer... elekla..... testing tuk carik setting terbaik tu penting... pada yg da live tu share2 la... :D :)paid

iamloco 	21-01-2010 12:22 PM
Modal 53USD, semua default setting

http://farm3.static.flickr.com/2758/...5d0b8e35_o.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2782/...93c8cf68_o.jpg


dan yang tengah floating;

http://farm5.static.flickr.com/4070/...cdc5be3b_o.jpg

jejantas 	21-01-2010 12:27 PM
Tips
 
Jika berlaku jarak antara post Buy dan Sell terlalu jauh yang mana akan menghasilkan ruang kosong antara post Buy n Sell tuh ... anda boleh masuk secara manual dan EA akan cover post tersebut.. Contoh seperti di bawah

http://i416.photobucket.com/albums/p...033/test2a.gif

asan 	21-01-2010 12:40 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5694344)
aku plak terasa.. :mad: (sensitif betul aku ni)

bila masa laa pula saya kutuk ea tt ni x ......
kan tt kata demo dulu, tengok cara ea ni bekerja
kendian baru faham, cari setting ikut jiwa sendiri

kan terang2 saya kata sendiri yang set, takde plak
saya kata ea ni yang terbabas.. ape daaa.. saya
sekarang tengah cari setting multipost bertubi2..
kalau mc, bukan ea problem.. saya sendiri yang set

ok kaa? :)paid
sorry lah bro ,saya sikit x de niat mcm tu,buang masa saya je,dpt dosa lagi,lbih baik dok diam2,fikir camne nk buat popit,cume kdg2 x tahan,kite ni tahu kondem je(maksud saya bukan kt sinilah),kite x pikir camne diorang mencipta sesuatu,mcm nk pecah pala otak,kite ni tinggal tuang minyak ,start enjin pastu modified sikit,jalannnnnnnn.
mintak maaf sume, perkara ni jangan diperbesarkan lagi,nnti kalo saya atau kwn2 lain ade setting baik kite share kt sini,sofar sekarngni walaupun popit sikit2 ,tapi ari2 meningkat,akan dtg x tau lah. tq TT

jejantas 	21-01-2010 12:44 PM
OK kita lupakan apa org kata atau apa jua sengketa.. :D


Sesiapa yang rajin mengkaji dan rajin mencuba akan tahu bahawa EA ini terlalu UNIK!!!


EA nih hanya menggunakan high n Low sahaja utk masuk post pertama ... x perlukan apa2 indi lain...

Oleh kerana EA ini terllau flexible ... so anda boleh trade dengan pelbagai teknik... yg penting rajin mencuiba dan mengkaji

ijakstory 	21-01-2010 02:16 PM
Quote:
Originally Posted by asan (Post 5695120)
sorry lah bro ,saya sikit x de niat mcm tu,buang masa saya je,dpt dosa lagi,lbih baik dok diam2,fikir camne nk buat popit,cume kdg2 x tahan,kite ni tahu kondem je(maksud saya bukan kt sinilah),kite x pikir camne diorang mencipta sesuatu,mcm nk pecah pala otak,kite ni tinggal tuang minyak ,start enjin pastu modified sikit,jalannnnnnnn.
mintak maaf sume, perkara ni jangan diperbesarkan lagi,nnti kalo saya atau kwn2 lain ade setting baik kite share kt sini,sofar sekarngni walaupun popit sikit2 ,tapi ari2 meningkat,akan dtg x tau lah. tq TT
ok2.. mari kita lupakan saja.. kita semua disni kawan2.. :)cgrock

ayuh teruskan perjuangan team crazypips! :)paid

deaftonejoe 	21-01-2010 04:53 PM
Quote:
Originally Posted by GPG (Post 5692858)
Performance Ea nie gmpk..tp ver 2 pnye la..pkai 2 pair pn da ckup..psti anda tersenyum..btol x bro deaftone joe..he3:D:D:D:D:D:D
betul2:D:D

GPG 	21-01-2010 05:05 PM
cam ner bro deaftone joe...skrg maen bpe pair?? kongsi la skill..he3:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:)cgrock:)cgrock

MAFX 	21-01-2010 05:50 PM
broker
 
Quote:
Originally Posted by moharib (Post 5693023)
http://i738.photobucket.com/albums/x..._2010/eu-1.jpg


1st time try upload gambar kat cg, ni hasil smlm mula trade kul 6ptg ... so far so good:):D
sori off topik jap.... bro guna broker mana ni... bonus 100% tu... aku pun nak join la broker ni

iamloco 	21-01-2010 06:09 PM
aku masih mencari setting terbaik. aku backtest kebanyakannya floating terlalu tinggi. ada spe2 yg setting best?

jejantas 	21-01-2010 06:31 PM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5696542)
aku masih mencari setting terbaik. aku backtest kebanyakannya floating terlalu tinggi. ada spe2 yg setting best?
test setting nih

StartCapital = 1/2 dari Modal (jika lebih dari 200 usd -- Acc Mini/Micro jika lebih dari 2000 cents )
Lots=0.01
Lockprofit=20
multiply=2
PercentClose=0.005
Multipost=false
hedging=false
martigale=true
Range=50 - 100 (pilih ikut pair)
BilMartin = 10
MartigaleMultiply=2
LockProfit = 50 - 100 (ikut setting range)
Multiply=2

asan 	21-01-2010 07:04 PM
harap2 tsunami reda, dh sampai fibo 261.8%,
http://img97.imageshack.us/img97/9176/gu1a.gif

jejantas 	21-01-2010 07:13 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...ecialver2b.gif

moharib 	21-01-2010 07:29 PM
Quote:
Originally Posted by MAFX (Post 5696424)
sori off topik jap.... bro guna broker mana ni... bonus 100% tu... aku pun nak join la broker ni
Saja aku delete nama broker tu nanti orang kata promosi broker pulak:)) ini broker prime4x, sila rujuk thread IB prime4x, promosi setakat 25/1/10, details kena rujuk kat thread tu atau pm aku, sori TT jawab yg off topic sat:)cgrock

jejantas 	21-01-2010 07:30 PM
Quote:
Originally Posted by moharib (Post 5696962)
Saja aku delete nama broker tu nanti orang kata promosi broker pulak:)) ini broker prime4x, sila rujuk thread IB prime4x, promosi setakat 25/1/10, details kena rujuk kat thread tu atau pm aku, sori TT jawab yg off topic sat:)cgrock
x po belasah ajer sini free forum eheheheheheh

sire666 	21-01-2010 07:35 PM
Salam bro jejantas ...

Saya dah buat payment untuk ea tuh ... Dah pm bro..

Tq

moharib 	21-01-2010 07:47 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5696644)


test setting nih

StartCapital = 1/2 dari Modal (jika lebih dari 200 usd -- Acc Mini/Micro jika lebih dari 2000 cents )
Lots=0.01
Lockprofit=20
multiply=2
PercentClose=0.005
Multipost=false
hedging=false
martigale=true
Range=50 - 100 (pilih ikut pair)
BilMartin = 10
MartigaleMultiply=2
LockProfit = 50 - 100 (ikut setting range)
Multiply=2
alamak bro, ini nampak gaya setting martingale, seram saya tengok, tak high risk ke? apa result backtest bro?

jejantas 	21-01-2010 07:48 PM
Quote:
Originally Posted by moharib (Post 5697047)
alamak bro, ini nampak gaya setting martingale, seram saya tengok, tak high risk ke? apa result backtest bro?
Sila ler test ..... :D Kalo OK kita leh kongsi sini.. kalo x ok kita akan cari setting sampai OK

deaftonejoe 	21-01-2010 09:34 PM
Quote:
Originally Posted by GPG (Post 5696093)
cam ner bro deaftone joe...skrg maen bpe pair?? kongsi la skill..he3:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:)cgrock:)cgrock
ikut le yg ade kat mt4 ak.. tp gbpchf dah ditendang.. terlalu besar float dah mcm gold..yg lain ok.. aku ikut default.. ngah test letak tp, tp1,tp2 ngan tp3 10pips..

deaftonejoe 	21-01-2010 10:56 PM
gbpchf float smpi 60usd dgn lot 0.01... hu.. hu..

ijakstory 	22-01-2010 04:45 AM
TT, bagi idea sikit..

bagaimana nak target profit jangkamasa
lebih 2 minit (lagi lama lagi bagus)

dengan ea crazypip
kat iko ni banyak popit, tapi sayang
banyak closed sebelum 1minit

apa set yang terbaik kat
percent closed?
range,
profit lock
atau TP?

fadli1982 	22-01-2010 09:32 AM
banyak songeh lah iko sekarang semenjak aku run fx genius tu...:eek:
2 min time scalp ..adoi...nk bunuh scalper ~X(

GPG 	22-01-2010 10:32 AM
:-?:-?broker mmg dengki kat kte la..:((:((:((:((:((

jejantas 	22-01-2010 11:05 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5699450)
banyak songeh lah iko sekarang semenjak aku run fx genius tu...:eek:
2 min time scalp ..adoi...nk bunuh scalper ~X(
Saya dah kata .. Broker x akan beri untung x munasabah :D ... buang masa ajer ehehehehe

fadli1982 	22-01-2010 11:10 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5699953)
Saya dah kata .. Broker x akan beri untung x munasabah :D ... buang masa ajer ehehehehe
x jugak buang masa bro...dpt jugak 100k sementara belum kena bann :eek:

sila lihat http://www.carigold.com/portal/forum...107791&page=64
dan http://www.carigold.com/portal/forum...107791&page=65

jejantas 	22-01-2010 11:50 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5699984)
x jugak buang masa bro...dpt jugak 100k sementara belum kena bann :eek:

sila lihat http://www.carigold.com/portal/forum...107791&page=64
dan http://www.carigold.com/portal/forum...107791&page=65
wowwwwwwwwwww 100K leh belanja ler ca,m nih.. RM 340,000.00 tuh

fadli1982 	22-01-2010 12:01 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5700319)
wowwwwwwwwwww 100K leh belanja ler ca,m nih.. RM 340,000.00 tuh
terlupa letak RM...hehe :">


All times are GMT +8. The time now is 07:13 PM. 	
Page 21 of 40 	« First 	< 	11	19	20 	21 	22	23	31 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 22 of 40 	« First 	< 	12	20	21 	22 	23	24	32 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	22-01-2010 12:08 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5700405)
terlupa letak RM...hehe :">
Modal berapa tuh dapat RM 100,000.00??? wowwwwwww hebat nih

fadli1982 	22-01-2010 12:17 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5700455)
Modal berapa tuh dapat RM 100,000.00??? wowwwwwww hebat nih
start dgn 250usd.

CoreDuo 	22-01-2010 12:25 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5700520)
start dgn 250usd.
perghhh...250usd=rm850 jadi rm100k?? :o

dah buat kenduri lum ?:D

jejantas 	22-01-2010 12:47 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5700520)
start dgn 250usd.
Perghhhhhhhhhhhhh gila kelubi ler..... no wonder Ikonfx banned hihihiih

deaftonejoe 	22-01-2010 12:54 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5700665)
Perghhhhhhhhhhhhh gila kelubi ler..... no wonder Ikonfx banned hihihiih
bkn gile kelubi.. gila tut.. tut... mmg gempak bro.. kasi insta plk banned..

silverx 	22-01-2010 12:56 PM
yo la... :o
nanti bankrup la broker kalau ari2 dapat camtu... :D

nanims 	22-01-2010 01:03 PM
wow pokcik kayo tuh..:o:o

giebrail 	22-01-2010 01:06 PM
salam bro EA special dah ade v2 ker??? ape y beza bro ... bnyk ker bz nyer

ijakstory 	22-01-2010 02:08 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5699450)
banyak songeh lah iko sekarang semenjak aku run fx genius tu...:eek:
2 min time scalp ..adoi...nk bunuh scalper ~X(
ok2.. tahniah dapat rm100ribu :)cgrock

berbalik soalan, ader trick tak pakai ea crazypip ni kat iko
elak rules 2 minit ni? :-?

(aduh.. nampaknyer den kena lari kat fore4u nampaknyer :)) )

jejantas 	22-01-2010 03:46 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5700913)
ok2.. tahniah dapat rm100ribu :)cgrock

berbalik soalan, ader trick tak pakai ea crazypip ni kat iko
elak rules 2 minit ni? :-?

(aduh.. nampaknyer den kena lari kat fore4u nampaknyer :)) )
Kecilkan nilai PercentClose = 0.001

jejantas 	22-01-2010 03:50 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...etergabung.gif

Tgh test gabungkan dengan teknik Putra_99 ... Meter .. kalo berjaya saya akan distributekan template dan yang berkaitan

nanims 	22-01-2010 04:25 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5701501)
http://i416.photobucket.com/albums/p...etergabung.gif

Tgh test gabungkan dengan teknik Putra_99 ... Meter .. kalo berjaya saya akan distributekan template dan yang berkaitan
mak ai byk nyer idea masta nih..:D

pipstar 	22-01-2010 05:37 PM
update: start 14hb. Baru clearkan floating kali kedua.:-?:-?

agak2 dah bole live ker geng :D:D

http://i377.photobucket.com/albums/o...pboard02-1.jpg

deaftonejoe 	22-01-2010 05:59 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5702315)
update: start 14hb. Baru clearkan floating kali kedua.:-?:-?

agak2 dah bole live ker geng :D:D

http://i377.photobucket.com/albums/o...pboard02-1.jpg
live je bro. 50usd 1 pair pun dah bole jalan..

silverx 	22-01-2010 06:25 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5701501)
http://i416.photobucket.com/albums/p...etergabung.gif

Tgh test gabungkan dengan teknik Putra_99 ... Meter .. kalo berjaya saya akan distributekan template dan yang berkaitan
nih suda bagus nihh masta... :)paid

silverx 	22-01-2010 06:29 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5702315)
update: start 14hb. Baru clearkan floating kali kedua.:-?:-?

agak2 dah bole live ker geng :D:D

http://i377.photobucket.com/albums/o...pboard02-1.jpg
live ajer MM kena jaga... :D

giebrail 	22-01-2010 06:33 PM
wah da bnyk kemajuan teknik special neh ... masta memang master dah neh

iamloco 	22-01-2010 07:29 PM
x mustahil jgk kalau digabungkan dgn teknik 3000pips tu..

MAIDIN 	22-01-2010 08:19 PM
bukak 28 pair buy semua atau sell semua , lepas tu on EA crazy pips . tengok ape jadi . hehe

jejantas 	22-01-2010 08:57 PM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5702945)
x mustahil jgk kalau digabungkan dgn teknik 3000pips tu..
dah nampak sikit2 tuh rahsianya ... hanya kena rajin mencuba dan mengkaji :D

MAIDIN 	22-01-2010 10:27 PM
sape nak try teknik 28 pair gabung dengan crazypips ? hehe

jejantas 	22-01-2010 10:32 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5703797)
sape nak try teknik 28 pair gabung dengan crazypips ? hehe
Saya mau .. ada ker teknik tuh?? email kat saya :D

MAIDIN 	22-01-2010 10:40 PM
hehe . teknik atau Ea tu saya takde . tp script tu ada . open buy atau sell sekaligus 28 pair .

jejantas 	22-01-2010 10:44 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5703868)
hehe . teknik atau Ea tu saya takde . tp script tu ada . open buy atau sell sekaligus 28 pair .
ooooo skrip tuh saya pun ada buat :D

MAIDIN 	22-01-2010 11:05 PM
hehe .

bro, boleh tlg adjustkan atau editkan sesuatu coding tak di EA night turbo . aku dah gabungkan dengan EA bro tp ada yg tak dpt catch up sebab dia bukak post berdasarkan post yg terakhir kan .

krkic 	22-01-2010 11:20 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5703993)
hehe .

bro, boleh tlg adjustkan atau editkan sesuatu coding tak di EA night turbo . aku dah gabungkan dengan EA bro tp ada yg tak dpt catch up sebab dia bukak post berdasarkan post yg terakhir kan .
bro xnak kongsi ke night terbo tue??:D:D
leh gak ngetes..:">

jejantas 	22-01-2010 11:28 PM
Not bad ler result... cuma penatnya kena mengadap pc ler cam nih ....

MAIDIN 	22-01-2010 11:29 PM
night turbo tu kene di edit dulu . bahaya gak . beberape kali kene SL . gabung dengan ea crazypips memang best . tp ada yg perlu diedit sikit lagi . tu yg aku kene minta bantuan dari sifu jejantas ni .

jejantas 	22-01-2010 11:32 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5704117)
night turbo tu kene di edit dulu . bahaya gak . beberape kali kene SL . gabung dengan ea crazypips memang best . tp ada yg perlu diedit sikit lagi . tu yg aku kene minta bantuan dari sifu jejantas ni .
Edit EA Crazypips ker EA Night Turbo??? kalo Night Turbo saya x mo :D .... sebelum nih pun ada yg minta dah

MAIDIN 	22-01-2010 11:53 PM
kalau bro taknak edit night turbo .takpelah . bro leh tak edit crazypips bahagian mode martiangle tu bagi dia bleh buka post martiangle dan delete TP dan SL di post pertama yg EA night turbo bukak ketika martiangle take over . boleh ke ?

jejantas 	23-01-2010 12:00 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5704265)
kalau bro taknak edit night turbo .takpelah . bro leh tak edit crazypips bahagian mode martiangle tu bagi dia bleh buka post martiangle dan delete TP dan SL di post pertama yg EA night turbo bukak ketika martiangle take over . boleh ke ?
Boleh tapi takut konflik nanti ....

MAIDIN 	23-01-2010 12:02 AM
konflik dalaman coding atau konflik kemanusian bro ? hehe

jejantas 	23-01-2010 12:05 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5704336)
konflik dalaman coding atau konflik kemanusian bro ? hehe
eheheheheheh dalam EA menjalankan tugasnya

MAIDIN 	23-01-2010 12:09 AM
ooo tu ye saya pada awalnya nak minta bro edit EA night turbo je . tp bro dah tolak awal awal lagi .

kira takde harapan nak pujuk bro tlg editkan dan tambah mode martiangle lg ke ? hehe

jejantas 	23-01-2010 06:51 AM
Sapa tau Broker yang best yang pakai Paypal???? Berdasarkan situasi sekarang rasanya kena cari broker ada Paypal ler

silverx 	23-01-2010 06:54 AM
www.fxdd.com :D
rasernyer www.tadawulfx.com pun pakai paypal.. :D

jejantas 	23-01-2010 06:57 AM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5705176)
www.fxdd.com :D
rasernyer www.tadawulfx.com pun pakai paypal.. :D
Fxdd leh pakai hedging ker??? Insta kalo ada paypal kan ker best

silverx 	23-01-2010 07:08 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5705178)
Fxdd leh pakai hedging ker??? Insta kalo ada paypal kan ker best
em..pasal hedging kat fxdd tu tak pastila pulak bro....

zdman 	23-01-2010 07:48 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5705172)
Sapa tau Broker yang best yang pakai Paypal???? Berdasarkan situasi sekarang rasanya kena cari broker ada Paypal ler
apa maksud bro situasi sekarang??? local depo dah nk kene ke???:-?:-?

jejantas 	23-01-2010 08:16 AM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5705238)
apa maksud bro situasi sekarang??? local depo dah nk kene ke???:-?:-?
Sebagai langkah berjaga2 BRO :D


All times are GMT +8. The time now is 07:13 PM. 	
Page 22 of 40 	« First 	< 	12	20	21 	22 	23	24	32 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 23 of 40 	« First 	< 	13	21	22 	23 	24	25	33 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

yoha 	23-01-2010 09:26 AM
kalau nak beli berapa bro??

golden_user2006 	23-01-2010 12:22 PM
salam,
ni akaun live race kat cg..... dr 4-now....sikit2 lama2 jd bukit, nfp pun lepas takat ni......guna default je....sdg mencari setting terbaik

minggu depan guna sepenuhnya ver2, takat ni tak mengecewakan.......thanks bro jejantas...nanti kita buat analisis bg bulanan

http://i301.photobucket.com/albums/n...o22jan2010.jpg

nak tgk detail sttk mt4, kat sini

adik74 	23-01-2010 12:32 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5705293)
Sebagai langkah berjaga2 BRO :D
Gune Debit Card ok ke bro..... ke boleh kene ban jugak..:-?

ezfuture 	23-01-2010 12:45 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5705178)
Fxdd leh pakai hedging ker??? Insta kalo ada paypal kan ker best
Insta ade yg utk withdraw ajer...tu yg pelik tu...

iamloco 	23-01-2010 12:46 PM
Quote:
Originally Posted by golden_user2006 (Post 5706255)
salam,
ni akaun live race kat cg..... dr 4-now....sikit2 lama2 jd bukit, nfp pun lepas takat ni......guna default je....sdg mencari setting terbaik

minggu depan guna sepenuhnya ver2, takat ni tak mengecewakan.......thanks bro jejantas...nanti kita buat analisis bg bulanan



nak tgk detail sttk mt4, kat sini
meleleh tgk stats..default setting auto trade ke bro?

budu 	23-01-2010 01:07 PM
Quote:
Originally Posted by yoha (Post 5705478)
kalau nak beli berapa bro??
boleh pm tt untuk tanya price...:D

golden_user2006 	23-01-2010 01:14 PM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5706346)
meleleh tgk stats..default setting auto trade ke bro?
guna default je v1 & ikut template yg diberi.....

jejantas 	23-01-2010 02:02 PM
Quote:
Originally Posted by golden_user2006 (Post 5706255)
salam,
ni akaun live race kat cg..... dr 4-now....sikit2 lama2 jd bukit, nfp pun lepas takat ni......guna default je....sdg mencari setting terbaik

minggu depan guna sepenuhnya ver2, takat ni tak mengecewakan.......thanks bro jejantas...nanti kita buat analisis bg bulanan

http://i301.photobucket.com/albums/n...o22jan2010.jpg

nak tgk detail sttk mt4, kat sini
BRO noh memang ikut spt yang saya sarankan.. trade pun GU ajer kalo x silap saya spt yang saya nyatakan dalam e-book ...

Betulkan jika saya silap

akira8456 	23-01-2010 02:28 PM
salam TT,kalo nak beli ea tersebut,brape harga,tlg e-mail di akira8456@gmail.com.utk pengetahuan bro saya pengguna ea jenis martingle,harap2 ea bro dapat membantu dan mengatasi kekurangan ea saya sblum nie

krkic 	23-01-2010 04:20 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5706828)
salam TT,kalo nak beli ea tersebut,brape harga,tlg e-mail di akira8456@gmail.com.utk pengetahuan bro saya pengguna ea jenis martingle,harap2 ea bro dapat membantu dan mengatasi kekurangan ea saya sblum nie
da pm tt belum nei??:)

akira8456 	23-01-2010 05:54 PM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5707334)
da pm tt belum nei??:)
x bleh pm sbb x cukup post,hu3

gundurowo 	23-01-2010 11:15 PM
yeahh..da dpt EA ni ari ni..isnin leh live test

krkic 	23-01-2010 11:29 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5708895)
yeahh..da dpt EA ni ari ni..isnin leh live test
selamat mgetes....
he2...


:)cgrock:)cgrock:)cgrock

eson 	23-01-2010 11:42 PM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5708959)
selamat mgetes....
he2...


:)cgrock:)cgrock:)cgrock
wah, makin ramai mo ngetes ne.. selamat..:)cgrock:)paid

silabu 	24-01-2010 11:59 AM
Assalamualaikum!

Tuan TT boleh emailkan price EA ni kat sy. amiruddinahmad78@yahoo.com.my. Nak ngetest jugak la. asyik ngetest ea omputih je..hehehe

jejantas 	24-01-2010 12:21 PM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5710325)
Assalamualaikum!

Tuan TT boleh emailkan price EA ni kat sy. amiruddinahmad78@yahoo.com.my. Nak ngetest jugak la. asyik ngetest ea omputih je..hehehe


Dan email dah bro .... sila semak

silabu 	24-01-2010 01:01 PM
ape yg tt email...price die ke?

Bayaran dah dibuat

selamat maju jaya

krkic 	24-01-2010 01:20 PM
wahh..makin ramai geng crazypip nei..
tahniah kepada yg memiliki ea ini...

:)cgrock

budu 	24-01-2010 01:27 PM
rasa saya la kan...ea nie hanya sesuai untuk trade pair GU saja.TT pun dah backtest kat GU...result dia memberangsangkan....dlm ebook pun ada mention pasal nie...

tak tau la pendapat org lain pulak

smartpoint 	24-01-2010 03:41 PM
Email saya juga ~~ oseantyx@yahoo.com ........thanks

gundurowo 	24-01-2010 04:08 PM
Quote:
Originally Posted by budu (Post 5710683)
rasa saya la kan...ea nie hanya sesuai untuk trade pair GU saja.TT pun dah backtest kat GU...result dia memberangsangkan....dlm ebook pun ada mention pasal nie...

tak tau la pendapat org lain pulak
ye ke??takpa, isnin ni aku test kat GJ plak...tg camna peginya...:)):))

budu 	24-01-2010 04:10 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5711284)
ye ke??takpa, isnin ni aku test kat GJ plak...tg camna peginya...:)):))
pagi2 sok kol 6 pagi nak ngetest kat insta....:)cgrock

jejantas 	24-01-2010 07:29 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5711284)
ye ke??takpa, isnin ni aku test kat GJ plak...tg camna peginya...:)):))
Sejiwa dengan saya nih ehehehehehe

gundurowo 	24-01-2010 07:41 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5712099)
Sejiwa dengan saya nih ehehehehehe
nk buat camna masta..jiwa tu penting..:)):))

bg saya la, kalau satu ea tu tak lepas kat gj, saya anggap ea tu fail je :)):)):))

tapi ni hanyalah pandangan seorang yg baru nk jinak2 guna ea :">

mattop 	24-01-2010 10:21 PM
tahniah juga drpd mattop.... :D

jejantas 	25-01-2010 06:41 AM
Semoga hari ini kita semua akan profit :D

deaftonejoe 	25-01-2010 08:06 AM
belum2 gold dah bg pips

jejantas 	25-01-2010 10:22 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5714257)
belum2 gold dah bg pips
ganas nih belasah gold hihihihi

CoreDuo 	25-01-2010 10:31 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5714087)
Semoga hari ini kita semua akan profit :D
Aminnnn...:)paid

mankj 	25-01-2010 10:59 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5714087)
Semoga hari ini kita semua akan profit :D
amin....:)paid

deaftonejoe 	25-01-2010 11:15 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5714087)
Semoga hari ini kita semua akan profit :D
aminnn:D:D:D:D...

mankj 	25-01-2010 12:18 PM
http://i845.photobucket.com/albums/a...-1stweek-1.jpg

ni hasil gua kat live last week...:)paid

riz79fx 	25-01-2010 02:33 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5715686)
http://i845.photobucket.com/albums/a...-1stweek-1.jpg

ni hasil gua kat live last week...:)paid
ea mana satu nih?

setting share ler sikit

smate 	25-01-2010 02:47 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5715686)
[IMG]code[/IMG]

ni hasil gua kat live last week...:)paid
ea yg mane nie bro? dasat2...:p

gundurowo 	25-01-2010 04:58 PM
fuh fuh fuh..harap2 menjadi la setting tamak aku ni :)) :))

jejantas 	25-01-2010 05:14 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5717265)
fuh fuh fuh..harap2 menjadi la setting tamak aku ni :)) :))
ehehehehehhehehehe tamak yer .... kalo menjadi share setting ngan kawan2 lain... saya tgh develop 1 EA lagi... tgh test .. kalo berjaya saya akan beri pada yang dah pakai EA CrazypipsSpecial.. FREE... tapi masih x konpem keganasannya lagi.. tgh test

irfan 	25-01-2010 05:22 PM
ea ni cam swiss army knife...apa pon bole...tahniah jejantas...banyak kali gak dia menyelamatkan acc martingale aku...

sapa dah beli benda ni..baca betui2 ebook dia..banyak fungsi..

asan 	25-01-2010 05:26 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5717330)
ehehehehehhehehehe tamak yer .... kalo menjadi share setting ngan kawan2 lain... saya tgh develop 1 EA lagi... tgh test .. kalo berjaya saya akan beri pada yang dah pakai EA CrazypipsSpecial.. FREE... tapi masih x konpem keganasannya lagi.. tgh test
mudah2an berjaya,kami doakan

irfan 	25-01-2010 05:28 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5717330)
ehehehehehhehehehe tamak yer .... kalo menjadi share setting ngan kawan2 lain... saya tgh develop 1 EA lagi... tgh test .. kalo berjaya saya akan beri pada yang dah pakai EA CrazypipsSpecial.. FREE... tapi masih x konpem keganasannya lagi.. tgh test
free ka??? wahhh!!!jgn lupa email saya...ekeklewkelalweaela

gundurowo 	25-01-2010 05:35 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5717330)
ehehehehehhehehehe tamak yer .... kalo menjadi share setting ngan kawan2 lain... saya tgh develop 1 EA lagi... tgh test .. kalo berjaya saya akan beri pada yang dah pakai EA CrazypipsSpecial.. FREE... tapi masih x konpem keganasannya lagi.. tgh test
insyaAllah saya akan share...kalau ok, nk kena cari vps la plak pasni..:D

harap2 EA yg baru tu, akan lebih tamak dan haloba :)):)):))


All times are GMT +8. The time now is 07:13 PM. 	
Page 23 of 40 	« First 	< 	13	21	22 	23 	24	25	33 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 24 of 40 	« First 	< 	14	22	23 	24 	25	26	34 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

mankj 	25-01-2010 06:04 PM
yg ni gua pakai Ver 2. letak TP10 jer. Start capital ikut modal. yg lain2 default je kengkawan. Biar sikit asal popit....:D

akira8456 	25-01-2010 06:55 PM
Quote:
Originally Posted by irfan (Post 5717363)
ea ni cam swiss army knife...apa pon bole...tahniah jejantas...banyak kali gak dia menyelamatkan acc martingale aku...

sapa dah beli benda ni..baca betui2 ebook dia..banyak fungsi..

aku tgh baca,x brapa nak faham al maklum la newbie,he3,dahsyat la ea nie bleh selamatkan acc martingale ang

redox6464 	25-01-2010 07:19 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5715686)
http://i845.photobucket.com/albums/a...-1stweek-1.jpg

ni hasil gua kat live last week...:)paid

bro.. tu yg nampak Profit nye..

floating tgi x?

asan 	25-01-2010 07:51 PM
yg penting profit/loss die positif tu.

wanman 	25-01-2010 07:53 PM
tp 10 tu utk semua tp1,tp2,tp3 ke??ver2

budu 	25-01-2010 08:15 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5715686)
http://i845.photobucket.com/albums/a...-1stweek-1.jpg

ni hasil gua kat live last week...:)paid
ku lihat hijauuuuuuuuuuu....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ijakstory 	25-01-2010 09:10 PM
cayalah man!
sejuk mata aku tengok hang punya hijau..

syabas!

mankj 	25-01-2010 09:39 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5717956)
bro.. tu yg nampak Profit nye..

floating tgi x?
ari tu tinggi jugak sampai -400++. skarang ni dah kurang lah sikit.

mankj 	25-01-2010 09:40 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5718463)
cayalah man!
sejuk mata aku tengok hang punya hijau..

syabas!
tq bro.ni lah satu2nya ea yg gua percaya.

zdman 	25-01-2010 09:57 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5718586)
ari tu tinggi jugak sampai -400++. skarang ni dah kurang lah sikit.
bro pakai tf berapa? berapa pair flot banyak tu??

pipstar 	25-01-2010 10:03 PM
update kali ketiga start dari 14 jan. Clear floating manually kali ke tiga

http://i377.photobucket.com/albums/o...pboard02-4.jpg

insyaallah esok pki live acc. :)cgrock:)cgrock

Paraxise 	25-01-2010 10:08 PM
Kawan nak beli la bro....
 
Boleh Email kawan tak berapa harga yang bro jual ?
Kawan ni baru aje dalam bab EA ni. Boleh tunjuk ajar tak bro ?Ni email kawan Paraxise@yahoo.com

mankj 	25-01-2010 11:02 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5718663)
bro pakai tf berapa? berapa pair flot banyak tu??
gua pakai D1.Hentam 7 pair...he...he...he

mankj 	25-01-2010 11:03 PM
Quote:
Originally Posted by wanman (Post 5718064)
tp 10 tu utk semua tp1,tp2,tp3 ke??ver2
ye.semua gua letak TP10.

mankj 	25-01-2010 11:05 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5718685)
update kali ketiga start dari 14 jan. Clear floating manually kali ke tiga

http://i377.photobucket.com/albums/o...pboard02-4.jpg

insyaallah esok pki live acc. :)cgrock:)cgrock
go live bro. berbaloi.....:)paid

gundurowo 	26-01-2010 12:03 AM
ni SS tuk ari ni punya test...aku layan live terus..baru padan muka aku :)):))

http://usera.ImageCave.com/gundurowo/jurnal19.JPG


http://usera.ImageCave.com/gundurowo/jurnal20.JPG

banyak floating ni..tgh cari tune yg best nih :">

ijakstory 	26-01-2010 01:04 AM
huis.. berdebar2 aku tengok korang punya result..

congra semua crazypip teams

gundurowo 	26-01-2010 01:18 AM
bestnya aku tgk ea ni bekerja...rajin open post...kalau MC pun tak marah camni :))

jejantas 	26-01-2010 06:17 AM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5719664)
bestnya aku tgk ea ni bekerja...rajin open post...kalau MC pun tak marah camni :))
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

riz79fx 	26-01-2010 08:55 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5719806)
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
salam bro

please email me back the template at riz79fx@gmail.c0m

gundurowo 	26-01-2010 01:02 PM
setelah floating seharian semalam..nampaknya hari ni macam ada tanda2 nk bagi hasil kat aku...:D

tapi semua depends pada market ari ni and news kul 5.30 kang..ehehe

iamloco 	26-01-2010 01:07 PM
Update pagi semalam sampai tgh hari ni.

http://farm5.static.flickr.com/4022/...39838e0a_o.jpg


Modal 46 USD. Setting yang masta jejantas ada kasi kat page2 lepas (kecuali martigale):

AutoTrade=true
StartCapital = 40
Lot = 0.01
LockProfit = 20
Multiply = 2

Multipost = true
Range = 5 - 20
Lots = 0.01 (1/3 daripada Lot asal tetapi 0.01 adalah Lot Minima maka anda harus letakkan 0.01 - bergantung kepada Lot Minima Broker)
LockProfit = 5 - 20
Multiply = 2

Hedging = true
Range = 20
LotMultiply = 2
LockProfit = 20
Multiply = 2

Martigale = false
MartigaleLot=1
LockProfit = 0
Multiply = 0

deaftonejoe 	26-01-2010 02:09 PM
pada yg modal kecik pada aku dn bnyk pair off kan mode martingle terutama pair yg base jpy... kalu nk on gak on kat pair major je.. tuk elak float yg terlalu beso dn bole sbb mc.. dlm aku punye live 1 op pair base on jpy bole jejeak -ve 50usd..

deaftonejoe 	26-01-2010 02:11 PM
walaupun hakikat pair base on jpy yg bnyk bagi pip..

gundurowo 	26-01-2010 05:39 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5722140)
pada yg modal kecik pada aku dn bnyk pair off kan mode martingle terutama pair yg base jpy... kalu nk on gak on kat pair major je.. tuk elak float yg terlalu beso dn bole sbb mc.. dlm aku punye live 1 op pair base on jpy bole jejeak -ve 50usd..
betul2..tapi kalo nk on gak martingale..leh try kat fx4u...lot 0.01...tak byk sgt float nya :D

jejantas 	26-01-2010 07:35 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5723476)
betul2..tapi kalo nk on gak martingale..leh try kat fx4u...lot 0.01...tak byk sgt float nya :D
yeah betoi dan trade gunakan TF besar spt H1 atau H4 atau D1

Nak elakkan float mudah ajer:-

1. Range Multipost kena value besar ... contohnya 20 pips ke atas
2. LockProfit kena value besar .. contohnya 20
3. Multiply pun kena besar .. contohnya 3

budu 	26-01-2010 08:21 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5724049)
yeah betoi dan trade gunakan TF besar spt H1 atau H4 atau D1

Nak elakkan float mudah ajer:-

1. Range Multipost kena value besar ... contohnya 20 pips ke atas
2. LockProfit kena value besar .. contohnya 20
3. Multiply pun kena besar .. contohnya 3
bump for tt...popit 12% dlm masa 2 hari....rugi sesaper yg x memilikinya....berbaloi2....:)cgrock:)cgrock

kidznextblock 	26-01-2010 08:37 PM
huhu..menarik2..

budu 	26-01-2010 08:42 PM
Quote:
Originally Posted by kidznextblock (Post 5724256)
huhu..menarik2..
apa lagi....pm tt for price...:D

jejantas 	26-01-2010 08:44 PM
Kalo ada ikan bakar cicah ngan BUDU... sedap nih :D

mankj 	26-01-2010 11:33 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5724293)
Kalo ada ikan bakar cicah ngan BUDU... sedap nih :D
layan.......

kancil_5433 	27-01-2010 12:49 AM
macam mana nak dapat robot niii TT ?

budu 	27-01-2010 07:26 AM
30% popit untuk 2 hari 2 malam......memang happening....:)cgrock:)cgrock

pipstar 	27-01-2010 08:19 AM
aku baru run live malam tadi, moga2 macam acc demo aku la gak . AMIN

jejantas 	27-01-2010 08:28 AM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5726211)
aku baru run live malam tadi, moga2 macam acc demo aku la gak . AMIN
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :D Semoga profit hendaknya kepada bro dan semua yang menggunakan EA ini

fix90 	27-01-2010 08:37 AM
aduh.. aku nak live gak..mne nak cari Lr Murah2..hehe

silverx 	27-01-2010 11:10 AM
saper tau broker yg min stating lot 0.01 = 1sen ?
yg saya tau insta, yg lain ?
nak ngetest EA kat live tapi nak guna lot yg paling kecik = 1sen :D

antudegil 	27-01-2010 11:15 AM
suma bley guna lot 0.01 utk 1 sen. tapi bergantung pada equity anda.

silverx 	27-01-2010 11:22 AM
yer ker ?
cth yer:- awat saya test demo kat uwc
stating 0.01x 3pip = 30sen ?
prime
stating 0.01x 3pip = 30sen ?

kalau kat insta 0.01 x 3pip = 3sen ?

laverage ketiga2 broker 1:500
depo $500

adakah saya yg salah paham :-? .

fadli1982 	27-01-2010 12:36 PM
iko fx 0.01=0.01


All times are GMT +8. The time now is 07:14 PM. 	
Page 24 of 40 	« First 	< 	14	22	23 	24 	25	26	34 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 25 of 40 	« First 	< 	15	23	24 	25 	26	27	35 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

deaftonejoe 	27-01-2010 12:41 PM
setting yang terbaik telah dicapai.. tuk gu... start capitol=500 lock profit=25 lock profit2=5o yg lain default.. usdjpy plak sm cm atas cume percentage profit dikecilkan lg 0.001.. yg lain msh dlm kajian.. sekian..

wira2597 	27-01-2010 01:50 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5727762)
setting yang terbaik telah dicapai.. tuk gu... start capitol=500 lock profit=25 lock profit2=5o yg lain default.. usdjpy plak sm cm atas cume percentage profit dikecilkan lg 0.001.. yg lain msh dlm kajian.. sekian..
kongsi2 le dgn kengkawan bro..:)paid

silverx 	27-01-2010 02:34 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5727735)
iko fx 0.01=0.01
luper lak nak add yup iko 1sen = 0.01 yg duk test sekarang nih... TQ :D.

insta = 0.01 = 1sen
iko = 0.01 = 1sen
Ibfx = 0.01 = 1sen
fxbuka micro = 0.10 = 1sen

:-?

deaftonejoe 	27-01-2010 02:34 PM
Quote:
Originally Posted by wira2597 (Post 5728221)
kongsi2 le dgn kengkawan bro..:)paid
dah kongsile tue.. phmkan betul2

deaftonejoe 	27-01-2010 02:55 PM
ini sj 2 pair yg wat hidup aman walaupun msk mode martingle..yg lain bole kene heart attack die punye floating..

krkic 	27-01-2010 03:22 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5728697)
ini sj 2 pair yg wat hidup aman walaupun msk mode martingle..yg lain bole kene heart attack die punye floating..
tnjukk ss sket bro hasilnya tue...
tringin gak nk tgok..
:D

deaftonejoe 	27-01-2010 03:33 PM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5728870)
tnjukk ss sket bro hasilnya tue...
tringin gak nk tgok..
:D
xdpt nk bg le bro... ni pun br dpt dr member discussion.. kwn ade 3 org yg test kive robot ni pki setting msg2.. ni adlh terbaik y x m.c. jd kwn share le kat sini.. ni just opinion pd yg nk main pair bnyk2.. just 2 pair ni je yg ok.. aku dh buang 500usd semata-mata nk cr setting terbaik... dn tuk pemahaman.. dn alhamdulillah setelah hmpr sebulan dn slps member discussion dpt yg terbaik..:D:D

deaftonejoe 	27-01-2010 03:39 PM
kalu xcaye gune backtest.. gune setting di atas.. mode semua on.. pair gu ngan usdjpy.. tr dr bulan 10\2008-10\10 dr 100usd akan bergerak mnjd 1000usd dn diakhir backtest msh lg 900usd.. bkn -ve.. kalu perasanle.. back2test yg berakir dgn -ve itu menunjukkan floating yg agak besar... kene lihat gak pd mode martingle.. kalau off mode martingle semua pair akan bg pip.. pki setting default le.. tp ini cr mgkn tamak ckit tp ok le kurang ckit debaran jantung..

deaftonejoe 	27-01-2010 03:45 PM
aku pun race dh stop.. pair yg bnyk.. gile punye float

krkic 	27-01-2010 04:15 PM
bgus bro...
aku cube try setingg ko tue..
bnyak gak ek ko buang,smta2 nk test...
okeh aku cuba cara ko kat demo..

krkic 	27-01-2010 04:17 PM
bro guna template mane nie?bro leh x bg set file yg siap diseting tue..
tf bape?

bro_salleh 	27-01-2010 04:41 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5727762)
setting yang terbaik telah dicapai.. tuk gu... start capitol=500 lock profit=25 lock profit2=5o yg lain default.. usdjpy plak sm cm atas cume percentage profit dikecilkan lg 0.001.. yg lain msh dlm kajian.. sekian..
ni yg ver 2 ker ? tf tak kisah?

deaftonejoe 	27-01-2010 07:13 PM
setting ni tuk tf 1h template pki yg t.t bg.. ni ea yg vers 1 punyer... vers. 2 msh xdpt setting terbaik lg..

Skycrewz 	27-01-2010 07:14 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5727762)
setting yang terbaik telah dicapai.. tuk gu... start capitol=500 lock profit=25 lock profit2=5o yg lain default.. usdjpy plak sm cm atas cume percentage profit dikecilkan lg 0.001.. yg lain msh dlm kajian.. sekian..
Nak komfemkan..lockprofit kan..bkan lockprofit1?

Lockprofit2=5o tu 50 kan?

deaftonejoe 	27-01-2010 07:49 PM
Quote:
Originally Posted by Skycrewz (Post 5730199)
Nak komfemkan..lockprofit kan..bkan lockprofit1?

Lockprofit2=5o tu 50 kan?
ye... kalu nk puaskn hati wat backtest selama setahun..

mankj 	27-01-2010 10:13 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5727762)
setting yang terbaik telah dicapai.. tuk gu... start capitol=500 lock profit=25 lock profit2=5o yg lain default.. usdjpy plak sm cm atas cume percentage profit dikecilkan lg 0.001.. yg lain msh dlm kajian.. sekian..
cayalah bro :)paid

GreenDay 	27-01-2010 10:28 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5727762)
setting yang terbaik telah dicapai.. tuk gu... start capitol=500 lock profit=25 lock profit2=5o yg lain default.. usdjpy plak sm cm atas cume percentage profit dikecilkan lg 0.001.. yg lain msh dlm kajian.. sekian..
Tks Bro... Den Coba...:)paid

gundurowo 	27-01-2010 10:46 PM
hohoho..baru open 3 hari kat akaun sen fx4u, da popit dekat 20usd...modal 60 usd:o:o

nk tengok dpt tahan lama tak aku punya setting tamak ni :)):)):))

ea pertama yg aku letak kat vps sejak aku menceburkan diri dalam arena forex ni :)cgrock:)cgrock:)cgrock

MAIDIN 	27-01-2010 10:56 PM
aku pulak tak lepas lepas auto trade dgn EA ni tp bila gabung dgn EA lain , best EA ni . hehe

krkic 	27-01-2010 11:20 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5731315)
aku pulak tak lepas lepas auto trade dgn EA ni tp bila gabung dgn EA lain , best EA ni . hehe
ye dopp nei bro maidin??
ea ape yg dgabungkan tue??
seting dy lak gmana ya??:D

MAIDIN 	27-01-2010 11:26 PM
aku pakai je EA scalping mana mana . dan ea crazypips tu aku on mode martiangle je atau multipost .

archa 	27-01-2010 11:26 PM
Salam TT, tlg emel price EA ni. Nak try jgk la. archa77@gmail.com :))

feroz3004 	27-01-2010 11:42 PM
Quote:
Originally Posted by archa (Post 5731469)
Salam TT, tlg emel price EA ni. Nak try jgk la. archa77@gmail.com :))
bkn FOC la bro :D

archa 	27-01-2010 11:55 PM
klu foc, cmana nk dpt?

Skycrewz 	28-01-2010 12:17 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5731467)
aku pakai je EA scalping mana mana . dan ea crazypips tu aku on mode martiangle je atau multipost .
contoh ea aper tu yer?

ijakstory 	28-01-2010 12:47 AM
Quote:
Originally Posted by feroz3004 (Post 5731526)
bkn FOC la bro :D
dia dah tanya price dah, salah paham ni hehe..

Quote:
Originally Posted by archa (Post 5731578)
klu foc, cmana nk dpt?
ea ni bukan free of charge (foc),

diharap tt akan reply kat pm anda

:)cgrock

ijakstory 	28-01-2010 12:51 AM
TT, kalau multilock set 5 keatas ada konflik tak nanti?

jejantas 	28-01-2010 04:54 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5731828)
TT, kalau multilock set 5 keatas ada konflik tak nanti?

rasanya x akan ada masalah kots

fadli1982 	28-01-2010 06:14 AM
best2.....dpt gak gabung ngan ea aku....

riz79fx 	28-01-2010 08:21 AM
TT, kenapa bila aku nak run ke live kuar invalid account

please looks in this matter

tq

MAIDIN 	28-01-2010 08:39 AM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5732402)
best2.....dpt gak gabung ngan ea aku....
betul tu . :)cgrock

Skycrewz 	28-01-2010 12:21 PM
Erm ape beza fungsi martiangle ngan multipost yer?

katakan sy guna ea scalp single post jer TP 10 ..so camner funsi martiangle ngan multipost kt ea crazy ni akan back up ea utama ?

iamloco 	28-01-2010 12:43 PM
adess...kena kacau broker dah ke? ~X(~X(~X(~X(~X(

http://farm5.static.flickr.com/4069/...9c8669d0_o.jpg

jejantas 	28-01-2010 12:47 PM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5734351)
adess...kena kacau broker dah ke? ~X(~X(~X(~X(~X(

http://farm5.static.flickr.com/4069/...9c8669d0_o.jpg

Yeah broker sedang tahan EA nak masuk post :D

iamloco 	28-01-2010 12:52 PM
broker dah menggigil kot ngn EA ni. :))

jejantas 	28-01-2010 12:56 PM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5734398)
broker dah menggigil kot ngn EA ni. :))
ekekekkekekekekeke.. ntah ler bang bila gerakkan besar... perkara tuh normal

silabu 	28-01-2010 01:29 PM
Summary:
Deposit/Withdrawal: 700.00 Credit Facility: 0.00
Closed Trade P/L: 422.18 Floating P/L: -77.76 Margin: 106.07
Balance: 1 122.18 Equity: 1 044.42 Free Margin: 938.35

Details:

Gross Profit: 422.18 Gross Loss: 0.00 Total Net Profit: 422.18
Profit Factor: Expected Payoff: 0.84
Absolute Drawdown: 0.00 Maximal Drawdown: 0.00 (0.00%) Relative Drawdown: 0.00% (0.00)

Total Trades: 500 Short Positions (won %): 273 (100.00%) Long Positions (won %): 227 (100.00%)
Profit Trades (% of total): 500 (100.00%) Loss trades (% of total): 0 (0.00%)
Largest profit trade: 43.02 loss trade: 0.00
Average profit trade: 0.84 loss trade: 0.00
Maximum consecutive wins ($): 500 (422.18) consecutive losses ($): 0 (0.00)
Maximal consecutive profit (count): 422.18 (500) consecutive loss (count): 0.00 (0)
Average consecutive wins: 500 consecutive losses: 0


Assalamualaikum!

Ini adalah hasil run test demo kat insta untuk minggu ni.Total pair 8
Setting ni memberi pulangan yg lumayan. Aku tak pasti samada setting ni boleh survive bila tsunami wave 3 datang.:D :)paid

jejantas 	28-01-2010 01:33 PM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5734615)
Summary:
Deposit/Withdrawal: 700.00 Credit Facility: 0.00
Closed Trade P/L: 422.18 Floating P/L: -77.76 Margin: 106.07
Balance: 1 122.18 Equity: 1 044.42 Free Margin: 938.35

Details:

Gross Profit: 422.18 Gross Loss: 0.00 Total Net Profit: 422.18
Profit Factor: Expected Payoff: 0.84
Absolute Drawdown: 0.00 Maximal Drawdown: 0.00 (0.00%) Relative Drawdown: 0.00% (0.00)

Total Trades: 500 Short Positions (won %): 273 (100.00%) Long Positions (won %): 227 (100.00%)
Profit Trades (% of total): 500 (100.00%) Loss trades (% of total): 0 (0.00%)
Largest profit trade: 43.02 loss trade: 0.00
Average profit trade: 0.84 loss trade: 0.00
Maximum consecutive wins ($): 500 (422.18) consecutive losses ($): 0 (0.00)
Maximal consecutive profit (count): 422.18 (500) consecutive loss (count): 0.00 (0)
Average consecutive wins: 500 consecutive losses: 0


Assalamualaikum!

Ini adalah hasil run test demo kat insta untuk minggu ni.Total pair 8
Setting ni memberi pulangan yg lumayan. Aku tak pasti samada setting ni boleh survive bila tsunami wave 3 datang.:D :)paid
Insyaallah survive kalo trade cara yang betul :D ... Lagi besar gerakkan lagi bagus

silabu 	28-01-2010 01:39 PM
Betui tu bro...punca kejayaan dan kemusnahan akaun kite bergantung kepada setting range dan multiplier martingale kite. Selamat menyetting..

pipstar 	28-01-2010 02:05 PM
Quote:
Originally Posted by iamloco (Post 5734351)
adess...kena kacau broker dah ke? ~X(~X(~X(~X(~X(

http://farm5.static.flickr.com/4069/...9c8669d0_o.jpg
broker kacau ker hehehe aku baru jek withdraw hasil ea nie. Start hari isnin, gross popit 50%. Apa lg withdraw jer la hehehe. :)cgrock:)cgrock


All times are GMT +8. The time now is 07:14 PM. 	
Page 25 of 40 	« First 	< 	15	23	24 	25 	26	27	35 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 26 of 40 	« First 	< 	16	24	25 	26 	27	28	36 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	28-01-2010 02:07 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5734825)
broker kacau ker hehehe aku baru jek withdraw hasil ea nie. Start hari isnin, gross popit 50%. Apa lg withdraw jer la hehehe. :)cgrock:)cgrock
wahhhhh tahniah ... bila nak belanja nih :D

pipstar 	28-01-2010 02:49 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5734840)
wahhhhh tahniah ... bila nak belanja nih :D
tunggu dah return 100% hehehe. Sementara tue apa kata bro yg belanja dulu. Jom ngeteh kat pj. :)cgrock:)cgrock

jejantas 	28-01-2010 02:52 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5735096)
tunggu dah return 100% hehehe. Sementara tue apa kata bro yg belanja dulu. Jom ngeteh kat pj. :)cgrock:)cgrock

ehehehhe semalam saya pi KL dan PJ .. tapi x sempat nak contact sapa2... lain kali yer

zdman 	28-01-2010 02:59 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5735096)
tunggu dah return 100% hehehe. Sementara tue apa kata bro yg belanja dulu. Jom ngeteh kat pj. :)cgrock:)cgrock
bro leh tau setting n berpa pair run n modal tu, aku pun tgh live but slow n stedy, nk gak tgk setting ganas2:D

jejantas 	28-01-2010 03:00 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5735153)
bro leh tau setting n berpa pair run n modal tu, aku pun tgh live but slow n stedy, nk gak tgk setting ganas2:D
ehehehehhehe nak ganas saja korang nih

zdman 	28-01-2010 03:06 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5735161)
ehehehehhehe nak ganas saja korang nih
terus terang aku tgh blur lagi cz banyak member2 punya setting, tak tau mana nk ikut, so guna default je, maybe bulan depan masta bole buat rumusan setting slow, agresif n ngeri punya tamak, so masing2 bole pilih, bg newb cam aku nk bayang2 bila tukar2 tu pening sikit:D:D

jejantas 	28-01-2010 03:07 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5735192)
terus terang aku tgh blur lagi cz banyak member2 punya setting, tak tau mana nk ikut, so guna default je, maybe bulan depan masta bole buat rumusan setting slow, agresif n ngeri punya tamak, so masing2 bole pilih, bg newb cam aku nk bayang2 bila tukar2 tu pening sikit:D:D
template saya tuh .. setting EA ler tuh.. slow sampai ganas

pipstar 	28-01-2010 04:33 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5735153)
bro leh tau setting n berpa pair run n modal tu, aku pun tgh live but slow n stedy, nk gak tgk setting ganas2:D
setting default tf 15 pair gu. Stail aku bila dah cecah profit dan martingle dah bukak lot besau sangat2 aku clearkan kan jek floating negative tue, bukak yg baru lak. modal usd100 so start capital letak 1000.

jejantas 	28-01-2010 05:47 PM
Perhatian

Sila Check EA anda semua... Jika EA anda tidak ada BilMultiPost dan BilMartin ... sila email ker saya admin@crazypips.com utk dapatkan yang baru....

Format: Nama EA
Status: 1 Acc / Unlimited (jika 1 Acc berikan no Live Acc Forex)

Sekian Terima Kasih

pipstar 	28-01-2010 05:57 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5736203)
Perhatian

Sila Check EA anda semua... Jika EA anda tidak ada BilMultiPost dan BilMartin ... sila email ker saya admin@crazypips.com utk dapatkan yang baru....

Sekian Terima Kasih
ver2 ker bro?

nie hasil aku hehehe:)cgrock:)cgrock

http://i377.photobucket.com/albums/o...pboard02-9.jpg

ijakstory 	28-01-2010 07:18 PM
TT, betulkan kalau salah

kalau lot 0.01= 0.01 cent (depand broker)

closed percent 0.01= 10 dolar

kalau nak dapat kiraan 5 dolar? 0.005 atau 0.001?

jejantas 	28-01-2010 07:22 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5736652)
TT, betulkan kalau salah

kalau lot 0.01= 0.01 cent (depand broker)

closed percent 0.01= 10 dolar

kalau nak dapat kiraan 5 dolar? 0.005 atau 0.001?
0.005 ler bro :D

fix90 	29-01-2010 08:53 AM
salam semua..... aku on ea.. seperti biasa..tapi..hari khamis kot.. xpasti.. tetiba connection putus dari platform.. ea xleh buat kerja.. habis terus floating kuat.. elok2.. modal rm30usd.. dapat 19 usd floating 24us..bile connection sambung balik.. ni backup pun dapat 1usd.. tapi floating tu...mintak2.. leh terubat minggu depan..ni broker punya pasai ke..or internet.. aku pakai stimik 1mbps..

atau broker BAN Ea bagus ni??

golden_user2006 	29-01-2010 09:08 AM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5739276)
salam semua..... aku on ea.. seperti biasa..tapi..hari khamis kot.. xpasti.. tetiba connection putus dari platform.. ea xleh buat kerja.. habis terus floating kuat.. elok2.. modal rm30usd.. dapat 19 usd floating 24us..bile connection sambung balik.. ni backup pun dapat 1usd.. tapi floating tu...mintak2.. leh terubat minggu depan..ni broker punya pasai ke..or internet.. aku pakai stimik 1mbps..

atau broker BAN Ea bagus ni??
line syx tu kut...spt biasa mmg line tu yg problem
takat ni, broker yg diguna belum kacau lg .... bro run je kat vps 24jam ...puas hati, jarang putus kat server sana...

fix90 	29-01-2010 09:15 AM
dulu wat download sekarang wat vps sendiri.. download terbaik 16gb p2p 2hari.. xkan xok gak..download idm 700mb dalam 2jam..

silverx 	29-01-2010 11:02 AM
try guna vps bro...
kalau nak try low cost vps try kat sini.
http://carigold.com/portal/forums/sh...&postcount=107

so far saya guna conection dia ok... :)

sblm nih saya pun tak guna vps sbb tak tahan ngan conection yg ada asyik putus2 ajer..tu yg tukar guna vps.... :)

ps\; kadang2 broker pun buat hal gak.. :)

silabu 	29-01-2010 11:19 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5736203)
Perhatian

Sila Check EA anda semua... Jika EA anda tidak ada BilMultiPost dan BilMartin ... sila email ker saya admin@crazypips.com utk dapatkan yang baru....

Format: Nama EA
Status: 1 Acc / Unlimited (jika 1 Acc berikan no Live Acc Forex)

Sekian Terima Kasih
Assalamulaikum!

Bro...EA sy takde bilmultipost dan bilmartingale

sy dah email dah

dhomnirhahs 	29-01-2010 11:36 AM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5740089)
Assalamulaikum!

Bro...EA sy takde bilmultipost dan bilmartingale

sy dah email dah
emel le sini gak .. dhomnirhahs@yahoo.com:D

TQIA

fix90 	29-01-2010 03:11 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5739977)
try guna vps bro...
kalau nak try low cost vps try kat sini.
http://carigold.com/portal/forums/sh...&postcount=107

so far saya guna conection dia ok... :)

sblm nih saya pun tak guna vps sbb tak tahan ngan conection yg ada asyik putus2 ajer..tu yg tukar guna vps.... :)

ps\; kadang2 broker pun buat hal gak.. :)


konfirm ok ye? aku ingat pake vps la.. vps leh run lain EA sekali tak? tapi seprate account.. :-? camner? :-?

silverx 	29-01-2010 03:27 PM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5741204)
konfirm ok ye? aku ingat pake vps la.. vps leh run lain EA sekali tak? tapi seprate account.. :-? camner? :-?
em...setakat yg saya guna nih..so far takde masalah lagi.... :)
saya pilih yg paling murah ajer... :D
# 3.5 GB Storage
# 512 MB Dedicated Ram
# 250 GB Data Transfer
# 1 Dedicated IP

so far kalau run 3broker berlainan serentak takde masalah... :) boleh lebih kalau ikutkan rem yg dia ada... tapi tak try lagila..

golden_user2006 	29-01-2010 03:49 PM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5741204)
konfirm ok ye? aku ingat pake vps la.. vps leh run lain EA sekali tak? tapi seprate account.. :-? camner? :-?
sampai 10 terminal broker bleh bukak.......ikut kapasiti server...lg byk fee dia, lg byk buleh on

biar crazypips buat kijo dio tanpa gangguan putus line.....

mankj 	29-01-2010 09:29 PM
salam bro jejantas, nanti tlg check email yer.tq

gundurowo 	29-01-2010 10:21 PM
ni aku share set file aku tuk pair GU...TF 15M

tapi ni version yg takde bil. martingale n bil. multipost..

ni setting cara tamak kot...sbb byk gak open post...lgpn, aku mmg suka tamak2 ni:)):))

leh klik kat SINI

krkic 	29-01-2010 11:33 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5743077)
ni aku share set file aku tuk pair GU...TF 15M

tapi ni version yg takde bil. martingale n bil. multipost..

ni setting cara tamak kot...sbb byk gak open post...lgpn, aku mmg suka tamak2 ni:)):))

leh klik kat SINI
xleh dolod la bro..:D

bro_salleh 	30-01-2010 12:37 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5706700)
BRO noh memang ikut spt yang saya sarankan.. trade pun GU ajer kalo x silap saya spt yang saya nyatakan dalam e-book ...

Betulkan jika saya silap
bro kt dlm ebook yg sy dl kt 1st page takder pun bro btau pair aper utk trade..ker ader ebook lain lg ni..:-?

jejantas 	30-01-2010 12:39 AM
Quote:
Originally Posted by bro_salleh (Post 5743677)
bro kt dlm ebook yg sy dl kt 1st page takder pun bro btau pair aper utk trade..ker ader ebook lain lg ni..:-?
Ada rasanya... kan ada 2 e-book tuh

bro_salleh 	30-01-2010 01:07 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5743687)
Ada rasanya... kan ada 2 e-book tuh
isk ade satu jer bro..crazypipspecialEA.pdf

gundurowo 	30-01-2010 04:25 AM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5743359)
xleh dolod la bro..:D
aku da update link lain...:D

S.Y.E.D 	30-01-2010 04:45 AM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5744254)
aku da update link lain...:D
gundo leh x ajo pacik ni ha cara2 nak installl ea ni... :">

jejantas 	30-01-2010 07:42 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5743077)
ni aku share set file aku tuk pair GU...TF 15M

tapi ni version yg takde bil. martingale n bil. multipost..

ni setting cara tamak kot...sbb byk gak open post...lgpn, aku mmg suka tamak2 ni:)):))

leh klik kat SINI
Hebat sahabat kita nih :D Semoga kita semua akan berjaya

loqueila 	30-01-2010 08:22 PM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5739362)
dulu wat download sekarang wat vps sendiri.. download terbaik 16gb p2p 2hari.. xkan xok gak..download idm 700mb dalam 2jam..
vps sendiri lebih elok.. kalau download ok, tu maknanya broker yang x ok. Bukannya broker x suka EA tu, tapi dah jadi tradisi sesetengah user akan dapat connection terok dari broker, requote teruk malah trade contact busy setiap masa. Aku download yang selalu putus2 pun, internet slow & web page tiba lambat loading pun broker masih ok, aku guna IKOFX, UWC, F4u, suma ok.

gundurowo 	30-01-2010 08:32 PM
http://usera.ImageCave.com/gundurowo/ea.GIF.jpg

mggu ni punya result..on 24 jam...:o:o

maybe mggu depan ada sket ubahsuai setting kat martingale tu...

tgk ujung bulan ni leh jadi bape plak :D

jejantas 	31-01-2010 09:18 AM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5746975)
http://usera.ImageCave.com/gundurowo/ea.GIF.jpg

mggu ni punya result..on 24 jam...:o:o

maybe mggu depan ada sket ubahsuai setting kat martingale tu...

tgk ujung bulan ni leh jadi bape plak :D

Leh tahan result tuh ..... tahniah bro

riz79fx 	31-01-2010 10:47 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5748853)
Leh tahan result tuh ..... tahniah bro
Salam bro,

Ea saya belum send lagi...

golden_user2006 	31-01-2010 11:39 AM
Quote:
Originally Posted by riz79fx (Post 5749109)
Salam bro,

Ea saya belum send lagi...
pm je tt lebih senang, kat sini nanti terlepas pandang lg.......

jejantas 	31-01-2010 02:52 PM
Quote:
Originally Posted by riz79fx (Post 5749109)
Salam bro,

Ea saya belum send lagi...
Saya nak send tapi x tau email bro mana satu.... tlg email kat saya dengan segera

ijakstory 	31-01-2010 03:02 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5746975)

mggu ni punya result..on 24 jam...:o:o

maybe mggu depan ada sket ubahsuai setting kat martingale tu...

tgk ujung bulan ni leh jadi bape plak :D
cayala bro, nanti ok.. mehlaa share setting. :)cgrock

sekarang setting saya try untuk 6 pair
(multipost-hedging- martingle)
lock popit - 20
multiply lock - 2
tp - 50
range - 20
rangemartingle - 75
percent closed 0.005

amacam geng? ok tak setting aku?

(insyallah minggu depan live 50usd atau 100 usd kat iko)

test demo ok, float paling tinggi pun sampai 20 dolar je
tapi tak tahula live macamner yer.. mudah2an berjalan lancar
:)paid

gundurowo 	31-01-2010 05:19 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5750043)
cayala bro, nanti ok.. mehlaa share setting. :)cgrock

sekarang setting saya try untuk 6 pair
(multipost-hedging- martingle)
lock popit - 20
multiply lock - 2
tp - 50
range - 20
rangemartingle - 75
percent closed 0.005

amacam geng? ok tak setting aku?

(insyallah minggu depan live 50usd atau 100 usd kat iko)

test demo ok, float paling tinggi pun sampai 20 dolar je
tapi tak tahula live macamner yer.. mudah2an berjalan lancar
:)paid
aku ada share setting aku kat page blakang...cuma martingale tu maybe aku akan ubah sket nnti...

tak best kalau guna percent closed tu bro..tak TAMAK :)):))

nalia70 	31-01-2010 05:27 PM
tt,sudah antar ke pm..tq

mankj 	31-01-2010 09:40 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5750605)
aku ada share setting aku kat page blakang...cuma martingale tu maybe aku akan ubah sket nnti...

tak best kalau guna percent closed tu bro..tak TAMAK :)):))
biar sikit bro......asal popit :D :)paid


All times are GMT +8. The time now is 07:14 PM. 	
Page 26 of 40 	« First 	< 	16	24	25 	26 	27	28	36 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 26 of 40 	« First 	< 	16	24	25 	26 	27	28	36 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	28-01-2010 02:07 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5734825)
broker kacau ker hehehe aku baru jek withdraw hasil ea nie. Start hari isnin, gross popit 50%. Apa lg withdraw jer la hehehe. :)cgrock:)cgrock
wahhhhh tahniah ... bila nak belanja nih :D

pipstar 	28-01-2010 02:49 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5734840)
wahhhhh tahniah ... bila nak belanja nih :D
tunggu dah return 100% hehehe. Sementara tue apa kata bro yg belanja dulu. Jom ngeteh kat pj. :)cgrock:)cgrock

jejantas 	28-01-2010 02:52 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5735096)
tunggu dah return 100% hehehe. Sementara tue apa kata bro yg belanja dulu. Jom ngeteh kat pj. :)cgrock:)cgrock

ehehehhe semalam saya pi KL dan PJ .. tapi x sempat nak contact sapa2... lain kali yer

zdman 	28-01-2010 02:59 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5735096)
tunggu dah return 100% hehehe. Sementara tue apa kata bro yg belanja dulu. Jom ngeteh kat pj. :)cgrock:)cgrock
bro leh tau setting n berpa pair run n modal tu, aku pun tgh live but slow n stedy, nk gak tgk setting ganas2:D

jejantas 	28-01-2010 03:00 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5735153)
bro leh tau setting n berpa pair run n modal tu, aku pun tgh live but slow n stedy, nk gak tgk setting ganas2:D
ehehehehhehe nak ganas saja korang nih

zdman 	28-01-2010 03:06 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5735161)
ehehehehhehe nak ganas saja korang nih
terus terang aku tgh blur lagi cz banyak member2 punya setting, tak tau mana nk ikut, so guna default je, maybe bulan depan masta bole buat rumusan setting slow, agresif n ngeri punya tamak, so masing2 bole pilih, bg newb cam aku nk bayang2 bila tukar2 tu pening sikit:D:D

jejantas 	28-01-2010 03:07 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5735192)
terus terang aku tgh blur lagi cz banyak member2 punya setting, tak tau mana nk ikut, so guna default je, maybe bulan depan masta bole buat rumusan setting slow, agresif n ngeri punya tamak, so masing2 bole pilih, bg newb cam aku nk bayang2 bila tukar2 tu pening sikit:D:D
template saya tuh .. setting EA ler tuh.. slow sampai ganas

pipstar 	28-01-2010 04:33 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5735153)
bro leh tau setting n berpa pair run n modal tu, aku pun tgh live but slow n stedy, nk gak tgk setting ganas2:D
setting default tf 15 pair gu. Stail aku bila dah cecah profit dan martingle dah bukak lot besau sangat2 aku clearkan kan jek floating negative tue, bukak yg baru lak. modal usd100 so start capital letak 1000.

jejantas 	28-01-2010 05:47 PM
Perhatian

Sila Check EA anda semua... Jika EA anda tidak ada BilMultiPost dan BilMartin ... sila email ker saya admin@crazypips.com utk dapatkan yang baru....

Format: Nama EA
Status: 1 Acc / Unlimited (jika 1 Acc berikan no Live Acc Forex)

Sekian Terima Kasih

pipstar 	28-01-2010 05:57 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5736203)
Perhatian

Sila Check EA anda semua... Jika EA anda tidak ada BilMultiPost dan BilMartin ... sila email ker saya admin@crazypips.com utk dapatkan yang baru....

Sekian Terima Kasih
ver2 ker bro?

nie hasil aku hehehe:)cgrock:)cgrock

http://i377.photobucket.com/albums/o...pboard02-9.jpg

ijakstory 	28-01-2010 07:18 PM
TT, betulkan kalau salah

kalau lot 0.01= 0.01 cent (depand broker)

closed percent 0.01= 10 dolar

kalau nak dapat kiraan 5 dolar? 0.005 atau 0.001?

jejantas 	28-01-2010 07:22 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5736652)
TT, betulkan kalau salah

kalau lot 0.01= 0.01 cent (depand broker)

closed percent 0.01= 10 dolar

kalau nak dapat kiraan 5 dolar? 0.005 atau 0.001?
0.005 ler bro :D

fix90 	29-01-2010 08:53 AM
salam semua..... aku on ea.. seperti biasa..tapi..hari khamis kot.. xpasti.. tetiba connection putus dari platform.. ea xleh buat kerja.. habis terus floating kuat.. elok2.. modal rm30usd.. dapat 19 usd floating 24us..bile connection sambung balik.. ni backup pun dapat 1usd.. tapi floating tu...mintak2.. leh terubat minggu depan..ni broker punya pasai ke..or internet.. aku pakai stimik 1mbps..

atau broker BAN Ea bagus ni??

golden_user2006 	29-01-2010 09:08 AM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5739276)
salam semua..... aku on ea.. seperti biasa..tapi..hari khamis kot.. xpasti.. tetiba connection putus dari platform.. ea xleh buat kerja.. habis terus floating kuat.. elok2.. modal rm30usd.. dapat 19 usd floating 24us..bile connection sambung balik.. ni backup pun dapat 1usd.. tapi floating tu...mintak2.. leh terubat minggu depan..ni broker punya pasai ke..or internet.. aku pakai stimik 1mbps..

atau broker BAN Ea bagus ni??
line syx tu kut...spt biasa mmg line tu yg problem
takat ni, broker yg diguna belum kacau lg .... bro run je kat vps 24jam ...puas hati, jarang putus kat server sana...

fix90 	29-01-2010 09:15 AM
dulu wat download sekarang wat vps sendiri.. download terbaik 16gb p2p 2hari.. xkan xok gak..download idm 700mb dalam 2jam..

silverx 	29-01-2010 11:02 AM
try guna vps bro...
kalau nak try low cost vps try kat sini.
http://carigold.com/portal/forums/sh...&postcount=107

so far saya guna conection dia ok... :)

sblm nih saya pun tak guna vps sbb tak tahan ngan conection yg ada asyik putus2 ajer..tu yg tukar guna vps.... :)

ps\; kadang2 broker pun buat hal gak.. :)

silabu 	29-01-2010 11:19 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5736203)
Perhatian

Sila Check EA anda semua... Jika EA anda tidak ada BilMultiPost dan BilMartin ... sila email ker saya admin@crazypips.com utk dapatkan yang baru....

Format: Nama EA
Status: 1 Acc / Unlimited (jika 1 Acc berikan no Live Acc Forex)

Sekian Terima Kasih
Assalamulaikum!

Bro...EA sy takde bilmultipost dan bilmartingale

sy dah email dah

dhomnirhahs 	29-01-2010 11:36 AM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5740089)
Assalamulaikum!

Bro...EA sy takde bilmultipost dan bilmartingale

sy dah email dah
emel le sini gak .. dhomnirhahs@yahoo.com:D

TQIA

fix90 	29-01-2010 03:11 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5739977)
try guna vps bro...
kalau nak try low cost vps try kat sini.
http://carigold.com/portal/forums/sh...&postcount=107

so far saya guna conection dia ok... :)

sblm nih saya pun tak guna vps sbb tak tahan ngan conection yg ada asyik putus2 ajer..tu yg tukar guna vps.... :)

ps\; kadang2 broker pun buat hal gak.. :)


konfirm ok ye? aku ingat pake vps la.. vps leh run lain EA sekali tak? tapi seprate account.. :-? camner? :-?

silverx 	29-01-2010 03:27 PM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5741204)
konfirm ok ye? aku ingat pake vps la.. vps leh run lain EA sekali tak? tapi seprate account.. :-? camner? :-?
em...setakat yg saya guna nih..so far takde masalah lagi.... :)
saya pilih yg paling murah ajer... :D
# 3.5 GB Storage
# 512 MB Dedicated Ram
# 250 GB Data Transfer
# 1 Dedicated IP

so far kalau run 3broker berlainan serentak takde masalah... :) boleh lebih kalau ikutkan rem yg dia ada... tapi tak try lagila..

golden_user2006 	29-01-2010 03:49 PM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5741204)
konfirm ok ye? aku ingat pake vps la.. vps leh run lain EA sekali tak? tapi seprate account.. :-? camner? :-?
sampai 10 terminal broker bleh bukak.......ikut kapasiti server...lg byk fee dia, lg byk buleh on

biar crazypips buat kijo dio tanpa gangguan putus line.....

mankj 	29-01-2010 09:29 PM
salam bro jejantas, nanti tlg check email yer.tq

gundurowo 	29-01-2010 10:21 PM
ni aku share set file aku tuk pair GU...TF 15M

tapi ni version yg takde bil. martingale n bil. multipost..

ni setting cara tamak kot...sbb byk gak open post...lgpn, aku mmg suka tamak2 ni:)):))

leh klik kat SINI

krkic 	29-01-2010 11:33 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5743077)
ni aku share set file aku tuk pair GU...TF 15M

tapi ni version yg takde bil. martingale n bil. multipost..

ni setting cara tamak kot...sbb byk gak open post...lgpn, aku mmg suka tamak2 ni:)):))

leh klik kat SINI
xleh dolod la bro..:D

bro_salleh 	30-01-2010 12:37 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5706700)
BRO noh memang ikut spt yang saya sarankan.. trade pun GU ajer kalo x silap saya spt yang saya nyatakan dalam e-book ...

Betulkan jika saya silap
bro kt dlm ebook yg sy dl kt 1st page takder pun bro btau pair aper utk trade..ker ader ebook lain lg ni..:-?

jejantas 	30-01-2010 12:39 AM
Quote:
Originally Posted by bro_salleh (Post 5743677)
bro kt dlm ebook yg sy dl kt 1st page takder pun bro btau pair aper utk trade..ker ader ebook lain lg ni..:-?
Ada rasanya... kan ada 2 e-book tuh

bro_salleh 	30-01-2010 01:07 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5743687)
Ada rasanya... kan ada 2 e-book tuh
isk ade satu jer bro..crazypipspecialEA.pdf

gundurowo 	30-01-2010 04:25 AM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5743359)
xleh dolod la bro..:D
aku da update link lain...:D

S.Y.E.D 	30-01-2010 04:45 AM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5744254)
aku da update link lain...:D
gundo leh x ajo pacik ni ha cara2 nak installl ea ni... :">

jejantas 	30-01-2010 07:42 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5743077)
ni aku share set file aku tuk pair GU...TF 15M

tapi ni version yg takde bil. martingale n bil. multipost..

ni setting cara tamak kot...sbb byk gak open post...lgpn, aku mmg suka tamak2 ni:)):))

leh klik kat SINI
Hebat sahabat kita nih :D Semoga kita semua akan berjaya

loqueila 	30-01-2010 08:22 PM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5739362)
dulu wat download sekarang wat vps sendiri.. download terbaik 16gb p2p 2hari.. xkan xok gak..download idm 700mb dalam 2jam..
vps sendiri lebih elok.. kalau download ok, tu maknanya broker yang x ok. Bukannya broker x suka EA tu, tapi dah jadi tradisi sesetengah user akan dapat connection terok dari broker, requote teruk malah trade contact busy setiap masa. Aku download yang selalu putus2 pun, internet slow & web page tiba lambat loading pun broker masih ok, aku guna IKOFX, UWC, F4u, suma ok.

gundurowo 	30-01-2010 08:32 PM
http://usera.ImageCave.com/gundurowo/ea.GIF.jpg

mggu ni punya result..on 24 jam...:o:o

maybe mggu depan ada sket ubahsuai setting kat martingale tu...

tgk ujung bulan ni leh jadi bape plak :D

jejantas 	31-01-2010 09:18 AM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5746975)
http://usera.ImageCave.com/gundurowo/ea.GIF.jpg

mggu ni punya result..on 24 jam...:o:o

maybe mggu depan ada sket ubahsuai setting kat martingale tu...

tgk ujung bulan ni leh jadi bape plak :D

Leh tahan result tuh ..... tahniah bro

riz79fx 	31-01-2010 10:47 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5748853)
Leh tahan result tuh ..... tahniah bro
Salam bro,

Ea saya belum send lagi...

golden_user2006 	31-01-2010 11:39 AM
Quote:
Originally Posted by riz79fx (Post 5749109)
Salam bro,

Ea saya belum send lagi...
pm je tt lebih senang, kat sini nanti terlepas pandang lg.......

jejantas 	31-01-2010 02:52 PM
Quote:
Originally Posted by riz79fx (Post 5749109)
Salam bro,

Ea saya belum send lagi...
Saya nak send tapi x tau email bro mana satu.... tlg email kat saya dengan segera

ijakstory 	31-01-2010 03:02 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5746975)

mggu ni punya result..on 24 jam...:o:o

maybe mggu depan ada sket ubahsuai setting kat martingale tu...

tgk ujung bulan ni leh jadi bape plak :D
cayala bro, nanti ok.. mehlaa share setting. :)cgrock

sekarang setting saya try untuk 6 pair
(multipost-hedging- martingle)
lock popit - 20
multiply lock - 2
tp - 50
range - 20
rangemartingle - 75
percent closed 0.005

amacam geng? ok tak setting aku?

(insyallah minggu depan live 50usd atau 100 usd kat iko)

test demo ok, float paling tinggi pun sampai 20 dolar je
tapi tak tahula live macamner yer.. mudah2an berjalan lancar
:)paid

gundurowo 	31-01-2010 05:19 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5750043)
cayala bro, nanti ok.. mehlaa share setting. :)cgrock

sekarang setting saya try untuk 6 pair
(multipost-hedging- martingle)
lock popit - 20
multiply lock - 2
tp - 50
range - 20
rangemartingle - 75
percent closed 0.005

amacam geng? ok tak setting aku?

(insyallah minggu depan live 50usd atau 100 usd kat iko)

test demo ok, float paling tinggi pun sampai 20 dolar je
tapi tak tahula live macamner yer.. mudah2an berjalan lancar
:)paid
aku ada share setting aku kat page blakang...cuma martingale tu maybe aku akan ubah sket nnti...

tak best kalau guna percent closed tu bro..tak TAMAK :)):))

nalia70 	31-01-2010 05:27 PM
tt,sudah antar ke pm..tq

mankj 	31-01-2010 09:40 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5750605)
aku ada share setting aku kat page blakang...cuma martingale tu maybe aku akan ubah sket nnti...

tak best kalau guna percent closed tu bro..tak TAMAK :)):))
biar sikit bro......asal popit :D :)paid


All times are GMT +8. The time now is 07:14 PM. 	
Page 26 of 40 	« First 	< 	16	24	25 	26 	27	28	36 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 27 of 40 	« First 	< 	17	25	26 	27 	28	29	37 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

CoreDuo 	01-02-2010 12:48 AM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5750605)
aku ada share setting aku kat page blakang...cuma martingale tu maybe aku akan ubah sket nnti...

tak best kalau guna percent closed tu bro..tak TAMAK :)):))
Bro...nanti tempek kat sini ye setting baru tu :D

gundurowo 	01-02-2010 02:46 AM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5752511)
Bro...nanti tempek kat sini ye setting baru tu :D
yg aku ubah..range martingale = 100..take profit 100...lain tak ubah..leh follow setting yg aku attach sblm ni..just tukar dua benda tu je

Skycrewz 	01-02-2010 09:28 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5727762)
setting yang terbaik telah dicapai.. tuk gu... start capitol=500 lock profit=25 lock profit2=5o yg lain default.. usdjpy plak sm cm atas cume percentage profit dikecilkan lg 0.001.. yg lain msh dlm kajian.. sekian..
percentage profit tu sama ngan percent close ker?

deaftonejoe 	01-02-2010 09:46 AM
Quote:
Originally Posted by Skycrewz (Post 5753438)
percentage profit tu sama ngan percent close ker?
iye same..

CoreDuo 	01-02-2010 09:48 AM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5752832)
yg aku ubah..range martingale = 100..take profit 100...lain tak ubah..leh follow setting yg aku attach sblm ni..just tukar dua benda tu je
Thank you bro :D
boleh ngetest sekarang jugak

pipstar 	01-02-2010 05:58 PM
bro naper hari nie martingle aku buy dia bukak 0.01 lot jek.Tapi sell dia bukak cam biasa. Aku pki default setting jek ver 1 .

:-?:-?

CoreDuo 	01-02-2010 06:02 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5752832)
yg aku ubah..range martingale = 100..take profit 100...lain tak ubah..leh follow setting yg aku attach sblm ni..just tukar dua benda tu je
Hmmm..setakat ni setting bro memang mantap :)cgrock

ijakstory 	01-02-2010 06:46 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5756220)
Hmmm..setakat ni setting bro memang mantap :)cgrock
aper lagi, meh laa tunjuk gambo ss test gundurowo tu.. :)paid

gundurowo 	01-02-2010 06:55 PM
mana hasil hari ni??

takdak sapa nk tunjuk ka??

CoreDuo 	01-02-2010 07:10 PM
Ok yang ni setting as per bro Gundurowo :)cgrock
http://img2.pict.com/c0/0a/26/2707271/0/gundu.jpg

gundurowo 	01-02-2010 07:28 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5756553)
Ok yang ni setting as per bro Gundurowo :)cgrock
http://img2.pict.com/c0/0a/26/2707271/0/gundu.jpg
wow..atas bwh ko sapu :D

skang ni aku tgh mencari2 setting yg plg optimum...yg boleh mengTAMAKkan akaun aku ni..wish me luck y'all :))

mankj 	01-02-2010 08:12 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5756553)
Ok yang ni setting as per bro Gundurowo :)cgrock
http://img2.pict.com/c0/0a/26/2707271/0/gundu.jpg
cayalah bro...hijauuuu.....:)paid

CoreDuo 	01-02-2010 08:24 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5756635)
wow..atas bwh ko sapu :D

skang ni aku tgh mencari2 setting yg plg optimum...yg boleh mengTAMAKkan akaun aku ni..wish me luck y'all :))
Alhamdulillah... thanks to bro gak :)cgrock

Bila jumpa setting super tamak tu jgn lupa share di sini yer bro :D

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

GreenDay 	01-02-2010 08:26 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5756635)
wow..atas bwh ko sapu :D

skang ni aku tgh mencari2 setting yg plg optimum...yg boleh mengTAMAKkan akaun aku ni..wish me luck y'all :))
Wish Your KeTAMAKan....:)cgrock:)paid:D

deaftonejoe 	01-02-2010 10:16 PM
forex4u *****.. jahanam gua punye akaun gold.. arrrghhhhh..........

jejantas 	01-02-2010 11:40 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5757544)
forex4u *****.. jahanam gua punye akaun gold.. arrrghhhhh..........
Sabo ajer ler BRO :D ... Saya punya Acc nasib baik kian bertambah pulih. Kalo Clear float tuh... lumayan sekali

gundurowo 	02-02-2010 01:18 AM
huhuhu...dah berlapis2 buy aku kat GU ni..kalaulah naik, alangkah bestnya, lepas nk bayar duit vps tuk bulan depan :D

cara paling best nk tamak, senang je..martingale tu kena ubahsuai..tapi lebih berisiko tuk MC..

so skang, aku tgh mencari setting tuk TAMAK tapi safe sket...hehehe

deaftonejoe 	02-02-2010 05:50 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5758115)
Sabo ajer ler BRO :D ... Saya punya Acc nasib baik kian bertambah pulih. Kalo Clear float tuh... lumayan sekali
ntahle bro.. akaun gold tu msh berthn.. tinggal 2000sen dr 9000sen..3 mgu bro 6000sen bergerak ke 9000sen lot 0.01.. tetibe forex4u jd cmni plak... aku dh off mode martingle.. haraap2 sok ade sinaa.. tp akaun lain ok... still maaintain..:(:(

jejantas 	02-02-2010 06:06 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5758985)
ntahle bro.. akaun gold tu msh berthn.. tinggal 2000sen dr 9000sen..3 mgu bro 6000sen bergerak ke 9000sen lot 0.01.. tetibe forex4u jd cmni plak... aku dh off mode martingle.. haraap2 sok ade sinaa.. tp akaun lain ok... still maaintain..:(:(
Saya dah clear semua float kat fx4u..... balik modal ajer :(( ... Now trade 1 pair EU ajer kat fx4u... setting versi TAMAK!!! tapi mungkin x setamak spt sahabat kita gundurowo :))

jejantas 	02-02-2010 06:58 AM
CrazypipsSpecialVer3 sedang di test

New Function:-

1. Time Of Trading ---- boleh set bila EA akan aktif
2. Trigger Post ---- Boleh pilih samada hendak menggunakan teknik High n Low ataupun Stochastic




http://i416.photobucket.com/albums/p...r3033/Ver3.gif

ijakstory 	02-02-2010 07:44 AM
wow.. v3 akan menyusul (bos takleh set TS sekali ker?)

Skycrewz 	02-02-2010 08:54 AM
Aiyya apsal aku wat start capital 100 ngan modal 100 usd pun dia kuar alert high riks ek..korg yg trade kt insta wat start capital berapa yerk modal 100 usd? :-?

ijakstory 	02-02-2010 09:08 AM
Quote:
Originally Posted by Skycrewz (Post 5759369)
Aiyya apsal aku wat start capital 100 ngan modal 100 usd pun dia kuar alert high riks ek..korg yg trade kt insta wat start capital berapa yerk modal 100 usd? :-?
kalau 100, aku letak seribu..

Skycrewz 	02-02-2010 09:25 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5759455)
kalau 100, aku letak seribu..
bro kt isnta gak ker? guna modal berapa?

deaftonejoe 	02-02-2010 10:39 AM
v1,v2 blum puas lg dh kuar ver 3 syabas t.t.. mmg rajin.. smpi forex4u demam seminggu.. pg2 ngk akaun forex4u gold xdpt diselamatkan lg.. hu..hu... 9000 sen habis cm tue.. sikit lg nk 10,000 sen kalu x dpt ngk perubahan lot dr 0.01 ke 0.02.. hu.. hu.... 3 minggu nk jejak 10,000 sen.. hrp2 minggu dpn bole start blk kat forex4u kalu forex4u dh baik demam.. cume lps ni kene alert awal2 le news dr broker ni.. yg insta akaun slow.. tp ok le 3-8usd sehari.. dr trus m.c.. hu.. hu...

golden_user2006 	02-02-2010 11:06 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5759027)
CrazypipsSpecialVer3 sedang di test

New Function:-

1. Time Of Trading ---- boleh set bila EA akan aktif
2. Trigger Post ---- Boleh pilih samada hendak menggunakan teknik High n Low ataupun Stochastic




http://i416.photobucket.com/albums/p...r3033/Ver3.gif
hebat2 tt,
funtion no.2 tu , ant yg kawe minati.... :D

pakat2 tunggu v3, semoga hijau2 belaka

pipstar 	02-02-2010 11:39 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5759027)
CrazypipsSpecialVer3 sedang di test

New Function:-

1. Time Of Trading ---- boleh set bila EA akan aktif
2. Trigger Post ---- Boleh pilih samada hendak menggunakan teknik High n Low ataupun Stochastic




http://i416.photobucket.com/albums/p...r3033/Ver3.gif
laa ver 3 dah kluar, ver 2 lom test lg.

redox6464 	02-02-2010 12:05 PM
:) good luck TT .
smoga EA v3 ini akan membuahkan pip lebih banyak ~

smoga dpt *set yg sesuai bg newbie2 yg mulakan modal dgn $100usd :)

x semua yg pandai ngetest2 EA.. ade org tu.. tau nk guna je.

cuma utk setting terbaik ikut pd kesesuaian sdiri, kena la modify set
tu

nalia70 	02-02-2010 12:18 PM
sudah terima ea,tq tt

krkic 	02-02-2010 12:49 PM
best r....
da nk kuar v3...
mmg berbaloi-baloi crazypip nie..
:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid

CoreDuo 	02-02-2010 01:16 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5759027)
CrazypipsSpecialVer3 sedang di test

New Function:-

1. Time Of Trading ---- boleh set bila EA akan aktif
2. Trigger Post ---- Boleh pilih samada hendak menggunakan teknik High n Low ataupun Stochastic


.................
Wahhh version 3 pulak coming??? best aaa masta ni :)cgrock

Hehee bagi aku yang agak tamak ni function 1 tu mungkin tak diperlukan :D:D:D

Anyway...congratss masta :)cgrock

gundurowo 	02-02-2010 03:23 PM
Quote:
Originally Posted by CoreDuo (Post 5760908)
Wahhh version 3 pulak coming??? best aaa masta ni :)cgrock

Hehee bagi aku yang agak tamak ni function 1 tu mungkin tak diperlukan :D:D:D

Anyway...congratss masta :)cgrock
uishhh..masta pun suka tamak2 ka??:)):)):)paid:)paid:)paid

camna setting tamak masta tu:-?

giebrail 	02-02-2010 03:53 PM
bro send kat anak murid ni bole ker ... y besh ble set time trading tuh .. hehehehe da ketingalan sgt da ni v2 pun xrasa ....keh keh keh ... idup crazy

laharjaya 	02-02-2010 05:04 PM
saya nubie ...tumpang minta nasehat

setting apa yg terbaek utk ver 2

silverx 	02-02-2010 05:10 PM
:o ver3 da nak kuar... berbaloi2 la.... :)paid:)paid

jejantas 	02-02-2010 05:37 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3a.gif

Closed Posts

http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3b.gif


New Setting dengan gunakan Stoch utk masuk Post

Nampaknya masih x ganas nih ekekekekekekekek

zafran5501 	02-02-2010 05:58 PM
jangan lupa send kat saya Ver3 ni ...hehehhe
mcm bes ja ....bro memang d bes...

jejantas 	02-02-2010 06:02 PM
Quote:
Originally Posted by zafran5501 (Post 5762689)
jangan lupa send kat saya Ver3 ni ...hehehhe
mcm bes ja ....bro memang d bes...
Tunggu saya test dulu.. kalo saya x MC baru saya distribute :D

jejantas 	02-02-2010 07:02 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3c.gif

:D

mankj 	02-02-2010 08:33 PM
Alhamdulillah...bagus betul TT kita nih. sentiasa maju kehadapan. mintak2 lah V3 nih lebih ganas lagi....he...he...he

p/s TT tak letak TS skali ker?


All times are GMT +8. The time now is 07:14 PM. 	
Page 27 of 40 	« First 	< 	17	25	26 	27 	28	29	37 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 28 of 40 	« First 	< 	18	26	27 	28 	29	30	38 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

gundurowo 	02-02-2010 09:10 PM
ermm...setting baru aku ni tak tamak plak...adesss...~X(~X(

mggu ni aku nk clearkan sumer float dlu...then mggu depan start baru blk menggunakan setting yg akan difikirkan ujung mggu ni :)):)):))

aske 	02-02-2010 09:30 PM
where can i dawnload this CrazypipsSpecialEA -- EA 2010
is ther any download link for it. thanks in advance

krkic 	02-02-2010 09:39 PM
Quote:
Originally Posted by aske (Post 5763859)
where can i dawnload this CrazypipsSpecialEA -- EA 2010
is ther any download link for it. thanks in advance
kena beli r...
ade ke nk doload...:eek::eek::eek::eek:

tt,klu leh wat r versi skaping gak v3 nie..:D:D

deaftonejoe 	02-02-2010 09:42 PM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5763917)
kena beli r...
ade ke nk doload...:eek::eek::eek::eek:

tt,klu leh wat r versi skaping gak v3 nie..:D:D
haah.. msk kan skali scalping.. kasi broker kene denggi trus

aske 	02-02-2010 09:43 PM
please come in english :)

krkic 	02-02-2010 09:48 PM
Quote:
Originally Posted by aske (Post 5763947)
please come in english :)
u must buy er...
pm tt for price..

aske 	02-02-2010 09:54 PM
oki thanks i am new to this forex only 14 days i have bean traded. but thanks for answer you nice.

jejantas 	02-02-2010 10:13 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5763454)
Alhamdulillah...bagus betul TT kita nih. sentiasa maju kehadapan. mintak2 lah V3 nih lebih ganas lagi....he...he...he

p/s TT tak letak TS skali ker?
Paki TS x best ..... kita pakai lockProfit

archa 	02-02-2010 10:17 PM
Salam TT, tlg email price EA ni sat.
X cukup post nak PM. archa77@gmail.com

mankj 	02-02-2010 10:35 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5764130)
Paki TS x best ..... kita pakai lockProfit
orait boss.gua ikut jer. :)paid

archa 	02-02-2010 10:41 PM
Ok TT terima, PM detail nak dep.

archa 	02-02-2010 11:10 PM
Dah email TT

wanman 	02-02-2010 11:53 PM
tt, jgn lupa update v3 ye...

redox6464 	03-02-2010 07:41 AM
TT outstation ke kemaman..

arap bersabar semua..

hikhihkhik

nalia70 	03-02-2010 10:17 AM
tt,best.,tengah test demo......dulu

jejantas 	03-02-2010 05:23 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3d.gif

So far so good :D

redox6464 	03-02-2010 06:05 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5769217)
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3d.gif

So far so good :D
yg mcm ni baru nampak menarik sket :D

nanims 	03-02-2010 07:32 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5769471)
yg mcm ni baru nampak menarik sket :D
makin teruja dan tergodaaa laks..:D

jejantas 	03-02-2010 08:25 PM
Quote:
Originally Posted by nanims (Post 5769857)
makin teruja dan tergodaaa laks..:D
Aik dah ada EA Super Trader pun masih teruja ngan EA lain??? :o

SkillTrader 	03-02-2010 08:41 PM
jejantas
Not bad =) Tell us about settings http://www.carigold.com/portal/forum...s/biggrinn.gif

nanims 	03-02-2010 08:51 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5770056)
Aik dah ada EA Super Trader pun masih teruja ngan EA lain??? :o
v3 ni yg lebey superb dan power ranger kot..:">:">

ramai yg dok tunggu nih..:D

julia rachman 	03-02-2010 08:53 PM
this my first post.tumpang lalu..

jejantas 	03-02-2010 08:55 PM
Quote:
Originally Posted by julia rachman (Post 5770202)
this my first post.tumpang lalu..

Yeah silakan2....

jejantas 	03-02-2010 10:16 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3e.gif

MAIDIN 	03-02-2010 10:27 PM
bro jejantas , version 3 ni ape keistimewaan dia berbanding ver 2

jejantas 	03-02-2010 10:30 PM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5770712)
bro jejantas , version 3 ni ape keistimewaan dia berbanding ver 2

Sila selak page belakang... nanti akan jumpa :D

jejantas 	03-02-2010 11:44 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3f.gif


So far so gooddddddddddddddddddddddddddddddddddddd :">

redox6464 	04-02-2010 12:39 AM
i start feeeel GOOOOOOOOOOOODDDDDDDDDDDD

jejantas 	04-02-2010 06:14 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3g.gif

Tgh test gabungkan dengan EA Super Robot Forex dengan EA CrazypipsSpecialVer3 di atas permintaan trader .... nak tgk hasilnya jadi cemana..... jutawan segera??? MC???

redox6464 	04-02-2010 07:34 AM
kalo jutawan segero ~
berpinar mata nt tgk pips ~

GreenDay 	04-02-2010 08:57 AM
Sementara Menunggu V3....:D
Hantam Sajalah Labu....:)cgrock

http://img2.pict.com/61/01/45/273089...instaea006.jpg

fix90 	04-02-2010 09:14 AM
asal ek.. aku wat strategy tester sume MC..pakai v2 tu...paling rendah 10usd ok.. boleh blah samapi 130/40 usd xsilap.. tetiba angin melintang 2 post terakhir memarginkan koll sume ke broker? asal ek?? dah guna set2 yang ada dalam thread ni.. ataupun.. aku salah set strategy tester kot

jejantas 	04-02-2010 11:10 AM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5772598)
asal ek.. aku wat strategy tester sume MC..pakai v2 tu...paling rendah 10usd ok.. boleh blah samapi 130/40 usd xsilap.. tetiba angin melintang 2 post terakhir memarginkan koll sume ke broker? asal ek?? dah guna set2 yang ada dalam thread ni.. ataupun.. aku salah set strategy tester kot
MC berlaku bila acc x leh nak tahan Lots .. kat Backtest kita x leh nak ubah dah lot tuh .... tapi bila realiti (real trading) dah tentu kita akan ubah setting EA utk memberikan keadaan yang lebih selesa dengan jiwa kita

jejantas 	04-02-2010 12:52 PM
Kepada pembeli EA CrazypipsSpecial


Kepada sesiapa yang account tidak ada float atau masih test di Demo . sila email ker admin@crazypips.com untuk mendapatkan Ver3. Sila berikan maklumat berikut:-


1. Nama EA :
2. Status : 1 Akaun atau Unlimited Acc
3. No Acc Forex Live - Jika Status adalah utk 1 Akaun

gundurowo 	04-02-2010 12:59 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5773970)
Kepada pembeli EA CrazypipsSpecial


Kepada sesiapa yang account tidak ada float atau masih test di Demo . sila email ker admin@crazypips.com untuk mendapatkan Ver3. Sila berikan maklumat berikut:-


1. Nama EA :
2. Status : 1 Akaun atau Unlimited Acc
3. No Acc Forex Live - Jika Status adalah utk 1 Akaun
wooohhh..da release..baru je nk try ver 2 ari ni...

takpa2, yg ni leh tibai kat demo plak..cari2 setting tamak yg sesuai :))

jejantas 	04-02-2010 01:00 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5774003)
wooohhh..da release..baru je nk try ver 2 ari ni...

takpa2, yg ni leh tibai kat demo plak..cari2 setting tamak yg sesuai :))
ekekekekekkekekekek Tamak saja awak nih yer

gundurowo 	04-02-2010 01:19 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5774013)
ekekekekekkekekekek Tamak saja awak nih yer
biasa la bro...tamak kat akaun fx4u...setting tak tamak kat broker lain :D

GreenDay 	04-02-2010 03:38 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5773970)
Kepada pembeli EA CrazypipsSpecial


Kepada sesiapa yang account tidak ada float atau masih test di Demo . sila email ker admin@crazypips.com untuk mendapatkan Ver3. Sila berikan maklumat berikut:-


1. Nama EA :
2. Status : 1 Akaun atau Unlimited Acc
3. No Acc Forex Live - Jika Status adalah utk 1 Akaun

Layan.....:)cgrock

ijakstory 	04-02-2010 05:03 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5773314)
MC berlaku bila acc x leh nak tahan Lots .. kat Backtest kita x leh nak ubah dah lot tuh .... tapi bila realiti (real trading) dah tentu kita akan ubah setting EA utk memberikan keadaan yang lebih selesa dengan jiwa kita
yang masih float tak boleh reply ka TT? untuk stanby.. #:-S

jejantas 	04-02-2010 05:05 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5775388)
yang masih float tak boleh reply ka TT? untuk stanby.. #:-S
tandby??? ehehehehehehhehehe x caya saya :))


All times are GMT +8. The time now is 07:14 PM. 	
Page 28 of 40 	« First 	< 	18	26	27 	28 	29	30	38 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 29 of 40 	« First 	< 	19	27	28 	29 	30	31	39 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	04-02-2010 05:41 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5772087)
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3g.gif

Tgh test gabungkan dengan EA Super Robot Forex dengan EA CrazypipsSpecialVer3 di atas permintaan trader .... nak tgk hasilnya jadi cemana..... jutawan segera??? MC???

dari pagi tadi sampai sekarang x masuk2 post.... :-?:-?

ijakstory 	04-02-2010 05:47 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5775408)
tandby??? ehehehehehehhehehe x caya saya :))
yela yela yela.... :)) pandai TT :">

nanims 	04-02-2010 07:23 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5775647)
dari pagi tadi sampai sekarang x masuk2 post.... :-?:-?

dua2 ea tuh baru nk berkenalan..tu yg malu2 nak masok post tuh..:D

lepas nih ganaz la dier..:))

jejantas 	04-02-2010 07:27 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3h.gif

Malam nih ada news besar2 .... saya nak tgk apa akan jadi kat akaun LIVE saya malam nih... profit??? MC??? Float???

Pair EU ... Entry berdasarkan High n Low Candle H1
Pair GU ... Entry berdasarkan Stoch di M1

redox6464 	04-02-2010 08:21 PM
uhuk.. panjang nye CS GU ni~

silverx 	04-02-2010 10:01 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5776245)
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3h.gif

Malam nih ada news besar2 .... saya nak tgk apa akan jadi kat akaun LIVE saya malam nih... profit??? MC??? Float???

Pair EU ... Entry berdasarkan High n Low Candle H1
Pair GU ... Entry berdasarkan Stoch di M1
camner BRO ? okey tak performance maser news ? :)cgrock

jejantas 	04-02-2010 10:34 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5777025)
camner BRO ? okey tak performance maser news ? :)cgrock

http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3i.gif

moharib 	04-02-2010 11:19 PM
Alamak , ada satu akaun live aku start trade daripada 8-1-2010 dengan modal 100usd kat instaforex pakai default setting GU, dah almost MC:((:((:(( , aku masih tercari2 kat mana aku silap setting dan kenapa berlambak post buy daripada sell:((:((:((

cbg5111 	04-02-2010 11:32 PM
ni aku punye performance aku pakai v2 combine ngan trend stuffer system...yang menjunam tu bukan yek, yang naik mendadak2 tu je pergh mantop..


http://i938.photobucket.com/albums/a...dStatement.gif

deaftonejoe 	04-02-2010 11:32 PM
Quote:
Originally Posted by moharib (Post 5777500)
Alamak , ada satu akaun live aku start trade daripada 8-1-2010 dengan modal 100usd kat instaforex pakai default setting GU, dah almost MC:((:((:(( , aku masih tercari2 kat mana aku silap setting dan kenapa berlambak post buy daripada sell:((:((:((
bro setting nk kene jg... kalu bole modal 100usd off kan mode martingle.. kalu nk martingle gak bro kene ubah multiply martigle ke no. terendah.. sbg contoh vers. 2 multiply martingle 1.5 bro ubah 1.2.. ver 1 multiply martigle 2 bro ubah ke 1.2.. aku 50usd x m.c pun... skg dah meninjak 70usd dlm 2 minggu bro.. float dlm 15usd.. satu lg kalu bole startcapitol tu letak le 500 ke atau nk lg selamat 1000..

cbg5111 	04-02-2010 11:38 PM
skang ni tengah flot +300pips tp demo je ekekekeke

cbg5111 	04-02-2010 11:44 PM
Quote:
Originally Posted by cbg5111 (Post 5777633)
skang ni tengah flot +300pips tp demo je ekekekeke
dan lagi trend stuffer system tu memang betul2 nampak trend
so aku tapau manual lot besar2 gaban..pastu crazypips v2
ambik alih....

redox6464 	05-02-2010 03:26 AM
Quote:
Originally Posted by cbg5111 (Post 5777671)
dan lagi trend stuffer system tu memang betul2 nampak trend
so aku tapau manual lot besar2 gaban..pastu crazypips v2
ambik alih....
Share la Trend Suffer system tu skali ~
heheee

Sharing is Caring ~

jejantas 	05-02-2010 06:01 AM
Terlalu ramai yang x sabar nak guna LIVE .... :D ...

ajak008 	05-02-2010 08:35 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5773970)
Kepada pembeli EA CrazypipsSpecial


Kepada sesiapa yang account tidak ada float atau masih test di Demo . sila email ker admin@crazypips.com untuk mendapatkan Ver3. Sila berikan maklumat berikut:-


1. Nama EA :
2. Status : 1 Akaun atau Unlimited Acc
3. No Acc Forex Live - Jika Status adalah utk 1 Akaun
Slm bro jejantas,

sy dh email info EA.
jngn lupa send v3 nye ye:)
nak ngetes gak ni,
....padahal v2 nyer lom katam pun lg:p

GreenDay 	05-02-2010 09:29 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5778639)
Terlalu ramai yang x sabar nak guna LIVE .... :D ...
Den Lah Tu....:D:D

jejantas 	05-02-2010 01:15 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3j.gif

Perghhhhh Float .... harap2 EA akan leh settle malam nih :D

giebrail 	05-02-2010 02:29 PM
salam bro ... v3 nak kene beli ka ...

cbg5111 	05-02-2010 02:42 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5778509)
Share la Trend Suffer system tu skali ~
heheee

Sharing is Caring ~
try search pakcik google gerenti jumpe..bende free je tu
aku nak letak link dah tak jmpe dah huhu...tapi memang dari CG gak
TSS tu

irfan 	05-02-2010 02:53 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5780554)
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3j.gif

Perghhhhh Float .... harap2 EA akan leh settle malam nih :D
AIKK...ADA VERSION 3 KE??

saya punya version satu je nih bro...ermmm

cbg5111 	05-02-2010 04:02 PM
Ok spe2 nak sedut trend stuffer system ea nah amik


KLIK KAT SINI

golden_user2006 	05-02-2010 08:32 PM
nfp..... mari pakat2 test setting msg2 utk perangkap nfp ni....
guna default sj, nanti tgk hasil...kat eu & gu

gundurowo 	06-02-2010 01:15 AM
aiseh...akaun fx4u da MC....tak jadi plak setting tamak ni..ahahahaha

jejantas 	06-02-2010 05:56 AM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5783858)
aiseh...akaun fx4u da MC....tak jadi plak setting tamak ni..ahahahaha
Saya punya masih maintain .... tapi setting x berapa tamak ler

CoreDuo 	06-02-2010 08:54 AM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5783858)
aiseh...akaun fx4u da MC....tak jadi plak setting tamak ni..ahahahaha
Bak kata pepatah melayu tu laa... hehee..takpe bro cuba lagi.:)cgrock
Aku semalam tutup akaun Live...trade demo jer redah NFP :)

nasrah_m 	06-02-2010 09:59 AM
Ni latest statment feb

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1265421213

EA: CrazypipsSpecialEA Ver.2
Platform: IKOfx
Modal Live: USD10
Pair:GBPUSD,EURUSD,USDJPY,USDCHF
TF:1H
Setting:Semua default kecuali Martingle aku offkan..kalau guna tamplate
yg masta bagi tu aku gunakan tamplate multipost aje..
Start Live: 1 FEB-skrg.
Kesimpulan:walaupun NFP@ news..EA ni belasah cukup kat broker..bagi pelingkup...yang pastinya stakat ni jiwa aku kat setting nih...

ijakstory 	06-02-2010 10:53 AM
selepas nfp, Aku punya live dah mc

so, setting aku kat page sebelum ni tak bleh pakai.. huhm.. rasanya
setting aku tu tak bleh pakai byk pair

betul kat deatfeatjoey.. pair ej dan uj memang ganas, kalau on martingle
memang masak, float gegile.. lepas ni tak mo trade pair ej dan uj

demo cantik tapi kalau live.. saya hanyalah manusia... sendiri tak dapat
pasaran bergerak macamner, ilmu tak cukup lagi

takpe bulan depan cuba lgi.. cuba dan cuba.. (lepas ni nak try set multipost extrem pulak)

wanqie 	06-02-2010 10:59 AM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5784586)
Ni latest statment feb

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1265421213

EA: CrazypipsSpecialEA Ver.2
Platform: IKOfx
Modal Live: USD10
Pair:GBPUSD,EURUSD,USDJPY,USDCHF
TF:1H
Setting:Semua default kecuali Martingle aku offkan..kalau guna tamplate
yg masta bagi tu aku gunakan tamplate multipost aje..
Start Live: 1 FEB-skrg.
Kesimpulan:walaupun NFP@ news..EA ni belasah cukup kat broker..bagi pelingkup...yang pastinya stakat ni jiwa aku kat setting nih...
bleh cuba ni..aku dah ader ea ni tapi belum cuba lagi..trde pakai signal jer skang..

bro_salleh 	06-02-2010 11:19 AM
Quote:
Originally Posted by nasrah_m (Post 5784586)
Ni latest statment feb

http://i211.photobucket.com/albums/b...g?t=1265421213

EA: CrazypipsSpecialEA Ver.2
Platform: IKOfx
Modal Live: USD10
Pair:GBPUSD,EURUSD,USDJPY,USDCHF
TF:1H
Setting:Semua default kecuali Martingle aku offkan..kalau guna tamplate
yg masta bagi tu aku gunakan tamplate multipost aje..
Start Live: 1 FEB-skrg.
Kesimpulan:walaupun NFP@ news..EA ni belasah cukup kat broker..bagi pelingkup...yang pastinya stakat ni jiwa aku kat setting nih...
start capital berapa bro?

jejantas 	06-02-2010 03:18 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/Ver3k.gif

Jika Gu dan EU naik..... waktu menuai dah sampai tapi jika GU dan EU turun balik .... waktu bertahan pulak sampai :D ...

riz79fx 	06-02-2010 05:09 PM
TT...klu modal lebih usd600 berapa lot bagus gune?

golden_user2006 	06-02-2010 08:51 PM
statement 1-5 feb2010
 
salam,ni statement akaun live 1-5 feb 2010 kat broker (salah satu kat atas)

akaun 1: guna setting default, tf15m, lot 0.01,range mantin 150, pair gu sahaja (ikut manual yg dicadang)
http://i301.photobucket.com/albums/n...15-default.jpg


akaun 2: guna setting default, cuma TP 100, tf15m,lot0.02, range martin gu 150 eu 120, pair gu & eu

http://i301.photobucket.com/albums/n...008/1-5feb.jpg

sikit2 lama2 bergunung jugok.......harap2 gitu le float dpt cover minggu depan ...huhuhu :D

NFP, atas bawah gerak, makan pun atas bawah...... takat ni tak de masalah, float terkawal......
cuma....net profit hampir sama dgn floating :-?

deaftonejoe 	07-02-2010 12:06 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5784774)
selepas nfp, Aku punya live dah mc

so, setting aku kat page sebelum ni tak bleh pakai.. huhm.. rasanya
setting aku tu tak bleh pakai byk pair

betul kat deatfeatjoey.. pair ej dan uj memang ganas, kalau on martingle
memang masak, float gegile.. lepas ni tak mo trade pair ej dan uj

demo cantik tapi kalau live.. saya hanyalah manusia... sendiri tak dapat
pasaran bergerak macamner, ilmu tak cukup lagi

takpe bulan depan cuba lgi.. cuba dan cuba.. (lepas ni nak try set multipost extrem pulak)
har.. har.. aku dh ckp awal2.. sb aku dah test live kat forex4u.. mmg pair jpy ganas giler.. plg2 modal 5000usd.. same je ngan gold.. tp pair2 inile y bg pulangan lumayan kalu margin kuat.. mcm ms forex4u msh ade cent akaun.. aku start 5000sen.. 2 mingu hmpr2 10,000 sen.. float statik plg tinggi 12oosen.. same gak ngan 5000usd jalannye... tp kal 100usd off kan aje mode martingle.. tp kurang seronok cume selamat jantung..:D:D xpe usaha lg.. nasihat aku yg modal 100usd(bukan akaun cent).. nk main pair jpy off kan mode martingle.. pastu stadby 200usd-300usd tuk backup modal... tp rs2 xgune kot modal backup tue.. aku pun skg 2 pair je satu akaun.. ms tuk kutip pips.. skg ngah ngk ngan test demo kat thread sblh (ea hasil dr oasis).. crazypips??? let this ea do it's work... 3 akaun gune ea craypips msh jalan (2 insta dan 1 exness)... kalu start minggu dpn forex4u ok balik aku akan start balik tuk gune crazypips tuk pair gold... la... la... la... la...:)):)):))

jejantas 	07-02-2010 09:02 AM
ValueLockProfit dan MultiplyLock -- kesannya
 
Sebenarnya Value untuk Nilai LockProfit dan MultiplyLock memberikan kesan yang begitu ketara dalam trading anda. Berdasarkan test yang saya lakukan untuk market Tahun 2010 ... inilah hasilnya..

Semuua Value adalah default kecuali yang tertulis di grafik tersebut yang telah diubah

http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/test1.gif

http://i416.photobucket.com/albums/p...33/test2-1.gif

Dari gambarajah di atas bolehlah kita fahami bahawa betapa tidak menentukan market utk awal tahun ini.... So diharap para pengguna EA CrazypipsSpecial dapat mengubah value untuk LockProfit dan MultiplyLock

bro_salleh 	07-02-2010 09:09 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5788510)
Sebenarnya Value untuk Nilai LockProfit dan MultiplyLock memberikan kesan yang begitu ketara dalam trading anda. Berdasarkan test yang saya lakukan untuk market Tahun 2010 ... inilah hasilnya..

Semuua Value adalah default kecuali yang tertulis di grafik tersebut yang telah diubah

http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/test1.gif

http://i416.photobucket.com/albums/p...33/test2-1.gif

Dari gambarajah di atas bolehlah kita fahami bahawa betapa tidak menentukan market utk awal tahun ini.... So diharap para pengguna EA CrazypipsSpecial dapat mengubah value untuk LockProfit dan MultiplyLock
erk ubah...:-? abis yg tgh floating byk skang ni camner bro..huhu

jejantas 	07-02-2010 09:13 AM
Quote:
Originally Posted by bro_salleh (Post 5788525)
erk ubah...:-? abis yg tgh floating byk skang ni camner bro..huhu
Float tuh biarkan ajer....

bro_salleh 	07-02-2010 09:18 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5788534)
Float tuh biarkan ajer....
Maksudnyer leh trus adjust esok atau tggu biar float clear dulu? Nnt kalo adjust esok tak ganggu post2 yg ade ker?

Lockprofit,Lockprofit1, Lockprofit 2 suma tukar 20?

Multiply Lock 1,2 suma tukar 5 ?

jejantas 	07-02-2010 09:22 AM
Quote:
Originally Posted by bro_salleh (Post 5788543)
Maksudnyer leh trus adjust esok atau tggu biar float clear dulu? Nnt kalo adjust esok tak ganggu post2 yg ade ker?

Lockprofit,Lockprofit1, Lockprofit 2 suma tukar 20?

Multiply Lock 1,2 suma tukar 5 ?
Yeah boleh adjust jika mahu berbuat demikian.. atau tunggu clear semua float pun boleh .... Ianya tidak akan menganggu post2 sediaada

redox6464 	07-02-2010 12:17 PM
jiwa nk kena kental laa utk menunggu floating tu clear..

uhuk..

within 1 months..
Start from Jan sampai Feb,

modal 1000 bleh jadi 2000, tp at the same time.. floating pun 1000 gak ni

tgh duk pk bila la floating ni bleh diclear kan
;)

jejantas 	07-02-2010 06:33 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5789216)
jiwa nk kena kental laa utk menunggu floating tu clear..

uhuk..

within 1 months..
Start from Jan sampai Feb,

modal 1000 bleh jadi 2000, tp at the same time.. floating pun 1000 gak ni

tgh duk pk bila la floating ni bleh diclear kan
;)
Tunggu ajer market reverse balik :D .... Kena sabar


All times are GMT +8. The time now is 07:14 PM. 	
Page 29 of 40 	« First 	< 	19	27	28 	29 	30	31	39 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 30 of 40 	« First 	< 	20	28	29 	30 	31	32 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

riz79fx 	07-02-2010 09:03 PM
klu modal 600 keatas berapa size lot yang sesuai? Selain TT sesiapa pun boleh tolong jawab memandangkan soalan aku tt tak pernah jawab..hmmmmm........

jejantas 	07-02-2010 10:56 PM
Quote:
Originally Posted by riz79fx (Post 5791231)
klu modal 600 keatas berapa size lot yang sesuai? Selain TT sesiapa pun boleh tolong jawab memandangkan soalan aku tt tak pernah jawab..hmmmmm........
Startcapital = 300 dan lots=0.01... trade 1 pair sahaja dulu

redox6464 	07-02-2010 11:08 PM
sedih baca comment saudara riz79fx..

olololoo.... cian dia..

nk manja2 ngan TT ek?
hihi

mankj 	08-02-2010 12:01 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5789216)
jiwa nk kena kental laa utk menunggu floating tu clear..

uhuk..

within 1 months..
Start from Jan sampai Feb,

modal 1000 bleh jadi 2000, tp at the same time.. floating pun 1000 gak ni

tgh duk pk bila la floating ni bleh diclear kan
;)
kita serupa......:eek:

MAIDIN 	08-02-2010 05:16 AM
bro jejantas, saya terlupa camna ye kiraan yg ada kat input :

devider lot = 2
bende ni kat bahagian multipost

boleh terangkan cara kiraan dia dan kenapa 2 atau 1 atau 4

saya dah cari di ebook tp tak jumpe bab ni . sorry . harap bro boleh terangkan .

jejantas 	08-02-2010 05:52 AM
Quote:
Originally Posted by MAIDIN (Post 5792850)
bro jejantas, saya terlupa camna ye kiraan yg ada kat input :

devider lot = 2
bende ni kat bahagian multipost

boleh terangkan cara kiraan dia dan kenapa 2 atau 1 atau 4

saya dah cari di ebook tp tak jumpe bab ni . sorry . harap bro boleh terangkan .
Tujuan DividerLot adalah untuk mengawal Lot Multipost. Apabila equity semakin besar kemungkinan Lot untuk multipost akan menjadi besar.... untuk mengelakkan hal tersebut maka saya sediakan setting dividerlot. Contohnya jika lot yang masuk adalah 0.50 usd perlot .... maka Multi Lot pun akan masuk 0.50 usd perlot. Jika kita anggap lot tersebut terlalu besar dan terllau risiko maka kita letakkan Dividerlot contohnya 5 ... maka 0.50/5 = 0.10 usd perlot untuk setiap post multipost

Harap Membantu

MAIDIN 	08-02-2010 06:04 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5792882)
Tujuan DividerLot adalah untuk mengawal Lot Multipost. Apabila equity semakin besar kemungkinan Lot untuk multipost akan menjadi besar.... untuk mengelakkan hal tersebut maka saya sediakan setting dividerlot. Contohnya jika lot yang masuk adalah 0.50 usd perlot .... maka Multi Lot pun akan masuk 0.50 usd perlot. Jika kita anggap lot tersebut terlalu besar dan terllau risiko maka kita letakkan Dividerlot contohnya 5 ... maka 0.50/5 = 0.10 usd perlot untuk setiap post multipost

Harap Membantu
ok saya faham

thanks bro

laharjaya 	08-02-2010 01:26 PM
EU d entry sell pd 1.39xx, sekarang price pd 1.36xx masih x d tutup post sell itu setting ikut default napa ya

golden_user2006 	08-02-2010 01:33 PM
Quote:
Originally Posted by laharjaya (Post 5794646)
EU d entry sell pd 1.39xx, sekarang price pd 1.36xx masih x d tutup post sell itu setting ikut default napa ya
default nya tak de TP.......yg tu sbb tak close2 lg kut....
btul ke tt????

silverx 	08-02-2010 01:35 PM
da nampak untung kalau rase tak selamat close ajer... :D

krkic 	08-02-2010 01:35 PM
tt sy lum dapat ag v3 nie??he2
leh mitak x?

jejantas 	08-02-2010 02:32 PM
Quote:
Originally Posted by krkic (Post 5794686)
tt sy lum dapat ag v3 nie??he2
leh mitak x?
saya x terima email pun :D

silverx 	08-02-2010 04:58 PM
saya pun blum request lagi yg baru tu... :D nantilah saya antar mail yer. BRO... :)

gundurowo 	08-02-2010 05:00 PM
ada satu benda yg aku kurang paham..pe maksud compounding tu and fungsi dia apa??

jejantas 	08-02-2010 05:02 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5795673)
ada satu benda yg aku kurang paham..pe maksud compounding tu and fungsi dia apa??
Compounding Lot BRO.. makin besar equity maka lot akan makin besar :D

gundurowo 	08-02-2010 05:09 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5795688)
Compounding Lot BRO.. makin besar equity maka lot akan makin besar :D
ooo..kiranya dia akan auto kira brapa lot patut bukak la ye???:-?:-?

jejantas 	08-02-2010 05:11 PM
Quote:
Originally Posted by gundurowo (Post 5795729)
ooo..kiranya dia akan auto kira brapa lot patut bukak la ye???:-?:-?
yeah jika compounding=false .. maka EA akan baca NormalLot

stopa technology 	08-02-2010 05:22 PM
Salam..
Aku berminat dgn EA anda.. nk belii.. brp rm?
Dan bole ajar cara nk instal/setting tak.. x biasa ah dgn EA ni.. slalu manual je..

So Camna ah nk beli?

jejantas 	08-02-2010 05:26 PM
Quote:
Originally Posted by stopa technology (Post 5795788)
Salam..
Aku berminat dgn EA anda.. nk belii.. brp rm?
Dan bole ajar cara nk instal/setting tak.. x biasa ah dgn EA ni.. slalu manual je..

So Camna ah nk beli?
email ke saya admin@crazypips.com

deaftonejoe 	08-02-2010 07:40 PM
yahoo..... akaun gold dh bole jalan blk... pasni setiap pepagi hari senin aku akan ALERT............

epi_san 	08-02-2010 10:25 PM
bro jejantas... xde trial ke ??
kalau nak bukak akaun bawah bro kna brape min tuk dpt ea?

stopa technology 	08-02-2010 10:43 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5795814)
email ke saya admin@crazypips.com
OK bos.. dah send emel.. :)

ajak008 	08-02-2010 10:44 PM
slm bro jejantas.

sy dh email info yg bro nak.
tp lom dpt lg la EA v3...xsabar nak ngetest ni...:)

jejantas 	08-02-2010 10:55 PM
Quote:
Originally Posted by epi_san (Post 5797070)
bro jejantas... xde trial ke ??
kalau nak bukak akaun bawah bro kna brape min tuk dpt ea?
Minima 100 usd

epi_san 	08-02-2010 11:35 PM
kasi trial dlu xleh ke ?? hehe..
minima 100 eh... t kalau da ade wet aku pm ko leh tuk dptkan ea tu..
buat mase skarang ni nak pakai bawak wet lagi ah...
offer ni sampai ble2 kan ??
:P

redox6464 	09-02-2010 03:42 AM
EA v3 kira da release lom ??

kalo dah, im ready to accept latest update ~ heheh

spiking omputih sket

jejantas 	09-02-2010 05:41 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5798146)
EA v3 kira da release lom ??

kalo dah, im ready to accept latest update ~ heheh

spiking omputih sket

Dah bro :D Email ajer kat saya

redox6464 	09-02-2010 07:07 AM
email sent ;)
* v2 ni..

baru je complete test V2.
kalo modal $200 cun sket result dia. maen 3-4pair pun cantek ~
at least now profit $70, -floating -$50

mmg mantop ~:)cgrock:)cgrock

jejantas 	09-02-2010 07:09 AM
EA Ver3


Sapa2 rajin cuba test setting nih


Pair EU TF1M

TriggerPost=2
SL = 40
TP = 50

Startcapital=200
Lots=0.2

OFF kan semua mode yang lain2.... Dan sila kasi feedback

Gunakan default Stoch dulu


Kemudian cuba ubah value stoch ke 5,3,3 .... apa akan terjadi ...... kemudian ubah TF1M ke TF5M ----> TFD1 ... cari setting terbaik


Selamat Mengetest

redox6464 	09-02-2010 12:11 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5798356)
EA Ver3


Sapa2 rajin cuba test setting nih


Pair EU TF1M

TriggerPost=2
SL = 40
TP = 50

Startcapital=200
Lots=0.2

OFF kan semua mode yang lain2.... Dan sila kasi feedback

Gunakan default Stoch dulu


Kemudian cuba ubah value stoch ke 5,3,3 .... apa akan terjadi ...... kemudian ubah TF1M ke TF5M ----> TFD1 ... cari setting terbaik


Selamat Mengetest
hour trade nk ubah ke x?

golden_user2006 	09-02-2010 02:01 PM
salam,
nak try v3 pulok........dah sent emel

jejantas 	09-02-2010 02:38 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5799054)
hour trade nk ubah ke x?
Usehour=false :D

redox6464 	09-02-2010 02:46 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5799834)
Usehour=false :D

oraite..

Multipost/hedging/martingle sume false

K D S kt sto tu.. nk kena set 5 3 3 gak ke kt EA?

default 50 8 50
indi Sto set 5 3 3

jejantas 	09-02-2010 04:06 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5799864)
oraite..

Multipost/hedging/martingle sume false

K D S kt sto tu.. nk kena set 5 3 3 gak ke kt EA?

default 50 8 50
indi Sto set 5 3 3
yeah kena tukar kat EA tuh.. Indi x yah load x po

pipstar 	09-02-2010 07:26 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5788510)
Sebenarnya Value untuk Nilai LockProfit dan MultiplyLock memberikan kesan yang begitu ketara dalam trading anda. Berdasarkan test yang saya lakukan untuk market Tahun 2010 ... inilah hasilnya..

Semuua Value adalah default kecuali yang tertulis di grafik tersebut yang telah diubah

http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/test1.gif

http://i416.photobucket.com/albums/p...33/test2-1.gif

Dari gambarajah di atas bolehlah kita fahami bahawa betapa tidak menentukan market utk awal tahun ini.... So diharap para pengguna EA CrazypipsSpecial dapat mengubah value untuk LockProfit dan MultiplyLock

bro setting stoch default ker?:D:D

jejantas 	09-02-2010 09:32 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5801464)
bro setting stoch default ker?:D:D
yang tuh triggerpost=1 ( High n Low Technics) :D x berkaitan dengan Stoch

fadli1982 	09-02-2010 11:18 PM
aku x dpt lg ver 3.

owika 	09-02-2010 11:40 PM
Quote:
Originally Posted by fadli1982 (Post 5802869)
aku x dpt lg ver 3.
aku pun same ..tak dapat lagi V3 ni

wildfx 	09-02-2010 11:47 PM
ramai lg yg belum dpt v3 neh.. sabar yer :D

CoreDuo 	09-02-2010 11:56 PM
Masta jgn lupakan den :)
e-mel dah antar dah


All times are GMT +8. The time now is 07:14 PM. 	
Page 30 of 40 	« First 	< 	20	28	29 	30 	31	32 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 31 of 40 	« First 	< 	21	29	30 	31 	32	33 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

redox6464 	10-02-2010 03:05 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5798356)
EA Ver3


Sapa2 rajin cuba test setting nih


Pair EU TF1M

TriggerPost=2
SL = 40
TP = 50

Startcapital=200
Lots=0.2

OFF kan semua mode yang lain2.... Dan sila kasi feedback

Gunakan default Stoch dulu


Kemudian cuba ubah value stoch ke 5,3,3 .... apa akan terjadi ...... kemudian ubah TF1M ke TF5M ----> TFD1 ... cari setting terbaik


Selamat Mengetest

da ngetest setting ni.. foward test ~ dr kul 3pm sampai 3am..

ade 5 lot open.
n sume profit :D

* ni kat tf 1min je la.. lum try ejas2 TF lg...

biar lambat, asalkan profit :)cgrock:)cgrock

gundurowo 	10-02-2010 03:14 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5803891)
da ngetest setting ni.. foward test ~ dr kul 3pm sampai 3am..

ade 5 lot open.
n sume profit :D

* ni kat tf 1min je la.. lum try ejas2 TF lg...

biar lambat, asalkan profit :)cgrock:)cgrock
aku pn dah test sejak ari ni...4 post bukak..2 untung 2 rugi...tapi untung gak la 4usd :)paid:)paid:)paid

redox6464 	10-02-2010 03:23 AM
modal 200? 0.02 per lot ?

aku da dpt $12 ;)

gundurowo 	10-02-2010 03:26 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5803914)
modal 200? 0.02 per lot ?

aku da dpt $12 ;)
0.02 lot???

bukan TT kata 0.2 lot ke???:-?:-?

redox6464 	10-02-2010 03:54 AM
haha.. baru prasan..

0.2

nt tuka setting..
tgk ape hasil nye b CariGold Forum  	
Page 32 of 40 	« First 	< 	22	30	31 	32 	33	34 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

redox6464 	12-02-2010 06:38 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5818409)
Jika saya buat kelas secara percuma di KL berkaitan EA ini dan tips2 nak cari untung .... adakah org yang akan join???? Kelas itu hanya utk pengguna EA CrazypipsSpecial sahaja....
musti join punye ~ kalo free. kena pd masa nye ~

irfan 	12-02-2010 06:40 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5818409)
Jika saya buat kelas secara percuma di KL berkaitan EA ini dan tips2 nak cari untung .... adakah org yang akan join???? Kelas itu hanya utk pengguna EA CrazypipsSpecial sahaja....

saya nak join bole ka?? nak gak belajar cemana pakai ea ni?:)cgrock:)paid

nak join nak join~!!!!

redox6464 	13-02-2010 01:23 AM
agak2 KL tu area mana TT?

area PJ ok gak~ hihi

fix90 	13-02-2010 02:01 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5818409)
Jika saya buat kelas secara percuma di KL berkaitan EA ini dan tips2 nak cari untung .... adakah org yang akan join???? Kelas itu hanya utk pengguna EA CrazypipsSpecial sahaja....
ade lagi bagus.. mesti pegi..setting masih xdapat yang naik jantung.. sakit jantung ade la..:D

mtx_69 	13-02-2010 06:55 AM
aiks thread tahun lepas ke ni?

GreenDay 	13-02-2010 11:12 AM
Quote:
Originally Posted by mtx_69 (Post 5823943)
aiks thread tahun lepas ke ni?
Ku Tak Faham....:-?:-?

mangkaq 	13-02-2010 11:45 AM
masih ada org tak dapat gunakan EA ni??

irfan 	13-02-2010 11:47 AM
Quote:
Originally Posted by fix90 (Post 5823533)
ade lagi bagus.. mesti pegi..setting masih xdapat yang naik jantung.. sakit jantung ade la..:D

nak seting aku ka? baik punya? ekekelawklea

krkic 	14-02-2010 01:48 PM
yg version v3 nie,xbape bukak pos ek??

redox6464 	14-02-2010 02:09 PM
EA v3 ni.. dia akan bukak post bila position nye *bagus*

dia akan mencari position yg terbaek utk open post ~

* aku mula suke dgn V1 sbb sbb da berjaya dpt settingnye..


nt sesape2 pun da jumpa setting,
leh kite share same2.. lrh kite tgk.. mane satu yg terbaek, paling berkesan setting nye ~


Sharing is Caring ~

bro_salleh 	14-02-2010 02:51 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5829727)
EA v3 ni.. dia akan bukak post bila position nye *bagus*

dia akan mencari position yg terbaek utk open post ~

* aku mula suke dgn V1 sbb sbb da berjaya dpt settingnye..


nt sesape2 pun da jumpa setting,
leh kite share same2.. lrh kite tgk.. mane satu yg terbaek, paling berkesan setting nye ~


Sharing is Caring ~
ape setting v1 tu bro..:-? hehe

pipstar 	15-02-2010 08:20 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5818409)
Jika saya buat kelas secara percuma di KL berkaitan EA ini dan tips2 nak cari untung .... adakah org yang akan join???? Kelas itu hanya utk pengguna EA CrazypipsSpecial sahaja....
name the place bro saya musti muncul. hhehehe nak mintak tlg set up tmpt pon bole :)cgrock:)cgrock

bro kalo kita set hanya martingle true, adakah dia akan close op cam stail martingle atau dia close satu2 berdasarkan target tp kita?:-?:-?

deaftonejoe 	15-02-2010 03:47 PM
vers.2.. m.c hammer 2 akaun.. float yg agak beso.. akaun yg pki vers1 msh maintain..

amedey 	16-02-2010 07:49 AM
bro tt..saya pon mau EA ni..menunggu email.artomedes@gmail.com

mtx_69 	16-02-2010 09:10 AM
laris macam goreng pisang

redox6464 	16-02-2010 09:17 AM
Quote:
Originally Posted by bro_salleh (Post 5829856)
ape setting v1 tu bro..:-? hehe
Sori lambat reply..

skrg kt kampung,

setting ade save kt pC di kl.
esok baru balik kl.. nt ingatkan aku balik ~

jejantas 	17-02-2010 05:21 AM
nampaknya masa utk menuai jika market menaik..... pelan2 kutip pips

GreenDay 	17-02-2010 07:21 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5838489)
Sori lambat reply..

skrg kt kampung,

setting ade save kt pC di kl.
esok baru balik kl.. nt ingatkan aku balik ~
Den Tumpang Ingatkan....:D:)

zdman 	17-02-2010 10:51 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5843461)
nampaknya masa utk menuai jika market menaik..... pelan2 kutip pips
ye bro, sudah dituai, selepas floting 100++ skrg tinggal 10 doler lebih kurang, aku pakai setting asal v2 ja.. dgn gu slow takpe janji selamat:D

jejantas 	17-02-2010 10:57 AM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5844464)
ye bro, sudah dituai, selepas floting 100++ skrg tinggal 10 doler lebih kurang, aku pakai setting asal v2 ja.. dgn gu slow takpe janji selamat:D
Saya punya acc dah settle.... now EA bukak baru

zdman 	17-02-2010 11:02 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5844499)
Saya punya acc dah settle.... now EA bukak baru
bro..perlu ka aku cut n pakai v3 lak, ada plan tak.. maklum la nweb ni aku kureng nk cari setting ni, pakai default je

jejantas 	17-02-2010 11:03 AM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5844527)
bro..perlu ka aku cut n pakai v3 lak, ada plan tak.. maklum la nweb ni aku kureng nk cari setting ni, pakai default je

Kalo equity dah melebih modal awal.. dan rasa popit tuh dan cukup... close ajer semua post

redox6464 	17-02-2010 07:06 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5843576)
Den Tumpang Ingatkan....:D:)

thx for reminder. ~

** sample set terpaksa ditutop . **

enquiry ? pm je kt ym.. kalo ade online, insyaAllah aku akan respond ~

jejantas 	18-02-2010 07:08 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5847797)
thx for reminder. ~




Ni sample test yg den buat.. bleh ejas sesedap ati / scukup rase.


Start Capital: 200
lot : 0.01
Auto Trade: true
Tp : 15
SL : 15
Lock Profit: 150
Multiply Lock: 2
ClosebyGroup : true
PercentClose: 0.001

MultiPost
Multipost : true
multilot : 0.02
DividerLot : 1.0
Range : 10
Lock Profit: 10
Multiply Lock : 2
TP : 10
SL : 0


Hedging
Hedging : true
Range Hedging : 10
multilot : 1
Lock Profit: 100
Multiply Lock : 2
TP : 10
SL : 0




Martigale
Martigale : true
Range Martigale : 20
multilot : 1.3
Lock Profit: 50
Multiply Lock : 5
TP : 20
SL : 0


** Result ?? haa.. korang try guna setting ni sminggu ~ tgk ape hasil nye ;)

Pair : GU , GJ , EU , UJ , UCHF

enquiry ? pm je kt ym.. kalo ade online, insyaAllah aku akan respond ~
Bravooooooooooooooo!!! Bro Bravooo.... Semoga kita semua akan popit

zdman 	18-02-2010 07:25 AM
setting kat atas tu tf berapa bro??? awal dulu aku run 4 pair dgn tf kecik hanyut kelaut la bro but setting asal je ubah start capital,

redox6464 	18-02-2010 02:12 PM
Quote:
Originally Posted by zdman (Post 5850420)
setting kat atas tu tf berapa bro??? awal dulu aku run 4 pair dgn tf kecik hanyut kelaut la bro but setting asal je ubah start capital,


x igt sgt la..


tf 15min @ tf 1h

** rase cam tf 1H kot..

GreenDay 	18-02-2010 07:27 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5847797)
thx for reminder. ~




Ni sample test yg den buat.. bleh ejas sesedap ati / scukup rase.


Start Capital: 200
lot : 0.01
Auto Trade: true
Tp : 15
SL : 15
Lock Profit: 150
Multiply Lock: 2
ClosebyGroup : true
PercentClose: 0.001

MultiPost
Multipost : true
multilot : 0.02
DividerLot : 1.0
Range : 10
Lock Profit: 10
Multiply Lock : 2
TP : 10
SL : 0


Hedging
Hedging : true
Range Hedging : 10
multilot : 1
Lock Profit: 100
Multiply Lock : 2
TP : 10
SL : 0




Martigale
Martigale : true
Range Martigale : 20
multilot : 1.3
Lock Profit: 50
Multiply Lock : 5
TP : 20
SL : 0


** Result ?? haa.. korang try guna setting ni sminggu ~ tgk ape hasil nye ;)

Pair : GU , GJ , EU , UJ , UCHF

enquiry ? pm je kt ym.. kalo ade online, insyaAllah aku akan respond ~
Syukran2... Mai Kita Ngetest....:)cgrock

redox6464 	18-02-2010 09:34 PM
Slamat ngetest ~

sila tgk hasil within 2 week yE~

GreenDay 	18-02-2010 10:40 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5855802)
Slamat ngetest ~

sila tgk hasil within 2 week yE~
Den Ngetest Demo Ngan Modal Us130...
Nanti Jika Berkelapangan... Den Akan Update...:)

redox6464 	18-02-2010 11:54 PM
130? try 200 la best sket.. mm pun terkawal :)

jejantas 	19-02-2010 06:59 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...aatterkini.gif

http://i416.photobucket.com/albums/p...ultsemalam.gif

Nett Profit jika close semua post 288 - 150 = 75

Blade 	19-02-2010 07:13 AM
Akhirnya MC Ea ni....aku pakai.....Dpd pemerhatian aku selama 3 minggu...
Selalu Float sama dengan Untung....Malah...Float > dpd Untung...

Blade 	19-02-2010 07:21 AM
Ea ni...x dapat bertahan lama bila rangging market....

jejantas 	19-02-2010 07:22 AM
Quote:
Originally Posted by Blade (Post 5858194)
Akhirnya MC Ea ni....aku pakai.....Dpd pemerhatian aku selama 3 minggu...
Selalu Float sama dengan Untung....Malah...Float > dpd Untung...
MC disebabkan margin x cukup..... so pandai2 ler setting agar margin tetap terpelihara

pipstar 	19-02-2010 08:47 AM
Quote:
Originally Posted by Blade (Post 5858194)
Akhirnya MC Ea ni....aku pakai.....Dpd pemerhatian aku selama 3 minggu...
Selalu Float sama dengan Untung....Malah...Float > dpd Untung...
aku rasa la bro margin kene kuat, so far aku pakai ok lagi. memang floating byk tapi overall equity makin bertambah. Kalo rasa dah x bole tahan close jek semua op. Janji equity bertambah dari prev nyer :)cgrock:)cgrock

realdestina 	19-02-2010 10:50 AM
salam bro jejantas..
sy ada ym bro utk beli ea ini..
tq

golden_user2006 	19-02-2010 12:58 PM
takat ni 'live' kat eu & gu ver2.........dari 1feb-now...


http://i301.photobucket.com/albums/n...eb2010-now.gif


tgk profit sama dgn float.....harap2 minggu depan celar float tu (buy positin byk tu)

overall, takat ni profit>loss (sikit2 tak pe drp tak de langsung)

ps: bro jejantas, sy blum dpt v3......dah emel...mohon2, nak test bulan mac pulok....(setiap bulan tukar ver...hehehe :D )

ijakstory 	19-02-2010 05:36 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5858440)
aku rasa la bro margin kene kuat, so far aku pakai ok lagi. memang floating byk tapi overall equity makin bertambah. Kalo rasa dah x bole tahan close jek semua op. Janji equity bertambah dari prev nyer :)cgrock:)cgrock
saya setuju.. :)paid

(tapi saya kekadang hanyut, boleh serba salah nak cut bila dah float 20% dari modal.. kehkehkeh :)) )

ijakstory 	19-02-2010 05:37 PM
Quote:
Originally Posted by golden_user2006 (Post 5860137)
)
ps: bro jejantas, sy blum dpt v3......dah emel...mohon2, nak test bulan mac pulok....(setiap bulan tukar ver...hehehe :D )
saya pun nakkkk... :(( dah email kat TT dah..

redox6464 	19-02-2010 06:39 PM
so far.. dengan modal 200, balance da jd 525++ equity da 250++


kalo close sume floating, still popit lg ~


All times are GMT +8. The time now is 07:15 PM. 	
Page 32 of 40 	« First 	< 	22	30	31 	32 	33	34 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 33 of 40 	« First 	< 	23	31	32 	33 	34	35 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	19-02-2010 07:35 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5861822)
saya pun nakkkk... :(( dah email kat TT dah..
Dah send kat email tapi Yahoo ada masalah ler .... kalo ada masa YM saya

akira8456 	19-02-2010 09:28 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5862115)
so far.. dengan modal 200, balance da jd 525++ equity da 250++


kalo close sume floating, still popit lg ~

aku plak modal 300usd,balance da 613++usd tapi equity da 378usd

still popit gak he3,

GreenDay 	20-02-2010 08:11 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5863015)
aku plak modal 300usd,balance da 613++usd tapi equity da 378usd

still popit gak he3,

Modal 300 . Equity 378.....
Close All Slalu...:):)

udin71 	20-02-2010 08:58 AM
Salam TT

Mohon hantar detail ke udin7117@gmail.com, saya amat berminat untuk membelinya.

TK byk2.

jejantas 	20-02-2010 01:56 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5858182)
http://i416.photobucket.com/albums/p...aatterkini.gif

http://i416.photobucket.com/albums/p...ultsemalam.gif

Nett Profit jika close semua post 288 - 150 = 75
http://i416.photobucket.com/albums/p...kinifloat1.gif


http://i416.photobucket.com/albums/p.../terkini1a.gif

jejantas 	22-02-2010 05:08 AM
Semoga minggu ini kita semua akan beroleh profit :D

redox6464 	22-02-2010 06:47 AM
EA bermula lg ~
hehe~

noraalghamdi 	22-02-2010 11:54 AM
Thanks for you

jejantas 	22-02-2010 01:00 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5866547)
http://i416.photobucket.com/albums/p...kinifloat1.gif


http://i416.photobucket.com/albums/p.../terkini1a.gif
http://i416.photobucket.com/albums/p...ultterkini.gif

Setel semua post ... Close All gunakan skrip :D

golden_user2006 	22-02-2010 01:25 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5875771)
Semoga minggu ini kita semua akan beroleh profit :D
amin.........

noraalghamdi 	22-02-2010 01:39 PM
Thanks for you

redox6464 	22-02-2010 11:45 PM
Stakat arini shj, equity da bertambah lg $20..

wow ~

Juz want to share with all user EA Crazypips ~

hehe

budu 	22-02-2010 11:47 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5882632)
Stakat arini shj, equity da bertambah lg $20..

wow ~

Juz want to share with all user EA Crazypips ~

hehe
tahniah....:)cgrock:)cgrock

jejantas 	22-02-2010 11:49 PM
Quote:
Originally Posted by budu (Post 5882647)
tahniah....:)cgrock:)cgrock
Budu x mo ker kasitau berapa popit awak???? :D

budu 	22-02-2010 11:49 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5882660)
Budu x mo ker kasitau berapa popit awak???? :D
malu ah....:">:">

redox6464 	23-02-2010 12:22 AM
Quote:
Originally Posted by budu (Post 5882664)
malu ah....:">:">
bg taw aa mane taw leh bakar smangat lg ke nih ~
hehe

laharjaya 	23-02-2010 12:14 PM
masih blom untung lg la ....ver 2 ada yg nk kena taukar setting ker

zdman 	23-02-2010 12:34 PM
equity mmg tambah sikit2 but floating aku tah sembuh lagi ni, minggu lepas floating cecah 400usd, margin 770usd, senak perut gak dgn v2, sebbaik trade 1pair GU je, kalu banyak ke laut juga aaa

jejantas 	23-02-2010 12:37 PM
Mudah ajer ... apabila equity melebihi modal asal ... dan kita rasa berbaloi.. close semua post,.. jgn tunggu pastu biarkan EA buka post baru

GreenDay 	23-02-2010 02:55 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5885605)
Mudah ajer ... apabila equity melebihi modal asal ... dan kita rasa berbaloi.. close semua post,.. jgn tunggu pastu biarkan EA buka post baru

Betul2... Kita Mesti Ade Target Harian....
Jika Dah Capai Target Tu... Just Off The EA...
Close All.... Esok Boleh On Semula EA....:)cgrock

redox6464 	23-02-2010 06:47 PM
http://img46.imageshack.us/img46/3238/32300859.png

jejantas 	23-02-2010 06:49 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5888269)
http://img46.imageshack.us/img46/3238/32300859.png
Close ajer floating tuh bro .... masih popit lagi tuh... biar ea bukak baru

redox6464 	23-02-2010 06:57 PM
syg lg.. igt nk tunggu end month. baru clear sumer :)

budu 	23-02-2010 07:22 PM
Quote:
Originally Posted by laharjaya (Post 5885464)
masih blom untung lg la ....ver 2 ada yg nk kena taukar setting ker
pada saya la kan....ver3 kurang sket ganas dr ver2.....1 acct saya mc di sebabkan oleh ver2..

saya pun ikut nasihat masta jejantas...dah popit close sumer post...nanti ea akan bukak post baru....sikit2 lama2 jadi bukit....:)cgrock

akira8456 	23-02-2010 08:28 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5882632)
Stakat arini shj, equity da bertambah lg $20..

wow ~

Juz want to share with all user EA Crazypips ~

hehe

bro set brape pair

redox6464 	23-02-2010 09:01 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5888967)
bro set brape pair
5pair jE~

hhehee..

akira8456 	23-02-2010 09:10 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5889191)
5pair jE~

hhehee..
dahsyat bro,brapa equity utk trade 5 pair,lot 0.01 ker

GreenDay 	23-02-2010 09:25 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5888348)
syg lg.. igt nk tunggu end month. baru clear sumer :)

Jgn Sayang2...
Nanti Keparit....:)):D

jejantas 	23-02-2010 09:28 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5889416)

Jgn Sayang2...
Nanti Keparit....:)):D
Insyaallah selamat tuh ....

mankj 	23-02-2010 09:53 PM
Dah lam gua tak post kat sini. Nak Bagi result pun tak leh.PC buat hal.Tengok korang makin ganas nih.Jelous lak gua..

jejantas 	23-02-2010 09:54 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5889655)
Dah lam gua tak post kat sini. Nak Bagi result pun tak leh.PC buat hal.Tengok korang makin ganas nih.Jelous lak gua..
Aik sudah tukar broker ker bro? ehehehehhe

mankj 	23-02-2010 09:56 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5888269)
http://img46.imageshack.us/img46/3238/32300859.png
makin dasat la lu bro....:)paid

jejantas 	23-02-2010 10:11 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/dahMC.gif

Korang percaya x bahawa akaun BRO nih sebelum nih dari USD 100 tinggal USD 12.00 kerana x sabar

Now BRO nih pakai EA CrazypipsSpecialVer3... dari USD 12.00 dah jadi USD 40 ... saya pun terkejut sebenarnya

redox6464 	24-02-2010 12:23 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5889271)
dahsyat bro,brapa equity utk trade 5 pair,lot 0.01 ker
yup..

0.01 shj ..

pastu multipost 0.02

redox6464 	24-02-2010 12:30 AM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5889688)
makin dasat la lu bro....:)paid
yg dasat EA ni bro ~
hehehe...

GreenDay 	24-02-2010 08:56 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5889825)
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/dahMC.gif

Korang percaya x bahawa akaun BRO nih sebelum nih dari USD 100 tinggal USD 12.00 kerana x sabar

Now BRO nih pakai EA CrazypipsSpecialVer3... dari USD 12.00 dah jadi USD 40 ... saya pun terkejut sebenarnya
Ade Setting Cun Ke Bro....
Mai Le Kongsi2....:)cgrock

jj7863 	24-02-2010 12:27 PM
Salam.

Waa..Nak gak..

akira8456 	24-02-2010 12:31 PM
aku dah withdraw 180+usd pas guna crazypipspecialEA dari modal 300usd,ikut jer cakap bro jejantas,jgn tamak,he3,sapa2 ada setting yg cun x utk v3 punya,aku nie newbie,hu3

jejantas 	24-02-2010 03:49 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5892638)
Ade Setting Cun Ke Bro....
Mai Le Kongsi2....:)cgrock
Saya pun x tau setting BRO nih ... saya hanya pantau sahaja utk membantu....

jejantas 	24-02-2010 03:50 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5894101)
aku dah withdraw 180+usd pas guna crazypipspecialEA dari modal 300usd,ikut jer cakap bro jejantas,jgn tamak,he3,sapa2 ada setting yg cun x utk v3 punya,aku nie newbie,hu3
tahniah BRO :D Semoga tahun ini kita semua akan beroleh profit


All times are GMT +8. The time now is 07:15 PM. 	
Page 33 of 40 	« First 	< 	23	31	32 	33 	34	35 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 34 of 40 	« First 	< 	24	32	33 	34 	35	36 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

wira2597 	24-02-2010 04:52 PM
alhamdulillah..stakat ni ea crazypips dah profit 30% dp modal..baru 6 hari..:)paid

jejantas 	24-02-2010 04:56 PM
Quote:
Originally Posted by wira2597 (Post 5896220)
alhamdulillah..stakat ni ea crazypips dah profit 30% dp modal..baru 6 hari..:)paid
Alhamdullilah .... jika sabar insyaallah

akira8456 	24-02-2010 05:59 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5891321)
yup..

0.01 shj ..

pastu multipost 0.02

bro bleh ker taruk 3 atau 4 pair utk modal 400usd,start capital nak taruk brape

GreenDay 	24-02-2010 06:43 PM
Quote:
Originally Posted by wira2597 (Post 5896220)
alhamdulillah..stakat ni ea crazypips dah profit 30% dp modal..baru 6 hari..:)paid
Yg Ni Aku Pasti Takkan Kongsi Setting....:)):eek:

redox6464 	24-02-2010 07:09 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5896886)
bro bleh ker taruk 3 atau 4 pair utk modal 400usd,start capital nak taruk brape
em.. sy punya modal 200, layan 5 pair :)

hehehee...

redox6464 	24-02-2010 07:10 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5897198)
Yg Ni Aku Pasti Takkan Kongsi Setting....:)):eek:
buat pe nk kdekut.

share je among member..
same2 nk cari profit..

bukan ade rewards pn kalo profit sorang2 :))

Hehehee..

x rugi pun kalo kawan2 pun dpt profit.

redox6464 	24-02-2010 07:13 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5894101)
aku dah withdraw 180+usd pas guna crazypipspecialEA dari modal 300usd,ikut jer cakap bro jejantas,jgn tamak,he3,sapa2 ada setting yg cun x utk v3 punya,aku nie newbie,hu3
hebat..
tahniah ~

deaftonejoe 	24-02-2010 07:17 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5894101)
aku dah withdraw 180+usd pas guna crazypipspecialEA dari modal 300usd,ikut jer cakap bro jejantas,jgn tamak,he3,sapa2 ada setting yg cun x utk v3 punya,aku nie newbie,hu3
aku pn sm dh withdrawl.. dh blk modal beli ea ngan dh balik modal akaun.. ni je akaun yg survive sbb xtamak.. slow2 sebulan lbh gak.. yg lain M.c xtahan floating..

GreenDay 	24-02-2010 07:30 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5897378)
buat pe nk kdekut.

share je among member..
same2 nk cari profit..

bukan ade rewards pn kalo profit sorang2 :))

Hehehee..

x rugi pun kalo kawan2 pun dpt profit.
Tu Yg Masalah Tu...~X(
Post Kat Sini Bgtau Profit...:-?
But Bila Minta Kongsi Setting....:D~X(

redox6464 	24-02-2010 07:34 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5897504)
Tu Yg Masalah Tu...~X(
Post Kat Sini Bgtau Profit...:-?
But Bila Minta Kongsi Setting....:D~X(
apo bleh buat jang..

*manusia mcm ni, mmg ade di mane2*

mankj 	24-02-2010 07:56 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5889668)
Aik sudah tukar broker ker bro? ehehehehhe
tak tukar bos, tambah jer.meriah kan suasana...he..he..he

jejantas 	24-02-2010 08:03 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/haiEU.gif


Bila ler EU nih nak naik ekekekekekekekeke

GreenDay 	24-02-2010 09:28 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5897530)
apo bleh buat jang..

*manusia mcm ni, mmg ade di mane2*
Harap2 Takdelah Berjangkit...:D

akira8456 	24-02-2010 09:55 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5897504)
Tu Yg Masalah Tu...~X(
Post Kat Sini Bgtau Profit...:-?
But Bila Minta Kongsi Setting....:D~X(
harap2 jgn la mcm tue,kesian kat newbie2 cam saya nie

redox6464 	25-02-2010 01:51 AM
same2 user yg beli EA secara sah.. xyah la berkira.. we all pay same amount to get this EA

jd 1 komuniti yg hebat..
nt TT nk wat class kt KL, kite sume leh jumpa ~

Meet Joe Black 	25-02-2010 03:20 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5897687)
Bila ler EU nih nak naik ekekekekekekekeke
Sejak hujung tahun 2009 sampai kini
Daily average pip EU lebih besar dari GU

GU lebih ranging, EU lebih trending.

:-?

jejantas 	25-02-2010 06:00 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/haiEU1.gif


Semalam post BUY yang byk .... pagi nih post SELL lak byk .... teruk sungguh market

jejantas 	25-02-2010 12:38 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5900653)
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/haiEU1.gif


Semalam post BUY yang byk .... pagi nih post SELL lak byk .... teruk sungguh market
http://i416.photobucket.com/albums/p...3/settleEU.gif

astagold 	25-02-2010 01:00 PM
anda semua dijemput menyertai fx4u special live trade contest march 2010.

hadiah pertama usd888 je :)paid

jejantas 	25-02-2010 01:03 PM
Quote:
Originally Posted by astagold (Post 5902718)
anda semua dijemput menyertai fx4u special live trade contest march 2010.

hadiah pertama usd888 je :)paid
wowwww lumayan tapi peserta cam x telus ler :D

astagold 	25-02-2010 01:13 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5902734)
wowwww lumayan tapi peserta cam x telus ler :D
special contest terbuka, boleh trade manual, boleh trade guna robot, boleh trade campur2. so takde masalah berkaitan telus atau tak. contest stail interbankfx.

statistik dan performance setiap peserta akan dikeluarkan oleh broker sendiri. :)paid

jejantas 	25-02-2010 01:24 PM
Quote:
Originally Posted by astagold (Post 5902802)
special contest terbuka, boleh trade manual, boleh trade guna robot, boleh trade campur2. so takde masalah berkaitan telus atau tak. contest stail interbankfx.

statistik dan performance setiap peserta akan dikeluarkan oleh broker sendiri. :)paid
Kalo cam tuh saya akan join :D

jejantas 	26-02-2010 07:01 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/haiEU2.gif


Semoga hari ini kita semua beroleh profit .....

golden_user2006 	26-02-2010 07:35 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5908886)

Semoga hari ini kita semua beroleh profit .....
amin....masin mulut tu.......
mak ai.....bro punya dah v4 , v3 pun sy tak try lg........ #:-S

jejantas 	26-02-2010 07:38 AM
Quote:
Originally Posted by golden_user2006 (Post 5908937)
amin....masin mulut tu.......
mak ai.....bro punya dah v4 , v3 pun sy tak try lg........ #:-S
eh Version4 dah ker? ekekekekekekekekeek .... yang nih saya pakai sendiri dulu.... dan masih bukan untuk user

oe7475 	26-02-2010 07:43 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5908946)
eh Version4 dah ker? ekekekekekekekekeek .... yang nih saya pakai sendiri dulu.... dan masih bukan untuk user
bro....boleh tak saya nak fix kan close group profit? cth saya nak setkan pada 20usd..kalau boleh mcmana caranya.

jejantas 	26-02-2010 07:53 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/haiEU3.gif

Kasi robot rehat jap .... sian kat dia kerja 24 jam... so saya soh dia tido dulu sampai kol 3 pm ptg nih .... pastu dia akan bangun dan buat kerja...


Kalo nak target USD 20 / day .... bro gunakan kiraan berdasarkan CloseProfit tuh ... CloseProfit x Equity Semasa

jejantas 	26-02-2010 08:40 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...r3033/ISEA.gif

Sementara nak tunggu EA bangun kol 3 nanti.. saya test kat Demo guna teknik Robot ISEA ... nak tgk hasilnya

redox6464 	26-02-2010 10:05 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5908982)
http://i416.photobucket.com/albums/p...033/haiEU3.gif

Kasi robot rehat jap .... sian kat dia kerja 24 jam... so saya soh dia tido dulu sampai kol 3 pm ptg nih .... pastu dia akan bangun dan buat kerja...


Kalo nak target USD 20 / day .... bro gunakan kiraan berdasarkan CloseProfit tuh ... CloseProfit x Equity Semasa
byk profit tu 115

Run brape lama ni ? capital ?
mcm menariK ~
*x sabo tgu ver4 *
haha =))

jejantas 	26-02-2010 12:35 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5909401)
byk profit tu 115

Run brape lama ni ? capital ?
mcm menariK ~
*x sabo tgu ver4 *
haha =))
Run 1 hari ajer

redox6464 	26-02-2010 02:24 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5910180)
Run 1 hari ajer
tu yg menarik tu ~

GreenDay 	26-02-2010 02:29 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5910558)
tu yg menarik tu ~
Menarik2....:D
Kita Tggu Je V4 Ni Relez....:)cgrock

redox6464 	26-02-2010 03:12 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5910580)
Menarik2....:D
Kita Tggu Je V4 Ni Relez....:)cgrock
ramai yg x sabar kot ni
~

mankj 	26-02-2010 03:21 PM
ver 4? :-? gua yg ver 3 pun takde.

hafizuka 	26-02-2010 03:24 PM
baru order satu EA kat jejantas

tak sabar nak tunggu EA siap nak test kat demo huhuhuh

redox6464 	26-02-2010 05:54 PM
Quote:
Originally Posted by hafizuka (Post 5910863)
baru order satu EA kat jejantas

tak sabar nak tunggu EA siap nak test kat demo huhuhuh
Welcome to the CLUB ~

jejantas 	26-02-2010 05:55 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5909117)
http://i416.photobucket.com/albums/p...r3033/ISEA.gif

Sementara nak tunggu EA bangun kol 3 nanti.. saya test kat Demo guna teknik Robot ISEA ... nak tgk hasilnya
http://i416.photobucket.com/albums/p...3033/isea1.gif

So far so good .... x dok float .... nak tgk MC ker x acc demo nih

malvina 	26-02-2010 06:23 PM
Hi,

Where can I get this EA?

CoreDuo 	26-02-2010 06:29 PM
Quote:
Originally Posted by malvina (Post 5911798)
Hi,

Where can I get this EA?
You have to buy it from the owner? How much can you offer?:-?

silvermaddness 	26-02-2010 06:50 PM
menarik ni..alhamdulillah dah beli seketoi ver3..tq TT


All times are GMT +8. The time now is 07:15 PM. 	
Page 34 of 40 	« First 	< 	24	32	33 	34 	35	36 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 35 of 40 	« First 	< 	25	33	34 	35 	36	37 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	26-02-2010 07:01 PM
Quote:
Originally Posted by silvermaddness (Post 5911909)
menarik ni..alhamdulillah dah beli seketoi ver3..tq TT
Welcome to the Club :D

malvina 	26-02-2010 07:38 PM
CoreDuo

Who is owner this EA?

ijakstory 	26-02-2010 07:42 PM
Quote:
Originally Posted by malvina (Post 5912148)
CoreDuo

Who is owner this EA?
Jejantas...

jejantas 	26-02-2010 07:58 PM
Sapa nak cuba setting ini:-

TriggerPost=1 TimeFrame M5
Pair = AnyPair
Compounding=true
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01
Multipost=false
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true
RangeMartigale=20
MultiplyMartigale=2

Lain2 default... forward test demo dulu .. Selamat Mengetest

redox6464 	26-02-2010 08:54 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5912233)
Sapa nak cuba setting ini:-

TriggerPost=1 TimeFrame M5
Pair = AnyPair
Compounding=true
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01
Multipost=false
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true
RangeMartigale=20
MultiplyMartigale=2

Lain2 default... forward test demo dulu .. Selamat Mengetest
Version ?? Ver3 ??

akira8456 	26-02-2010 09:13 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5912233)
Sapa nak cuba setting ini:-

TriggerPost=1 TimeFrame M5
Pair = AnyPair
Compounding=true
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01
Multipost=false
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true
RangeMartigale=20
MultiplyMartigale=2

Lain2 default... forward test demo dulu .. Selamat Mengetest
tq bro akan ku ngetest setting nie

jejantas 	26-02-2010 09:27 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5912427)
Version ?? Ver3 ??
Version mana pun x po .... kalo ver1 & 2 .. abaikan triggerpost tuh tapi guna TF5M

malvina 	26-02-2010 09:38 PM
jejantas

How can I get your demo to test your EA?

jejantas 	26-02-2010 09:42 PM
Quote:
Originally Posted by malvina (Post 5912670)
jejantas

How can I get your demo to test your EA?
Sorry No Demo Version

malvina 	26-02-2010 09:55 PM
Do you sell?

malvina 	26-02-2010 09:55 PM
But before buying, I must test it with my broker.

mankj 	26-02-2010 09:56 PM
ver 3 kena beli lain ker or update dari ver2? tak dapat pun. nak la jugak......:((

malvina 	26-02-2010 10:00 PM
How much for EA?

jejantas 	26-02-2010 10:01 PM
Quote:
Originally Posted by mankj (Post 5912768)
ver 3 kena beli lain ker or update dari ver2? tak dapat pun. nak la jugak......:((
YM saya BRO .. saya akan beri

jejantas 	26-02-2010 10:02 PM
Quote:
Originally Posted by malvina (Post 5912790)
How much for EA?
Plz YM me amir3033

laharjaya 	26-02-2010 10:24 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5912233)
Sapa nak cuba setting ini:-

TriggerPost=1 TimeFrame M5
Pair = AnyPair
Compounding=true
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01
Multipost=false
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true
RangeMartigale=20
MultiplyMartigale=2

Lain2 default... forward test demo dulu .. Selamat Mengetest
terhad hanya satu pair atau lebih dlm satu masa ...

jejantas 	26-02-2010 10:31 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...rcetoclose.gif


Salah satu cara Broker nak kasi Acc kantoi.... :D

jejantas 	26-02-2010 10:35 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...cetoclose1.gif


Kalo Close Rules tercapai Profit lagi byk....

redox6464 	26-02-2010 10:46 PM
em.. gtu ye


Demo akan dikacau jgak ke x ye??

jejantas 	26-02-2010 10:48 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 5913000)
em.. gtu ye


Demo akan dikacau jgak ke x ye??
Kacau jugak tuh eheheheheheheh.... kalo x popit 500++ usd tadi.. So far setting di atas utk hari nih menjadi ler... minggu depan x tau ler pulak cemana jadinya ....

redox6464 	26-02-2010 11:18 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5913009)
Kacau jugak tuh eheheheheheheh.... kalo x popit 500++ usd tadi.. So far setting di atas utk hari nih menjadi ler... minggu depan x tau ler pulak cemana jadinya ....
kalo gtu, same la kita boss. igtkan knape tetiba xde open post ni.

broker kaco abis sampai MC smalam~

akhirnye persoalan ku terjawab ~

GreenDay 	26-02-2010 11:30 PM
Nak Kena Tukau Broker Le Gamaknye...:-?

golden_user2006 	27-02-2010 12:52 AM
ayo2.......broker sudah tahu ke??? kacau sana kacau sini... ~X(

deaftonejoe 	27-02-2010 01:10 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5912925)
http://i416.photobucket.com/albums/p...rcetoclose.gif


Salah satu cara Broker nak kasi Acc kantoi.... :D
biase le bro.. nk wat camne.. tu yg fedup.. lg2 bile float ngah berlapis-lapis dan dh msk mode martingle.... sakit jantung gak di buatnye..

akira8456 	27-02-2010 10:44 AM
minggu nie untung 50usd+ jer,kira nasib baik gak dah flaoting 200+usd sblum equity melebihi modal asal,kemungkinan kesilapan setting ngan x ikut cakap bro jejantas adalah puncanya.apa2 pun alhamdulilah bln 2 keseluruhan keuntungan 200+usd,terima kasih bro jejantas,harap2 bro terus memberi panduan kpd newbie2 cam saya nie

CoreDuo 	27-02-2010 11:13 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5912925)
........

Salah satu cara Broker nak kasi Acc kantoi.... :D
Ni masalah biasa....broker yg claim ada server terpantas di dunia pun slalu kena kan aku camtu #:-S

silvermaddness 	27-02-2010 11:18 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5915312)
minggu nie untung 50usd+ jer,kira nasib baik gak dah flaoting 200+usd sblum equity melebihi modal asal,kemungkinan kesilapan setting ngan x ikut cakap bro jejantas adalah puncanya.apa2 pun alhamdulilah bln 2 keseluruhan keuntungan 200+usd,terima kasih bro jejantas,harap2 bro terus memberi panduan kpd newbie2 cam saya nie
wah...sudilah kiranya kongsi seting bro.. hehe :)paid

akira8456 	27-02-2010 11:36 AM
Quote:
Originally Posted by silvermaddness (Post 5915486)
wah...sudilah kiranya kongsi seting bro.. hehe :)paid
x da masalah bro,yg nie aku tanya bro jejantas,modal aku taruk 300usd.

setting v1 punya,start capital 200usd,lot 00.1,lockprofit 20,multiply 5,utk satu pair jer EUR/USD.lain2 default jer,kalo salah harap bro jejantas betulkan sbb aku nie sekadar newbie:)

jejantas 	27-02-2010 11:43 AM
Apa yang penting sabar, sabar dan sabar .... kalo market cam cipan kena byk bersabar sebab bukan kita yang kawal market... now kita tengah musim menanam .... harap2 bulan depan akan tiba musim menuai .. :D

irfan 	27-02-2010 11:54 AM
alahai GU...bila la nak close ni...
kan ke elok kalau semua FLOAT sekarang GU semua sell..

akira8456 	27-02-2010 01:11 PM
ini akaun eksperimen,modal 10usd,x tahu setting dan x da vps kekadang buka kekadang x buka,hampir cecah equity 35usd sblum kesilapan taruk v3 tanpa ubah lot 0.1 kepada 0.01,last2 yg nie jer tinggal
http://usera.imagecave.com/newbie84/sd.gif.jpg
http://usera.imagecave.com/newbie84/se.gif.jpg


harap maaf kalo tersilap,cuma ingin kasi semangat terutama newbie cam saya

budu 	27-02-2010 01:13 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5916036)
ini akaun eksperimen,modal 10usd,x tahu setting dan x da vps kekadang buka kekadang x buka,hampir cecah equity 35usd sblum kesilapan taruk v3 tanpa ubah lot 0.1 kepada 0.01,last2 yg nie jer tinggal
http://s904.photobucket.com/albums/a...d.gif&newest=1

http://s904.photobucket.com/albums/a...e.gif&newest=1

harap maaf kalo tersilap,cuma ingin kasi semangat terutama newbie cam saya

pic nya x nampak la bro....

akira8456 	27-02-2010 01:18 PM
Quote:
Originally Posted by budu (Post 5916039)
pic nya x nampak la bro....
maaf x dpt nak upload ler,camner nak wat,hu3~X(

GreenDay 	27-02-2010 02:58 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5916059)
maaf x dpt nak upload ler,camner nak wat,hu3~X(
http://www.pict.com

Tepek Kat Situ Pun Boleh....:)

GreenDay 	27-02-2010 02:59 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5915589)
x da masalah bro,yg nie aku tanya bro jejantas,modal aku taruk 300usd.

setting v1 punya,start capital 200usd,lot 00.1,lockprofit 20,multiply 5,utk satu pair jer EUR/USD.lain2 default jer,kalo salah harap bro jejantas betulkan sbb aku nie sekadar newbie:)
Tu Dah Dibagi....:)cgrock

akira8456 	27-02-2010 07:53 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5916482)
http://www.pict.com

Tepek Kat Situ Pun Boleh....:)
terima kasih bro:D

gachinco 	27-02-2010 08:11 PM
this EA is good.thanks.

jejantas 	27-02-2010 08:33 PM
Kat CG nih kan ker dah ada PhotoBucket... bila buat post sila scroll kat bawah akan nampak Photo Bucket .... Register ajer.. FREE .... kemudian leh upload pict dengan mudah

ijakstory 	28-02-2010 08:07 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5916036)
ini akaun eksperimen,modal 10usd,x tahu setting dan x da vps kekadang buka kekadang x buka,hampir cecah equity 35usd sblum kesilapan taruk v3 tanpa ubah lot 0.1 kepada 0.01,last2 yg nie jer tinggal
harap maaf kalo tersilap,cuma ingin kasi semangat terutama newbie cam saya
isk.. hang belum mc lagi, baru tinggal 15usd.. masih untung 5 usd.. :)paid

come on, sikit2 dan berakit2.. insyallah equity tu boleh meningkat menjadi bukit..

kan dah ader sejarah, tak tahu sape user tu (tanya TT).. daripada 100usd tinggal 12usd.. fight balik, meningkat 40usd

(aku? heheh, dah mc.. tapi aku dan lelain masih belum menyerah kalah.. sebab percaya ea tt masih d best! :)cgrock )

akira8456 	28-02-2010 09:03 AM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5920702)
isk.. hang belum mc lagi, baru tinggal 15usd.. masih untung 5 usd.. :)paid

come on, sikit2 dan berakit2.. insyallah equity tu boleh meningkat menjadi bukit..

kan dah ader sejarah, tak tahu sape user tu (tanya TT).. daripada 100usd tinggal 12usd.. fight balik, meningkat 40usd

(aku? heheh, dah mc.. tapi aku dan lelain masih belum menyerah kalah.. sebab percaya ea tt masih d best! :)cgrock )
ea nie mmg best la bro,aku x penah mc lagi(harap2 dak kot)sbb akaun yg modal besaq skit dah menyumbang popit atas 200usd+,yg akaun ikofx tue cuma test2 jer,tue pun stil popit:)cgrock


All times are GMT +8. The time now is 07:15 PM. 	
Page 35 of 40 	« First 	< 	25	33	34 	35 	36	37 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 36 of 40 	« First 	< 	26	34	35 	36 	37	38 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

jejantas 	28-02-2010 10:15 AM
Version 4 nanti kalo semuanya OK ..... anda x perlukan EA lain dah sebab semuanya dah ada dalam 1 EA saja.... Pelbagai teknik boleh digunakan .... hanya gunakan kreativiti dan faham sesuatu teknik yang anda mau trade sahaja...

Tapi rasanya version4 lambat lagi release kots :D Sebab masih buat kajian ....

Teknik CrazypipsZeroLoss pun dah ada dalam version 4...

silvermaddness 	28-02-2010 10:34 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5921071)
Version 4 nanti kalo semuanya OK ..... anda x perlukan EA lain dah sebab semuanya dah ada dalam 1 EA saja.... Pelbagai teknik boleh digunakan .... hanya gunakan kreativiti dan faham sesuatu teknik yang anda mau trade sahaja...

Tapi rasanya version4 lambat lagi release kots :D Sebab masih buat kajian ....

Teknik CrazypipsZeroLoss pun dah ada dalam version 4...
fuh...gile mantap la masta.....tak sabar nak tunggu release.. yang penting kena sabar kan masta..hehehe :)paid:)paid

CoreDuo 	28-02-2010 11:02 AM
Mantap la masta :D
Version 3 pun aku belum khatam lagi.
Setakat ni dok belasah version 2 jekk :)paid:)cgrock

redox6464 	28-02-2010 11:30 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5921071)
Version 4 nanti kalo semuanya OK ..... anda x perlukan EA lain dah sebab semuanya dah ada dalam 1 EA saja.... Pelbagai teknik boleh digunakan .... hanya gunakan kreativiti dan faham sesuatu teknik yang anda mau trade sahaja...

Tapi rasanya version4 lambat lagi release kots :D Sebab masih buat kajian ....

Teknik CrazypipsZeroLoss pun dah ada dalam version 4...
x sabo tgu yg nih...

akira8456 	28-02-2010 11:55 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5921071)
Version 4 nanti kalo semuanya OK ..... anda x perlukan EA lain dah sebab semuanya dah ada dalam 1 EA saja.... Pelbagai teknik boleh digunakan .... hanya gunakan kreativiti dan faham sesuatu teknik yang anda mau trade sahaja...

Tapi rasanya version4 lambat lagi release kots :D Sebab masih buat kajian ....

Teknik CrazypipsZeroLoss pun dah ada dalam version 4...

teruskan usahamu TT:)cgrock

hamkahamzah77 	28-02-2010 03:22 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5921071)
Version 4 nanti kalo semuanya OK ..... anda x perlukan EA lain dah sebab semuanya dah ada dalam 1 EA saja.... Pelbagai teknik boleh digunakan .... hanya gunakan kreativiti dan faham sesuatu teknik yang anda mau trade sahaja...

Tapi rasanya version4 lambat lagi release kots :D Sebab masih buat kajian ....

Teknik CrazypipsZeroLoss pun dah ada dalam version 4...

ape kata masuk bertanding http://www.surefiretradingchallenge....0_results.html
hadiah lumayan
Real Accounts
1st Place - $5,000
2nd Place - $3,000
3rd Place - $1,000

Demo Accounts
1st Place - $1,000
2nd Place - $600
3rd Place - $300
:)cgrock

ezfuture 	28-02-2010 03:22 PM
TT, kalo trigger HILO, dia amik dari candle mana ke mana..?

jejantas 	28-02-2010 05:25 PM
Quote:
Originally Posted by ezfuture (Post 5922700)
TT, kalo trigger HILO, dia amik dari candle mana ke mana..?
1 Candle selepas pada TF yang bro trade...

Skycrewz 	28-02-2010 05:37 PM
Quote:
Originally Posted by hamkahamzah77 (Post 5922698)
ape kata masuk bertanding http://www.surefiretradingchallenge....0_results.html
hadiah lumayan
Real Accounts
1st Place - $5,000
2nd Place - $3,000
3rd Place - $1,000

Demo Accounts
1st Place - $1,000
2nd Place - $600
3rd Place - $300
:)cgrock
erk camner nk join ni bro..blum aper2 da suh kira gain profit..bila tarikh startnyer? :-?

ezfuture 	28-02-2010 05:48 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5923481)
1 Candle selepas pada TF yang bro trade...
kalo TF daily, dia amik HILO candle semalam laa yer..open post bila breakout HI atau LO terjadi...camtu ekk...

jejantas 	28-02-2010 05:57 PM
Quote:
Originally Posted by ezfuture (Post 5923612)
kalo TF daily, dia amik HILO candle semalam laa yer..open post bila breakout HI atau LO terjadi...camtu ekk...
Yeah tepat sekali :D

jejantas 	01-03-2010 06:47 AM
Semoga minggu ini kita semua akan beroleh profit

mankj 	01-03-2010 06:48 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5926601)
Semoga minggu ini kita semua akan beroleh profit
Amin......

silvermaddness 	01-03-2010 08:23 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5926601)
Semoga minggu ini kita semua akan beroleh profit
insyaallah...amin:)paid:)paid

jejantas 	01-03-2010 09:09 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...doakansaya.gif

Doakan saya berjaya dalam Race CG di platform Forex4u :D

na938 	01-03-2010 12:38 PM
Salam bro,

Klu kat exness, setting dia perlu tukar ke?

jejantas 	01-03-2010 01:16 PM
Quote:
Originally Posted by na938 (Post 5928304)
Salam bro,

Klu kat exness, setting dia perlu tukar ke?
x perlu sebab EA sesuai utk 4 & 5 digits broker

hafizuka 	01-03-2010 05:19 PM
Salam bro jejantas

ada update terbaru ke EA yang saya order tu? Tak sabo nak mengetest hehehe

pipstar 	01-03-2010 11:06 PM
penantian penuh kesabaran :)cgrock:)cgrock

http://i377.photobucket.com/albums/o...r/crazypip.jpg

jejantas 	01-03-2010 11:18 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 5932689)
penantian penuh kesabaran :)cgrock:)cgrock

http://i377.photobucket.com/albums/o...r/crazypip.jpg
peh post ehehehehehehehehehehehehehehe gila babas

fix90 	02-03-2010 02:49 AM
tumpang lalu...hehe
hari ni sy live kembali..
doakan ye sume.. hehe.. (peace)
moga2 takde MC2 dah..

pipstar 	02-03-2010 08:11 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5932801)
peh post ehehehehehehehehehehehehehehe gila babas
dah close separuh , syukur tunggu yg seterus nya. Slow n steady jek. :)cgrock:)cgrock

akira8456 	02-03-2010 09:01 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5912233)
Sapa nak cuba setting ini:-

TriggerPost=1 TimeFrame M5
Pair = AnyPair
Compounding=true
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01
Multipost=false
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true
RangeMartigale=20
MultiplyMartigale=2

Lain2 default... forward test demo dulu .. Selamat Mengetest

dah test kat real bro,mlm tadi dah untung 20+usd,terima kasih bro

laharjaya 	02-03-2010 09:52 AM
TriggerPost=1 TimeFrame M5
Pair = AnyPair
Compounding=true
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01
Multipost=false
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true
RangeMartigale=20
MultiplyMartigale=2

Lain2 default... forward test demo dulu .. Selamat Mengetest

memberi keputusan yg positif setakat ini dgn menggunakan versi 3... mungkinkah setting terbaek setakat ini ????

laharjaya 	02-03-2010 10:32 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5934608)
dah test kat real bro,mlm tadi dah untung 20+usd,terima kasih bro

wah ..untung tu ...test aja terus masyukkk ..:D

akira8456 	02-03-2010 01:59 PM
Quote:
Originally Posted by laharjaya (Post 5934942)
TriggerPost=1 TimeFrame M5
Pair = AnyPair
Compounding=true
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01
Multipost=false
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true
RangeMartigale=20
MultiplyMartigale=2

Lain2 default... forward test demo dulu .. Selamat Mengetest

memberi keputusan yg positif setakat ini dgn menggunakan versi 3... mungkinkah setting terbaek setakat ini ????
rasa2 kena trade satu pair jer kot kalo modal 300usd,bahaya gak sbb teknik martigale amat berbahaya kalo margin x cukup,maaf kalo silap sbb aku baru dalam dunia EA nie

jejantas 	02-03-2010 05:16 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5936993)
rasa2 kena trade satu pair jer kot kalo modal 300usd,bahaya gak sbb teknik martigale amat berbahaya kalo margin x cukup,maaf kalo silap sbb aku baru dalam dunia EA nie
Yeah trade 1 pair saja ..... byk2 pair buat apa ... kan kan kan

silabu 	02-03-2010 07:41 PM
Salam,

Bro jejantas...boleh add slippage tak kat ea ni...ada problem la bila nak close group...ea tak sempat nak close semua sebab takde slippage

jejantas 	02-03-2010 07:49 PM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5939818)
Salam,

Bro jejantas...boleh add slippage tak kat ea ni...ada problem la bila nak close group...ea tak sempat nak close semua sebab takde slippage

Slippage ada bro tapi saya hidekan .... default 5

silabu 	02-03-2010 07:58 PM
302260358 2010.03.02 03:02 sell 0.01 eurusd 1.3532 1.3512 0.0000 2010.03.02 12:03 1.3512 0.00 0.00 0.00 0.20
302279917 2010.03.02 11:43 buy 0.01 eurusd 1.3496 0.0000 0.0000 2010.03.02 12:03 1.3510 0.00 0.00 0.00 0.14
302278567 2010.03.02 11:22 buy 0.01 eurusd 1.3470 0.0000 0.0000 2010.03.02 12:03 1.3510 0.00 0.00 0.00 0.40
302278202 2010.03.02 11:19 buy 0.24 eurusd 1.3445 1.3460 0.0000 2010.03.02 12:03 1.3510 0.00 0.00 0.00 15.60


Bro tgk tu...dia close 24 sen je...post sebelum ni tak close...dia tak close semua...yg 0.14, 0.08, 0.05, 0.03, 0.02...dia tak close...nape ye?

jejantas 	02-03-2010 08:02 PM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5939896)
302260358 2010.03.02 03:02 sell 0.01 eurusd 1.3532 1.3512 0.0000 2010.03.02 12:03 1.3512 0.00 0.00 0.00 0.20
302279917 2010.03.02 11:43 buy 0.01 eurusd 1.3496 0.0000 0.0000 2010.03.02 12:03 1.3510 0.00 0.00 0.00 0.14
302278567 2010.03.02 11:22 buy 0.01 eurusd 1.3470 0.0000 0.0000 2010.03.02 12:03 1.3510 0.00 0.00 0.00 0.40
302278202 2010.03.02 11:19 buy 0.24 eurusd 1.3445 1.3460 0.0000 2010.03.02 12:03 1.3510 0.00 0.00 0.00 15.60


Bro tgk tu...dia close 24 sen je...post sebelum ni tak close...dia tak close semua...yg 0.14, 0.08, 0.05, 0.03, 0.02...dia tak close...nape ye?
tanya broker :D

silabu 	02-03-2010 08:06 PM
lupa nak bagi tau...saya pakai ver2 punya...

silabu 	02-03-2010 08:10 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5939924)
tanya broker :D
:-? lol...broker kaco ke....hampeh tul..10usd pun kene kaco ke...hampeh broker

jejantas 	02-03-2010 08:10 PM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5939944)
lupa nak bagi tau...saya pakai ver2 punya...
Kadangkala EA push utk close tapi server buat macam2 hal ... so post yang patut di tutup x leh nak tutup sampai ler market tuh reverse balik...

deaftonejoe 	02-03-2010 08:10 PM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5939944)
lupa nak bagi tau...saya pakai ver2 punya...
vers.2 mmg camtu.. mgkn ade ckt mslh ngan broker.. sbb cmnile float yg agak beso.. cube yg kat kotak.. "close all post" letak true.. kalu dh letak true maybe broker kacau..

silabu 	02-03-2010 08:11 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5939967)
Kadangkala EA push utk close tapi server buat macam2 hal ... so post yang patut di tutup x leh nak tutup sampai ler market tuh reverse balik...


modified ea auto taruk tp ikut close percent tak leh ke bro....hhehehehehe:D

deaftonejoe 	02-03-2010 08:12 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5939967)
Kadangkala EA push utk close tapi server buat macam2 hal ... so post yang patut di tutup x leh nak tutup sampai ler market tuh reverse balik...
mmg betul.. tu le mslhnyer.. lg2 broker2 yg bnyk requote, ping error, trade busy, login failed, dan mcm2 lagile.. tu yg nyampah tue..

silabu 	02-03-2010 08:15 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5939984)
mmg betul.. tu le mslhnyer.. lg2 broker2 yg bnyk requote, ping error, trade busy, login failed, dan mcm2 lagile.. tu yg nyampah tue..

tuko broker la cmtu..aku ade baca2 exness takde requote..takde slippage...macam best je...tp nak depo n w/draw plak leceh ~X(

jejantas 	02-03-2010 08:17 PM
Sabar ajer ler...... :D Apa nak wat kita bukan kawal market

silabu 	02-03-2010 08:18 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 5939971)
vers.2 mmg camtu.. mgkn ade ckt mslh ngan broker.. sbb cmnile float yg agak beso.. cube yg kat kotak.. "close all post" letak true.. kalu dh letak true maybe broker kacau..

version 3 nye ok ke..takde masalah ke nak close all group bro?


All times are GMT +8. The time now is 07:15 PM. 	
Page 36 of 40 	« First 	< 	26	34	35 	36 	37	38 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 37 of 40 	« First 	< 	27	35	36 	37 	38	39 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

deaftonejoe 	02-03-2010 08:21 PM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5940027)
version 3 nye ok ke..takde masalah ke nak close all group bro?
aku ver1 ngan 2 dah cukup dah.. yg 3 tu xphle.. fokus due ni je.. slow2..

jejantas 	02-03-2010 08:22 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...adoilafx4u.gif

ehehehehehehehehehhehe jenuh ler cam nih

silabu 	02-03-2010 08:23 PM
pengalaman paling best aku...ea order hari ni...esok baru bukak post kat insta...hampas gas gila

silabu 	02-03-2010 08:25 PM
sape2 leh bagi list broker yg ade local depo selain insta..aku dah naik menyirap dah ni

silabu 	02-03-2010 08:33 PM
302222990 2010.03.01 13:39 buy 0.05 eurusd 1.3553 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:30 1.3567 0.00 0.00 0.00 0.70
302229669 2010.03.01 14:22 buy 0.01 eurusd 1.3543 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:30 1.3567 0.00 0.00 0.00 0.24
302252120 2010.03.01 20:59 buy 0.01 eurusd 1.3566 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:30 1.3566 0.00 0.00 0.00 0.00
302264588 2010.03.02 06:17 buy 0.08 eurusd 1.3520 1.3535 0.0000 2010.03.02 14:29 1.3566 0.00 0.00 0.00 3.68
302265630 2010.03.02 07:09 buy 0.01 eurusd 1.3543 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:29 1.3567 0.00 0.00 0.00 0.24
302276038 2010.03.02 11:00 sell 0.01 eurusd 1.3484 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:29 1.3570 0.00 0.00 0.00 -0.86
302276048 2010.03.02 11:00 buy 0.14 eurusd 1.3488 1.3503 0.0000 2010.03.02 14:29 1.3567 0.00 0.00 0.00 11.06

lol...tgk tu...dah close lagi sekali...tp masih tertinggal lagi post 0.03 n 0.02

GRRRRRR.....

silabu 	02-03-2010 08:35 PM
302281533 2010.03.02 12:03 sell 0.01 usdchf 1.0839 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:31 1.0788 0.00 0.00 0.00 0.47
302285719 2010.03.02 13:21 sell 0.01 usdchf 1.0815 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:31 1.0788 0.00 0.00 0.00 0.25
302289450 2010.03.02 14:29 sell 0.01 usdchf 1.0792 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:31 1.0788 0.00 0.00 0.00 0.04

yg ni lagi best...close yg multipost je...yg martin nye tak close sampai ke sudah

silvermaddness 	02-03-2010 08:42 PM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5940087)
sape2 leh bagi list broker yg ade local depo selain insta..aku dah naik menyirap dah ni
bleh test IKOfx bro...so far mantap :)cgrock

mankj 	02-03-2010 09:38 PM
ha...ha...i'm back. start balik ngan live testing ari nih. semoga hijau selalu....:D

silabu 	02-03-2010 09:42 PM
302278250 2010.03.02 11:19 sell 0.08 usdchf 1.0885 1.0875 0.0000 2010.03.02 15:38 1.0780 0.00 0.00 0.00 7.79
302291336 2010.03.02 15:01 sell 0.01 usdchf 1.0783 0.0000 0.0000 2010.03.02 15:38 1.0779 0.00 0.00 0.00 0.04
302279013 2010.03.02 11:28 sell 0.01 usdchf 1.0862 1.0842 0.0000 2010.03.02 15:01 1.0785 0.00 0.00 0.00 0.71
302291318 2010.03.02 15:01 sell 0.01 usdchf 1.0782 0.0000 0.0000 2010.03.02 15:01 1.0784 0.00 0.00 0.00 -0.02
302289917 2010.03.02 14:31 sell 0.01 usdchf 1.0783 0.0000 0.0000 2010.03.02 15:01 1.0785 0.00 0.00 0.00 -0.02
302281533 2010.03.02 12:03 sell 0.01 usdchf 1.0839 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:31 1.0788 0.00 0.00 0.00 0.47
302285719 2010.03.02 13:21 sell 0.01 usdchf 1.0815 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:31 1.0788 0.00 0.00 0.00 0.25
302289450 2010.03.02 14:29 sell 0.01 usdchf 1.0792 0.0000 0.0000 2010.03.02 14:31 1.0788 0.00 0.00 0.00 0.04


Harharharhar....akaun live aku kat insta ni aku tgk dah suka2 hati die je close post...


So...aku mohon keotaian, kehenseman, kebaikan, kecunan dari tuan TT, boleh la kiranya tuan mengedit/menambahbaikkan ea tuan ini utk auto taruk tp mengikut closebygroup percent yg disetkan. Segala kerjasama dr tuan amat kami hargai, sekian tima kasih :D

GreenDay 	03-03-2010 01:05 AM
Quote:
Originally Posted by silabu (Post 5940087)
sape2 leh bagi list broker yg ade local depo selain insta..aku dah naik menyirap dah ni

Layan Yg Guna LR Je BRO...
Aku Semenjak Kenal Fx Ni...
Masuk Kluar Guna LR Je...:)cgrock

silverx 	03-03-2010 10:20 AM
lama da tak masyuk sini... camner crazypips member.... popit selalu nih.... :)paid
skang da ver berapa yerk ? last guna aritu br ver 2... :)cgrock

haniez 	03-03-2010 11:41 AM
salam sume.....ceq baru jer bli crazypips ari ni...skrg tgh memgetest demo pair EU 1M setting default....

GreenDay 	03-03-2010 12:35 PM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5943913)
lama da tak masyuk sini... camner crazypips member.... popit selalu nih.... :)paid
skang da ver berapa yerk ? last guna aritu br ver 2... :)cgrock
Dah V14....:D:D:D
Sambil Makan Cendol...
Cuaca Plak Panas...
Alhamdulillah...
Say Steady TT....:)cgrock

silverx 	03-03-2010 02:27 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5945124)
Dah V14....:D:D:D
Sambil Makan Cendol...
Cuaca Plak Panas...
Alhamdulillah...
Say Steady TT....:)cgrock
:o biar betik....
terasa lama lak tak join ... nanti kalau senang nk mail TT lah... nak mintak update yg baru... :D

na938 	03-03-2010 06:33 PM
Klu guna hi lo, better guna tf berapa ye?

akira8456 	03-03-2010 11:12 PM
alhamdulilah terus popit dgn menggunakan setting bro jejantas ari tue,biar untung sedikit,lama2 jadi bukit

GreenDay 	04-03-2010 01:34 AM
Quote:
Originally Posted by silverx (Post 5946021)
:o biar betik....
terasa lama lak tak join ... nanti kalau senang nk mail TT lah... nak mintak update yg baru... :D
Takde Le.....:D:D:p

silverx 	04-03-2010 06:58 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5950768)
Takde Le.....:D:D:p
:o ish2...terkena ceq... :)paid:)cgrock

akira8456 	05-03-2010 10:07 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5912233)
Sapa nak cuba setting ini:-

TriggerPost=1 TimeFrame M5
Pair = AnyPair
Compounding=true
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01
Multipost=false
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true
RangeMartigale=20
MultiplyMartigale=2

Lain2 default... forward test demo dulu .. Selamat Mengetest
x da saper2 ker test setting nie,okay per,aku dah collect 79usd utk 4 ari,on EA ptg off waktu mlm,kalo nak close pastikan close semua post,bahaya kalo close yg untung jer:D

silvermaddness 	05-03-2010 11:08 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5960756)
x da saper2 ker test setting nie,okay per,aku dah collect 79usd utk 4 ari,on EA ptg off waktu mlm,kalo nak close pastikan close semua post,bahaya kalo close yg untung jer:D
bro guna setting mana? on brapa pair? banyak tu 79usd utk 4hari..tahniah2 :)paid

ijakstory 	05-03-2010 12:16 PM
betul2.. pair mana? usd berapa? 200 ka? bagus2.. tahniah..

petang on malam off? macamner closed tu? naper tak on terus 24hrs?

akira8456 	05-03-2010 02:08 PM
Quote:
Originally Posted by silvermaddness (Post 5961378)
bro guna setting mana? on brapa pair? banyak tu 79usd utk 4hari..tahniah2 :)paid

aku pakai satu pair jer EUR/USD,timeframe 5 minit:)

akira8456 	05-03-2010 02:16 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 5962115)
betul2.. pair mana? usd berapa? 200 ka? bagus2.. tahniah..

petang on malam off? macamner closed tu? naper tak on terus 24hrs?
EUR/USD jer aku trade,modal 300usd,bila dah untung melebihi modal katup jer semua yg floating tue,untung skit pun x per,dari permerhatian aku ler setting nie x berapa ganas sbb x on multipost,bila market ganas baru dia buka byk post pastu dia akan slow blk market slow terutama wktu lewat mlm:D

GreenDay 	05-03-2010 07:00 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5960756)
x da saper2 ker test setting nie,okay per,aku dah collect 79usd utk 4 ari,on EA ptg off waktu mlm,kalo nak close pastikan close semua post,bahaya kalo close yg untung jer:D
Ni V Brape Bro...?
Trade Brape Pair...?
Bro Modal Brape...?
Jgn Untung Slalu Nanti Broker Dengki...:D

GreenDay 	05-03-2010 07:01 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5962688)
EUR/USD jer aku trade,modal 300usd,bila dah untung melebihi modal katup jer semua yg floating tue,untung skit pun x per,dari permerhatian aku ler setting nie x berapa ganas sbb x on multipost,bila market ganas baru dia buka byk post pastu dia akan slow blk market slow terutama wktu lewat mlm:D

Ok2 Bro...:)cgrock
Ni V Brape Ye....?

akira8456 	05-03-2010 07:20 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5965096)

Ok2 Bro...:)cgrock
Ni V Brape Ye....?

aku pakai v3:)

GreenDay 	05-03-2010 07:26 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5965209)
aku pakai v3:)

:)cgrock
Cantek2... Samolah...
Aku Test Kat Fxdd Modal 100 Tak Bleh Blah...
Test Kat Fig Modal 100 Pun Tak Bleh Blah...
Test Kat Insta & Iko Modal 300 Nampak Cun....:)

akira8456 	05-03-2010 07:42 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5965240)

:)cgrock
Cantek2... Samolah...
Aku Test Kat Fxdd Modal 100 Tak Bleh Blah...
Test Kat Fig Modal 100 Pun Tak Bleh Blah...
Test Kat Insta & Iko Modal 300 Nampak Cun....:)
normal lot ko taruk brape bro

jejantas 	05-03-2010 07:47 PM
Malam nih ada News Besar .... kepada sesiapa yang dah clear post .. ini settingnya...


TriggerPost=1
TF = 15M
Pair = EU
Lain2 Default


ON kan EA 15 minit sebelum News .....

Semoga kita semua akan beroleh profit :D

akira8456 	05-03-2010 07:56 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5965383)
Malam nih ada News Besar .... kepada sesiapa yang dah clear post .. ini settingnya...


TriggerPost=1
TF = 15M
Pair = EU
Lain2 Default


ON kan EA 15 minit sebelum News .....

Semoga kita semua akan beroleh profit :D
setting standard ker bro,lot 0.01 ker kalo modal 300usd,multipost on gak ker

jejantas 	05-03-2010 08:14 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5965441)
setting standard ker bro,lot 0.01 ker kalo modal 300usd,multipost on gak ker
Lain2 Default :D

GreenDay 	05-03-2010 09:24 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5965348)
normal lot ko taruk brape bro

Letak 0.01 Je...:)

akira8456 	05-03-2010 09:32 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 5966050)

Letak 0.01 Je...:)

sama ler:D

laharjaya 	05-03-2010 11:15 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5960756)
x da saper2 ker test setting nie,okay per,aku dah collect 79usd utk 4 ari,on EA ptg off waktu mlm,kalo nak close pastikan close semua post,bahaya kalo close yg untung jer:D

ad test jugak ... boleh dpt blk modal dlm masa seminggu ...pair jepun ...

cuma masa nfp floating byk

na938 	06-03-2010 12:38 AM
Best juga ea nih. rajin keje..baru mula petang tadi.. modal aku kecik jek. 50usd+25usd bonus. akaun sen(mini hunter). mula2 aku guna 2 pair.. tapi tadi lepas NFP aku tambah 1 lagi. profit 87sen dah. masa NFP tadi pun aku buka..

setting kat tp autotrade aku letak 10, profit lock 20. tu jer aku tukar. yang lain sama. minggu depan aku update lagi..klu rajin daa

laharjaya 	06-03-2010 09:11 AM
bagi senarion ea dibukak secara berterusan (non-stop) sebelum nfp dimumkan keuntungan mmg mengujakan....tp bermula pg jumaat ea mula kumpul floating yang agak tinggi ....

akira8456 	06-03-2010 09:38 AM
aku lebih suka market against aku,masa tue teknik martigale akan buka post,bleh sakit jantung dibuatnya.tapi tue la rahsia leh dpt popit byk,he3:D

modal pun kena cekang gak utk menampung margin:)

Blade 	06-03-2010 12:40 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 5968805)
aku lebih suka market against aku,masa tue teknik martigale akan buka post,bleh sakit jantung dibuatnya.tapi tue la rahsia leh dpt popit byk,he3:d

modal pun kena cekang gak utk menampung margin:)
Yup....aku setuju...
Cuma modal...kena kuat la beb.....

Bertahan.....sebelum makaN pips besar..........

:eek::eek::eek:

redox6464 	06-03-2010 12:54 PM
tahniah buat sume yg dpt mkn pip byk2 ~

jejantas 	08-03-2010 07:03 AM
Semoga minggu ini kita semua akan beroleh profit :D


All times are GMT +8. The time now is 07:15 PM. 	
Page 37 of 40 	« First 	< 	27	35	36 	37 	38	39 	> 	Last » 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 38 of 40 	« First 	< 	28	36	37 	38 	39	40 	> 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

ijakstory 	08-03-2010 04:57 PM
yah.. hari ni test dgn 27 dolar pair gu 1m..

huhm, cobaan...

akira8456 	08-03-2010 08:36 PM
semoga warga komuniti CrazypipsSpecialEA beroleh keuntungan minggu nie,he3:)

jejantas 	08-03-2010 08:38 PM
Aminnnnnnn :D

laharjaya 	09-03-2010 08:27 AM
masih lg menggunakan setting yg tuan sifu kasik ari tu ... (tf15m,any pair)

silvermaddness 	10-03-2010 06:15 PM
senyap ja sini..suma pakat boleh propit yek..hehe..

akira8456 	10-03-2010 08:07 PM
minggu nie aku x bernasib baik,tersilap setting punya hal,tgk minggu depan plak camner

akira8456 	10-03-2010 08:09 PM
tapi masih untung lagi sejak pakai EA nie,cuma menyesal sbb x pantau semalam

jejantas 	10-03-2010 08:11 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 6006196)
tapi masih untung lagi sejak pakai EA nie,cuma menyesal sbb x pantau semalam
Belajar dari kesilapan :D

laharjaya 	11-03-2010 12:39 PM
bro akira ... pakai setting yg mana ....

akira8456 	11-03-2010 02:40 PM
Quote:
Originally Posted by laharjaya (Post 6012988)
bro akira ... pakai setting yg mana ....
post dlm pages 137,yg off multipost tue:)

nasib la terus cut bila tgk post2 yg x relevan, kalo x mesti lingkup:(
nama pun newbie,adat ler:)

bongg 	11-03-2010 03:10 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 5912233)
Sapa nak cuba setting ini:-

TriggerPost=1 TimeFrame M5
Pair = AnyPair
Compounding=true
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01
Multipost=false
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true
RangeMartigale=20
MultiplyMartigale=2

Lain2 default... forward test demo dulu .. Selamat Mengetest
salam..

sesiapa boleh tolong jawapkan tak ttg nie..

TriggerPost=1 TimeFrame M5 ---apa maksud triggerpost?
Pair = AnyPair
Compounding=true -- apa maksud compounding?
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01 --0.01 nie sama dgn 0.01% ke dr nilai deposite?
Multipost=false --kalau true=apa jadi? dan kalau false=apa jadi?
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true --- martingale biasa ker?Mcm EA masyuk tu?
RangeMartigale=20 --jarak pips...tul tak?
MultiplyMartigale=2 ---gandaan lot dr bukaan lot yg pertama?

So sesiapa sudi beri jawapan dipersilakan k...
Thankss

jejantas 	12-03-2010 01:29 AM
Quote:
Originally Posted by bongg (Post 6014322)
salam..

sesiapa boleh tolong jawapkan tak ttg nie..

TriggerPost=1 TimeFrame M5 ---apa maksud triggerpost?
Pair = AnyPair
Compounding=true -- apa maksud compounding?
StartCapital=200 (2,000 jika mini account)
Lots=0.01
AutoTrade=true
CloseGroup=true
PercentClose=0.01 --0.01 nie sama dgn 0.01% ke dr nilai deposite?
Multipost=false --kalau true=apa jadi? dan kalau false=apa jadi?
Hedging=true
RangeHedging=20
MultiplyLot=3
Martigale=true --- martingale biasa ker?Mcm EA masyuk tu?
RangeMartigale=20 --jarak pips...tul tak?
MultiplyMartigale=2 ---gandaan lot dr bukaan lot yg pertama?

So sesiapa sudi beri jawapan dipersilakan k...
Thankss
TriggerPost tuh teknik nak enter post kat ea tuh kan ker ada tulis....

Compounding adalah utk Lot ... equity makin besar lot makin besar

PercentClose = 0.01 x Current Equity

Multipost= false ... Post utk berlapis2 akan OFF

Martigale = Post utk reverse post yang awal ( x sama ngan Masyuk )

Yang lain2 tuh seperti yang bro jangkakan...


Semua ada dalam e-book... harap rujuk e-book

laharjaya 	12-03-2010 10:15 AM
utk setting page 137, pada hemat saya tak brapa sesuai dengan pair yg dididagangkan bersama Yen.

Pair ini bergerak agak laju terutamanay GJ nak pula sewaktu terjahan berita NFP, masalah akan timbul apabila lot yg semakin besar dibuka seterusnya akan menyebab kehausan pada modal.

-sekadar pendapat peribadi bg seorang yg masih hingusan berdagang -

bongg 	12-03-2010 10:27 AM
k thank pd yg reply..

mungkin bermanfaat juga pd member2 lain..

saya pon kira newbies gak..

akira8456 	12-03-2010 11:37 AM
Quote:
Originally Posted by laharjaya (Post 6021063)
utk setting page 137, pada hemat saya tak brapa sesuai dengan pair yg dididagangkan bersama Yen.

Pair ini bergerak agak laju terutamanay GJ nak pula sewaktu terjahan berita NFP, masalah akan timbul apabila lot yg semakin besar dibuka seterusnya akan menyebab kehausan pada modal.

-sekadar pendapat peribadi bg seorang yg masih hingusan berdagang -
terima kasih bro atas panduan yg diberikan,saya trade EU jer

akira8456 	12-03-2010 11:41 AM
kalo setting pages 137,kita on multipost ngan range martigale 30,okay x, saper2 leh bantu,trade satu pair terutama EUR/USD

pipstar 	12-03-2010 12:04 PM
aku rasa broker dah mula kaco la. Agaknyer kot. Sbb bila popit overall dia x close semua position. Certain position jek dia close. Bro jejantas bole bg komen. Cth ss x der sbb aku dah close manually semua. Cth yg aku bole bg dia close semua buy tapi sell dia x close.

:-?:-?

akira8456 	12-03-2010 12:07 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 6021992)
aku rasa broker dah mula kaco la. Agaknyer kot. Sbb bila popit overall dia x close semua position. Certain position jek dia close. Bro jejantas bole bg komen. Cth ss x der sbb aku dah close manually semua. Cth yg aku bole bg dia close semua buy tapi sell dia x close.

:-?:-?
peh biar betol,hu:(

jejantas 	12-03-2010 06:28 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 6021992)
aku rasa broker dah mula kaco la. Agaknyer kot. Sbb bila popit overall dia x close semua position. Certain position jek dia close. Bro jejantas bole bg komen. Cth ss x der sbb aku dah close manually semua. Cth yg aku bole bg dia close semua buy tapi sell dia x close.

:-?:-?
yeah kadang2 memang berlaku ..... kalo kita pantau kita leh close manual .... saya pun selalu kena ....

pipstar 	12-03-2010 07:24 PM
nie cth hari nie. Tengah dah kosong sbb ea dah close position tapi yg lain2?:-?:-?

http://i377.photobucket.com/albums/o.../biarbetul.jpg

ijakstory 	12-03-2010 08:37 PM
minta2 gu terus naik, sikit lagi nak sampai target.. fuh! fuh!

akira8456 	12-03-2010 09:02 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 6025494)
minta2 gu terus naik, sikit lagi nak sampai target.. fuh! fuh!
dah la tue nek,aku tgh sell nie,berlapik2 cam kuih lapis,floating jgn tanya...fuh!fuh! jatuh..jatuh..

jejantas 	12-03-2010 09:22 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...tauturun-1.gif

saya pun konpius nak soh naik ker turun :)):)):))

john lenno 	12-03-2010 09:29 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 6025605)
dah la tue nek,aku tgh sell nie,berlapik2 cam kuih lapis,floating jgn tanya...fuh!fuh! jatuh..jatuh..
Meh aku tambah biar dia turun. Fuuuuuhhhhhhh.....fuuuuuuuuuuhhhh!!!!!!!:eek::eek: :eek:

ijakstory 	12-03-2010 10:14 PM
naik? turun? konpius?.. kehkehkeh.. malam ni kelakar tengok post korang (termasuk masta jejantas) ..

tapi aku yakin Gu terus naik.. dan pasti ea crazypipku menyala2 equity nyer.. musti!

jangan risau kekawan, GU mesti naik.. konpem punyalah..

_killer_ 	12-03-2010 10:19 PM
naik gu naik..naik gj sekali!

ijakstory 	12-03-2010 10:23 PM
tengok kan aku dah kata..naik naik naik..

akira8456 	12-03-2010 10:45 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 6026012)
tengok kan aku dah kata..naik naik naik..

masa utk menjunam,hu3:D

jejantas 	12-03-2010 11:40 PM
Quote:
Originally Posted by ijakstory (Post 6025968)
naik? turun? konpius?.. kehkehkeh.. malam ni kelakar tengok post korang (termasuk masta jejantas) ..

tapi aku yakin Gu terus naik.. dan pasti ea crazypipku menyala2 equity nyer.. musti!

jangan risau kekawan, GU mesti naik.. konpem punyalah..
Berdasarkan indi saya GU akan naik.. tapi apa2 pun bolehterjadi

akira8456 	13-03-2010 12:09 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6026447)
Berdasarkan indi saya GU akan naik.. tapi apa2 pun bolehterjadi
hu3 mmg naik pun:(

deaftonejoe 	13-03-2010 01:02 AM
fuh.. fuh.. turun le blk.. jgnle m.c lg penat woo... dah 800usd ni.. float dh 650 usd nih.. fuh... fuh...............

john lenno 	13-03-2010 01:03 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 6026648)
hu3 mmg naik pun:(
Bila agaknya nak turun aaaaa????~X(

jejantas 	13-03-2010 03:47 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 6027065)
fuh.. fuh.. turun le blk.. jgnle m.c lg penat woo... dah 800usd ni.. float dh 650 usd nih.. fuh... fuh...............

Rasanya GU dan EU akan turun balik

akira8456 	13-03-2010 08:17 AM
EU semalam dia dah reversal skit,dpt 30 pip dari price 1.3744,dah close semua pair EU,jgn la trade byk pair kalo main martigale,bleh senak perut

deaftonejoe 	13-03-2010 10:46 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 6028130)
EU semalam dia dah reversal skit,dpt 30 pip dari price 1.3744,dah close semua pair EU,jgn la trade byk pair kalo main martigale,bleh senak perut
xbnyk pair tp lot dah 30sen..:((:((:(( kene tamboh wet le gamokye.. kalu m.c rugi.. oooooooooooo....

akira8456 	13-03-2010 11:03 AM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 6028584)
xbnyk pair tp lot dah 30sen..:((:((:(( kene tamboh wet le gamokye.. kalu m.c rugi.. oooooooooooo....
rileks bro aku pun penah jadi cam ko,dulu lagi teruk masa aku pakai EA yg khas martigale punya sampai op atas 1.00usd+,sampai hancur akaun aku berkali2,depo jgn tanya ler:(

kita kena ada gak indi atau sistem yg senang nampak trend,senang skit:-?

jejantas 	13-03-2010 11:36 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 6028662)
rileks bro aku pun penah jadi cam ko,dulu lagi teruk masa aku pakai EA yg khas martigale punya sampai op atas 1.00usd+,sampai hancur akaun aku berkali2,depo jgn tanya ler:(

kita kena ada gak indi atau sistem yg senang nampak trend,senang skit:-?
Mudah ajer korang bubuh stoch 50,18,50 letak level 50,20.80 sebagai panduan ... bandingkan stoch antara TFH1 dan TFM1 ... TFM1 harus follow TF H1

deaftonejoe 	13-03-2010 11:48 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 6028662)
rileks bro aku pun penah jadi cam ko,dulu lagi teruk masa aku pakai EA yg khas martigale punya sampai op atas 1.00usd+,sampai hancur akaun aku berkali2,depo jgn tanya ler:(

kita kena ada gak indi atau sistem yg senang nampak trend,senang skit:-?
aku dh beberapa kali op atas 1.00usd dan 2 kali atas 2.00usd tp lepaas semua.. cume kali ni dah op atas 3.00usd.. tu yg geruuunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn,.................... ...

john lenno 	13-03-2010 05:42 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6027626)
Rasanya GU dan EU akan turun balik
Harap2 macamtu ler. Aku masih floating. Bawak ke ari senin la nampaknyer. Dah xnak da berjoget ngan cik marginah lagi. Penangan cinta dia mmg menusuk kalbu. Siksa batin wooooooo:((:((

Skycrewz 	13-03-2010 09:21 PM
Quote:
Originally Posted by deaftonejoe (Post 6027065)
fuh.. fuh.. turun le blk.. jgnle m.c lg penat woo... dah 800usd ni.. float dh 650 usd nih.. fuh... fuh...............
bro guna versi yg maner ni..?


All times are GMT +8. The time now is 07:16 PM. 	
Page 38 of 40 	« First 	< 	28	36	37 	38 	39	40 	> 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 39 of 40 	« First 	< 	29	37	38 	39 	40 	> 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

redox6464 	14-03-2010 01:14 AM
salam sume..

tetiba je harini rase mcm tension plak dgn broker bila kita trade guna EA ni..


x paham btol dorang(broker) ni

1st skali bg kebenaran kite utk trade dgn menggunakan EA.. tp knape dia nk kaco EA kite tu ? nape nk kaco trade kite tuh??

jejantas 	14-03-2010 01:52 AM
Cara2 untuk melihat Trend Cara Paling Simple

1. Masukkan Stoch seperti di bawah

http://i416.photobucket.com/albums/p.../BuyStocha.gif

2. Gunakan Time Frame H1 untuk melihat stoch. Gambarajah di bawah menunjukkan bahawa GJ UP (BUY) pada 11.3. 2010

http://i416.photobucket.com/albums/p...3/BuyStoch.gif

3. Tukarkan kepada TF M1 . Dan BUY apabila stoch seperti di bawah

http://i416.photobucket.com/albums/p.../BuyStoch1.gif

http://i416.photobucket.com/albums/p.../BuyStoch2.gif


http://i416.photobucket.com/albums/p.../BuyStoch3.gif

4. Exit bila Stoch di TF1M menunjukkan akan turun ke bawah (Bersilang ke bawah di paras atas 50) ATAU Apabila Stoch di TFH1 menunjukkan akan turun ke bawah (bersilang ke bawah di atas paras 50)

TF1M --- Short term
TFH1 --- Medium term

Harap Boleh Membantu Semua

redox6464 	14-03-2010 10:33 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6033291)
Cara2 untuk melihat Trend Cara Paling Simple

1. Masukkan Stoch seperti di bawah

http://i416.photobucket.com/albums/p.../BuyStocha.gif

2. Gunakan Time Frame H1 untuk melihat stoch. Gambarajah di bawah menunjukkan bahawa GJ UP (BUY) pada 11.3. 2010

http://i416.photobucket.com/albums/p...3/BuyStoch.gif

3. Tukarkan kepada TF M1 . Dan BUY apabila stoch seperti di bawah

http://i416.photobucket.com/albums/p.../BuyStoch1.gif

http://i416.photobucket.com/albums/p.../BuyStoch2.gif


http://i416.photobucket.com/albums/p.../BuyStoch3.gif

4. Exit bila Stoch di TF1M menunjukkan akan turun ke bawah (Bersilang ke bawah di paras atas 50) ATAU Apabila Stoch di TFH1 menunjukkan akan turun ke bawah (bersilang ke bawah di atas paras 50)

TF1M --- Short term
TFH1 --- Medium term

Harap Boleh Membantu Semua
TQ masta..

mankj 	14-03-2010 11:45 AM
tq boss....:D :)paid

yan7181 	14-03-2010 12:15 PM
i like your stoc setting, thanks..

akira8456 	14-03-2010 09:13 PM
TQ BRO jejantas

jejantas 	15-03-2010 06:08 AM
Semoga minggu ini kita semua akan profit :D

jejantas 	15-03-2010 07:26 AM
GBP mungkin Down minggu nih ...... Bila ler nak naik GBP nih ehehehehehehe

GreenDay 	15-03-2010 09:54 AM
Salam Masta...
Jika Berpandukan Rajah Diatas Yg Bro Post Tu...
Maknanya Kita Boleh Gunakan V3 Kan Bro....?:)

jejantas 	15-03-2010 09:56 AM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 6040814)
Salam Masta...
Jika Berpandukan Rajah Diatas Yg Bro Post Tu...
Maknanya Kita Boleh Gunakan V3 Kan Bro....?:)
Boleh x dok masalah

akira8456 	15-03-2010 11:20 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6040122)
Semoga minggu ini kita semua akan profit :D
mudah-mudahan,amin:)

john lenno 	15-03-2010 05:49 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 6033055)
salam sume..

tetiba je harini rase mcm tension plak dgn broker bila kita trade guna EA ni..


x paham btol dorang(broker) ni

1st skali bg kebenaran kite utk trade dgn menggunakan EA.. tp knape dia nk kaco EA kite tu ? nape nk kaco trade kite tuh??
Bro, cuba ko pakai EA yang bagi ko rugi memanjang gerenti broker xkacou :eek::eek::eek:

jejantas 	15-03-2010 05:56 PM
Seperti yang dijangka GBP turun lagi #:-S

akira8456 	15-03-2010 06:03 PM
Quote:
Originally Posted by john lenno (Post 6044414)
Bro, cuba ko pakai EA yang bagi ko rugi memanjang gerenti broker xkacou :eek::eek::eek:
brooker mmg x kacau tapi jiwa yg kaco:eek:

jejantas 	15-03-2010 06:23 PM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 6044496)
brooker mmg x kacau tapi jiwa yg kaco:eek:
ehehehehhehehehe tuh semua dugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnn

jejantas 	15-03-2010 08:02 PM
saya cuba sell GU dan GJ manual.... lain2 biar EA yang buat :D

jejantas 	16-03-2010 06:34 AM
http://i416.photobucket.com/albums/p...balikmodal.gif


nampaknya dah balik modal .... tunggu EU turun dan UCAD naik utk kutip hasil ....:D

redox6464 	16-03-2010 06:52 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6047913)
http://i416.photobucket.com/albums/p...balikmodal.gif


nampaknya dah balik modal .... tunggu EU turun dan UCAD naik utk kutip hasil ....:D
tahniah masta :)paid:)paid:)paid

jejantas 	16-03-2010 03:51 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6047913)
http://i416.photobucket.com/albums/p...balikmodal.gif


nampaknya dah balik modal .... tunggu EU turun dan UCAD naik utk kutip hasil ....:D

harap2 EU turun byk ehehehehehehe

nobitaforex 	18-03-2010 05:05 AM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6051279)
harap2 EU turun byk ehehehehehehe
yg ni teknik CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 terbaru ke ape? byk ea ni..until today paling best ea mane? huehue.. leh tak pm details kena bukak a/c brape $$ baru kasi free ea...aku nak bukak a/c :">

yg gune vps paling best mane ye, siape tau?

mail aku nobitaforex@yahoo.com :p

pipstar 	18-03-2010 12:27 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6047913)
http://i416.photobucket.com/albums/p...balikmodal.gif


nampaknya dah balik modal .... tunggu EU turun dan UCAD naik utk kutip hasil ....:D
bro layan ucad gak ker? Alhamdullilah so far ea paling lama aku pki :)cgrock:)cgrock dari usd60 nak cecah usd100, lg ckit jek nie. Ingat pas nie nak kasi naik lot jadi 2 sen lak. Ok x geng.

G-ham 	18-03-2010 02:31 PM
good !..

trust your system..just cool !

jejantas 	18-03-2010 04:38 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 6067163)
bro layan ucad gak ker? Alhamdullilah so far ea paling lama aku pki :)cgrock:)cgrock dari usd60 nak cecah usd100, lg ckit jek nie. Ingat pas nie nak kasi naik lot jadi 2 sen lak. Ok x geng.

saya layan semua sebab saya kena kaji utk pengguna EA nih... harap2 semua akan beroleh menafaat dari EA nih.... cuma kena byk bersabar saja :D

zbumi 	18-03-2010 04:49 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 6067163)
bro layan ucad gak ker? Alhamdullilah so far ea paling lama aku pki :)cgrock:)cgrock dari usd60 nak cecah usd100, lg ckit jek nie. Ingat pas nie nak kasi naik lot jadi 2 sen lak. Ok x geng.
waa tahniah tahniah ....nak tanya bro pipstar guna vps kaa :D

jejantas 	18-03-2010 04:52 PM
saya pakai PC ajer .. ON 24 jam selama 5 hari.. sabtu dan ahad tutup kasi rest ... start Januari 2010 ... so far masih ok ajer PC tuh ....

akira8456 	18-03-2010 04:55 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6069176)
saya pakai PC ajer .. ON 24 jam selama 5 hari.. sabtu dan ahad tutup kasi rest ... start Januari 2010 ... so far masih ok ajer PC tuh ....
saya pun sama gak,he3

zbumi 	18-03-2010 04:59 PM
mak aaaiiii masta ..cuak jugak nak buat macam masta ...hehe mungkin nanti saya cuba lah jugak laa...:))

zbumi 	18-03-2010 05:01 PM
ini dah terbukti ...boleh cuba laa ini macam hehehe :D

haniez 	18-03-2010 05:10 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6069176)
saya pakai PC ajer .. ON 24 jam selama 5 hari.. sabtu dan ahad tutup kasi rest ... start Januari 2010 ... so far masih ok ajer PC tuh ....
sama la kite....cume sy pkai laptop....tp x penah tutup:D:D kalo rase nk tutup baru tutup.kadang2 x tutup sampai 2 minggu....laptop masih ok:)cgrock:)cgrock

pipstar 	18-03-2010 07:51 PM
Quote:
Originally Posted by zbumi (Post 6069155)
waa tahniah tahniah ....nak tanya bro pipstar guna vps kaa :D
yup pki vps. Nak on lap top 24jam x leh sbb bawak sana sini.

mytradefx 	18-03-2010 08:43 PM
Quote:
Originally Posted by pipstar (Post 6070234)
yup pki vps. Nak on lap top 24jam x leh sbb bawak sana sini.

Salam TT... kat mana nak dapat join EA TT... nuebies :)cgrock

zbumi 	18-03-2010 10:10 PM
tankiu masta-masta semua for the information :)cgrock

jejantas 	18-03-2010 11:41 PM
http://i416.photobucket.com/albums/p...3/inprofit.gif


Yang di tunggu dah tiba :D

GreenDay 	18-03-2010 11:44 PM
V4 Dah Relez Ke....?:-?

jejantas 	18-03-2010 11:46 PM
Quote:
Originally Posted by GreenDay (Post 6071904)
V4 Dah Relez Ke....?:-?
Belum lagi ler .... masih dalam ujian tahap dewa eheheehe

pipstar 	19-03-2010 07:40 AM
Quote:
Originally Posted by mytradefx (Post 6070488)
Salam TT... kat mana nak dapat join EA TT... nuebies :)cgrock
cam kenal jek nama tue :-?:-? bole tanya bro jejantas sebab dia TT ea nie.:)cgrock

silvermaddness 	19-03-2010 08:12 AM
alhamdulillah dh capai target minggu nie...hehe.. v4 kluar mmg lagi mantap la kan..v3 pon dah berbaloi2..huahua

jejantas 	19-03-2010 08:51 AM
Quote:
Originally Posted by silvermaddness (Post 6073189)
alhamdulillah dh capai target minggu nie...hehe.. v4 kluar mmg lagi mantap la kan..v3 pon dah berbaloi2..huahua
Tahniah BRO :D

nobitaforex 	19-03-2010 03:46 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6071920)
Belum lagi ler .... masih dalam ujian tahap dewa eheheehe
how much is your ea :D

razeglancer 	19-03-2010 11:15 PM
TT.. post la result mgu ni pliss
nk wat penilaian ni


All times are GMT +8. The time now is 07:16 PM. 	
Page 39 of 40 	« First 	< 	29	37	38 	39 	40 	> 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
 CariGold Forum  	
Page 40 of 40 	« First 	< 	30	38	39 	40 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex Expert Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   CrazypipsSpecialEA -- EA 2010 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=118968)

naxz 	20-03-2010 12:28 PM
salam..

Saya mcm berminat ngan ea nie. Testimonial xde ke?

jejantas 	20-03-2010 02:10 PM
Quote:
Originally Posted by naxz (Post 6081738)
salam..

Saya mcm berminat ngan ea nie. Testimonial xde ke?
Baca dari post 1 BRO ....

adik74 	20-03-2010 02:35 PM
Quote:
Originally Posted by silvermaddness (Post 6073189)
alhamdulillah dh capai target minggu nie...hehe.. v4 kluar mmg lagi mantap la kan..v3 pon dah berbaloi2..huahua
Bro gune V3 tu setting default je ke...kalau ade setting lain, share2 la ek dgn penggune EA V3 yg lain...:D

ketam hantu 	20-03-2010 07:13 PM
boleh try test nie ...huhuhuhu!

dinberamboi 	21-03-2010 01:35 AM
wah..nmpk mcm menarik nih.nak test run la ye..

abooy0408 	21-03-2010 04:58 PM
sy ym tt tapi tdk respon la mcm mana nak EA ni ??minta bantuan kpd yg sdh guna ea ini ya,,heeee

abooy0408 	21-03-2010 05:03 PM
Quote:
Originally Posted by jejantas (Post 6082342)
Baca dari post 1 BRO ....
sy dah ym tt tapi tak ada respon la,,, nak buat mcm mana lg tt,,,heee :D:D nak dptkan EA tt t,q kerjasama anda amat diperlukan :):)

irfan 	21-03-2010 05:13 PM
Quote:
Originally Posted by abooy0408 (Post 6089172)
sy dah ym tt tapi tak ada respon la,,, nak buat mcm mana lg tt,,,heee :D:D nak dptkan EA tt t,q kerjasama anda amat diperlukan :):)
tt bercuti..sabar...:D:">:)paid:)paid

abooy0408 	21-03-2010 07:27 PM
oooo ok nanti sy tggu la t,q bro irfan

traderforex9999 	21-03-2010 07:58 PM
Anyone have used this EA in real acc?....
Can you share the result?....

Thanks

:D:D:D:D

akira8456 	21-03-2010 09:17 PM
Quote:
Originally Posted by irfan (Post 6089195)
tt bercuti..sabar...:D:">:)paid:)paid
patut la,aku order EA tapi masih blum dpt lagi,x dapat nak ngetest esok:(

laharjaya 	21-03-2010 10:54 PM
ea apa yg dioerderkan itu ...?

paktam2010 	22-03-2010 12:38 AM
Assalamualaikum TT, n rakan2 semua...izinkan sya menyedut ilmu yg mana patut kat sini yer,,,

fadli1982 	22-03-2010 01:14 AM
ea ver3 x dpt ler ler...

akira8456 	22-03-2010 07:58 AM
Quote:
Originally Posted by laharjaya (Post 6090872)
ea apa yg dioerderkan itu ...?
EA yg sekarang hangat dipasaran:D

redox6464 	22-03-2010 10:40 PM
kepada sesiapa yg nk testimonial td..

ini hasil trading sy dgn EA crazypipspecial ni..


harap ini dpt membantu utk kepuasan hati anda


http://img46.imageshack.us/img46/3238/32300859.png

abooy0408 	22-03-2010 11:25 PM
wooo best ,,,, tt tak layan ym pun hee

jejantas 	22-03-2010 11:28 PM
Quote:
Originally Posted by abooy0408 (Post 6099207)
wooo best ,,,, tt tak layan ym pun hee
Maaf ler bro kadang2 saya x dok depan PC :D Now saya free

akira8456 	22-03-2010 11:30 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 6098828)
kepada sesiapa yg nk testimonial td..

ini hasil trading sy dgn EA crazypipspecial ni..


harap ini dpt membantu utk kepuasan hati anda


http://img46.imageshack.us/img46/3238/32300859.png
tahniah bro,aku dah kantoi utk pertama kali,rasa2 moral dah jatuh,tapi bila tgk statement ko,semangat aku kembali:)

apa2 pun tahniah sbb dah ketemukan setting yg terbaik:)cgrock

redox6464 	23-03-2010 12:42 AM
Quote:
Originally Posted by akira8456 (Post 6099252)
tahniah bro,aku dah kantoi utk pertama kali,rasa2 moral dah jatuh,tapi bila tgk statement ko,semangat aku kembali:)

apa2 pun tahniah sbb dah ketemukan setting yg terbaik:)cgrock

xpe bro. jgn patah smangat.

*tips~
EA ni.. tolong jgn on buat masa yg lama..

after one week..
bila da profit.. bro remove . then reload balik .
& jgn lupa update equity

smoga ini dpt membantu ~

p/s: btul x ni TT? feedback pls. tQ

laharjaya 	23-03-2010 01:50 AM
bro redox

boleh tshu settingnya x

fadli1982 	23-03-2010 09:22 AM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 6098828)
kepada sesiapa yg nk testimonial td..

ini hasil trading sy dgn EA crazypipspecial ni..


harap ini dpt membantu utk kepuasan hati anda


http://img46.imageshack.us/img46/3238/32300859.png
bro upload la settingnya disini :D

razeglancer 	23-03-2010 07:34 PM
hmmm..
floating

redox6464 	23-03-2010 07:36 PM
da penah upload dulu.. selak2 page blakang.

skrg da tgh usha v3 lak..

razeglancer 	23-03-2010 07:46 PM
sry dabel post

irfan 	23-03-2010 08:00 PM
alamak jauh btol aku ketinggalan..dah berapa banyak ea keluar ni...ni nak kena minta ngan TT nih!!!

addy 	23-03-2010 11:28 PM
boleh show test akaun ke tuan tanah?



http://live4rex.blogspot.com/

zbumi 	24-03-2010 11:15 AM
Quote:
Originally Posted by irfan (Post 6105525)
alamak jauh btol aku ketinggalan..dah berapa banyak ea keluar ni...ni nak kena minta ngan TT nih!!!
dah banyak EA dah kuar bro ..sampai tak tau mana EA nak test dulu dah hhuhuhu :D

laharjaya 	24-03-2010 05:51 PM
Quote:
Originally Posted by redox6464 (Post 6105386)
da penah upload dulu.. selak2 page blakang.

skrg da tgh usha v3 lak..
ver yang mana satu tu


All times are GMT +8. The time now is 07:16 PM. 	
Page 40 of 40 	« First 	< 	30	38	39 	40 	
Show 40 post(s) from this thread on one page

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.

 davido.extraxim@gmail.com